• Noel
    25.4k
    Smatram da bi se Dinamo kao klub ipak trebao isticati, kako igrački i navijački, tako i sa stadionom. — nin0belan

Oke, djelomično se slažem, ali nije baš neka hvalevrijedna ideja da se ističemo novim stadionom u 2031. godini koji izgleda kao moderni stadioni 90ih godina prošlog stoljeća. Eto ako je moglo barem da se ističemo nečim modernim, novim, nešto kaj će u 2031. godini bit drugačije i novo. A ne da se stalno vraćamo u prošlost. Jebena prošlost više.
  • SAS1987
    20.7k
    oprosti jesi li pogledao njihove ostale radove prije nego što si poceo kenjat? — K3p

Kenjao odmah kad sam vidio njihov design :lol:
  • R13S61
    744
    Osim stadiona zgadili su mi i Maksimirski park i šumu... Za sve je jebena šuma kriva :grimace:
    Ispada da bi više volio da je tamo neki stambeni kompleks nego prekrasan park koji je ponos grada
  • dbut
    140

Ideja ovakvog rješenja (sto su i naglašavali) su te ravne plohe i otvorenost prostora. Ako radiš doradu projekta i zatvaras te kutove + mjenjas one plohe i stavljaš normalan krov to više nema nikakvih veza sa projektom...
    To je kao da kupiš stojadina da bi ga doradio pa mu ni karoseriju ne ostaviš istu...
    Ovaj projekt se mora kompletno odbaciti i uzeti neki normalan kaj svi hoćemo pa njega mozemo doradivat
  • Unodinoii
    160

Provjetravanje hahah
    Pa ljudi se smrznu na tom Maksimiru 3/4 godine a oni gledaju kak da ga provjetre
  • crophantom
    8.2k
    Ovo je sada nešto po čemu Zagreb dugoročno može biti poznat kao inovator nove koncepcije stadiona', zaključio je Fabijanić. — DinamoDoKraja

Ego veći od svih kubika betona koji ce biti utroseni na novi stadion...
  • Heisenberg1986
    578
    sto ga vise gledam to mi je gori stadion, uzasan je i nema toga ko mi moze objasniti da je ovo dobro. nije dobro vizualno, nije dobro funkcionalno, nije dobro akusticki. ovo je pljuska i pišanje po svima nama koji cemo financirati taj stadion.
  • Plava 9ka
    130
    https://www.reddit.com/r/architecture/s/8vF1qRZNTj

Evo šta kažu strani arhitekti. Koliko vidim veliko je pitanje kako će se taj krov držati strukturalno ali generalno im se sviđa.
  • SAS1987
    20.7k
    Osim stadiona zgadili su mi i Maksimirski park i šumu... Za sve je jebena šuma kriva :grimace: — R13S61

Da su odabrali drvenu konstrukciju riješili bi šumu :lol:
  • CISCO
    900
    I sada kreće damage control....

Ali ali...on nije sudjelovao...ali ali..evo zapisnika...nije on...on se ispričao.

Bila je zamjena.

Nije on.

Te krafne i palačinke prodajite nekom drugom.
  • Mr Anderson
    22.5k
    Član žirija za novi Maksimir: 'Zamjena pobjedničkog rada ne dolazi u obzir. Krafne ili palačinke nisu nam potrebne'

'Odluka je bila takva, a riječ je o temeljitom i vrlo dobro pripremljenom poslu struke. Kolege su bili kooperativni i spremni na otvoreni dijalog te analizirati 88 radova. Kada od toga dobijete pobjednika o kojem je odluka bila jednoglasna, onda imate 87 onih koji su nezadovoljni. To je priroda arhitektonskih natječaja i svih ostalih natječaja. Svatko od 87 gubitnika ima pravo na primjedbu i komentar, kao što ih ima i žiri. Ovo je bio dugotrajan proces koji je filtriran kroz pet faza da se konačno dobije nešto što je primjer nove generacije stadiona, posebno na ovim prostorima. Apsolutno stojim iza odabranog rada', kazao je Fabijanić.
    — DinamoDoKraja

Drugim riječima, džaba ste krečili i ispisali par stotina stranica.
  • Niko1986
    9.1k
    Ljudi tu na 4:20 se kaže da Belgijac nije sudjelovao.

https://youtu.be/dWeq_CVZw-Q?is=Ky6_xr_EI3QhER6T
  • CISCO
    900
    Da, i?
  • CISCO
    900
    Znaju se. Dovoljno.
  • jp23
    4.8k

Hvala, to me zanimalo, a nitko ništa ne piše
bold
italic