• db-izbjeglica
    12.5k
    pa upravo to i govorim, ako u dugavama, postaja koja se nalazi 1km od gradskog odlagališta otpada, u vremenu anticiklone, zabilježi loše rezultate - ne možeš to pripisati cijelom gradu. već toj konkretnoj lokaciji u datom vremenskom trenutku. najobičniji klickbait članak.

    zašto je mjerdavna ta postaja, a ne ona u donjem gradu koja će pokazati čist zrak?
    http://iszz.azo.hr/iskzl/
  • SAS1987
    13.2k


    Malo zafrkancije, nemoj me shvacati ozbiljno :smile:
  • The Undertaker
    3.9k
    Što se tiče ''zelenih'' jasno je da tu ima gomila interesnih grupa i pojedinaca koje ''zelenu'' platformu koriste kao sredstvo za ucjene i osobne probitke. To investitori obično rješavaju tako da zaposle nekoga od tih ''zelenih'' ili njihove rodbine i riješe problem. Ja bih rekao da su kod nas ''zeleni'' još u povojima i tu ekipe koja se bavi ozbiljnim aktivizmomi nema. Od pametnijih je bio onaj Vjeran Piršić koji je imao i elementarna znanja o energetici i gospodarstvu ali mislim da se i on okrenuo businessu.
  • The Undertaker
    3.9k
    To zagađenje nema veze sa smetlištem već vjerovatno sa maglom i automobilima. Mjerenje kao mjerenje u jednom trenutku nije toliko bitno ali pokazuje u kakvom sranju živimo i da nešto treba uraditi oko toga. S obzirom na veličinu ulaganja, jasno je da ne možeš ništa napraviti preko noći ali moraš imati neki plan.
  • SAS1987
    13.2k
    javnog gradskog prijevoza sa izgradnjom metro sustavadb-izbjeglica

    Nisam upucen u zg promet ali skoro pa po centru zagreba ide pruga koja bi u teoriji trebala biti hrbtenjaca javnog transporta :smile:
  • db-izbjeglica
    12.5k
    kako ne bi imalo veze sa smetlištem pa ta postaja je na sarajevskoj, doslovno 1km od jakuševca.
    u kombinaciji s vremenskim uvjetima, sve se preseli tamo.

    ako ne vjeruješ meni, vjeruj marasu :lol:
    https://hr.n1info.com/vijesti/a475921-maras-glavni-uzrok-oneciscenja-zraka-je-odlagaliste-otpada-jakusevec/
  • db-izbjeglica
    12.5k

    pa da, zagreb već ima glavni pravac za metro istok-zapad, trebalo bi samo pružiti nekoliko cijevi u smjeru sjever-jug, te međugradske i teretne vlakove premjestiti na novi kolodvor koji može biti u sklopu sadašnjeg ranžirnog kolodvora.
  • The Undertaker
    3.9k
    Zagreb ima pripremljen projekt ''Zagreb na Savi'' (ne miješati sa Zagreb na vodi) koji bi riješio dosta problema koje grad ima i bio bi ekonomski isplativ. Nejasno je zbog čega se ne ide u njega. Valjda će novi gradonačelnik nešto napraviti oko toga.
  • vjeko1701
    5.9k
    Jesmo u zaostatku? Američki SJW pokret nema nekih dodirnih točaka s ekologijom, čisto je baziran na ideologiji (kolko vidim, dosta je drugačiji od europskog) Njihov mokri san je feminističko-crnačka dominacija svijeta bez spola i seksualnosti. Njima je još danas nedostižno da jedna predsjednica ili premjerka budu žene, nešto kaj smo mi već imali (i da stvar bude bolja, obje su bile članice/kandidatkinje konzervativne stranke.) To je nešto kaj je u njihovom svijetu nezamislivo i gotovo smatrano paradoksom.

    Uostalom, twitter (trenutno jedno od jačih političko-ideološkoh propagandnih oružja kod njih) je skroz marginalan u našem društvu. Instagram je oruđe selfie attention whore populacije a facebook polako zastarjeva. Youtube je kod nas za cajke i kurvice koje bi bile popularne...tako da zbilja ne vidim da se kod nas može dogoditi iole slična situacija kao kod njih. Ovo u njemačkoj sa kućama je totalno preseravanje koje nijedno društvo nikad ne bi prihvatilo.
  • SAS1987
    13.2k
    Od 30:05 dalje priča o Dinamu

    Očekuje da će Dinamo graditi stadion, a o upravljanju će "razgovarati jer hoće zdravi klub po najboljim praksama". Dobro ga je Stanković zaustavio i objasnio mu da grad ima sve mehanizme (ured za udruge) za utjecanje na statut kluba koji nije legalan pa se nešto izmotava. "Vi ste za jedan član jedan glas? Jedan član i jedan glas je sigurno opcija, da".

    Više nego očito je da nije upućen u problematiku.

  • xavier
    11.1k
    Kako je već više puta objašnjeno, niti je Dinamo previše bitan nekom od kandidata niti se na tom mogu zaraditi politički poeni.
  • ZGBhoy
    1.7k
    Ne treba od Političara ništa očekivati, nikome od njih Dinamo nije bitan. A Barić mladi kojem bi to možda bilo u interesu je povukao svoju kandidaturu
  • Nolifer
    6.4k
    cwzu3kb4iqqnbmkz.jpg

    Pravi og :cool: :gasp:
  • SAS1987
    13.2k
    Kako je već više puta objašnjeno, niti je Dinamo previše bitan nekom od kandidata niti se na tom mogu zaraditi politički poeni.xavier

    Ne slažem se. Naravno da Dinamo nije prioritet gradske politike ali demokratizacija kluba je "quick win" ili najlakša najvažnija odluka svakog gradonacelnika. Košta te doslovno samo jednog poziva u ured za udruge a u predizborni kampaniji ti moze donjeti barem par tisuča glasova neodlucnih birača.
  • xavier
    11.1k
    Ne slažem se. Naravno da Dinamo nije prioritet gradske politike ali demokratizacija kluba je "quick win" ili najlakša najvažnija odluka svakog gradonacelnika. Košta te doslovno samo jednog poziva u ured za udruge a u predizborni kampaniji ti moze donjeti barem par tisuča glasova neodlucnih birača.SAS1987

    Da, u nekom idelanom svijetu bi to bilo tako, ali ne živimo u idealnom svijetu nego jako daleko od toga. Oko takvih stvari se vrte jako ozbiljni igrači i gradonačelnik mora imati jako dobro zaleđe da bi uopće krenuo riješavati tako nešto, a koji god bude izabran, bit će "novi" u tome svemu.

    A ponovit ću da vi koji ne živite u Zagrebu, a navijate za Dinamo, imate jako pogrešnu sliku o tome koliko su ta pitanja bitna prosječnom Zagrepčaninu. Da me ne bi krivo shvatio, ne govorim o navijanju i želji za sportskim rezultatom nego o ustroju kluba, o pravnim aktima i o tome tko ga vodi. Ljudi kojima je to bitno su u cijelom gradu takva manjima da političarima nema uopće smisla trošiti vrijeme na to.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.