• Mali dioničar
    14k


    Ma ok, zajebavam se, kužim kaj želiš reći. Mi bismo bili na akustičnom i lijepom dijelu stadiona, a njihovo navijanje nek ide u vjetar kao i do sada. Što nije loše, u Italiji, Španjolskoj, Turskoj ima stadiona gdje su gostujući navijači diskriminirani do kraja. Da ne pričamo o onom potezu Miškovića s Rujevicom, nizak dugačak kavez - katastrofa.

    Sve više vjerujem u novi stadion pa bi mi ipak bilo žao da kad se već gradi, ne napravi se kak spada. Mogu svlačione biti i pod novim zapadom.

    A vezano za priču o gostujućem sektoru - niti bih ja htio biti na taj način diskriminiran kad idem na gostovanje pa ne bih to htio ni gostujućim navijačima u Maksimiru.

    Argument za svjetlost i kvalitetu terena ti stoji, ali vjerujem da je recimo Juventus našao rješenje za taj problem, teren izgleda dobro za razliku od San Sira svojevremeno.
  • Infinity
    15.2k
    teren s obzirom da sjever ide dosta van terena na istočnu stranu. No sjever počinje toliko visoko da bi iz prvog reda uredno mogao gledati utakmicu preko sjevernog dijela istočne tribine :rofl:xavier

    O ovome nisam razmisljao :lol: Doduse, sjever je toliko visok, a jos bi istok bio tribina, znaci nagib prema van, nije kockasta zgrada. Mislim da bi se to uklopilo. Probat cu negdje naci 3D Maksimir i probati, mada je upitno koliko su dimenzije po netu precizne.

    Bizarno bi izgledalo, al stvarno mislim da bi se sa sjevera vidio terena preko istoka.
  • vjeko1701
    5.9k
    Mislim da ga najlakše nađen na PES modding siteovima, posebno regionalnima, ima tamo ljudi koji su radili sve naše stadione.

    https://www.pes-patch.com/pes-2019-stadion-maksimir-by-balkanpesbox-edit-team/
  • Batigol86
    198

    Zar trenutni sjever nije bio planiran sa jos jednom nizom etazom (tribinom) do terena? Opcenito mislim da je najveci zajeb ovolika sjeverna tribina (mislim na sjever gore), jer kad se stari sjever gradio arhitekti su rekli da je izgradjen onakav "nizi" da se uklopi sa sumom iza, koja treba biti vidljiva.
  • Baneki
    714
    Ha, ima i sketchup datoteka za Maksimir

    https://3dwarehouse.sketchup.com/model/8e7a96c99aeb653e7d1f8b0fb1c0d88b/Stadion-Maksimir?hl=en

    Možda se poigram s tim kad nađem vremena...
  • SAS1987
    13.3k
    Radio bi novi moderan stadion (odnosno 3 tribine) i ostavio jug koji se u to nikako ne uklapa?xavier

    Ma najboljse sve rušiti ali jug je jedina tribina koja bi se mogla upotrebiti. Ali bi se isto tako trebala rekonstruirati i napraviti krov.
  • xavier
    11.1k
    al stvarno mislim da bi se sa sjevera vidio terena preko istoka.Infinity

    Ako novi istok ne bi bio previsok, sigurno bi se vidjelo. Ili još bolje, napraviš krnji istok bez tog sjeveroistočnog ugla da gledatelji sa sjevera mogu normalno gledati :rofl:
  • xavier
    11.1k
    Zar trenutni sjever nije bio planiran sa jos jednom nizom etazom (tribinom) do terena?Batigol86

    Bio je planiran stadion za skoro 60.000 ljudi. Teren je trebao biti gdje i je, ali niži odnosno ukopan, a sve tribine su trebale dobiti po još jednu najnižu etažu koja bi svaka zapravo bila jako velika.

    I sad kao rezultat imaš ovaj sjever koji u ništa ne možeš uklopiti.
  • xavier
    11.1k


    "Alergičan" sam na te nesimetrične stadione. Posebno na te koji imaju 3 ravne i jednu zavinutu tribinu.
  • Gelipter
    3.4k
    Ma rušiti sve i raditi nanovo. Ovakva polurješenja i kombinacije su se dovoljno prakticirala u minulom razdoblju. Mi ionako po tribinama kao da imamo 3 stadiona u jednom izgleda, a ni jedan potpun i do kraja funkcionalan. Ova Bandićeva hanuma je odlučila u kampanji izgleda delanjem glumiti svog predčasnika. Jedva je čekam vidjeti s plavom kacigom na glavi podno istočne tribine. :lol:
  • db-izbjeglica
    12.6k
    sve treba srušiti i onda pomaknuti cijeli stadion prema jugu, jer je postojeći preblizu prometnice.
    osobno bi i maksimirsku na tom dijelu spustio pod zemlju i onda spojio maksimirski park i pordručje stadiona u jedno veliko sportsko-rekreativno područje, samo za pješake, sportaše rekreativce, bicikliste, rolere, itd, itd...

    jedina tribina koju ima koliko-toliko smisla zadržati je jug.
    međutim, to je i uvjerljivo najmanja tribina, ovalna je i predviđena za atletski stadion i teško bi je bilo ukomponirati u nogometni stadion. tako da ni to nema pretjeranog smisla.

    međutim, stadion se može raditi u fazama da se na njemu non-stop igra tako da može poslužiti u tu svrhu i onda se ona zadnja sruši.
  • xavier
    11.1k
    osobno bi i maksimirsku na tom dijelu spustio pod zemlju i onda spojio maksimirski park i pordručje stadiona u jedno veliko sportsko-rekreativno područje, samo za pješake, sportaše rekreativce, bicikliste, rolere, itd, itd...db-izbjeglica

    Ovo je zapravo odlična ideja :up:
  • db-izbjeglica
    12.6k
    to je totalno logična ideja i očito dobro rješenje.
    međutim, gradom vladaju i vladat će panjevi, tako da ništa od toga.
  • SAS1987
    13.3k
    međutim, to je i uvjerljivo najmanja tribina, ovalna je i predviđena za atletski stadion i teško bi je bilo ukomponirati u nogometni stadion. tako da ni to nema pretjeranog smisla.db-izbjeglica

    Novo je obično bolje ali može se i jug pretvoriti u super tribinu ili se ga sruši nakon što se završe sjever / istok.

    Stadion Palmeirasa - po meni su jako zajebali s načinom na koji su ukomponirali staru ovalnu tribinu zbog onog "crnog prostora" na donjem dio tribine.
    maxresdefault.jpg
    allianzparque15.jpg

    Maksimirski jug se može puno, puno bolje ukomponirati jer imamo taj "luksuz" da fali donji dio tribine pa ga možeš dobro nadograditi, ovisi od "upotrebe" tribine.
    a) Ako bi BBB zbog akustike itd. željeli biti na jugu onda bi radili jednu veliku navijačku tribinu
    b) Ako bi BBB ostali na sjeveru onda je rekonstrukcija još lakša, napraviš novi donji dio juga, sa odvojenim ulazima od juga gore. U ćošak na jug gore strpaš gostujuće navijače a preostatak juga gore te jug dolje su za nas.

    Jug prima 4000 gledatelja i da se ga spusti do kraja bi primao nekih 5500 - 6000 što bi bilo idealno za veličinu stadiona koji trebamo. Naravno, teren se miče što više je moguće prema jugu. Prednost ovalnih tribina je prejebena akustika a slabost da si odaljeni od terena. Taj problem se može riješiti na više načina, jer ideja je da se ovalna tribina što više približi terenu. Ako radiš odvojenu tribinu onda nije nikakav problem, napraviš donju tribinu koja je ravna a ako želiš jednu veliku tribinu onda su ovo načini:

    a) Stadion Racing Club je ovalan a tribine iza gole su ovalne a tribine se iz ovalnih pretvaraju u klasične:
    3b21b513a1a3688ba087d8759b3427e3.jpg
    Estadio-Presidente-Pero%CC%81n-Racing-Club.jpeg

    Poanta je da što je tribina bliže terenu to je "ravnija"
    024d18c7fa6a4e178eaccc04d10c9f21_8.jpeg?fit=1170%2C764

    b) Mikheil Meskhi
    Malo manje elegantno rješenje (tribina završava više kod kornera)
    LocomotiveStadium.jpg
  • NORTE
    9k
    Ma najboljse sve rušiti ali jug je jedina tribina koja bi se mogla upotrebiti. Ali bi se isto tako trebala rekonstruirati i napraviti krov.SAS1987

    Što će jugu krov?
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.