• Eduardo
    27.6k
    Ok, Statut dopušta referendum, ali to ne znači da bi članovi trebali imati automatsko ili neograničeno pravo aktivirati isti u svakoj situaciji i o svakoj temi, a popriličan broj ljudi ga upravo tako i doživljava.

Kad bismo ga koristili na način na koji su neki zamislili jako brzo došli bi do apsurda u kojem se svaki oblik nezadovoljstva rješava alatom koji bi trebao biti krajnja nužda... referendum bi po meni trebao biti alat koji se koristi samo u slučaju ozbiljnog i sustavnog kršenja Statuta ili potpunog gubitka povjerenja u birano vodstvo kluba, tada ima smisla... međutim, ako ćemo ga koristi kao sredstvo pritiska zbog pojedinačnih odluka, nedovoljne komunikacije ili sportskog nezadovoljstva nakon jedne polusezone, onda on gubi pravu smisao i vrijednost.

To je po meni promašena politika jer ako odluke ljudi koje smo birali stalno dovodimo u pitanje prijetnjom referendumom, tada samo potkopavamo sami sebe.

Skraćeno, pravo na referendum postoji, ali samo postojanje tog prava ne znači da je svaka njegova uporaba nužno razumna i korisna za klub... na kraju krajeva, nije niti poanta demokracije da se maksimalno koriste svi mehanizmi, nego da se koriste promišljeno i u pravo vrijeme.
  • Zagreb1992
    2.9k

U klubu postoje osobe koje su odgovorne za sportski dio ..Ako bude na kraju sezone neuspjeh onda neka iste osobe odgovaraju za to ..Pa Barcelona i Bayern ne organiziraju referendum oko toga , a tamo se očekivanja uvijek ogromna
  • Fan
    1.7k
    Znači, po tebi bi se navijači trebali miješati u sportsku politiku kluba? Trebali bi organizirati referendum radi nezadovoljstva s igračima ili trenerom? Iako ih 90% nikad nije zaigralo nogomet i 99% ih nema ni C trenersku licencu, ali bi ih se trebalo pitati o sportskom segmentu?Mr Anderson

Pa te koje nabrajaš, dakle 90% koji nikad nogomet nisu zaigrali, su glasali za DP, znači pita ih se za osnovno i glavno pitanje - tko će voditi Dinamo :)

Protivnik sam referenduma po ovom pitanju, mislim da je bedasto uopće o tome razgovarat, ali ako ti isti mogu izabrat vodstvo, zašto ga ne bi mogli i skinut? Demokracija je najmanje zlo koje postoji, ali je isto tako užasno glupa stvar koja se može iskorištavat.
  • Mr Anderson
    15.6k
    Kakve veze imaju izbori na kojima biraš između ponuđenih lista s miješanjem u sportski segment?
  • Brusa
    3.7k
    vidite, ovdje je sve lijepo, promišljeno i pametno napisano.
    Ali bit je tu, pravo referenduma postoji, nitko se ne bi trebao ljutiti ako ga netko želi pokrenuti iz dopuštenih razloga, svatko o referendumu može misliti što hoće: da je dobar i potreban i podržavati ga, da je glup i besmislen, da je loš za klub, može se i ljutiti netko na referendum, ali on je tu kao demokratsko pravo svakog člana dinama , koji su svi jednaki i svi imaju ista prava.

ajmo ovako "plastično" pošto dereš po istome:
    Kad imaš jednog vlasnika kluba (npr Mišković u rijeci) onda on ako nije "zadovoljan sportskim segmentom" , da otkaz sd-u, treneru ili kome god hoće.
    U našem slučaju, kada "imaš puno vlasnika" (članova) , koji nisu zadovoljni sportskim segmentom onda oni naravno ne mogu dati otkaz sd-u ili treneru , no imaju mogućnost putem referenduma "dati otkaz" onima koji te ljude drže na njihovim pozicijama i ne žele im dati otkaz uprkos lošem sportskom segmentu.
    Al ja znam da ti to sve znaš, samo ne znam zašto te spomen referenduma tako raspizdio i onda koristiš argumente koji tu uopće nemaju veze. Npr. Da si napisao samo: "idiot je onaj koji bi nakon 6 mjeseci raspisivao referendum , samo zato jer mu se ne sviđa trener" bi imalo puno više smisla.
  • NitkoBitan
    33.7k
    samo se vi bavite idiotarijama dok se pred ocima svima gura guba
  • NORTE
    21.5k
    Do kad će papci iz našeg kluba šutit na ovo što HnsŽV radi od lige?
  • mosad
    2.1k
    Jedino što očekujem od našeg kluba da na zimu promjeni trenera i ne dovede nekog novog amatera pa da na kraju sezone budemo na +9 minimalno od splitskih invalida
  • Mr Anderson
    15.6k
    OK, pokreni postupak ta raspisivanje referenduma, to je tvoje pravo.
  • Brusa
    3.7k
    zašto bih?
    Jesam ja igdje napisao da se zalažem za takav referendum, da ga podržavam ili da mislim da je potreban?
    Nisam.
    Napisao sam samo da je on legitimno pravo članova.
  • NORTE
    21.5k
    Hns-ovi VAR suci direktno kroje tablicu i broj bodova NA NAŠU ŠTETU, a gospoda iz uprave dinama se ne bi štela mešati.

Zadaća VAR-a je pozvati suca da provjeri situacije, a sve se radi na štetu dinama i u korist jednog kluba.
  • criticus
    5.4k
    Ok,

Igramo protiv Tovara i mašinerije. Znamo na čemu smo i to je pametnom klubu najbitnije. Pametan klub netriba radit kompilacije i kačit na tik tak tok. Pametan klub ima trenera koji s ovim fondom igrača dobiva sve da nam ponište gol i sude penal kontra nas svaku utakmicu. Zabij 4 mrtvoj Gorici i ekipi. Nemogu toliko daleko ić. A s druge strane uprava mora u pozadini pritiskat HNS svim mogućim sredstvima. ZVONE BOBAN, na tebi je breme. Ponesi ga i pokaži da zaslužuješ vodit naš klub. Ja virujem u tebe.

NE BUDIMO KMEČAVCI, BUDIMO PAMETNI!
  • NORTE
    21.5k
    uprava mora u pozadini pritiskat HNS svim mogućim sredstvima. ZVONE BOBAN, na tebi je breme. Ponesi ga i pokaži da zaslužuješ vodit naš klub. Ja virujem u tebe.criticus

Prema dosad viđenom od Bobana i hns-a (suci, var, komisija), ne očekujem ništa dobro za dinamo.

Ne očekujem promjenu trenera, niti potrebna pojačanja u ofenzivi, niti pritisak na hns iako je kap prelila čašu.
  • KtcGoat
    2.3k
    Ocekujemo gluposti
    I dosadu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url