• Droljo
    32.2k
    Uspješno smo od histerije i sječe glava došli do normalne rasprave i konstrutivnih prijedloga. Samo je trebalo pričekati malo. Ima nade za nas ipak...
  • vjeko1701
    30k
    Pokušavam dobiti malo manje napadnu verziju. Al da, nije baš copy-paste krafna kako su oni pričali a opet zadovoljava osnovne preduvjete

3072d5fc-cf34-4fa2-9c01-a29770837ea9.png
  • mali M
    10.8k
    ma ne želim ni ja više pričat o ovome, baš su me postarali u ova tri dana za 10 godina..
    @vjeko1701 je stavio odlične primjere što nama treba, s tim da bi ja još 3lhd, ali načelno da sve je pogodio.. Gdje je zapelo u glavama ovom žiriju to nitko nezna. Baš ono kriva postavka, išli su birati spomenik i nešto po čem će bit drukčiji i to je legitimno, ali su otišli predaleko.. pa svaki od ovih Vjekinih je space shuttle za sve u HR i na balkanu i ovom našem malom djelu svemira..
  • vlatkomarkovic
    4.3k

Ma da, u pravu si, al kužiš ono sve bi dao da možemo voditi tu raspravu kao ovaj mi je bolji, ovaj mi je bolji, ovaj mi je top itd…. Al u globali ok, dobili smo taj i taj i ok… Ovo mi iskreno dođe u ovom trenutku ko sol na ranu… Mislim čak i sad kad znam da ništa od ovog vg13, gledati sve kaj smo mogli imati, a stanje je da će možda ići nešto skroz novo, novi natječaj ili bokte pitaj kaj i kad…. Dođe mi zlo…. Ono doslovno “you had one fucking job” i sada bi se veselili svi….
  • jedan u nizu
    20.1k
    Jednostavno, mi se ne mozemo dogovoriti koji bi bio najbolji.
    Cak i da se odabere 3LHD, koji po nekim index anketama uvjerljivo vodi, opet bi se naslo milion tetaka i botova koji ce srati po necemu.

Zato izbor treba prepustiti nekome, ali mi trebamo odabrati one koje niposto nebi.
    Ovaj talijanski bi ispao odmah.
    Kao i one abominacije nekakvog dovrsenog tudmanovog Maksimira, kao i onaj U, ili onaj kao neka torta ukrašena šlagom.

Sa biranjem 20 najgorih koje bi odbacili bi vec napravili posao da nemamo ovu situaciju koju imamo sada. A to je da bi svi potpisali bilo sta samo da su spojene tribine i krov u cijelini.

Da li je izvana izgledati kao Arena Zagreb, kao kockica, kao tava ili banana. Jebe nam se.
  • ElDorado
    15.4k
    Kad bi izabrali neko drugo rješenje opet bi ovdje nastao rusvaj tipa "ja želim, ja vidim, ja mislim, ja znam, ja pa ja pa ja". I još projektant ne smije biti peder koliko smo čuli. To je možda i najžešći kriterij.
  • Cif
    504
    ne smije biti peder!!Gay je slobodno!
  • Archangel
    434
    I tako smo nadam se izbjegli dobiti Hrvatski "Eiffel toranj" na mjestu maksimira.
  • vlatkomarkovic
    4.3k
    Kad bi izabrali neko drugo rješenje opet bi ovdje nastao rusvaj tipa "ja želim, ja vidim, ja mislim, ja znam, ja pa ja pa ja". I još projektant ne smije biti peder koliko smo čuli. To je možda i najžešći kriterij. — ElDorado

Pa ne sjećam se bas ičega da je bio ovakav konsenzus da ne valja…. Slažem se da bi bilo ovaj je ovakav, ovaj onakav, ali ovakav odziv….
  • crophantom
    8.6k
    meni je iznutra ovaj koji je završio 2. sve što sam želio.. ulazi/izlazi su jako zanimljivo riješeni i ne cijepkaju tribine bezeve, jako strme tribine, bar po renderima.
    Krov ide i preko truba gledališta, skoro do aut linija.
    Ugl, iznutra bombona.

izvana nije nekaj, ali dobro, nek ti tornjevi budu omaž trenutnom stadionu.

Ako izaberu na kraju ovaj koji je 2., neće biti stadion kakav sam sanjao, ali je unutra tip top rješenje.
  • vjeko1701
    30k
    Unutra nemam primjedbu ali izvana mi ovo sa biljkama i drvom malo pretjerano. Volim ja zelenilo, al mi nekako ne paše ovdje.
  • Droljo
    32.2k

Tu se ima za pišat kod drveta koliko hoćeš. Poštivam!
  • BlueZone
    23
    Zelenilo je tu najmanji problem, unutra izgleda top... sjever jedna, kompaktna tribina, a ostale na dvije etaže
  • K3p
    503
    Problem je što treba ispoštovat natječaj. A po njemu su oni dobili i posao projektiranja od 12,5 m eura i imaju pravo na to. Ne vjerujem da će baš prepustit te novce, iako neće odraditi taj posao nego neka veća kuća ili više njih, no opet dovoljno da si svako od njih spremi 300k u đep.
    E sad, imamo 3 solucije... 1. poništavanja natječaja -reputacijski rizik I pitaj boga kakve peripetije, 2. diskvalifikacija - dobivamo drugoplasirani rad od kojeg opet ima boljih, 3. nastavak s njima uz mnogobrojne izmjene projekta - može ispasti dobro na kraju, a i ne mora :smile:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet