• SAS1987
    13k
    Zbog fokusa na potres nitko nije komentirao intervju sa Antolićem, pogotovo ovaj dio, jer je po prvi put netko kazao koliko bi koštalo rušenje stadiona.

    cjena je da bi rušenje stadiona koštalo 6,5-7 milijuna eura (s mogućnosti ponovnog korištenja materijala do 10%), a izgradnja novog stadiona kapaciteta 30.000 mjesta koštala bi između 50 i 55 milijuna eura. Dakle, rušenje i izgradnja novog stadiona bili bi između 56 i 62 milijuna eura.

    https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/evo-cijene-novog-maksimira-clan-uprave-dinama-prvi-put-otkriva-to-je-za-rusenje-i-izgradnju-novoga-15039569
  • NORTE
    8.4k
    rušenje stadiona koštalo 6,5-7 milijuna eura (s mogućnosti ponovnog korištenja materijala do 10%SAS1987

    Ukratko, kaj se čeka? Ah da, oni obnavljaju ovaj narušeni stadion.
  • SAS1987
    13k
    Je tko vec isao u muzej grada Zagreba na rastavu Stadion Maksimir?

    Bio je Plenkovic

    Kradem par fotografija sa interneta:
    8ahdav15yiofpvqe.jpeg
    r3dlveq5yaesjjru.jpg
  • SAS1987
    13k
    Zna tko ako je bio zbog potresa u Petrinji obavljen novi pregled stadiona? Ili se smatra da potres nije bio dovoljno snazan da ga osteti? :smile:
  • deda
    26.3k
    Ma Maksimir je neuništiv u svojoj dotrajalosti
  • Bosna86
    11.1k
    Nuklearnu katastrofu će samo žohari i Maksimir preziviti
  • Baneki
    696
    Ne znam sjeća li se tko ideje obnove Maksimira u vrijeme predsjednika Tuđmana? Teren se trebao spustiti a tu gdje je sada atletska staza je trebala biti kružna tribina oko terena. Ove sadašnje su trebale biti drugi/treći red. Megalomanska ideja, onda je Tuđman u ro pa se nije niti razmatrala dalje.
  • xavier
    11k


    Naravno da se sjećamo, pa pisali smo više puta od tome. Da projekt nije u startu bio tako megalomanski nego "realniji", vjerujemo da bi sve bio dovršeno i danas uopće ne bi razglabali o stadionu.
  • Eduardo
    16.8k
    Istok nakon potresa u Ožujku 2020.
    giphy.gif
  • Eduardo
    16.8k
    Fora kadrovi.
    giphy.gif

    giphy.gif
  • SAS1987
    13k
    Baš za vrijeme potresa u Petrinji sam napisao komentar kako bi dinamo mogao jako brzo i relativno jeftino srediti problematiku stadiona (barem prvu fazu) ali sam ga pobrisao jer mi je bilo glupo otvarati za vrijeme potresa neku imaginarnu raspravu koja iskreno služi samo našoj zabavi i maštanju :grin:

    1. Dogovoriti dužu koncesiju (na 30, 40, 50 godina) sa gradom što realno nikada nije bio problem.
    2. Napraviti projekt samog stadiona (recimo stadion dresden ili rapida, nema veze)
    3. Teren pomaknuti 20m - 25m prema jugu. Znaći da bi na sjevernoj strani ostalo 50m - 55m prostora između terene i sjevera.
    4. Srušiš istok te imaš tribine zapad i jug.
    5. Napraviš novi sjever i novi istok.
    6. Stari sjever prema riječima Antolića ima 35 000m^2 poslovnog prostora pa bi ga ostavio kao poslovnu zgradu. Na tribine se mogu staviti solarni paneli bilo šta.
    7. Jug možeš spustiti do terena (to znači da bi imao kapacitet od nekih 6 000) i integrirati ga u novi stadion ili srušiti te napraviti novu tribinu.
    8. Nakon faze 1 imaš funkcionalne tri tribine i poslovnu zgradu.
    9. Faza 2 bi bila rušenje zapada i gradnja novog što bi bio najtežji dio projekta jer nije jednostavno rušiti takvu tribinu i sagraditi novu sa svim tim ložama itd.
  • NORTE
    8.4k
    Ne znam sjeća li se tko ideje obnove Maksimira u vrijeme predsjednika Tuđmana? Teren se trebao spustiti a tu gdje je sada atletska staza je trebala biti kružna tribina oko terena. Ove sadašnje su trebale biti drugi/treći red. Megalomanska ideja, onda je Tuđman u ro pa se nije niti razmatrala dalje.Baneki

    Cijeli taj projekt je potpuno nerazuman i arhitektonsko čudovište u svakom pogledu. Počevši od njegovog izgleda 70-ih kad je to još bilo romantika pa do izgradnje novih tribina 1997. Srušiš jedinu staru tribinu (sjever) koja je niska i nema stupove koji ju drže. Pa radiš zapad gore dok je ispod trulež. Rušiš stajanja umjesto da im postaviš stolice. 20 godina imamo to što imamo, nema naprijed dok se ne sruši svaka cigla ovog stadiona.
  • SAS1987
    13k
    Kako je nedavno pronađena fotografija razotkrila prešućenu povijest stadiona Maksimir

    9942295.jpg

    Jako zanimljiv članak, puno meni nepoznatih detajla i ova maketa je mrak ali bože sačuvaj nas ovakih prijedloga struke:

    a ovo je prijedlog autorice izložbe: "Nakon detaljne analize postojećeg stanja i opsega investicije, prilikom saniranja posljedica potresa i u daljnjim radovima na revitalizaciji stadiona trebalo bi konzervirati izvorne tribine na zapadu i istoku koje su integralni dio cjeline kako bi se stadion u budućnosti sačuvao od daljnjih degradacija s ciljem valorizacije izvornih kvaliteta vrijednoga kulturnog naslijeđa", odnosno, kako dalje predlaže "važno je istaknuti da stadion koji je funkcionalan, u koji su uložena do sada velika financijska sredstva,i nema smisla rušiti, no, i kada bi se djelomice išlo na radikalniji zahvat, bilo bi važno sačuvati segmente izvornog stanja. Jasno, takvim odlukama trebala bi prethoditi kompleksna društveno-ekonomska analiza mogućnosti dugoročne samoodrživosti, koja uz primarne faktore, ekonomske, uključuje i sekundarne: memoriju lokacije i što je za nju najbolje rješenje, uzevši u obzir produkt odnosa okoline, kako će djelovati na ljude, dobrobit za grad, troškove završetka rekonstrukcije/dogradnje, nove građevine/rušenja, mogućnost prenamjene objekta i drugo. Stadion Maksimir zaslužuje da se o tome odgovorno i ozbiljno razmisli."
  • deda
    26.3k
    Zbog takvih glupih konzervatora pola centra Zagreba je uništeno ili neupotrebljivo. A slika je ista u masu kontinentalnih gradova Hrvatske koji i nisu imali potres
  • og1986
    2.9k
    Jasno, takvim odlukama trebala bi prethoditi kompleksna društveno-ekonomska analiza mogućnosti dugoročne samoodrživostiSAS1987

    Ili laički. Mi smo završili faks i nemamo posla. Zaposlit ćemo se u državnoj firmi, glasat za onog tko nas je postavio i onda izmišljati ovakve gluposti koje će trajati po par godina samo da izgleda da imamo posla.

    Stadion Maksimir zaslužuje da se o tome odgovorno i ozbiljno razmisli."SAS1987

    Stadion maksimir nakon duge i iscrpljujuće povijesti. Zaslužuje odlazak na počinak, u povijest i da prepusti mjesto novom modernom stadionu.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.