• Mali Zeus
    9.7k
    Prvo poluvrijeme očaj, drugo dosta bolje iako smo i dalje plivali u obrani. Igra prema naprijed je def bolja i aktivnija, zahvaljujući Petkoviću, ali i ostali se trude.
    Iza smo i dalje povremeno, često smiješni, čak i jučer nas je Astana izvozala par puta. To je boljka koja nikak da se riješi. A to kaj svaku jebenu tekmu ispred Zagorca igra druga obrambena četvorka definitivno ne pomaže.
  • boem
    309
    Sreća u nesreći je što smo bez KTC-a još samo jednu tekmu, protiv Balkanija, koju ćemo, nadam se riješiti bezbolno za proljeće u Europi.
    U sada ipak važnijim HNL utakmicama, nadam se da će se obrana ustabiliti s KTC-om. Ovo jučer je na momente baš tragično izgledalo u zadnjoj liniji. Ne znam, i dalje sam dojma da bi francuski par na stoperima najbolje djelovao.
  • Mr Anderson
    5.4k
    Ma nebi, Maxu je najveći problem duel igra i skok. To se vidjelo od prve utakmice. Ne znam kud su gledali kad su ga skautirali. Tehnika, pregled igre, tu je dobar, ali to nije dovoljno za jake utakmice.
  • Droljo
    5k
    Nemojmo biti previše euforični, Astana je snage Hrvatskog Dragovoljca otprilike. Idemo kod kud i kamo jačeg Slavena Belupa,Dalmatinec

    Astana bi belupa dobila deset od deset utakmica. A u hnl-u bi bili ispred osijeka. Prošli bi oni puno bolje i u europi da nisu nas izvukli. Očito im ne pašemo...
  • Mr Anderson
    5.4k

    Baš tako, čovjek bubne i ostane živ. Kao prvo, Dragovoljac igra 3. ligu. Drugo, vidjeli smo kak su naši klubovi prolazili s kazahstanskim koji su lošiji od Astane. Astana bi se u HNL-u vrtila oko 5. mjesta. Najbliže istini bi bilo da im ne pašemo, a kad izgubiš 5 puta od nekog kluba ko oni od nas onda se pomalo i kompleksi javljaju.
  • Ban
    698

    Slažem se da ga guranje naprijed košta igre prema iza. Prethodno ovim eskapadama na kvazidesetci bio je bliže 70 nego 50%. Nije mi uopće jasno kakav je Jakirov plan za tog dečka, osim da prima loptu u zoni udarca i samo puca, ali on profilno mora biti zadnji vezni.
  • Infinity
    15.2k
    Nervoza mi se jucer uvukla vec sat vremena prije utakmice, tj. kad sam vidio sastav. Na klupi igrac koji je u boljoj formi od beka Ljubicica i stopera Perica.

    Onda prvo poluvrijeme ocaj. Sreca pa je i Astana ocajna. Spasio nas je Zagorac obranjenim penalom. Bio sam uvjeren da necemo dobiti nakon onakve predstave.

    Drugo poluvrijeme je izgledalo puno bolje. Ne znam da li je do par piva nakon kojih sve izgleda bolje :rofl: , al ostao mi je dojam da smo ih razbili. Ne znam da li su posteno centra presli.

    Bodovi se na kraju pisu i to je trenutno najbitnije, ali mi moramo biti dobri svih 90 minuta. Mozemo pobjedjivati i uz losu igru, ali to znaci da je mogucnost kiksa jako velika kroz par utakmica. Isto tako nekad nece biti dovoljno 45 minuta da se dobije protivnika. Dobro je to da smo pokazali da ipak mozemo, ali je to daleko od razine koju moramo dohvatiti. Najgore bi bilo misliti da je to to.
  • Droljo
    5k
    Nešto čudno se nama dešava. Neke tekme ubijemo prvo poluvrijeme, zabijemo jedan ili nijedan pa nas rastrančiraju drugo pol. a neke, kao jučer, prvo pol. se ne pojavimo a u drugom razvalimo. Baš čudno
  • hardek
    1.4k
    Meni je nevjerovatno da Jakir nakon 3 mjeseca nije prokužio ovu ekipu. Ostvario je ipak neke rezultate zbog kojih vjerujem da razumije svoj posao ali neke stvari mi ne leže.

    Dinamo trenutno nema ekipu igrati visoki presing osim protiv ekipa koje nemaju baš nikakvu kvalitetu za izgradnju napada, možda Rudeš. Mi jučer izađemo na gostovanje u Astanu i u prvom poluvremenu igramo visoki presing sa Petkovićem, Vidovićem, Baturinom, Mišićem, Bulatom i Perićem u ekipi. S druge strane nije bilo ni nekih dogovorenih okidača za presing kad, koga u kojoj situaciji se pritišće već je to izgledalo onako ko na školskom idemo svi pa kud puklo. Astana bi sa 2 dodavanja izbacila naših 4,5 igrača i ostaje Mišić sa stoperima na širokom prostoru. Nije to radila samo Astana, već i gotovo svaka ekipa s nekom kvalitetom u HNL-u redom: Rijeka, Gorica, Slaven(nisu uspjeli zabiti ali radili su nam probleme u tranziciji), Varaždin...

    U drugom poluvremenu korigirali smo se na srednji blok, i tu Astana ne može ništa. Pustimo ih do 30,40 metara od njihovog gola s loptom i onda presing I oni jednostavno nisu imali kvalitete za odigrat dodavanja kroz naše linije. Čini mi se da je na dosta utakmica protivnik loše skautiran i/ili je priprema utakmice loša. Ne znam koliko sam već puta čuo od Jakira nakon utakmice da ekipa nije radila ono što su se dogovorili pa mi baš nije jasno kako je to moguće. Ajde jednom ili dva puta...
  • Noel
    4k

    Rezultat velebnih ljetnih priprema maga Bisčana i njegovog kondicijskog trenera. Nismo spojili dva
    dobra poluvremena od ljetnih priprema to ti sve govori.
  • Sajla
    3.5k
    igra ovakvog Dinama je pročitana knjiga i svi treneri protivnika rade istu stvar - izvuci nam stopere do centra, pokrij Mišića, stavi naprijed nekog brzog i/ili nekog tko zna zadržat loptu, pa kad Perić/Šutalo/xy pokuša okomito dodavanje ili donijeti loptu naprijed, nakon osvojene lopte nabij okomito ili preko obrane i vidi što će se dogoditi. imat ćeš 5-6 takvih situacija sigurno, možda zabiješ, a otraga gusto i pusti nek kružimo lijevo desno. nula u džepu, a možda i više. većinu golova smo ove sezone primili jer nam stoperi ostanu na brisanom prostoru, a naprijed smo drveni pa se lopte odbijaju od igrača ili se izvode kerefeki s petama, dribla kroz četvoricu i sl.
  • Sajla
    3.5k
    dok sam pisao komentar, vidim da si i ti napisao manje-više istu stvar :D
  • IstokKa96
    557
    Kaneko i 'Sin' Sadegh u momcadi kola po Sofi
  • austrijanac
    2.7k

    Istina (vecim djelom), ali on je jedan od trenera koji ukazuje na problem (nije ga rijesio, tako da pada u vodu sto je ukazao) u HNL-u (pa i Dinamu).

    Nasi igraci su birtijski pripremljeni izuzetno dobro, ali trkacki nikako.

    Prosle godine LP je najbolji pokazatelj. Protivnici imaju veci posjed lopte, ali i veci broj kilometara pretrcanih. Sto je vrhunski paradoks, trebalo bi bit obrnuto.
  • Nino Bule
    11.5k
    E da perkovic mora igrat, stopera ili beka svejedno, nije neka ekstra klasa al mali izgleda sigurnije od svih bekova i stopera osim ktc-a, a i postoji velika sansa da ce jos napredovat
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.