• mali M
    10.8k
    . diskvalifikacija - dobivamo drugoplasirani rad od kojeg opet ima boljih — K3p
    Ma ovo nije istina, ne dobiva "automatski" drugoplasirani! To se nekako uvuklo kao opcija, a to uopće nije tako! Ako se odustane mora se ići u novi natječaj ali postoji puno opcija od kojih je jedna i da se samo ponovo prijave svi sa radovima koji su bili prijavljeni. bez puno čekanja i najave.

Ma meni je sam bitno da ne biraju "brutalizam".. još su to naveli kao "to je Zagreb"... ne to je možda novi Zagreb jer tam imaš Mamuticu i Super Andriju, najbliže nama su Rakete i to je to. U starom dijelu Zagreba uopće ne postoji taj dio "brutalizma" od kojeg su oni htjeli napraviti "landmark".. Stvaraju od Zagreba nešto što nije..
  • ElDorado
    15.4k
    Da rezimiram mislim da postoje tri opcije:
    - dorada i prepravka izabranog rješenja (vjerojatno temeljita i odustajanje od provjetravanja i ptičica)
    - izbor sljedećeg na listi (nisu moje riječi meni je tak tak ali dosta arhitekata je reklo da je diletantsski pa mi nije jasno kak je opće došlo na 2. mjesto)
    - izbor nekog trećeg rješenja (3lhd su koliko pratim tu u prednosti, ali uopće nije jasno da li je to proceduralno izvedivo)

Mnogi ovdje pušu i rišu, ali mnogi ne znaju čitati tj čitati s razumjevanjem, mnogi bi revolucionarnim metodama što u demokraciji baš ne fercera, a ima ih dosta i koji su razumniji. Zvone je u ime kluba odustao od nametanja rješenja ali traži potpuno ispunjenje klupskih uvjeta što je po meni sjajno.
    Sada je na žiriju i investitorima da odluče, njima smo prebacili lopticu. Po meni nagrade žirija se moraju podijeliti, ali izbor rješenja u konačnici je na investitorima. Oni vjerojatno mogu ali ne moraju poslušati žiri. Ipak investitori daju lovicu.
  • 1986južnjak
    38
    Napokon lipe vijesti u vezi svega ovoga. Pomakli smo se korak naprid! Idemo dalje!
  • mali M
    10.8k
    I da btw. nemoraju ovi talijančići uopće odustati od love, oni će svoju nagradu za prvo mjesto na natječaju dobiti.. kako će to pravdati žiri kad odabere kasnije nekog drugog je njihov problem.
  • Wallace99
    261
    meni su isto ovaj 2. po žiriju i onaj 3LHD dva idealna stadiona za Zagreb po svim parametrima. Ne slažem se da bi bilo laveži da se izabrao neki drugi, a da je zadovoljavao osnovne kriterije. Normalno, bilo bi nezadovoljnih, ali ne u ovom postotku. Baš je bilo hrpa dobrih do odličnih ideja, neshvatljivo je kako su uspjeli izabrat najgoru.
  • vjeko1701
    30k
    A jel se nije moglo ovo sve izbjeći na način da ta skupina arhitekata odabere tih svojih top 5 i podjeli nagrade al onda ivenstitori u dogovoru biraju koje od tih 5 rješenja ide u realizaciju tek naon dodatne dorade projekata sukladno primjedbama. Dati odluku od ovako nečemu isključivo u ruke 9 ljudi od kojih 6 gleda na to sve isključivo iz jednog jako uskog i apstraktnog pogleda. Uz to odabrati bilo koji projekt bez ikakvih zahtjeva za doradom. Ne znam, to mi je recept za debakl.
  • Noel
    25.5k
    Ovo. Sve kaj tražimo.

Screenshot-20260928-105553-Chrome.jpg
  • BlueZone
    27
    Bezveze, konfekcijska krafna
  • ElDorado
    15.4k
    sve je odrađeno baš loše bez pripreme i adekvatne prezentacije. Recimo nije se uopće trebalo prezentirati javnosti bez prisustva samih arhitekata i temeljitih prikaza i objašnjenja.
  • db-izbjeglica
    22.1k
    Meni nije jasno po kojem ključu su oni izabrali 5 najboljih radova, jer ovih 5 nagrađenih radova su doslovno jedni od najhorih i to je sve više jasno.

Logika o cijeni nema smisla jer to su ozbilji uredi koji su sigurno dobro kalkulirali, al sve i da nisu... ako ove koji su dobili treba dorađivati da bi bili izvedivi, onda se istom logikom ove moglo kresati pa bi ispali financijski prihvatljivi.

Ovo je sprdačina...
    Gledam sad prijedlog od UPI2M isto sve razrađeno, smisleno, lijepo prikazano :lol:
  • CISCO
    1.4k
    Ne postoji nikakva pravna sila koja tjera Grad i Vladu da 2026. ugovore projektiranje stadiona koji ne žele i da ga 2029. počnu betonirati samo zato što je Ocjenjivački sud jednom rekao da je neki rad prvi.

Ako ga investitori više ne žele — neće ga graditi.

Ako i dalje žele novi Maksimir, a ne žele ovo rješenje, onda moraju pronać zakonit put do drugog rješenja, a uopće ne sumnjam da se to može napraviti.

Za 200 milja eura me boli kifla za reputacijski rizik. Ono...kaj će? Lajat na mjesec? Zaustaviti projektiranje? Kako? Netko će reći vidi Hrvati zajebali. I sada bi se svi terbali toga prestrašiti?
  • mali M
    10.8k
    e baš to. Najgluplji mi je argument za ovaj "brutala" stadion, da im se kod drugih ne sviđaju palačinke il krafne, kao da kod njih nema mogućnosti korekcije, kakvu zazivaju za strpljenje da se da preinake ovoj bedastoći.. Pa kod svih postoji mogućnost korekcije...
    Btw. kod onog petog, krvavozubog, sam vidio što su htjeli.. Likovi su isto odavali počast starom zapadu sa tim trokutima koji su držali tribinu nekoć, samo su na kraju napravili da izgleda kao pentiumov mikročip a ne stadion..
  • vjeko1701
    30k
    I tu se slažem. Par novinara, neki školski projektor, svega par rendera, ništa jasno razrađeno, 5000 neogovorenih pitanja.

S jedne strane se hvališ ovime kao jednim od najvećih projekata a onda ga prezentiraš lošije od srednjoškolske prezentacije geo-ekonomske situacije Ugande na satu Geografije.
  • vlatkomarkovic
    4.3k
    Ovi Juranovic i Ledinski mi bolesno ide na kurac vise… i dosta njih iz redakcija koji pokušavaju nas uvjeriti da kao ovo je dobro, ak vam se i ne sviđa prihvatite jer Zvone to želi, a ne želimo njega uzrujavati, ima neke nevjerojatne prednosti, šta je tu je bar ćemo dobiti novi, ako ne uzmemo ovo nećemo vise ništa nikada dobiti…. Odite u kurac… nemrem vjerovati da ću ovo reci, ali Index, tj Dragi i Vice su najobjektivniji ostali u ovoj priči…. Nemrem vjerovati zbog indexa, ne zbog njih 2…. Pa jebote led, treba reci sto treba reci, a ne uvlačiti se u supak Zvoni…. Pa koji je vas posao? Isti kurac su ko Germanijak na kraju priče, samo s druge strane…. Trebalo je reci, ovo nema veze s ostalim djelatnostima kluba, ali ovo gurati nema smisla jer se sviđa arhitektima, a ne navijačima i tu je pretjerano…. Navijači su najbitniji u ovom procesu… Novac dolazi od poreznih obveznika, a ne bi čovjek vjerovao, nemali broj navija za Dinamo i bitan im je stadion, a Zagreb i Vlada samo raspodjeljuju taj novac i treba se poštivati korisnike…. Na ovome se treba raditi dalje…. I šta ćemo sad? Hocete vise početi biti objektivni i slušati i prenositi mišljenje BBBa i boriti se za ispravno ili ćete drkati i dalje?

Ovo se odnosi na ovaj članak između ostalog, https://www.vecernji.hr/sport/paradoks-je-da-ideju-novog-stadiona-ruse-navijaci-oni-zbog-kojih-se-stadion-i-gradi-1999068

Pa sada ti je otvoreno pa je trava za kurac, a Santiago je zatvoren pa je dobra trava, jako smo pametni… Ali sad ću ja naći primjer gdje je sjebalo travu… Odi u kurac, onda tamo napisi da je Kranjca katastrofa i da ne smijemo tamo igrati jer neće biti dobra trava, milijuni “krafni” diljem svijeta, evo svi travnjaci se raspadaju i trebati će uložiti u travnjak sa bude dobar… Pa budalo jedna jesi pogledao jednu utakmicu Dinama ove sezone, otvoreno da otvorenije nemre biti i opet trava ne valja….

Idemo raditi onda botanički vrt u picku materinu, tam bu trava perfektna, staklenik lijepi napraviti, gore ove plohe od kutije, paziti na prozračnost, uzgajati temperaturu, možemo i vani zasaditi tratinčice uz teren da sve to skupa lepo zgleda, jednu tribinu pretvoriti u viseće vrtove… Odi u kurac…
  • SanctaSanctorum
    596
    Ne znam jesmo li prezahtjevni da tražimo nešto ovakvo 2026. Nebi me ni zanimalo kak izgleda na van ak je ovak unutra. A dobijemo vjerojatno najgori od 88. Baš jebena tragedija kaj nas je zapalo i da se uvijek moramo za neš izborit. Nevjerojatno.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet