• jp23
    3.9k
    Kaj se tu dešava?Droljo

Frustracije iskakajućim insiderima koji krenu svisoka se i polubahato obraćati običnome puku kao da su vlastela a mi kmetovi
  • emilperska
    15.4k
    Goda - Radeljić - Galešić… Još nam samo Smolčić fali za desnoBlueshadow86

Mišić Rile Gavra
    Tak smo i onoj Rijeci 2017. maznuli pol tog direktno i indirektno..
  • Jurki
    24.3k
    Na koje pozicije mislite da bi trebali dovesti rotacijske igračeLjubo

Zakaj nebi doveli igrace takve klase da sadasnji prvotimci postanu rotacija?
  • Ljubo
    568
    to isto može biti opcija, ali tu je onda pitanje bi li ti igrači ostali ili ne. Na primjer ako prodamo Hoxu i Topića te dovedemo bolje krilo, opet bi nam falio rezervni igrač na toj poziciji. Ljudi gledaju krivo na pojam zamjenski igrač, oni su isto potrebni jer ne možeš igrati sa istih 15 igrača sezonu.
  • Jurki
    24.3k
    Hoxhu bi trebalo prodati dok je jos kolko tolko vruca roba.
    Sad na proljece se ugasio totalno.
    Kak god trebamo dopeljati dva lijeva krila. I jedno desno.
    Dovoljno nam je 5-6 rotacijskih igraca koji mogu uskociti kad god bez da se osjeti to na terenu.
    Ostalo popuniti s klinčadijom.
  • Ljubo
    568
    Dovoljno nam je 5-6 rotacijskih igraca koji mogu uskociti kad god bez da se osjeti to na terenu.Jurki

U sridu! To mi je bila i misao vodilja pa me zanimalo malo mišljenje drugih zonaša.
  • Jurki
    24.3k
    za jesen je to ok, ali nakon kaj ispadnemo iz Europe.. onda imas mali problem.
    Manje utakmica, a isti broj igraca zeli igrati. Tu trener treba biti maher kak zadrzati svlacionicu zadovoljnu i našpananu.
    Isto tak, uvijek se poteze pitanje davanja šanse klincima.
    Kak smo cesto na jesen deficitarni s kadrom, tak na proljece imas malu guzvu.
    Puno toga ovisi i o ozljedama. Prosle sezone nas unistile ozljede, ove fala Bogu bilo puno manje ozljeda gdje nam nije istovremeno puno igraca otpalo iz stroja.
  • rokikaciga
    13.1k
    Mi ak ciljamo na prolazak skupine (a morali bi) to je onda cijela jesen do sredine ozujka. I onda imas 2.5 mjeseca igranje na dva fronta umjesto na tri.
  • Omake
    16.9k
    Transfer rok

Nakon dosta uspješne prodane fore za prvi travanj, the real deal! Na tržištu ima jako puno zanimljivih igrača koji bi nam legli, bilo da su mladi i jeftini ili u najboljim godinama sa 12 ili manje mjeseci do isteka ugovora.

Vratar

Nadam se da će Livi ostat. Da nije bilo Dalićeva gaslightinga i psihičkih manipulacija vjerojatno nikada ne bi ni otišao. No nikada se ne zna sa Turcima, uvijek postoji šansa da se nešto zakomplicira. Dok u većini slobodna vremena gledam i tražim mlade igrače, kada su vratari u pitanju, uvijek sam za iskusnog vratara koji ima 5+ sezona gdje je pokazao da brani na visokoj razini. Jedina alternativa koju bih volio vidjeti u Dinamu ako Livi ipak ne ostane je Šemper. Kroz HNL i Serie B (ligu jako slične kvalitete) imao je 5 ili 6 sezona sa manje primljenih golova od očekivanoga, sa 2 sezone gdje je skidao četvrtinu očekivanog gola po utakmici. Vrijedi 2 mil eura, ugovor mu istječe za godinu dana, pa je realno da bi ga se moglo dobiti i za pola toga.

Stoperi

Nadam se da će samo Sergi ići, pa samo tako i planirao ovu sekciju. Doveo bih mladu alternativu koja može biti dobra konkurencija Galešiću. Od svih igrača koje sam gledao najradije bih doveo Gabriela Brasa iz B ekipe Porta. Iznimno kompletan stoper koji ima preko 50 nastupa za mlađe selekcije Portugala. Pisao sam detaljnije o njemu ranije. Tri stopera plus Zebić i još jedan mladi stoper doveden u B ekipu koji je profilno sličan McKenni mu je sasvim dovoljno za sljedeću sezonu.

Bekovi

Nadam se da će i Valinčić i Perez Vinlof ostati. Iako su trenutno van prvih 11, obojica su moderni igrači s dosta talenta koji se profilno popunjuju, sa velikim prodajnim potencijalom. Sezona gdje obojica odigraju preko 1500 ili čak 2000 minuta u svim natjecanjima uz rast, Valinčić u završnici, a Perez Vinlof defenzivno – pogotovo duelima, bi bio scenariji u kojem bi maksimalno profitirali oni, njihove buduće karijere, a i Dinamo što kratkoročno, što dugoročno. Ali s transferima se nikada ne zna. Uvijek može doći iznenađujuće velika ponuda, pa evo po alternativa za obojicu

Ime Denzel De Roeve
    Pozicija Desni Bek
    Godište 10.8.2004
    Visina 180 cm
    Dominantna noga Desna
    Klub Brann u 1. Norveškoj
    TM Vrijednost 1,5 mil eura
    Trenutna Sezona 1430 minuta kroz 28 nastupa u 3 gola i 2 asistencije
    Mlada Reprezentacija 19 nastupa za razne selekcije Belgije od u15-u21
    On mi je bio najveća želja i lani dok je igrao za B ekipu Cluba Bruggea. Dio je njihove zadnje zlatne generacije koja je uz Nusu, dala još par igrača koji vrijede preko 5 i 10 milijuna eura. Iznimno kompletan igrač, po meni i bolji od Valinčića, pogotovo sa svime što daje u zadnjoj trećini kroz pas, centaršut i završnicu. Tehnički na iznimnoj razini, ima smisao za kombinatoriku i instinkt za spektakularan potez.
    5aYjmGi.png

Ime Joseph Kalulu
    Pozicija Lijevi Bek
    Godište 29.11.2004
    Visina 180 cm
    Dominantna noga Lijeva
    Klub Pau FC u drugoj francuskoj
    Trenutna Sezona 2450 minuta kroz 29 nastupa uz gol i 2 asistencije
    Mlađi brat Pierra Kalulua, igrača Juventusa. On je gori ofenzivno od MPVa. Matteo ima apsurdnu moć s loptom u nogama i progresiju pasom. Lalulu je ispod toga, ali ne previše. Dovoljno je dobar prema naprijed ga je trener ove sezone koristio i na krilu. Kompletniji je profil, viši, jači s potencijalom da i zračnim duelima koji su obojici velika mana napravi iskorak. Najveća razlika su dueli. Dok im je volumen sličan, razlika u uspješnosti je ogromna, oko 11, 12% kroz većinu sezone. Ukratko Kalulu je igrač koji kombinira ono najbolje što daju i Goda i MPV. Ugovor mu istječe za godinu dana. Vjerojatno ga se može dobiti za manje od TM vrijednosti. HSV i Werder su se spominjali kao potencijalne destinacije.
    TntXKtK.png

Vezni Red

Ova sekcija mi je stvorila daleko najviše muka. Mijenjao sam mišljenje oko selekcije igrača nekoliko puta. Na kraju sam se ipak nekako uspio odlučiti za 2 profila igrača uz 2 alternative. Najbitniji iskorak u sljedećoj sezoni mi je bolja obrana u europskim utakmicama. Tu nam je vezni red ključan. Trenutno imamo Mišića koji je kontrolor, tempo šestica. Soldo s jako malo minuta je neka atletična 6/8 koji daje dosta i u defenzivi i u završnici, ali nedovoljno u kontroli i progresiji. Stojković kao klasični kreativni playmaker na osmici i Zajc kao visoka osam koja dominira nevjerojatnom završnicom. Mislim da nam trebaju 6/8 koji je defenzivno bolji od Mišića, ali i dosta bolji od Solde po pitanju kontrole i progresije, te kompletna 8 koja može igrati sa svim ovim profilima. Ovo su igrači koji mi izgledaju najlogičnije

6/8 Ball winner

Ime Cameron Devlin
    Godište 7.6.1998
    Visina 170cm
    Dominantna noga Desna
    Klub Hearts u prvoj Škotskoj
    TM Vrijednost 1,2 mil eura
    Trenutna Sezona 2322 minuta kroz 25 nastupa u 1 gol
    Seniorska Reprezentacija 4 nastupa za Australiju
    Defenzivna tranzicija nam je loša protiv ekipa koje su dobre u kontri ili imaju mobilnu desetku, moćnu s loptom u nogama. Treba nam igrač koji sve to probleme riješava. Devlin je to. Uz svu to defenzivu, je samo malo lošiji od Mišića po pitanju progresije i kontrole. Problem je što daje malo u zadnjoj trećini, ali u utakmicama gdje patiš i gdje si inferioran ti je uvijek prioritet imati što stabilnije faze bez lopte u nogama. Vidjeli smo kako je to ove godine izgledalo u Europa Ligi. Ne ponovilo se. Devlinu ističe ugovor sa Heartsom ovo ljeto. Možda produži ako osvoje titulu, ali ovo mu je peta sezona u tom klubu, vjerojatno je došlo do zasićenja.
    HijaIK4.png

Alternativa Jurica Pršir

lošija verzija Devlina po pitanju progresije i kontrole, ali domaći igrač, vjerojatno jeftiniji i daje više u zadnjoj trećini.

vBHX8cN.png

Kompletna osmica

Ime James Eto'o
    Godište 19.11.2000
    Visina 176 cm
    Dominantna noga Desna
    Klub CSKA Sofia
    Trenutna Sezona 2200 minuta kroz 28 utakmica uz 4 gola i 9 asistencija
    Seniorska Reprezentacija Jedan nastup za Kamerun
    Ima i bugarsko državljanstvo
    Lani igrao šesticu i bio uz Pedro Naressia bio najbolji na toj poziciji. Ove sezone igra bliže golu i najkompletnija je osmica lige. Milina njega kao igrača je da može pokriti sve uloge u našem veznom redu. Također može igrati sa svim našim veznim igračima u svakom scenariju. Mogao bi igrati i sa Devlinom ako dođe. Tipa da u Europi u gostima budu igrali Eto, Devlin i Soldo, dosta ekipa bi se namučilo probiti nas i uzeti nam većinu duela. Ugovor mu istječe za godinu dana i vjerojatno ga se može uzeti za manje od TM vrijednosti.
    wPH42xm.png

Alternativa Nermin Karić

Lošiji u pozicijskoj obrani, ali jednako dobar u duelu. Daje više u završnici od Eta. Može igrati i sa Stojkovićem i Zajcom bez problema. Jako jeftin uz kratak ugovor. Šveđanin BiH podrijetla.

eqzxgXV.png

Krila

Prodao bi i Hoxhu i Bakrara. Pet milijuna koje navodno nudi Widzew mi je dobar novac. Bakrar je ove sezone na 3 puta više golova i asistencija nego što to bi trebao imao po očekivanim. Ugovor mu istječe 2028 godine. S njim je dilema, da li sada dobiti oko 3-4 milijuna eura ili riskirati da mu dogodine padne forma i postane igrač na kojem si vjerojatno u financijskom egalu. Vjerojatno hot take, ali ja bih Topiću dao šansu i dogodine. Puno je lakše prodati ljevaka jer su jako rijetki. Topić je uz malog Vrzića iz Gorice najbolje defenzivno krilo lige ove sezone. Dribling mu je sve bolji što sezone odmiče. Nalazi se u dobrim situacijama u i oko 16m. Nedostaje mu mirnoća u završnici. Nerealno je da napravi skok pa da dogodine bude imao sezonu kakvu je imao u Zrinjskom, ali može biti krilo koje zabija ili asistira svaku treću. Uz ono što daje driblingom, defenzivnom i pas igrom, može biti jako korisna zamjena Lisica i treći napadača za jako malo novca.

Kupio bih Vrzića i ostavio bih ga u Gorici uz bonuse da igra što više, pogotovo ako odigra preko 2000 minuta. Ako napravi iskorak dogodine vjerojatno je igrač od 2 ili 3 milijuna eura. Bolje se sada osigurati. Mislim da može biti zanimljiva kombinacija Topića i Lisice sa lijeve strane. Defenziva mu je jako dobra, pa bih ga čak par utakmica probao i u sredini kao alternativu Stojkoviću.

Ono najbitnije, treće krilo koje može igrati i s Lisicom i s Vidovićem. Versini mi je bio najveća želja, ali stodra iz Ligue 2 mu je digao vrijednost sa 1,5 na 4 milijuna prije par dana, pa ništa od toga. Uz vezne ovo mi je baš zadavalo glavobolje jer postoji dosta igrača koji daju jako puno, svi sa nekim očitim manama. I onda sam se na kraju odlučio za najkompletniji profil krila koji i lijevo i desno daje puno. Nije ekstremno dobar ni u čemu, ali je 8/10 u skoro svemu.

Emerson Pata
    Godište 11.7.2004
    Visina 175 cm
    Dominantna noga Desna
    Klub Independiente del Valle iz Ekvadora
    TM Vrijednost 800 tisuća eura
    Trenutna Sezona 1375 minuta kroz 21 nastup uz 2 gola i 5 asistencija
    Mlada Reprezentacija 8 nastupa za u21 Ekvadora
    Kada igra sa Lisicom igra pretvara se u Hoxhu, kada igra s Vidovićem igra kao Lisica s više driblinga, a manje kreacije.

Iznimno kompletan statistički profil sa
    6 driblinga po 90 sa 58%
    5 prog pass
    4 prog carry
    4 dodavanja u 16m
    4 centaršuta po 90
    4 dodira u 16m po 90
    0,22 očekivana gola po 90
    0,27 asistencija po 90
    I5goumw.png

Rezervni Napadač

Ovdje mi je Georgi Ivanov o kojem sam ranije detaljnije pisao i dalje najveća želja. Dosta podsjeća na Ivanovića i bez lopte daje jako puno uz potencijal da u Dinamu bude napadač koji zabija 2/3 utakmice. Dribling mu je dovoljno dobar da pokrije lijevo krilo, dovoljno je radišan da igra i desno na način na koji to radi Bakrar. Ne bih se požalio da utješna nagrada budu Stojaković iz Lokomotive.

B Ekipa

Dodao bih 3 mlada igrača ovim što imamo u juniorima i na posudbi. Nadam se da će Cvetko dobiti priliku negdje u prvoj ligi. Pa tako da su Orlić i Zebić programirani starteri. Dodao bih im i Bojana Damjanovića iz Sutjeske. Nije odigrao puno, oko 900 minuta, ali u prvoj crnogorskoj ligi ima indentičnu statistiku kao McKenna u HNLu. Na oči mi djeluje kao da je bolji po pitanju igre s loptom i iznošenja lopte nego što to statistika govori. Dešnjak je koji igra lijevo, mrcina od 194cm solidne mobilnosti.

al5NTbf.png

Zane Okoro mi je jako potentan potencijal za moderno fizički moćno krilo, pisao sam o njemu ranije. Jako bih ga volio vidjeti u dresu B Ekipe Dinama ovo ljeto.

Gabriel Kulla mi djeluje kao miks Kulenovića i Brodića. Igra jako dobro u talijanskoj Primaveri sa 14 golova i 8 asistencija kroz 2300 minute. Ne znam koliko nam je realan, nedavno je napunio 18 godina i vjerojatno je tek potpisao neki oblik ugovora sa Sassuolom. Deset nastupa za u19 Albanije i 6 golova. Palberg o kojem sam pisao ranije mi je isto dosta dobra opcija za startnu devet u B ekipi.

iHelEKH.png
  • NKDZ86
    8k
    nadam se da će se Omake uskoro pridružiti teamu skauta u dinamu
  • vlatkomarkovic
    3.4k

Jel možeš izvuci neke igrače kao Sergi, Vida, MPV…. Dani Rodriguez, ono mladi igraci koji nisu ispali dovoljno dobri za ove bas najveće klubove, a nama bi odlično sjeli…. Ispostavilo se da nam je to bila možda čak i najbolja taktika prošli rok….
  • Omake
    16.9k
    Ima ih dosta po B ekipama španjolskih, belgijskim, nizozemskih i portugalskih klubova. Nisam gledao ove po posudbama previše. Sam Steur i Thiago Pitarch su mi bili zimus na vrhu tog kriterija. Evo par iz glave. De Ridder izgleda kao buduća kompletna šest, Faticanti ima apsurdnu pass statistiku ali je serie C.

cdOiNl6.png
    AC58mcH.png
    2KiCstE.png
    bApap0E.png
  • bazooka93
    201
    sto mislis o povratku Mislava Zadre odlicno brani na Cipru.
    A i za marketing bi bio odlican novi Mudrazija po broju prodanih dresova s obzirom tko mu je djed
  • KtcGoat
    3.9k
    Nije on dobrodosao zbog mozemosa!
  • Dzoni
    5k

Mislim da smo preozbiljan klub da bi dovodili igrače primarno zbog prezimena i postupaka ranije, a ne radi nogometnih kvaliteta.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.