• Paggini
    99.8k
    Molim te pomogni mi da to vidim. Meni osobno je užasno loše, posebno izvana — vjeko1701

Iznutra je doslovno ono što sam vidio u svojoj glavi, ali izvana mi je recimo briljantno uklopljeno u Maksimir s tim smeđim vizurama, ne strši, ne nagrđuje i ne cirkusira okoliš, ravni krov mi također super paše na ideju, a i akustika bi bila fenomenalna. Izgleda mi dosta organski napravljen i uklopljen. A i ima taj unikatni štih, ne znam stadion koji tako izgleda iskreno.

Al kažem, moje osobno mišljenje, a i uvijek bih prednost osobno davao Hrvatima i njihovim rješenjima, a i čini mi se po ovlaš čitanju zanimljivijih rješenja da su najbolje raspisali, shvatili i koncipirali sve što je traženo u natječaju.

I jednako bitno jebiga, financijski izgleda itekako moguće.
  • vjeko1701
    30k
    Al zakaj se ne spominje baš nijedan od preostalih?

Meni osobno

1.
    O-1005593-760.webp?1790325876

2.
    O-1005582-760.webp?1790325872

3.
    O-1005595-760.webp?1790325877

4.
    O-1005586-760.webp?1790325874

5.
    O-1005596-760.webp?1790325878

A ovaj ne za Dinamo i Maksimir al ako bi ikad netko pametan htio nacionalni, u bojama šahovnice
    O-1005573-760.webp?1790325868
  • građanin
    166
    Postoji i dvorana, atletski stadion, Hitrec... I to mora biti kak treba valjda. Ne gleda se samo stadion kod odabira. — Droljo

siguran sam da je 3LHD na sve mislio, tj. po svim nabrojanim na njihovoj objavi o stadionu su uključeni svi koji su radili na prijedlogu stadiona i popratnog sadržaja.

a što se tiče ove košnice, ako je ušla u top 5, onda sigurno i oni imaju riješen popratni sadržaj. + znam tu ekipu arhitekta, ne bi predali nešto nepotpuno. ;)
  • Masto
    2.5k
    samo kazem da bi se i za taj rad nasao razlog zasto ne valja. A i osobno mi nije nista posebno al mi ima vise smisla barem ta skica nego ovaj izabrani
    Cim vidim senfa i arhitekta mi je bilo jasno koja ce se ekipa birat, al nije bitno zagrepcani su sebi izabrali
  • CISCO
    1.4k

Mislim da se ovdje stvorio potpuno krivi dojam da je izborom pobjednika nekakav vlak krenuo i da ga sad više nitko živ nemože zaustaviti. Može. Ako Grad i Vlada kao investitori više ne žele realizirati ovo rješenje, mogu od njega odustati. Ugovor o projektiranju još nije potpisan, građevinska dozvola ne postoji, izvođač nije odabran, a gradnja novog stadiona nije ugovorena. Znači, nije baš da su bageri na Maksimiru i da sutra kreće betoniranje.

Naravno da stadion, ako ga žele graditi, netko mora projektirati. Neće se nacrtati sam. Ali iz toga ne proizlazi da ga do kraja svijeta mora projektirati upravo ovaj ured i da se pod mus mora graditi upravo ovo rješenje. Ako Grad i Vlada kažu „ljudi, ovo nećemo“, mogu odustati od ovog puta. Za dalje onda moraju naći zakonit model javne nabave — novi natječaj, drugi odgovarajući postupak ili, tamo gdje zakon to dopušta, pregovarački postupak bez prethodne objave. Nije baš da pravni sustav prestaje postojat zato što je žiri podjelio nagrade.

Dakle, uopće nije pitanje može li se od ovoga odustati. Može. Pravo pitanje je koliko bi takva odluka koštala, koje su obveze već nastale prema pobjedniku i kojim bi se zakonitim putem došlo do drugog projektanta i drugačijeg rješenja. To su stvari o kojima se može raspravljat.

Ali ova priča „sad je gotovo, pobjednik je izabran i nema više nazad“ jednostavno ne stoji.
    Ne postoji nikakva pravna sila koja tjera Grad i Vladu da 2029. počnu betonirati stadion koji 2026. više nežele graditi samo zato što je Ocjenjivački sud jednom rekao da je neki rad prvi.

Ako ga investitori više ne žele — neće ga graditi. Ako i dalje žele novi Maksimir, a ne žele ovo rješenje, onda moraju pronać zakonit put do drugog rješenja.

To može koštati vremena i novaca i može zakomplicirat cijelu stvar, ali stadiona će biti, ožda malo pomaknutog za 6-12 mjeseci, ali će ga biti. Ali nemojmo od toga radit nekakav pravni perpetuum mobile u kojem je žiri jednom dignuo ruku i sad smo svi osuđeni gledat taj stadion sljedećih 100 godina.
  • dumitrumitu
    2.2k
    Ovaj prvi je i meni najljepši, jedino pitanje kako je raspored unutra riješen.
  • vlatkomarkovic
    4.3k

Neću te lagati, ali na žalost raspravljati koji od 88 je bolji od pobjedničkog je bespredmetno jer ono doslovno skoro svaki, ako ne i svaki je bolji…. A oko 80% njih se može voditi rasprava tipa 20% top, 30% dobro, 30% prihvatljiv, 20% užas…
  • Xpert1992
    1.3k

Iskreno, jer mislim da ljudi nisu ni pregledali sve ostale. :lol:
    Ovaj od 3lhd se vrti svuda. Pa ga svi spominju.
    Sve ove kaj si ti sad tu pokazao, ja sa svim tim ne bi imao problema. Super izgledaju. Da me sad pitas koji bi od tih 5, 6, malo bi moral pregledat detaljnije iznutra, malo floru i faunu vani i odabral bi pobjednika. Al ovak na prvu, meni su svi top.
  • CISCO
    1.4k
    Baš...

Za ostale radove će uvijek biti nekakva raspodjela postotka kome se kaj sviđa, al za pobjednika ovog natječaja će 98% korisnika reći da je katastrofa.

Mislim...pa to se vidi po rekacijama i nema tog šminkanja koje može pomoći da krezba baba od 67 godina sa neke europske štajge postane victoria secret model.
  • vjeko1701
    30k
    Ne vidim zašto ne raspravljati unatoč trenutno odabranom.

Imam osjećaj da njih netko gura jer zbilja ima, barem po meni, puno boljih radova za kojima vrijedi više žaliti kaj nisu odabrani.

Bilo koji od prva tri koje sam stavio bi mi bili odlični s tim da bi broj 1 bio izbor na kojeg nemam nikakvu primjedbu.

Noćna scena, možda malo pretjeralo sa svjetlima, al meni baš odlično.

004a3e8a-441b-4cfc-ab3a-487b98dfff3e.png
  • mali M
    10.8k
    3lhd je to napravio uvjerljivo najbezbolnije. — građanin

buraz gledam ove slike koje su oni poslali na natječaj, nacrte i proračune, i onda ove žalosne isprike od arhitekata iz Milana da su loša rezolucija slike, da je to fiktivno, da se treba još korigirati, da je ovo tek početak pa zato nisu nacrtane lože i sky boxevi, da je premalo stolaca, preveliki ulazi, krov nije dobro nacrtan ali to će kasnije, na kraju nije beton nego nekakve legure po krovu... buraz, koga vi mrdate.. Uložili su minimalno truda i volje u ovo i meni baš zgleda da je to išlo po prijateljskoj bazi s ovim uredskim susedom jer baš nema smisla.. Skoro svi su slali detaljno ovi poslali ofrlje brutalističko futurističke neke plohe koje drže cijeli stadion u cjelini sa metrom krova di se dodiruju.. ma daj me nemoj.. nek se povuku samo da dalje ne kopamo po ovome jer bu još nastal kraval oko svega i neka se ponovi izbor, ma ni nemora se ponovit, nek država i grad uzmu ove koji su dali truda i volje i napravili posao kako spada..
  • građanin
    166
    jedva čekam ovu tribinu da nas se skupi milijardu i da ne postavimo pitanje uopće nego damo jedan mali uvjet koji smo od početka tražili:

1) spojene tribine
    2) jebeni krov

kolko je teško to ispoštovat? fakat nismo jebeno zahtjevni, a nismo ni budale da nas kupuju za sitne pare i da ćemo pristat na ovo smeće koje je pobjedilo. :strong:

ajmooooooooo dinamooooooo
  • Paggini
    99.8k
    Noćna scena, možda malo pretjeralo sa svjetlima, al meni baš odlično. — vjeko1701

Stvar i sa ovim rješenjem jest što se ideološki naslanja dosta na taj brutalizam koji očigledno drkaju žešće, ima ravne, oštre plohe, čudi me da ga nisu pogurali malo više. Ova svjetla koja si dodao su mi za krvarenje očiju, ali ajde preživio bih nekako.
  • Denle
    921
    Znaci, ovi talijani pricaju kako ljudi nisu vidjeli dobre kvalitetne rendere, kao losa rezolucija ovo ono.

Pa gdje su onda te slike s dobrom rezolucijom?

Valjda 70 od ovih 88 arhitekata je vec na svojim socijalnim mrezama objavila svoje rendere, a pobjednicki arhitekti nisu?

Ne zelim zvucati histericno i biti teoreticar zavjere, al ne mogu si nikako objasniti ovakav nacin komunikacije
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet