• Infinity
  15.2k
  Prvo, molim sve koji ne igraju predictor da ne glasaju. Sve u duhu demokracije i prava na izbor :cool:

  1. Najbitnije pitanje od svega je pitanje trajanja predictora. Mozete se odluciti da predictor traje do polusezone ili do kraja sezone. Nagrada u oba slucaja ostaje ista. U slucaju da izaberete trajanje do polusezone, na proljece necemo imati takmicenje. Eventualno da ce biti neki probni, izmijenjeni s par kola na kraju sezone, ali tesko.

  2. Pojedini igraci pokusavaju na prevaru doci do bodova. Tipuju po dva puta za istu utakmicu i to ponavljaju vise puta. U trenutnim pravilima je predvidjeno da igrac koji tipuje dva ili vise puta ne dobije bodove, pa cak i u slucaju da dva puta tipuje istu prognozu. Problem nastaje u konstantnom ponavljanju, tj. po nekoliko kola u nizu. Zanimljivo da se nitko od njih nije javio i pitao zasto je bez bodova, jer su svjesni u cemu je problem, tj. da su uhvaceni. Isto tako se nakon upozorenja od prije par dana nije dogodilo duplo tipovanje. Moj prijedlog je da igrace koji za jednu utakmicu upisu dvije ili vise prognoza diskvalificiramo iz takmicenja. Svima koji su do sad to uradili bi se progledalo kroz prste.

  3. Do sad se nije dogodilo da se tema za prognoziranje ne zakljuca. U zakljucanoj temi nije moguce mijenjati post i prognoze su 'na sigurnom'. Dodao bih pravilo prema kojem bi u slucaju da zaboravimo ili budemo sprijeceni zakljucati temu u slucaju izmjena prognoza od strane igraca ti isti igraci budu diskvalificirani. Administracija moze vidjeti svaku izmjenu posta i vrijeme svake izmjene.

  4. Neaktivnost igraca mi otezava izradu tablica, kao i prikljucivanje novih igraca. Svi igraci koji su se prikljucili u kasnijim kolima su tipovali jedno kolo i odustali. Uglavnom su to novajlije na forumu. Bili su aktivni taj dan i vise se nisu pojavili. Uveo bih tkzv. zuti karton, tj. da igraci koji ne tipuju dva kola u nizu budu iskljuceni iz takmicenja i da ne budu u mogucnosti da se opet prikljuce. Oni koji trenutno nisu tipovali zadnje dvije utakmice (Milan i Lokomotiva) nece biti iskljuceni, nego ce to vrijediti u buducnosti. To znaci da bi se eventualni novi igraci mogli pridruziti u naredna dva kola, a nakon toga bi krug takmicara bio zatvoren i iz istog bi ispadali svi oni koji nisu tipovali po dvije utakmice u nizu. To je posljednja prilika i onima koji su igrali i odustali da se sad vrate igranju. Nakon svake utakmice bi bio objavljen spisak svih s opomenom, cak i u slucaju da tablica zbog nekih razloga kasni.

  Anketa traje do 26.09. u 16.00h, tj. do 24 sata prije naredne utakmice Dinama.

  U slucaju da kod nekog pitanja rezultat bude 50% - 50% administracija ce donijeti odluku o postupanju.
  1. 1. Trajanje predictora? (43 votes)
    Do polusezone
    26%
    Do kraja sezone
    74%
  2. 2. Diskvalifikacija igraca koji ostavljaju dvije ili vise prognoza za jednu utakmicu (43 votes)
    Da
    88%
    Ne
    12%
  3. 3. Diskvalifikacija igraca koji mijenjaju svoju prognozu nakon isteka roka za ostavljanje iste (43 votes)
    Da
    100%
    Ne
      0%
  4. 4. Iskljucivanje neaktivnih igraca iz takmicenja (43 votes)
    Da
    77%
    Ne
    23%
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.