• blue heart 72
    2.9k
    a tek ono o čemu se najmanje priča, a izuzetno utječe na tijek same tekme, a to je sudački kriterij za vrijeme utakmica (sviranje prekršaja, dodjela kartona), gdje se jednima tolerira sve i svašta, dok se na drugoj strani čeka kao zapeta puška. Evo konkretno žuti u derbiju za Bennacera, gdje nakon očitog kontakta (ne tvrdim da je za najstrožu kaznu)Tovarić odmah svira simuliranje i daje žuti karton, a jučer se i onaj smrad iz Kanade, kao i Bamba sami od sebe bacaju, šire ruke tražeći najstrožu kaznu i nikome ništa, tekma se samo nastavlja kao da se ništa nije desilo. Sljedeći primjer, OPRAVDANI isključujući drugi žuti Stojkoviću zbog glupog napucavanja lopte, samo je problem da je poslije toga bilo X situacija gdje su razni igrači napucavali loptu nakon sudačkih zvižduka, naravno bez ikakvih posljedica. E to je veliki problem, taj dvostruki kriterij
  • NORTE
    21.6k
    Je li potvrđeno da nam Bennacer i Bakrar nisu dostupni za Lokomotivu?
  • Filip B
    244
    Slazem se sa svime, ali evo u svrhu pravednosti da “oduzmemo” Dinamu dva boda (potencijalno) gdje pri 1:1 s Rijekom je nas kapetan zbog agresivnog ponasanja zasluzio crveni karton. To je vrlo ocita sudacka i VAR greska na nasu korist.

Ja sam prije svega za tocno i posteno sudenje SVIMA.
  • BBBaranja
    4.4k

Je,na službenom su spisku Alžira od 28 igrača za Afrički kup nacija..
  • NORTE
    21.6k
    Onda nas čeka teška muka protiv Lokomotive.
    Bakrar je zvijer, a Bennacer motor i teško ćemo ih nadomjestit.
    Stojković i Topić nisu ta razina.
  • Facke
    7.2k
    A koj kmecite i kukate? Cemu analizerate saku situaciju tera ide v njihovu korist? El vas te ispunjava. Da navlaci se vec duze na njihovu stranu al cemu mi trebame prstem pokazati na njih. Ak te njih ispunjava, nesportski i nepostene dojti do bodova onda super. Ali mi opce nemorame srati po sudenju. Cemu?! Vrnite te se par let unazad , setite se penala na Soudaniji protiv Cibalije. Tocne da te bude sram da takuv penal dobis. A takvih situacija v nasu korist je v one vreme bile kulike oces. Jos den denes pamtim te osjecaje kad se je sudile v nasu korist , da te je na stadionu ili pred ekranem bile sram da takve odluke padaju za tvoju momcad. Mi sme si sami krivi za nasu situaciju. Sami sme si krivi da ne dominerame v HNLu, sami sme si krivi da nam noge drfceju prije tekme Slavena a komotne sme mogli imeti 10+ bodova da nije bile poraza protiv Gorice, Vukovara itd.
    Bavite se male mense tovarima.
  • San Lorenzo
    23.6k
    Neznam dečki, meni je i više nego ok pričati o sucima kad smo mi dobri, kao nakon Varaždina i hajduka gdje smo evidentno pokradeni, ali u kvartetu utakmica protiv Gorice, Lokomotive, Vukovara i Istre mi nismo oštećeni niti u jednoj situaciji i da smo tu uzeli bar 50% ponuđenih bodova, danas bi pogled na tablicu bio puno opušteniji...ali mi nismo uzeli 50% bodova, nismo uzeli ni 1% bodova, uzeli smo 0/12 uz grozomoran nogomet.
  • Jos-Optimus
    8.3k
    Ja mislim da su naši suci jednostavno loši. I da se treba smiriti s ovim kmečanjem jer zaista zvučimo kao oni.
  • Oluja
    5.9k
    Ovo nije kmečanje i izmišljanje problema nego jasno ukazivanje na jasne krađe. Naši suci jesu loši i da je samo to onda bi bilo lakše prihvatljivo jer kako očekivati dobre suce ako je liga loša, ali naši suci su i pokvareni, ružni, zli i prljavi i na to ne smijemo okretati drugi obraz.
  • Frka Strka
    24
    Ajmo zamislit proslavu pred 100 ljudi u Splitu...
    Maksimir je tad svoje jasno pokazao.
    Ne igramo bajno i smatram da nitko ne miješa kruške i jabuke, ali s ok odrađenim suđenjem bi imali priliku opuštenije eksperimentirat i s igrom.
  • Teofil Kateran
    3.7k
    Ok, onda ćemo svi šutit dok po tvom sudu Dinamo ne bude igrao dovoljno dobro da išta možemo komentirati :lol:

Po meni je kmečanje kad se izdvaja svaka dvojbena situacija i tu se traže penali itd. Ja sam izdvojio gore potpuno nedvojbene situacije, nisam čak ni potencijalni penal nad Mikićem spominjao jer je dvojbena situacija. Samo takve situacije rade ogromnu bodovnu razliku.

Liga nam je cirkus, VAR kao da ne postoji, sve te situacije su bile zaleđa i prekršaji koji se ni s VAR-om nisu mogli ispravno dosuditi... Pa čak je i komisija koja je naklonjena sucima npr. priznala pogrešku u Varaždinu. Pa kako se uz svu tu tehnologiju ne može donijeti ispravna odluka?

Kako nam se u derbiju na Maksimiru može onako suditi? Pa ljudi koji inače uopće ne komentiraju suđenje i koje smatram smirenijima po tom pitanju ovdje na forumu su govorili da je ono sramota...

Meni upada u oko jedna stvar koja nije konkretno vezana za poštenje, a to je VAR komunikacija. Pa meni je tragedija svaki put slušat tu seljačiju. To je bilo psovanja, neartikuliranog deranja, kao da vode ovce na ispašu, a ne kao da imaju bitnu odluku koja će usmjeriti tijek neke utakmice koju gledaju deseci tisuća ljudi.

Ne želim slušati da je argument za ovo sve "Mogli smo zabiti 5 golova pa se o tome ne bi pričalo." jer to nema veze jedno s drugim. Da, pričalo bi se manje, ali ne smije se šutiti ni da smo pobijedili 5:0.
  • vjeko1701
    21.4k
    Ovo uopće nije stvar jedne utakmice, pokojeg boda ili ove sezone već dugoročnog razbijanja narativa da se Dinamo ne oštećuje, da se Dinamo gura a oni da su veliki borci za pravednost. I to je bitno za Dinamo.

Ne radi bodova, ne radi trofeja već radi statusa Dinama, posebno pred javnosti ali i sponzorima. Mi moramo biti bolji, ne postoji osoba ovdje koja to ne misli. To ne znači da nam nije u interesu borba protiv raznoraznih narativa i raznoraznih guranja, stvaranja umjetne napetosti lige...itd.

I ovakvi kakvi jesmo ove sezone smo mogli imati pokoji bod prednosti, umjesto da danas ulazimo u utakmicu sa minusom. Kad ćemo biti bolji, opet nam odgovara da se to odrazi a ne da nam ovi pušu za vratom radi tuđih interesa. Odgovara nam da se odljepimo kad to zaslužimo i više minuta damo klincima.

I kad budemo bolji, ako su ove stvari sad toliko bezobrazne, nema razloga da ne budu i gore, očitije. Ako se nitko neće buniti, zašto ne bi bile. Kaj, ak ćemo mi biti bolji, cijela mašinerija će reći - ok, ovaj Dinamo je predobar, sad ćemo normalno?

Bilo je svačega u Mamić eri, bilo je puno više i prije nje. I u bivšoj državi. Kaj sad? Ili idemo dalje i gledamo u budućnost ili pristajemo da nas gaze oni koji u svojoj povijesti imaju pedeset puta gore stvari. Pedeset puta gore osobe koji su ih vodili. Jedini klub kojemu je ikad dokazano pred sudom da su plaćali suce. Svi su to radili, al za njih imaš dokaze.

Kad nisu mogli ništa, onda su bili "pošteni". Čim im se ukazala prilika, postali su "prljavi i zli". Skaču si u usta. Pripisuju fiktivne trofeje, otete trofeje za zelenim stolom. I sad bi mi trebao pucati k*rac kak im je bilo radi Vrsaljkove ruke? Slobodno odje*bu u troskoku. Nikome nismo ništa dužni, posebno ne njima. Pred nikim ne smijemo imati nikakav sram, posebno ne pred takvim besramnicima. Cijeli hrvatski nogomet je taoc njihovih pamfleta, prijetnji i deluzija veličine.
  • Jaro
    11.4k
    Nasa sudacka organizacija je mafijaska organizacija odavno. Uvijek su gledali vlastiti interes te svoje usluge (pro)davali kako im je pasalo - od dodvoravanja Tudjmanu, preko Vidosevica i Stimca, pa Mamica do eto sada ekipe kojoj je na celu najpoznatiji odvjetnik raznih “poduzetnika” drzavi…
    VAR im je kebeno dosao jer su ocito (i s pravom) procijenili da su ovi mladi potpuno losi i nesposobni (pa takvi nebi mogli ni gurati u njihovom smjeru) pa ovi kak vise ne mogu biti na terenu su sada u slusalicama “glavnih sudaca”. Nigdje VAR ne vodi glavnu rijec osim u HNLu… HDZu (ili HNSu) takvo stanje odgovara jer ne mijenja nis vec 30 godina…
    Kome je cudno da su si tovari postali burazi s loksom bas sad kad jednima interese brani LJPV a drugima Nikica Jelavic (ne nogometas)…
    Svugdje je nogomet samo izlika za top biznis koji granici s kriminalom. Kod nas je to jos jace izrazeno jer jbg, takva nam je cijela drzava…
    Realno, mozemo mi lajat na mjesec - ovo je situacija koju je najvecim djelom izgradilo bivse vodstvo naseg kluba uz pomoc “saveznika” iz ostalih klubova i saveza. Kad se presjekla glava (!) u klubu, presjecene su (i drago mi je zbog toga) i ove necasne poveznice. Jedino sto je sve to preuzeo (cuda li cudnog) HNK Pravednik s titove skoljke… I neka su - njima na ponos.
    Ono kaj mene jebeno smeta - mi ne radimo sve u svojoj moci da na terenu napravimo sve kaj mozemo vec drzanjem ove bezmude kukavicke HNL prevare na klupi radimo sebe jos ranjivijima i ovisnijima o utjecajima drugih…
  • Thor
    1.6k
    Ono kaj mene jebeno smeta - mi ne radimo sve u svojoj moci da na terenu napravimo sve kaj mozemo vec drzanjem ove bezmude kukavicke HNL prevare na klupi radimo sebe jos ranjivijima i ovisnijima o utjecajima drugih…
    onak kak sam ranije napisal...ne smije upast u tu njihovu zamku! Jer nas to razjebava i iznutra i izvana.
    Milsim da bi trebali onak samo kao sto su ranije decki slozili video uradke nakon tekme sa titovim pionirima na yubito :cool: sloziti nove,recentne "bisere" i to pustiti javno bez kometara i raspravljanja...samo analiza kriterija kradje i dvostrukih i trostrukih i boli nas k.kriterija . i raditi takav dnevnik. Necemo mozda sada s time nesto dobiti,ali na kraju sezone...j.m.hns i traziti "glave" i da se sustav pokusa popraviti i ispraviti. A sezonu samo usprkos tome dobili sa +10 :wink:
  • Fatos Beqiraj
    576
    Ukoliko dodje Livi, i kad se oporavi Valincic, bit cemo jaci 70%
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention