• austrijanac
    8.7k
    Dupolizac mamicevac koji je ljubomoran jer ga kumek nije uguzio.
  • Kermit
    861
    Kako reagirati?Mr Anderson

Mislim da nam kao dinamovcima nikada nije bilo lakše doprijeti do kluba. Svi mi članovi koji smo izašli na izbore imamo pravo propitkivati, kritizirati, ukazivati na probleme, naravno i pohvaliti za sve dobro napravljeno. Vjerujem da se sve može riješiti razgovorom, nisam pobornik nikakvih radikalnih metoda u smislu skupljanja ispod zapada i slično.

Dinamo mora biti ono što jest i što mu je između ostaloga zapisano u Statutu. Nažalost, skrivanje Kove već graniči s kršenjem Članka 12. Statuta u smislu Transparentnosti i otvorenosti. Nitko nije iznad kluba i svi moraju poštivati Statut. Teoretski Statut članovima dopušta i održavanje referenduma pa je i to jedan od načina, korektora u slučaju da zatreba. No ne mora se i neće se ići toliko daleko, duboko vjerujem.

Ja kao dinamovac kao i svi vi želim da je klub uspješan na svim poljima. I ne zanima me 2 niti 3 mjesto u HNL-u niti da smo kanta za napucavanje u Europi. To smo sve već prošli. Vjerujem u proces, ali mu ne dajem bezrezervnu podršku. Uz dužno poštovanje, nogomet nije SF, tu se ne provode klinička ispitivanja kao kod odobravanja lijekova pa neki lijek prođe, neki bude odbijen nakon 5 godina. Kada je nogomet u pitanju u 6 mjeseci se može vidjeti jel netko opravdava povjerenje ili ne, na svim razinama kluba.

Boban nije nogometni analfabet, vidi on da ovo nije dobro. Naravno, neće mijenjati trenere kao na traci. Prošla sezona je bila svima dovoljna opomena. Međutim, ako će predugo čekati da donese odluku onda će napraviti štetu koja će se teže i duže popravljati. Ja iskreno nemam ništa protiv našeg trenera, niti bilo kojeg igrača, ali kada je klub u pitanju, klub je ispred i sentimenta nema. Ako ne isporučuješ rezultat, hvala lijepo. Skrivanje trenera od press konferencija je presedan kojem još nismo svjedočili i to nije dobro. Po meni to je pitanje koje treba postaviti i treneru i klubu. Jer tu se može postaviti paralela s nekim drugim vremenima kada se nekima nije davalo da dolaze na pressice. Da ne budem još direktniji, ni tribine.

Jebiga, moramo izdržati još 2 kola i vidjet ćemo kako Boban razmišlja. A do tada ćemo i dalje tipkati ovdje sličan narativ.

DZIS
  • NitkoBitan
    33.7k
    malo li ste eseja napisali, forumaski zgubidani
  • Mr Anderson
    15.6k
    Znači, po tebi bi se navijači trebali miješati u sportsku politiku kluba? Trebali bi organizirati referendum radi nezadovoljstva s igračima ili trenerom? Iako ih 90% nikad nije zaigralo nogomet i 99% ih nema ni C trenersku licencu, ali bi ih se trebalo pitati o sportskom segmentu?
    Pa brate mili, pošto si član, iznio si ideju, red je da pokreneš inicijativu. Najbolje referendum održati prije nastavka sezone.
  • Brusa
    3.8k
    Znači, po tebi bi se navijači trebali miješati u sportsku politiku kluba?Mr Anderson

Ne, navijači. Članovi. ČLANOVI.
    Jedno od osnovnih i glavnih članskih prava po Statutu je referendum. U čemu je problem ako ČLANOVI žele konzumirati svoja članska prava koja im pripadaju u domenama koje im omogućuje Statut?
    Demokracija. Klub njegovih članova itd...
  • Mr Anderson
    15.6k

OK...članovi, svejedno. Znači normalno bi bilo da članovi traže referendum za smjenu predsjednika jer su nezadovoljni njegovim izborom trenera ili golmana?
  • Fatos Beqiraj
    564
    Ja prvi ne bi potpisao to
  • Danko
    2.7k

Pa ovisi...npr da završimo na 5-6 mjestu , da, bilo bi normalno, uostalom statut to dopušta, ne?
  • Tvrdica McTvrdi
    3.8k
    Trebali bi organizirati referendum radi nezadovoljstva s igračima ili trenerom? Iako ih 90% nikad nije zaigralo nogomet i 99% ih nema ni C trenersku licencu, ali bi ih se trebalo pitati o sportskom segmentuMr Anderson

Ček ček ček, od sve silne demokracije sad smo došli do toga da zake bi se članove pitalo za trenera. A kaj prosječni čoban zna o vođenju zdravstvenog sustava pa se ministar može opozvat na referendumu? Ako ste za demokraciju referendumom se mora moći o svemu odlučivati, to je samo u HDZ demokraciji gdje se referendum smatra nečim lošim. Ako niste to je isto okej, ali onda nemojte radit cherry picking kako odgovara koji dan
  • pešća
    758
    od sve silne demokracije sad smo došli do toga da zake bi se članove pitalo za treneraTvrdica McTvrdi

Ako ste za demokraciju referendumom se mora moći o svemu odlučivatiTvrdica McTvrdi

Jedno je demokracija, drugo je idiokracija.

Jao klubu u kojem se obične navijače pita o sportskim pitanjima. Nek si takvi osnuju svoj klub pa odlučuju kako ih volja.

U Statutu je definirano o čemu se može odučivat referendumom. Pitanje stadiona, imena, identiteta, grba... navijačke stvari koje se tiču većine navijača a ne nekolicine glavešina.
  • blue heart 72
    2.9k
    Ponekad stvarno ne vjerujem kaj čitam.....
  • Tvrdica McTvrdi
    3.8k

Totalno nebitno kaj sad piše, pričamo o teoriji i argumentu "zake bi ih se pitalo kada nemaju niti C licencu". Na bilo koji segment upravljanja možeš primijenit isti argument. Je li prosječni navijač grafički dizajner da zna koji grb bolje paše? Nije.
  • Fatos Beqiraj
    564
    Zasto nebi odlucivali kako ce kirurg operirati, doktor ljeciti, vatrogasci gasit pozar, kamiondzije vozit. Pa ljudi rade to jer znaju to. Ako neko misli da zna boklje nek prijavi listu sljedeci put i uvjeri nas. Mi crmo glasati i onda 4 godine nek radi a mi nemamo nista rec jer smo ga izabrali kao i sad Zvonu
  • Mr Anderson
    15.6k
    Pa pokrenite referendum, ti, Brusa i Kermit. Sretno.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet