• Crni86
    24.9k
    ali pitanja su validna da se potegnu — FazeN

Veliki red flag je uopce da se pitanja moraju potezat. Na kraju vec smo sigurni da se poznaju, da li su komunicirali ili nisu oko projekta je ne moguce dokazat. Sama cinjenica da konekcija postoji je sukob interesa.

Samim time kad su ti decki procitali tko je u ziriju bili su svjesni sukoba interesa. Automatsko ponistavanje natjecaja.
  • mokoxax468
    1.8k
    Iskreno, meni je ovo ružnije od ovog izabranog, izgleda kao nešto izašlo od Razera za PC igrače :lol: I samo da stavim napomenu, ne sviđa mi je izabrani rad.
  • vjeko1701
    29.9k
    Savršeno, ima odmah sponzora, Razer Arena Maksimir
  • R13S61
    744

Naravno da to nitko neće plasirati u javnost kad je riječ o gluposti, plodu mašte ovdje na forumu, koje nikako ne dokazuje nekakvo namještanje... Čak je na početku predstavljanja jasno rečeno da je Keers odustao od uloge ocjenjivača i da ga je zamijenila neka domaća arhitektica...
    Arhitektura je mala struka i arhitekti koji sudjeluju na ovakvim natječajima se više manje međusobno poznaju i to što su iz iste škole ništa ne znači...
    Pa jebote ovdje mnogi zazivaju Njirićev rad... Šta da je on pobijedio?? Čovjek doslovno svaku osobu iz žirija poznaje osobno... Po vama on se nije ni smjeo natjecati jer je to automatski namješteno... Zapravo nitko od arhitekata se nije imao pravo natjecati jer ćeš za svakog naći poveznicu s nekim iz žirija.

Pustite tu priču o namještanju, snagu treba usmjeriti u pronalaske stvari koje nisu ispunjene ovim radom a bile su u natječaju. Prvo mi pada na pamet uvjet da gornja etaža mora biti manja od donje koja ovdje nije ispoštovana (možda je kroz pitanja u eojn-u i to dopušteno?)... E kada bi se našlo takvih nekoliko propusta (također krovna konstrukcija je jako upitna) onda je to osnova za žalbu i rušenje natječaja... Al to će valjda odvjetnički uredi od prijavljenih arhitekata pročešljati...
  • Orc123
    17.4k
    da imamo ovakav stadion, pa makar da nisu ni spojdne tribine nego su na rubovima napsvljeni drugi sadezaji ja bi bio presretan i ne bi me bilo sramota kad bi nam dosli u goste Real ili Barcelona u LP! Ovo bi bio stadion kakvog bi prihvatilo 90% ljud, a onih 10 bi sralo samo da se sere....zar se fakat tako puno trazi? Samo jebeni stadion u cjelini, zatvoren sa svih strana i da izgleda ko Dinamov stadion!
  • Boycie
    4.4k
    ova rijesenja gdje se sa ruba jedne tribine ne vidi rub druge tribine ne fala. To sad imamo na Maxu.
  • FazeN
    9k
    Čak je na početku predstavljanja jasno rečeno da je Keers odustao od uloge ocjenjivača i da ga je zamijenila neka domaća arhitektica — R13S61

Nisam gledao predstavljanje uživo, ovo je ziher bilo ili?
    Pošto je taj Geers povezan i s još jednim članom ova dva žabara
  • Jimmy Đomlija
    67
    Procurio izvorni tekst arhitektonskog opisa novog stadiona:

Ovo nije samo stadion. Ovo je spomenik disfunkciji i diskordiji hrvatskog naroda, brutalni arhitektonski manifest doveden do svoje najradikalnije, porazne krajnosti. Riječ je o objektu koji ne odbacuje samo estetiku, nego i sam pojam vizualne ugodnosti, nudeći gradu nadrealnu, dekonstruiranu formu koja ne traži divljenje, nego izdržljivost.

Prema nogometnom terenu, tribine se beskompromisno raspršuju na četiri potpuno odvojena, otuđena monolita. To više nije kompaktna arena; to je savršena prostorna alegorija četvorice preostalih navijača Dinama koji posjećuju Dinamove utakmice, od kojih svaki sjedi u svom kutu, nepovratno razjedinjeni u mišljenjima o klupskoj politici, upravi i smislu života. Te gigantske, izolirane pukotine izrezao je sam arhitektonski usud kako bi osigurao da nikakav osjećaj zajedništva slučajno ne kontaminira prostor.

Kroz te monumentalne kutne procijepe nezadrživo protječe vjetar, stvarajući mikroklimatski fenomem — konstantni, propulzivni propuh koji izravno simbolizira kronični propuh u glavi prosječnog navijača koji i dalje nedjeljom dolazi na ovaj stadion. Iskustvo boravka je duboko dvojako, ali do kraja konzistentno: dok je ranije posjeta bila mizerna zbog potpunog nedostatka infrastrukture, sada se ostvaruje fascinantan kontinuitet — posjeta ostaje jednako porazna, ali ovaj put zahvaljujući čistoj, besprijekornoj, antologijskoj ružnoći samog objekta.

Prema gradu, fasada ne komunicira, ona se raspada u niz nepovezanih, vizualno agresivnih ploha koje kao da referiraju na razbijeni crijep nakon slabijeg potresa. Arhitektura ovdje ne poziva, ona odbija; ona je nadrealno redefinirana kroz estetiku predimenzionirane trafostanice ili napuštenog skladišta tekstila s početka 80-ih.

Leteći krov, levitira u prostoru s masivnošću nadgrobnog spomenika, sugerirajući beskrajnu težinu postojanja pod kojom se lomi svaki pokušaj stvaranja atmosfere. Teren je potisnut u drugi plan, dok je u prvi plan gurnuta surova, asimetrična betončina.

Ovo je pothvat koji ne teži spektaklu, nego estetskom pročišćenju kroz patnju. Pobjeda u obliku zgrade koja izvana izgleda kao konceptualni nesporazum, a iznutra garantira neponovljivo iskustvo propuha, izolacije i vizualnog šoka. Arhitektonski eho koji ne transponira Maksimir u budućnost, nego budućnost tjera da se zgrožena vrati u prošlost.
  • R13S61
    744

nemam sada vremena tražiti stream, ali to ti je na samom početku rečeno, kada je ona ženska imala uvodni govor
  • hb1
    1k
    Vjeko Milano Studio
  • db-izbjeglica
    21.9k
    ovo je toliko loše da čak i tovari ne sprdaju, nego se pitaju koji k...c?
    znači, ne vjeruju i ljudima je krivo, ne žele da se to izgradi

:rofl:
  • Blueshadow86
    5.8k
    Ovo bi bila teška perverzija od stadiona.
    Nemojte ljudi molim vas davati nove ideje, samo se sve više i više ubediram kakav smo stadion konačno mogli imati umjesto ovog rugla i sramote koje je jučer izabrano.
  • K3p
    478
    hoću da mi to kaže predsjednik žirija na tribini a ne neki anonimus na forumu.
  • NKDZ86
    9.9k
    nema ko se ne ruga javno na internetu, sramota
  • prefontaine
    11.2k

Apstrakcija filmskog izraza - kao jezika specifikuma i apstrakcija umjetničkog akta uopće, de iure, predstavlja jednu vrstu sakralne ratifikacije, vlastite inferiornosti i vlastitog infansizma. Bez obzira o kojoj se vrsti supremacije na tom istom jeziku kao specifikumu radi i bez obzira na kojem nivou aspiracija mi o njemu govorili.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet