• Neki tip
    18.8k
    Dragi forumaši,

    htjeli - ne htjeli, koronavirus nam je svakodnevna tema čak i kad bismo htjeli "samo o nogometu".

    Jer, nažalost, i nogometa se tiče.

    Maloprije sam vidio vijest da je otkazano
    Europsko prvenstvo za U19. Za vikend Lokomotiva-Hajduk. Pozitivni testovi kroje rostere za tekme.

    I naša se prava, mogućnosti i izbori mijenjaju. Npr., za tekmu s Feyenoordom MORA se kupiti 2 karte, jer nakon 4 zabranjena slijede 2 sjedala na koja se smije sjesti.

    Na ogromne stadione smije doći po tisuću ljudi, negdje su mjere blaže, negdje i strože od toga.

    Na gostovanja i druge vrste putovanja skoro smo i zaboravili..

    Čini mi se zato itekako zanimljivo i relevantno vidjeti što forumaši, Dinamovci, misle o svemu tome.. odnosno ukratko - o pandemiji koronavirusa.

    Bez ikakvih popratnih pitanja i odgovora, kakva obično nabacam u onim dužim anketama, pokušajte u ovdje ponuđenim odgovorima pronaći stav najbliži svome..

    Naravno, ako vam baš nijedan nije blizak, dopišite u komentarima svoj. Nadam se ipak da sam pokrio najraširenije stavove.
    1. Po mom mišljenju pandemija koronavirusa: (67 votes)
        je prevara. Gatesa ili farmaceuta ili političara ili svih zajedno. Zbog zarade i kontrole.
        10%
        velika opasnost za zdravlje određenih kategorija stanovništva - čuvajmo se zbog njih, slušajmo prepo
        12%
        nešto slično gripi, ne preopasno za šire slojeve, ali opasno za zdravstvene sustave zbog lakog širen
        30%
        malo jača prehlada. Za neke ni to. Nek se zaštiti ugrožene skupine, a nas ostale pusti da živimo nor
        39%
        nemam mišljenje, samo čekam da nađu to cjepivo, cijepe koga trebaju i da cijela ta priča završi.
          4%
        opasnost za sve. Nikad ne znaš kako će nov virus mutirati. Drž'mo se svih preporuka!
          4%
  • Majki2111
    2.6k
    Ne mogu kliknuti niti jedan konkretno.

    Napisat ću mišljenje iz nedavnog iskustva. Bio sam u samoizolaciji dav tjedan zbog dva (najmanje) izravna obiteljska kontakta s pozitivnim testom. Velika je vjerojatnosta zato da sam i ja pobrao. Jedna osoba ima 82 godine a druga 44. Oboje su ozdravili. Ja sam imao šmrcanje i suhi kašalj, ova druga osoba je imala kašalj, malaksalost u koja je dolazila na valove, nekakvu laganu temperaturu te izgubila okus i miris te dan danas se nije povratio. Ostali članovi familije isto su imali neke od simptoma.

    Htio sam se testirat jer sam u jednom trenutku bio u kontaktu dsa djecom al me doktorica otkantala jer nisam imao neke jače simptome.

    Uglavnom. Mišljenja sam da je to negdje između gripe i prehlade u prosjeku ovisno o simptomima koji usužasno subjektivni i vjerojatno opasno samo za one koji imaju druge aktivne teške bolesti. Čak, možda i ne to jer ovaj član familije sa 44 godine je astmatičar pa je ozdravio. Mišljenja sam da trebamo normalno živit bez ikakvih restrikcija jer virus ne možemo kontrolirati. Stariji neka sebe paze. Prije dvije godine također smo pokupili gripu familijarno, nismo iz krevta do WCa mogli doći. To je bilo 20 puta gore, ali smo prenjeli na dedu moga koji je nažalost umro od toga.

    To se ne može kontrolirati. Prirodna selekcija i to je to.
  • Neki tip
    18.8k
    Ok, puno si toga napisao, ali sve to stane u odgovor broj 4:

    "malo jača prehlada. Za neke ni to. Nek se zaštiti ugrožene skupine, a nas ostale pusti da živimo normalno"

    Sve 5, imaš pravo opisati i dopisati ako želiš, ali taj odgovor zaista nije bas tako udaljen od tvog upisa da ga ne bi mogao kliknuti. :)
  • Majki2111
    2.6k
    Ok kliknuo sam. Stvar je da može bit i jače od prehlade.
  • Neki tip
    18.8k
    Mišljenja sam da trebamo normalno živit bez ikakvih restrikcija jer virus ne možemo kontrolirati. Stariji neka sebe paze.Majki-Papi2111

    malo jača prehlada. Za neke ni to. Nek se zaštiti ugrožene skupine, a nas ostale pusti da živimo normalno"Neki tip sa Zapada

    Dovoljno slično, zar ne? :) Mogu se uživjeti u razne stavove i mišljenja, pa čak ih i uvjerljivo braniti, ali nemrem do u riječ u 6 različitih odgovora pokrit 100 ljudi. ;)
  • Bosna86
    11.5k
    4oc8477lzfwobrst.png


    Editiraj post, trenutno ne lici ni na sta
  • Neki tip
    18.8k
    ak misliš na ponuđene odgovore - ne mogu. Ja sam ih vidio cjelovite, nisam skužio da će u prikazu biti odrezani, a neke riječi razlomljene u 2 reda.. mada se svugdje može skužit i ta zadnja riječ vrlo lagano.

    Jednom kad pokreneš poll, ne mozes vise editirati odgovore ni pitanje, samo uvodni post, što je i logično.
  • xavier
    11.1k
    @Neki tip sa Zapada

    Samo jedna primjedba. Primijetio sam i u ranijim anketama da su po meni krivo poredani odgovori. Kad imaš stupnjeve u odgovorima, onda mi je logično da je prvi odgovor jedna krajnost koja polako ide prema drugoj koja je onda zadnji ponuđeni odgovor.

    Ti umjesto toga lupiš jednu krajnost, onda odmah drugu pa nakon toga razne stupnjeve bez nekog reda.
  • Kwedi
    3.8k
    Attachment
    VID-20201021-WA0011 (5M)
  • Neki tip
    18.8k
    ne mora ici po "stupnjevima".. kod ovakvih pitanja stupnjevi ili ekstremi postoje samo u percepciji čitatelja/ispitanika.

    Načelno, odgovori su ravnopravni..

    Stupnjevanjem u ovom slučaju ne donosim anketi novu kvalitetu, jer svatko tko ju ispunjava čita sve odgovore i odabire sebi najbliži bez obzira na "razinu".

    Nije ovo teško poredati, estetike radi.. ali je nepotrebno. :)
  • Zambatine škude
    2k
    Nevezano sad uz anketu, ali vidim samo dva moguća scenarija kako će završiti ovo sranje:

    a) naći će se cjepivo (tu svako malo čujemo neku dobru vijest koja uvijek ima neki "ali", tako da ne znam koliko smo blizu)

    b) zdravstveni sustav će doći do točke pucanja i morat će u rikverc. Porast će potražnja za lijekovima vezanim za anksiozne i druge mentalne poremećaje, kardiovaskularne bolesti i šta god još hoćeš. Plus neki koji imaju ozbiljnije bolesti, moraju na rehabilitaciju ili slično, više neće dobivati adekvatnu njegu i to će postati ogroman problem (i sada je već velik).

    Ukratko, mislim da ćemo doći na ground zero po ovom pitanju, gdje ćemo shvatiti da korona nije baš pičkin dim, ali da paralizira brigu o puno ozbiljnijim stvarima.

    *Stavovi izneseni u postu su osobni stavovi autora koji nije medicinske struke i kao takvi nikako ne predstavljaju nešto više od laičke teze
  • Dino
    2.2k
    Zdravoseljacki mislim da cemo svi skupa otic u bananu.

    Drzava se nemre pobrinut za zdravlje svojih gradana, a gradani ne mogu sami jer imaju obaveze koje moraju ispunjavati ili im sustav i procedura to jednostavno ne dozvoljava.
  • Crusades1986
    9.5k
    Ako nekoga više zanima tema, savjetujem da zapratite na FB Nenada Bakića. Od početka prati situaciju, prenosi i komentira inozemna istraživanja, daje drugačiji pogled na cijelu priču.
    Ima malo ljepši pogled na tematiku.
  • Mali dioničar
    13.9k
    Drzava se nemre pobrinut za zdravlje svojih gradanaDino

    To je prevladavajući mind set.

    Država se treba brinuti za sve pa i za zdravlje gradjana.

    Ak sam pio alkohol sa 15 godina , za to mi je bio kriv Borisav Jović.

    Ako sam imao 15 kila viška sa 25 godina, to mi je bio kriv Franjo Tudjman.

    Ako su mi pluća puna katrana sa 35 godina, to mi je bio kriv Ivo Sanader.

    Ako sa 45 godina nemrem potrčati 100 metara ni popesti se po štengama, to mi je kriv Plenky.
  • Zambatine škude
    2k
    Baš. Mrzi me sada guglati, ali preko 70 % smrtnosti koja nije "prirodna" dolazi od uzroka koji su pod kontrolom pojedinca (alkohol, droge, prehrana, fizička aktivnost, redoviti pregledi itd.)
  • über alles
    1.4k
    Drzava bi kao mnoge druge trebala testirat sto vise ljudi o svom trosku jer ovak imamo scenarije di se svi zivi salju u samoizolaciju za kontakte od kontakt bez ikakvih dokaza i to ce napravit vecu stetu svima nama nego sama bolest.


    edit

    Lako je bilo kontrolirat pandemiju kad je bio totalni lockdown,tad bi i mi tu s foruma imali kontrolu nad situacijom da nam predas stozer u ruke.

    Cim treba pokazat nekakvu odmjerenost i balans ,a ne samo uvodit totalne restrikcije izlazi na vidjelo o kakvim se neznalicama tu radi.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.