• Crni86
    11.1k
    Mislim da niste svjesni sta bi se time dugorocno napravilo… Samo bi pogorsali kvalitetu lige jer bi upravo zbog takvih restrikcija mladi talenti jos mladi bjezali van (dok jos nemaju ugovore i nisu punoljetni) ili bi potpisivali jedno godisnje ugovore.

Nek se klubovi potrude da stabliziraju svoje financije, da se budgeti povecaju i da sve ide prirodnim tokom. Nisu nista igraci krivi za trenutacno stanje pa da ih se kaznjava nekakvim zabranama
  • Navijač Dinama
    10k
    Manji offtopic, al jel nije to pravilo( do 28.godina) bilo i u bivšoj državi ili sam nešto mašio?
  • pešća
    122
    Vratimo se na aktualne teme. Fabregas navodno nazvao Baturinu, sahovski potez Coma u pregovorima? Mozemo uskoro ocekivat sponzorirane clanke kako je igrac zasluzio odlazak i da Dinamo ne treba tu otezavat :roll:
  • The Undertaker
    8.2k
    Džaba krečite, to je riješeno 1995., Bosmanovim pravilom.
  • Neron53
    1.7k

Da je nasa skaut sluzba zadnjih par godina bila takva kakvom si je ti opisao, kod nas bi sad igrali Crnac, Fruk, Ivanovic, Pasalic..... ili bi ih sada prodavali za 20 do 30 milja...
  • vjeko1701
    15.6k
    Ma nije još ni problem kada su u pitanju top igrači koji bi valjda bili prikladno plaćeni. Al to bi uključivalo da braniš nekima kojima je u Hrvatskoj vrhunac 2. ili 3. liga da odu u Sloveniju, BiH ili neku egzotiku po višestruko veći ugovor. Pa znam ljude koji su iz 3. lige odlazili kod Azera, u Latviju itd i dobivali ozbiljne novce za svoju razinu nogometa.
  • Dzoni
    1.4k

Da, bilo je u bivšoj državi to pravilo
  • Enco
    483

Nisi masio, prvilon je vrijedilo u jugi, a i u većini zemalja istoka
  • NB86
    16.8k
    kod nas bi sad igrali Crnac, Fruk, Ivanovic, Pasalic.....Neron53

I svi propali na klupi jer nebi imali dovoljnu minutazu da se razviju kako treba, pasalic je igrao 3 njemacku ligu i tamo nije bio dominantan, ne znam u kojem svemiru bi europski dinamo davao kontinuirano minute besplatnom igracu na 100k eura place koji nema neki CV iza sebe, ista stvar ivanovic. Fruk je po meni jedini di se moralo reagirat jer je bio besplatan i pokazivao u gorici dominaciju i da je razina dinama, samo opet imas ispred njega opcija i pitanje je koliko mu je primamljivo cekat priliku s klupe
  • Neron53
    1.7k

Pa od dobre skaut sluzbe se i ocekuje da prepozna i dovede manje poznate i manje skupe igrace koji ce kroz godinu ili dvije raditi razliku na terenu ili ih fino prodati....
  • NB86
    16.8k

Fruka, ivanovica i pasalica nije bilo problem prepoznat, za pasalica se ja sjecam kad bi ga biscan ubacivao u u21 da nas je 5,6 ovdje pisalo istog trena da mali ima nenormalan ulaz i sut lijevom, problem je sto je bio limitiran igrac s losom fazom obrane, a i u napadu se oslanjo samo na sut, i sta sad ti ga skautira u klubu i kazu te mane i vrline tog igraca i da mu treba 6 mjeseci prilagodbe i ucenja svih zahtjeva da on MOZDA postane igrac za dinamo, nema teoretske sanse da on dobije te minute i bude starter u dinamu a vec ti je tu npr jedan spikic koji je 100x manje talentiran igrac od njega ali ti je u tom trenu korisniji i konstantniji na terenu, pasalic bi nakon prvog starta u kojem ga nema na terenu (kao i 10 drugih "pojacanja" koja se otpisuju nakon 90 min) bio otpisan od svih navijaca. Nije problem pobrat 5-10 najtalentiranijih igraca, problem je razvit ih, a kad ih nagomilas 10 neces sigurno nikog razvit.
  • Bosskovitz
    16.8k
    Sad šalu na stranu, zakon do 28 nije realan, ali možda bi se do 21-22 mogli ako ništa drugo postrožiti uvjeti.Tvrdica McTvrdi

Ne bi. Potpuno je nebitno je li do 22 ili 28 godina i cijela rasprava je potpuno besmislena jer je sloboda kretanja zajamčena Ustavom RH, a sloboda kretanja radnika između država zajamčena TFEU-om, jednim od dva temeljna ugovora EU koji zajedno čine "ustav" Europske unije.
  • Mr Anderson
    11.9k
    Tako je, za Pašalića nas je većina tako pisala kad je kod Bišćana počeo igrati za U-21. Ali to još mogu razumjeti, ali da se nije pokušalo dovesti Fruka iz Gorice to mi nije jasno. Bišćan ga je isto vodio u mladima.
  • NB86
    16.8k
    Tako je, za Pašalića nas je većina tako pisala kad je kod Bišćana počeo igrati za U-21. Ali to još mogu razumjeti, ali da se nije pokušalo dovesti Fruka iz Gorice to mi nije jasno. Bišćan ga je isto vodio u mladima.Mr Anderson

To se slazem, to s frukom je bas teski promasaj, covjek se u gorici sprdao s ligom, doduse imao je neku ozljedu pred kraj mandata u gorici i mi smo tad uz baturinu kupili i stojkovica i kacavendu (mislim da je to isti prijelazni rok) i doveden vidovic na krilo, sad s odmakom fruk je igro u gorici krilo i mogo je bit doveden umjesto vidovica kao nas igrac umjesto posudba a ispao bi bolji od gabriela i na lijevom krilu.
  • Brusa
    3.4k
    džabe se kreči , to da. Ali mislim da Bosman nije imao veze s ovim o čemu se priča tu. Bosman je bio bitan iz druge dvije stvari:
    1. Klubovi nemaju pravo na "odštetu" ako je igraču istekao ugovor, nego on ima pravo slobodno potpisati s klubom koji želi, bez da novi klub mora platiti starom klubu (do tada se pregovaralo kao da je igrač još pod ugovorom sa starim klubom)
    2. Igrači iz EU se ne smatraju strancima
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.