• SAS1987
    13.5k
    hmmm koga onda? Ljubičića? :lol:
  • Infinity
    15.3k
    Spominjao se ovdje Maksimir s malo jacim kapacitetom, na dva nivoa i zatvoren gornji na manjim utakmicama.

    Sad mi izbaci slavlje RK Zagreba od sinoc i vidim da su u Areni tako zatvorili gornji nivo.

    07fp2o3o4xz4seit.jpg

    Ovo je fotkano puno prije tekme pa se vidi da je zatvorena samo ova tribina iza gola, ali se na snimci vidi da je zatvorena i tribina koja ide duzinom terena, tj. tribina na koju gleda kamera.

    Jel mozda netko bio? Kako to djeluje uzivo?
  • flexXy
    1.9k
    Bio sam na rukometu nedavno. Po meni izgleda jako dobro za takve manje evente. Ide zavjesa cijelom gornjom duljinom dvorane i izgubi se predodzba o tome kolko je dvorana zapravo velika i prazna.

    To je na stadionskoj infrastrukturi po meni najbolje izvedeno u Vancouveru na B.C.place stadionu. Inace je kapaciteta 55000 dok se sa ovim zavjesama spusti na 22000 i izgleda vrhunski bez da se vidi da je zapravo prek pol stadiona prazno.
    eyw3yrzw1fq16mq4.jpg
    isv06t5x37q29l6n.jpg
  • SAS1987
    13.5k
    Glupi naslov jer se zna da grad nece financirati maksimirski stadion al me zanima ak je u budgetu novac za Kranjcu. Zna tko?

    https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/je-li-projekt-dinamova-stadiona-opet-na-cekanju-tomasevic-ga-u-proracunima-za-iduce-tri-godine-ne-spominje-15281787
  • Papastrumf
    9.9k

    Je, za izradu projektne dokumentacije.
  • masacusec
    3.1k
    Bačena je kost narodu da se veseli, mašta, projektira, oblikuje novi stadion....
    Međutim, bojim se da smo daleko od realizacije novog Maksimira. Projekata, od idejnih rješenja do izvedbenih projekata ne nedostaje, fali izvedba tih projekata!
  • SAS1987
    13.5k
    svi bi voljeli da je stadion već napravljen al treba biti strpljiv.

    U 2023 očekujem da će Dinamo dobiti koncesiju i da će početi tražiti investitore, pripremati projektnu dokumentaciju itd a grad će u 2023 pripremiti projektnu dokumentaciju za Kranjcu. Ak je odluče napraviti onda bi Kranća vjerojatno trebala biti gotova negdje u 2024 a Maksimir bi se mogao početi graditi recimo u 2025.
  • Patak
    2.2k
    Ja u tu priču o investitorima i ne vjerujem previše. Tko bi želio uložiti vlastita sredstva u klub koji nije upravljački sređen kako treba i gdje se ne zna tko odlučuje.
  • SAS1987
    13.5k
    Tko bi želio uložiti vlastita sredstva u klub koji nije upravljački sređen kako treba i gdje se ne zna tko odlučujePatak

    Ulaganje nije u klub već u kompleks stadiona od kojeg bi imao financijsku korist.
  • Jaro
    5.6k
    ja ne vidim ekonomsku ipslativost stadiona, tako da u te imaginarne investitore ne vjerujem. Pa u SADu vecina financija izgradnje dolazi od lokalne zajednice, a profit ima vecinom klub koji ga koristi. Ne vidim kako neki privatni investitor moze vratiti ulog od cca 100 milja eura - od cega?
    Stadion je realno ko i kazaliste - gradjevina potrebna u normalnom gradu ali ne zbog ekonomskih razloga... Ako grad nece napraviti, ne vjerujem da ce klub (jedini koji bi mogao izvuc neki povrat, al u Zagrebu, Hrvatskoj i HNL tesko i oni), u privatnog investitora ne vjerujem ni mrvice...
  • maddaddam
    2.9k

    Vjerojatno se cilja na popratni sadržaj, tipa mall/hotel/restorani, koji bi obzirom na fenomenalnu lokaciju generirao određeni profit.
  • Jaro
    5.6k
    moguce, nije mi to struka, samo i te restorane, hotele, ducane moraju popuniti drugi podkupci koji opet nece sav evenue vracati investitoru. A restorani, hoteli povecavaju cijenu izgradnje stadiona, nije da se to nekako dobije gratis...
  • Nino Bule
    11.5k

    Planira se hotel 4 zvjezdice i shopping centar, tu bi uletili privatni investitori i olaksalo zatvaranje financijske konstrukcije.
  • Dautbegović1
    92
    Zakon o sportu je izglasan i stupa na snagu 01.01.2023 on omogućava vladi da su financira kapitalne projekte sportske infrastrukture.Ako oni sudjeluju sa trećinom ulaganja ...
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.