• jedan u nizu
    17.5k
    do herninga dođeš s 2 ryanair leta i 1 lokalnim busom. nije da ideš u somaliju.fakin

Do Londona dodes za 50-70 eura ako ulovis dobre cijene.
    Uostalom, vecini je na turistickom popisu pa je to veliki faktor.
    Da nema dinama, mislim da nitko ziv na zoni nebi pomisli, idem u jebeni Herning vidjeti sta ima.

Super stvar kad si navijac kluba poput dinama su putovanja. Pola Europe sam obisao i vidio zbog dinama. I logicno je da zelim vidjeti tih pola europe, a ne samo provesti vrijeme sjedeci u busu.
    Europska gostovanja su dozivljaj, nije samo utakmica i praviti se ''vazan'' jer ides u Herning ili neko neatraktivno mjesto. Puno je tu u samom putovanju, obilazenju gradova, pubova, pijanstava i na kraju naravno, utakmice.

Sigurno su jebeni dozivljaji i u Herningu, vjerovatno i bolji nego u Londonu, ali kada je to skup sport, vecina ce birati utakmice.
    Netko bi mozda i isao u Herning, ali vecina ekipe ne moze i lako se desi da ne odes jer si sam ili vas je premalo da se to ''isplati''.

Tu su i faktori protivnika, atraktivnosti. Ako mozes birati cemu bi rade svjedocio, rusenju Arsenala na Emiratesu ili Mydtylanda na MCH Areni, vecina ljudi ce birati Emirates.
    S navijacke strane, atraktivnije je doci u Munchen i odrzati malu skolu navijanja pred 70k ljudi, nego u Bratislavu pred 15k.
    (govorimo o prosjecnom navijacu, ne o ultrasu)

Nemojmo se lagati i misliti da imamo 3500 fanatika koji ce putovati europom gdje god igrali.
    Zalopojke o 3500 ljudi u Londonu i Munchenu su vec tako izlizane. Vecina ljudi nema novaca i vremena otici na sva ili vecinu gostovanja. Oni koji to mogu su ponajprije srz grupe, i onda manji broj drugih kibica.
  • Neron53
    2.4k
    Biranje atraktivijih ili manje atraktivnih gostovanja je kod velike vecine pitanje prioriteta. Zatim je srednji cimbenik vrijeme a lova tu najmanje igra ulogu.
    Navedeni Herning se mogao odraditi za manje pare nego sto je vecina "turista" potrosila na London.
  • fakin
    3.1k
    pa to govorim da velikoj većini ljudi koja ide na gostovanje je bitno gdje se ide, kako izgleda grad, mogu li se pokazati, slikati (zamisli slikati se u Hernignu, koga to zanima), a mi onda seremo po simpatizerima što biraju na koje će domaće ići, odnosno ne zanima ih vukovar ili istra, nego samo real ili bayern.

Dinamo je nažalost tu najmanje bitan.

tako da ne trebamo srati po njima kad i ekipa koja ide na gostovanja slično razmišlja.

ja sam bio i u Londonu i u Herningu i na Istri i na Vukovaru, ali govorim o onima koji seru i govore da nam ne trebaju oni koji govore što će gledati istru kad kiša pada. a isto tako razmišljaju i puno redovitiji kad biraju na koje gostovanje će ići. čak bih rekao da je ovo drugo puno gore nego ono prvo, prvenstveno moralno.
  • Jurki
    23.3k
    odnosno ne zanima ih vukovar ili istrafakin

Mislis? Na vukovaru i/ili istri je manja guzva, bolja zajebancija.. mogu se kvalitetnije oblokati :rofl: ... za razliku od jebenog Bayerna koji je u srijedu.. i moram pazit de bum i kaj bum i kak cu drugi dan na posel.
  • Derby
    780
    ja sam bio i u Londonu i u Herningu i na Istri i na Vukovaru, ali govorim o onima koji seru i govore da nam ne trebaju oni koji govore što će gledati istru kad kiša pada. a isto tako razmišljaju i puno redovitiji kad biraju na koje gostovanje će ići. čak bih rekao da je ovo drugo puno gore nego ono prvo, prvenstveno moralno.fakin

Pa dobro je li to isto? Ako živiš u ZG bi ti trebalo biti svejedno dolazi li Vukovar ili Bayern jer si za pola sata na stadionu. Ako imaš godišnju čak te isto (ne)košta

A europsko gostovanje ti nije pola sata do stadiona nego moraš uzeti 2-3 dana godišnjeg i potrošiti isto novaca išao u London ili u Herning. Ljudi su uglavnom ograničeni resursima (novcem i/ili vremenom) pa ako već moraju birati logično mi je da će izabrati London.

Jednostavno nema te kulture navijackeDudu

Pa rekao bih da j navijačka kultura na visokoj razini. Ako pričaš o navijačima.

Problem su obični gledatelji, odnosno nedostatak sportske kulture. Sport je potpuno nebitan, to se vidi na stadionima, a pogotovo u dvoranama na manjim sportovima. Ekipa se nabrije na polufinale futsala ali kad ispadnemo nitko ne zna kako je završilo finale i tko je prvak. Rukomet, košarka, skijanje... se gledaju isključivo kad postoji rezultat. U suprotnom nikoga ne zanimaju.
  • fakin
    3.1k
    ali onda nema smisla da isti ti seru po simpatizerima što neće ići na stadion ako Dinamo igra protiv Istre, nego čekaju nekog jačeg europskog protivnika. tu ukazujem na licemjerstvo. kad se po drugima seru onda su oni debili, nenavijači Dinama, šabani, šta sve ne, ali kad pogledaš gostovanja onda vidiš da ti koji seru isto to rade, samo na gostujućim, a ne na domaćim tekmama.
  • Sibirski plavac
    8k
    Ne kužim čemu nerviranje kod nekih ovdje? Posjeta je takva kakva je, može i mora biti bolja, ali jebiga, neće se niš napravit ni promjenit stalnim kmečanjem kako je loše i sramotno. Samo se vrtimo u krug. Vidjet ćemo kad dođe Kranjča na čemu smo (iako, bit će i tamo izbirljivih kojima će neš smetat kao izgovor da ne dođu). Dotad, jebiga, posjeta je takva kakva je, razlozi onih ljudi koji ne dolaze na tekme su takvi kakvi jesu... Mislim ne kužim, desetljeće i više nebrige da se između kluba i navijača stvori kohezija(a i stanje stadiona), zar su neki stvarno očekivali da će se sad samo zbog demokratizacije i dolaska Bobana odjednom naša posjeta "magično" povećati u rangu recimo tovarske posjete? Kad smo već kod njih, nije ni njima preko noći došla ova posjeta, trebalo je i njima godina i godina da prebace prosjek viši od 10k. Trebat će i nama, a za to treba strpljenja.
  • jedan u nizu
    17.5k

Pa ne mozes stavljati u istu kosaru europsko gostovanje i popodnevni odlazak na Maksimir.

Jedno je potrebno izorganizirati mjesecima unaprijed, potrositi par stotina eura (ili vise), dogovoriti GO i slicno.
    A za drugo je potrositi 25 eura i 3-4 sata svog vremena u Zagrebu.

Da, licemjerno je da neki seru, ali ovdje se niti iz aviona ne radi o slicnoj stvari,
  • Dzoni
    4k

Evo ja iskreno do ždrijeba EL nisam nikad čuo za grad Herning i nisam znao gdje igra Midtjylland, stoga ne mogu kriviti ljude da bi radiije u London nego u Herning u ovom slučaju
  • lukaoj
    152
    tocno si to opisao kako spada. Godinama i godinama je Dinamo u Zagrebu bio nebitan faktor da to moram tako reci da se potpuno izgubio osjecaj pripadnosti. Ja imam 25 godina i velika vecina mog drustva prati nogomet, ali nisu Dinamovci jer im to nije usadjeno u krv. Kad su nase generacije pocinjale pratiti nogomet, HNL je bio sporedna stvar. Ljudi su gledali Premier Ligu, La Liga i Barca Real su bili na peaku. Tek tamo od kako je Mamic otisao u Hercegovini je to krenulo na bolje, tako da tek danasnje generacije klinaca ce vjerovatno vise zivjeti za klub nego ova generacija Z. Neki ljudi nisu ni svjesni koliki broj ljudi tako u generacijama rodjenima pocetkom stoljeca jednostavno nisu Dinamovci.
  • The Undertaker
    9.6k
    Ako ljudima na stadionu bude dobro dolaziti će, ako ne bude onda neće. Postoje ljudi (profesionalci) čije je posao (između ostalog) prodati utakmicu odnosno povećati dolaznost i prodaju ulaznica. Neka zarade svoju plaću. S tim da se meni čini da je prvi cilj maksimizirati profit za klub a ne samu dolaznost.
  • Purgeri
    1.2k
    Ne znam o čemu se ovdje raspravlja. Brojnost na domaćim utakmicama ima vrlo malo veze s brojnošću na gostovanjima jer na gostovanja u najvećoj mjeri idu ljudi koji su redoviti na Maksimiru.

A u herninge i na slična gostovanja ni ne treba ići puno više ljudi od 500 i nešto koliko je bilo. Herning je bio najbolje europsko gostovanje ove sezone između ostalog i zato što nije išao baš svatko.
  • Sibirski plavac
    8k

Ovo je i dalje česta pojava nažalost, pogotovo među mladima. Kao što si rekao "njihovi" klubovi su nekakvi Reali, Barce, Juventusi jer su jebiga odrasli prateći te klubove i lige,a hnl je bio smatran sprdnjom. Ja znam jednog takvog koji je u srednjoškolskoj dobi počeo pratit Arsenal i do dan danas im je ostao vjeran,a za Dinamo ga kako kaže "boli ona stvar". Arsenal je "njegov". Za Arsenal govori "mi" dok igraju. Zna pogledat Dinamo u Europi i možda derbi s tovarima, al ne diraju ga te tekme previše. Više se živcira kad mu Arsenal negdje kiksa nego Dinamo. Znam još takvih "realovaca" "barcelonista" "bayernovaca" itd. Tužno, ali jebiga, tako je.
    Magaradi se može svašta reći, ali svaka im čast što su s obzirom na neuspješnost zadnjih 20ak godina uspjeli zadržati taj "kult hajduka". Kod nas je nažalost "kult dinama" dosta godina pogotovo bio gotovo nepostojeć, ali vraća se polako. I mislim da može biti samo bolje.

Neki ljudi nisu ni svjesni koliki broj ljudi tako u generacijama rodjenima pocetkom stoljeca jednostavno nisu Dinamovci.lukaoj

Ovo je jako bolna i isitinita činjenica, ali rekao bih da ide na bolje. Nadam se da ide na bolje.
  • Juznjak
    4.6k
    Ne znam je li ovo nepopularno, ali mene više veseli ići gledat Dinamo-FCSB nego Dinamo-Celta Vigo i napetije mi je otić u Malmo nego u Munchen. Obožavam europske utakmice u kojima Dinamo ima poprilične šanse za pozitivan rezultat.
  • ZgDLions
    1.6k
    Pa i mi kao posjetitelji tekmi ne bi baš da svako dođe na stadion, a onda uvijek fali ponešto od broja nazočnih.
    Tomašević se deklarirao kao Dinamovac i da je išao na tekme, pa nije da su ljudi presretni da dolazi.
    Ak je drugi mandat pobijedio znači da ima ponešto svojih što simpatizera, što glasača, a nekako je narativ da bolje da su što dalje od kluba i stadiona.
    Ljevičari isto nisu baš po volji.
    Oni tetki od Mudrog nek se nose sa njime.
    Prošlo prvenstvo je bilo par tamnoputih crnaca na tribini u Dinamo dresovima, pa je bilo na tekmi komentara da su kupili na Aliju obleku i kaj sakupljači sekundarnih sirovina tu rade uz još pokoju pošalicu.
    Znači to je to, ostalo nas pet, šest standardnih i još koja tisućica prolaznih.
    Uz to u Zagrebu imaš zbilja događanja, kina, koncerata, za zološki stoje ljudi u redu za kartu, za restoran se trebaš naručiti jer nikad nema mjesta, jedino za Dinamo se ne brineš da buš ostao bez karte, ima i viška.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.