• scooniepenn
    1.7k
    Tu se stidljivo hvali Kaneka, a covjek je ubio jucer. Da su mu suigraci bili precizniji imao bi 3 asistencije. Ocjena na sofi 9.0 je logican rezultat sjajnih brojki - Gol, 1 kreirana velika prilika, 4 kljucna dodavanja, 6/6 driblinga, 4 udarca, 1 tocno ubacivanje. Sto na to uopce dodati. Sto se Dinamovog aktualnog trenutka tice, mislim da nitko ne moze biti zadovoljan ovom polusezonom, i treba kriticki promisljati, ali kolicina nabacivanja govnima koja se moze procitati je degutantna. Pa kakvi smo mi to navijaci, ja to stvarno ne razumijem. U ovih 5 kola jedina utakmica gdje nismo nista zasluzili je Ballkani, ali tamo smo igrali sa C ekipom na onom svinjcu, za razliku od Ceha sto stavlja upitnik pod regularnost jer uvjeti nisu isti. Ako tu utakmicu stavimo na stranu mi smo protiv Viktorije trebali imati 4, a ne 0 bodova bez obzira sto nismo igrali bajno. U Zagrebu smo mi stvorili par sansi, oni niti jednu jedinu, vec su zabili iz nepostojeceg penala. U Ceskoj su bili nijansu bolji, ali njihov gol je iz upitnog penala, a nama ponisten regularan gol i ne sviran penal koji je duplo cisci od njihovog u ZG. I sto bi sada vecina pricala, a ono, ne igramo bajno, ali imamo 10 bodova, prvi smo u skupini i igramo s Kosovarima doma za 1. mjesto. Nadam se da je ovo pocetak izlaska iz krize, da cemo izeti sve 4 pobjede do kraja i onda na zimu napraviti redizajn s pravim pojacanjima i pravim pripremama. Dinamo iznad svih.
  • mali M
    3.3k
    uf čitam tu i trudim se ne uzrujavati... ja mislim da će se na Bišćanove pripreme neki vaditi još slijedećih 2 sezone, a kaj je najbolje dobro kaže @austrijanac pa Dinamo trkački već sezonama kiksa za srednjom europskom klasom, a kamoli višom klasom. Sučić je odlično odigrao, ali jako jako uzmite u obzir da bi on izgledao i je izgledao par tekmi tragikomičan kad mu se napravi isto što i Mišiću (ostavi da sami budu razigravači, kreatori, iznosioci lopte itd..). Sučić je sada izgledao odlično jer mu se Mišić spuštao i otvarao opcije i odma protivnik tu nema šta.. Tako se i treba raditi cijelo vrijeme. Upariti Baturinu i Mišića u vezi, a na zadnjeg veznog Sučića. Jučer je Bulat u nekoliko navrata bio otvoren u sredini i lik se odjednom okrene i odsprinta u napad i Moha nema druge opcije nego vratiti nazad.. Bulat mi se čini mentalno ograničen igrač, jer sve u svemu nije loš, ali je dečko neinteligentan jednostavno. I opet se vraćamo na pljuvanje Ljubičića kojeg smo najvjerojatnije uništili na beku, a ne ovih slijepih praznoglavih spodoba koje ga stavljaju uporno na beka. Neznam gdje je sad Captain da nam kaže: LjuBo niJe BeK... i još nešto, apsolutno niiiiiikad neću shvatiti ove taktičke znalce
    Maxu je najveći problem duel igra i skok. To se vidjelo od prve utakmice.Mr Anderson
    . Za sve igrače imate razumjevanja i strpljenja, ali za njega nemate pa ni za crno pod noktom. Ja isto tako od prve utakmice vidim jasno da je bolji stoper od svih koje imamo (uz naravno Perković), samo mu se ne daje kontinuitet. Jednako možeš mana nać i KTC-u al njega ne analiziramo svakih 3 sekunde i svaka njegova 3 koraka. Prošlu tekmu je KTC par puta tragikomično ispao, pa ga nitko nije duže od 2 sekunde spomenuo.. Da se krivo ne razumijemo, meni bi igrali Max i KTC i Perković na LB. tu nebi u ovom trenutku, sa ovim kadrom, trebalo biti apsolutno nikakvog pitanja..
  • Gražvydas Mikulėnas
    11.3k
    slažem se sa kolegom
    treba imati malo vjere u igrače
    od početka nisam sumnjao u pobjedu, dosta je tu bilo faktora zašto je prvo poluvrijeme bilo lošije. Od umjetne trave, pa do dalekog puta i umora, ali svejedno smo klasa iznad i ovo je rutinska pobjeda za nas

    Bit ce to dobro danas. Vidim dosta netocnih paseva, minus i umjetna trava, malo smo pogubljeni, ocekujem u drugom poluvremenu da proradimoGražvydas Mikulėnas

    Cini mi se da je teren kao led. Svaka lopta koja nije u igraca nam bjezi. Dosta vise pimplanja igrajte siroko i u prostor. Tocno ono sto oni nama rade, jakire prepoznaj toGražvydas Mikulėnas

    idemo korak po korak
  • xavier
    11.1k
    Kaneko je jučer bio sjajan i to nije prvi put. Jako je dobar otkad ga je Jakir vratio u momčad. Ima obveznu igru, trči, pokriva velik dio terena, sudjeluje u napadu, vraća se u obranu. Zapravo se 3-5-2 nameće kao dosta logična formacija s obzirom na igrače koje imamo.

    Da, fali nam stopera pa na prvu nema logike uvoditi u sastav još jednog stopera kad smo na toj poziciji ionako tanki, ali u tom slučaju bi Perković igrao lijevog stopera, a Rile desnog. Znači ostaje samo izabrati tko je trenutno najspremniji za 3 igrača u toj liniji, a rekao bih da je to u ovom trenutku KTC. I imaš na klupi Bernauera, Perića i Boška. Nemam pojma što je sa Sosom.

    Desno naravno Kaneko, backup Moharrami. Lijevo imaš Ukrajinca (ako mu Jakir nekako oprosti) i Ljubu s tim da se radi o malo drugačijoj poziciji koja bi im možda, barem taktički, malo bolje legla. Zadnji vezni Miško, imaš Ademija i Sučića kao zamjene. Naprijed Baturina i Vidović, zamjene Bulat i Halilović.

    U napadu naravno Petko plus netko. E sad, tu treba odvagnuti je li to sustav gdje bi koristio Drmić kao prava špica ili možda bolje Emreli ili Kulenović.

    Žrtve te formacije bili bi Špikić, Marin i Rukavina, ali rekao bih da nitko neće plakati za njima...
  • nemapredaje
    1.9k
    U 3-5-2 Špikić može igrati desnog bočnog. Čak mislim da je kod Čačića par tekmi i igrao.

    Za ostala dva se slažem
  • Crle
    350
    Kad se vrati Stojković fino će to biti sa krilima Stojković - Kaneko.

    I super je da imamo finog potencijala u mladima uz već dokazanog Baturinu tu su Vidović, Sučić i Kačavenda.

    Obrana nam dosta šteka, jučer je realno moglo biti i 2:0 na poluvremenu za Astanu, neka kvalitetnija momčad bi nam uvalila gol sigurno sa onakvom igrom u prvom poluvremenu.
  • Kepec
    4.3k
    zatvoreni Bojsi izađu iz zatvoradinamo u srcu

    Daj mi samo ovo, fućkaš i titulu i statut i sve.
  • Sajla
    3.2k
    također, s tim igračima na terenu u bilo kojem trenutku možeš prijeći na 4 u zadnjoj liniji što je dodatna taktička opcija bez da trošiš izmjene. povučeš Ljubu (znam, znam...) ili Mihajličenka lijevo natrag, svi ostali se pomaknu desno i imaš stopere Perković+KTC i Rile desno. alternativa - Moha/Kaneko se povuku natrag desno, Rile+KTC stoperi, Perković LB.
    nismo baš igrali 4-4-2, ali ostatak ekipe prema naprijed se može presložiti u tu formaciju, ili ako Kaneko ide na krilo imamo 4-3-3. za vrijeme utakmice čak bez zamjene možemo po potrebi vrlo lako rotirati između 3 formacije. možda neće svi biti na idealnim pozicijama, ali uz puno rada se to može postići. to podrazumijeva mjesece treninga, ali mislim da je kadar dovoljno kvalitetan da to može.

    i onda to čitam prije nego postam pa si mislim, u 3 mjeseca nismo definirali prvih 11 i možda ipak tražim previše... nije život igrica :)
  • Crle
    350
    Možda ja ne kužim nogomet, no što ne bi Max možda mogao igrat Mišićevu poziciju? (Ili bar probati) Finu loptu može dat Francuz.
  • xavier
    11.1k


    Loptu može dati, ali treba puno više od toga za biti dobar defanzivni vezni, a nisam siguran da Francuz ima to ostalo.
  • Crle
    350
    Ma da, jasno naravno, nisu to iste pozicije ni malo. No kada se ionako svašta pokušava možda bi to i moglo upaliti protiv nekih ekipa, ili se bar probati jer Mišić mi izgleda kao da bi mu trebao odmor malo.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.