• Mr Anderson
    11.9k
    Mislim ipak nisu valjda i svi oni moneyball klubovi glupi koji na osnovi statistike vode poprilicno solidnu transfer politiku.GeneralNapoleon

Sigurno je ne vode na temelju Sofascore statistike.
  • GeneralNapoleon
    1.7k

Takoder smatram da nisam ni tvrdio da vode. Kolko sam ja skuzio oni transfere baziraju na statistickim podacima ili barem dosta gledaju na to. Ako sam u krivu neka me netko ispravi. I to je meni samo dokaz da ocito statistika nisu bezkorisne i glupe.

Da to nece radit na osnovi aplikacije koja je besplatno dostupna svima i u kojoj nemas najosnovnije podatke kao recimo top speed ili pretrcanu kilometrazi po utakmici, je ja mislim jasno.

Ali i tu sigurno ima statistika koje su dio opsirnijih i detaljiranijih statistika koje koriste klubovi i koje se za ovako laicke diskusije sigurno mogu upotrijebit.

I da jos jednom naglasim da ne kazem da treba gledat iskljucivo statistiku.
  • The Undertaker
    8.2k
    Nisam mislio na tebe. Slažem se potpuno sa ovim što si napisao, svaki alat, uključujući statistiku, je dobar i koristan ako ga koristiš u kontekstu koji odgovara tvojem klubu. Međutim, ako svatko ima iste alate gdje je onda tvoja prednost?
    Dinamo ima prednost jer ima (ili je imao) organiziranu skaut službu za Hrvatsku i dio regije. Za svakog talenta mi znamo prvi, mi ga pogledamo prvi i uzmemo prvi. Zato sa lokalnim igračima imamo uspjeha a sa stranim nemamo. Generalno govoreći.
  • Noel
    12.2k
    Potom je odgovorio na pitanje u vezi AC Milana i nastavka karijere:

- Ne mogu ništa reći na temu nastavka karijere, ima poziva, bilo je kontakata, ali sve sam stavio sa strane i fokusirao se na reprezentaciju i ono što mi slijedi s Realom. Nikakvu odluku još nisam donio i to je jedina istina, a hoće li to biti za 10, 20 dana..
  • Zagi
    9.9k
    Međutim, ako svatko ima iste alate gdje je onda tvoja prednost?The Undertaker
    U interpretiranju podataka odnosno kako interpoliranju individualnih vrlina i mana u momčadsku cjelinu.
  • Filip85
    225
    Možemo li mi imati 1-3 transfera godišnje u lige 5-ice i njihovih TOP 5 klubova? Tome se nadamo,to zelimo,El Madrigal

Nama treba zakon do 28.godine, a klubovi iz liga petice za koje me zaboli k**** nek si traže igrače negdje drugdje.
  • vjeko1701
    15.6k
    Zanima me kako bi ti to prošlo.
  • Paggini
    52k

Super, a tko će financirat klubove koji nemaju izvor prihoda osim prodaje, država?
  • Brusa
    3.4k
    Kule zabije 10 golova u austrijskoj ligi, zabije bez problema 2 gola ili čak 3 u bundesligi ili 7 golova u polurekreativnoj arapskoj ligi.
  • Filip85
    225
    A vjerojatno nikako, barem ne dok smo u ovoj masonsko-sotonističkoj tvorevini zvanoj EU, jednog dana, nadam se skoro, kada se ista raspadne, onda ćemo moći odlučivati o svojoj sudbini.
  • Filip85
    225
    Pa ako igrači ne odlaze, onda imaš stalno jak roster, ulaziš u LP i na taj način se financiraš :)
  • Filip85
    225
    Ma znam da ništa od toga, ali gledam film o osvajanju KVG '67-e, pa me malo prebacilo....
  • vjeko1701
    15.6k
    Kako onda zemlje van "masonsko-sotonističke tvorevine" nemaju tako neko pravilo?
  • Tvrdica McTvrdi
    344
    Nama treba zakon do 28 godine, ali ne za nogometaše nego općenito. Well, istočnim susjedima ide skoro jednako dobro na taj način...

Sad šalu na stranu, zakon do 28 nije realan, ali možda bi se do 21-22 mogli ako ništa drugo postrožiti uvjeti.
  • GOAT
    2.8k
    Da.. klubovima koji žive od prodaje ćemo zabraniti istu i onda ce oni preživljavati od?

Knjizit cemo svi Vuskovica dok najbolji talenti ne napune 28 :lol:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.