• Masto
    2.5k
    na instagramu naveli neku stranicunosobe koja je kao surađivala i ima lgbtq profilnu sliku
    Osobno nemam nista protiv da se i to izabere al imam druge favorite
  • Netkos
    391
    Ovo nije bio natječaj samo za idejno rješenje već i za projektiranje. U natječaju se jasno kaže da onaj tko pobijedi njemu će se dati i da projektira stadion. Zato je ovaj natječaj bio vrijedan 14 milijuna eura a ne samo ~1 milijun kolike su nagrade za prvih 5.
  • Paggini
    99.8k
    instagramu naveli neku stranicunosobe koja je kao surađivala i ima lgbtq profilnu sliku — Masto

Buraz imam vijesti za tebe što se tiče arhitekata i pušenja pimpeka
  • vjeko1701
    30k
    Poljud je bio peti izbor na natječaju (kako mi kažu) — Paggini

U Jugi di bi žalba protiv odluke partije značila da te drugi dan mrak pojede.

Tipa ovaj 3LHD je bombon.... — Paggini

Molim te pomogni mi da to vidim. Meni osobno je užasno loše, posebno izvana.
  • Droljo
    32.2k
    ima lgbtq profilnu sliku — Masto

Znači i to treba paziti. Čak da nam stadion paše 100% ne valja jer ga je nacrtao peder :lol:
  • Unodinoii
    291

Slažem se , izvana je dosta loše al to bi se puno lakše doradilo nego od ovog govna napravit pitu
  • Fatos Beqiraj
    3.5k
    Ne vidim zašto se ne bi jednostavno odabralo drugo rješenje. — Paggini

Pa vjv ide drugi po redu na natjecaju onda. A onaj mi je jos ruzniji. Nema smisla da opet biraju jedino da se promjeni onaj tko bira totalno
  • Noel
    25.5k
    Pa ovo iz 75 je modernije nego ova milanska splačina
  • Dragon1Warrior123
    5.5k
    Da ja biram i da znam da bi se sto posto izgradilo, ja bi izabrao četvrti. On je baš nešto posebno, a funkcionalan i lijep stadion.
  • građanin
    166
    Tipa ovaj 3LHD je bombon.... — Paggini

doslovno po nas vjerojatno najbolji izbor, isključivo jer je savršeno akustična kockica unutra i ono šta je najbolje - nije toliki veliki rascjep na istoku i zapadu. Ako se već i moralo odvojit u 2 etaže, 3lhd je to napravio uvjerljivo najbezbolnije.

Whats-App-Image-2026-09-28-at-06-32-34.jpg

Whats-App-Image-2026-09-28-at-06-32-34ss.jpg

treba vidjet kad će tribina i onda postavit pitanje zašto nas 69000 ne odluči glasom koji od top 5 ćemo izabrat, ako već ne možemo i druge uzeti u obzir.

ako već biramo između ''njihovih'' top 5, onda definitivno glas za košnicu, isto je brutalica što se akustike tiče.

Whats-App-Image-2026-09-28-at-06-33-25ff.jpg

Whats-App-Image-2026-09-28-at-06-44-40f.jpg
  • Xpert1992
    1.3k

I to je ok. Meni je taj stadion dobar, tebi se ne svidja. I tak ima 87 drugih koji bi se svidjali nekom, a nekom ne. Ali daje nam ono kaj zelimo. Mislim, ak cemo iskreno, nema ni jedan stadion za koji ce se svi slozit da je najbolji. Ali srecom ima ovaj za koji sve svi slazemo da necemo. :grin:
  • Denle
    921
    Na prvom natječaju 1975. za novi stadion u Poljudu, Boris i Olga Magaš osvojili su treće mjesto, dok je prvu nagradu dobio arhitekt Ivan Piteša.

Prvi natječaj je raspisan za nogometni stadion, prvenstveno kao novi dom Hajduka. Međutim, kada je Split dobio Mediteranske igre, stadion je morao zadovoljiti puno širi program: trebao je biti olimpijski/višenamjenski stadion s atletskom stazom, a ne samo nogometni stadion. Zato pobjednički projekt Ivana Piteše iz prvog natječaja više nije odgovarao novom programu.

Nakon toga je, zbog dobivanja Mediteranskih igara 1979., raspisan novi pozivni natječaj 1976. U njemu su mogli sudjelovati nagrađeni autori prethodnog natječaja.

Na tom drugom natječaju pobijedili su Boris i Olga Magaš, s projektom koji je bitno drukčiji od njihovog prvotnog rada. Upravo je taj projekt realiziran i postao današnji Poljud.
    — Unodinoii

Ovo je uzasno pojednostavljeno. Prava istina je puno kompliciranija i Magas ne bi dobio Poljud da nije imao veze u komunistickoj partiji, jer su sva arhitektonska drustva, pa i sam Hajduk, bili za to da Pitesa dobije projekt jer je bio originalni pobjednik natjecaja.

A i Magasev kasniji Poljud krsi autorska prava Ivana Pitese i to se zataskavalo sve dok se drzava nije raspala.
  • građanin
    166
    Pa vjv ide drugi po redu na natjecaju onda. A onaj mi je jos ruzniji. Nema smisla da opet biraju jedino da se promjeni onaj tko bira totalno — Fatos Beqiraj

ili uzet top 5 ovih njihovih i onda da mi biramo - najbolje onda ovaj 4. rangirani, vrlo dobro odrađen raspored unutra, ili ako će otić ponovno neko biranje, onda definitivno uzet i 3LHD, ekipa je apsolutno sve savršeno raspisala i složila.
  • Droljo
    32.2k

Postoji i dvorana, atletski stadion, Hitrec... I to mora biti kak treba valjda. Ne gleda se samo stadion kod odabira.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet