• Goncalo Santos
    2.5k
    kriterije i standarde prilagodavamo treneru.

Ako trener nije kapacitet za europu, europa nije bitna, ako trener ne zna igrat protiv niskog bloka u hnlu protiv fenjerasa koji svake sezone promijene pola ekipe, vise ni hnl nije toliko bitan.

Treba svesti klub na razinu jednog marija kovacevica, da dodemo do toga da nam je svaki bod veselje.
  • Ijayi Atiemwen
    4.8k
    Od svih europskih utakmica, Dinamo je upisao drugi najveći poraz. Well done
  • prefontaine
    5.4k
    I ja sam ogorčen radi nove pičkaste predstave, i htio bih da Kovačević do jutra bude bivši. No, ima li to smisla?!masacusec

Ima.

Ovaj trener nije dorastao ovom zadatku i to je to. Proces je dug, mukotrpan, pun uspona i padova. Ali ovaj trener jednostavno iskače iz tog procesa. Imamo 25 igrača, od toga je, koliko, 17-18 novih, jel tako? I za svakoga od njih se može reći da bi tamo u nekoj situaciji pri nekoj čudnoj odluci ipak donekle opravdao očekivanja Dinama i dinamovog dresa. Za trenera, nažalost, to ne možemo reći.

Kovačević je tu jer nema boljeg rješenja!masacusec

Trenutno su samo u HNL-u barem tri bolja rješenja. Dugoročno, vjerojatno niti jedno od ta tri rješenja nisu kapacitet za biti trener Dinama, ali su bolji od trenutnog trenera.
  • Chempers
    1k
    Kovačević je tu jer nema boljeg rješenjamasacusec

Ja se "bojim" da se ti zapravo ne zajebavaš s ovim što pišeš.
  • antecacic
    251
    Primjera radi, da bih započeo priču, navest ću fakt da je Kruno Jurčić 2011. sprdan kad je s mladom i neiskusnom momčadi izgubio od, tada prilično moćnog Lyona 1-7 ili ranije Ajaxa 4-0. Jakirović je bio razapet zbog Munchena tu noć, a postojala je tendencija prema naprijed, zabili smo 2 gola, imali i i neke šanse, a on je platio otkazom. S tim da je ranije izbacio Betis i ušao u Ligu prvaka. Čačiću se zamjeralo “ziheraštvo” s onakvim RB Salzburgom i kakti nedostatak muda da napadne Chelsea u Londonu? Bjelica bez 15 igrača nije naudio kasnijem polufinalistu LP, Dortmundu? No, što je pobogu ovo? Ima li iko ikakav smislen argument? Osim priviđanja nekakvog kontinuiteta kojeg Boban želi s trenerima pa proročanski drži ljestve novom Nagelsmannu, kog više ni vlastita žena valjda ne bi zadržala na našoj klupi.

Što reći, večeras? Trenutno razmišljam što je veći krimen Kovačeviću u ovom mandatu. Je li to šest prekršaja u cijeloj utakmici večeras, niti jedna stvorena prilika, jedan upućen šut…..Školovanja od strane HNL trenera (tu nije kriv jer je i on iz te garde, a nije se ni sam adresirao kod nas), loš man managment i komunikacija na van, gdje svaku utakmicu nespretno gurne pod vlak nekog novog ?
    Da ne nabrajam da si je na kraju sam iskopao rupu i u nju uskočio, kad se zainatio za ovaj idiotski nedolazak na davanje izjava i pressice, pogotogo u kontekstu toga da mu glumljenje frajera s gardom stoji kao pivcu šorc. Samo ćemo pretpostaviti da je i to ideja iz PR kuhinje, znamo i čije.

Pošto vjerujem da još ima pokojeg advokata koji će i dalje vaditi “pozitivno”, evo vam par recentnih “europskih” podataka večeras. Moćni Fenerbahče doma nije uspio pobijediti Ferencvaroš. Ajde, dogodi se takva večer, nekakav europski remi, zanemarit ćemo to. Celta Vigo je pala u Razgradu kod Ludogoretsa, a s nama su u Maksimiru minimalno izgledali kao Enriqueov PSG. Maccabi je večeras nastradao s 0-6 od Lyona doma, ako nisu primili još koji u međuvremenu.

Iskreno me maksimalno zaboli kurac što tko misli i u koje se rovove smješta ljude koji upere prstom nakon svega ovoga, ali Mario Kovačević nije jedini krivac za ovu situaciju. Radi koliko zna i može, a to je očito nedovoljno. Njega je selektirao Zvone Boban, pričao je o njemu da se nadogradio iz četvrte lige, da igra “va banque” i lepršav nogomet koji kupuje navijače na prvu, da razvija mlade igrače… Taj intervju i dalje imate dostupan i besplatan na YT, da ne bude da pretjerujem.

Mi od toga ništa nismo vidjeli u ovih pet mjeseci, osim poneku pametnu “čeku” u srednjem bloku i kontriranje čemernih protivnika koji se pogube kad im se vuče u leđa. Već dva mjeseca na životu nas drži Arber Hoxha, uz pokoji trenutak inspiracije i genijalnosti nekoga iz preostale plejade znalaca poput Bakrara ili Zajca. Ne izgledamo kao momčad, linije su nekompaktne, sve se svodi na slučajne događaje

Ne zanima me ni zašto ga Boban drži, ni što vidi u njemu, ali bude li ova agonija trajala još koji tjedan, bojim se da će posljedice biti bolnije nego se misli trenutno. Ili možda još ima ludih optimista koji u Ljubičiću i dalje vide duboku državu vezne linije i nositelja igre iz sjene, kao i sad već opjevanog teorema da smo na ova pojačanja potrošili samo dio Baturininog transfera. Kao da će nakon toga proigrat. Svaka čast na trudu gospodo, ali ja u ovo više ne vjerujem.
  • Fan
    1.7k
    Nerado mislim o tome, al pada mi vjera u Bobana.
    Zašto je Kova još trener Dinama, zašto Boban ne proguta svoj ponos i proba s nekim drugim? Kova nije ni sadašnjost ni budućnost Dinama. Debakl od transfera, zbrojit mrtve i ić dalje, a mi još tučemo mrtvog konja...
  • NitkoBitan
    33.2k
    Bicemo prvaci... i nekako izborit proljece u EL. Dovoljno za "prvu" sezonu.
  • Kepec
    7.8k
    Nije problem izgubit. Nije problem bit poražen. Problem je kada na terenu izgledaš kao najveća pičketina ikad. Prvi gol prolaze nam kroz sredinu u kojoj nas nema, kao da igramo 4-0-6. Kod drugog gola Ljubičić pokušava neku polu visoku loptu u dubinu koju ovi čitaju i kreću u kontru, a gospodin lagani jogging nabaci nazad dok nam ovi zabijaju gol. Kod trećeg gola njihov doslovno pokazuje gdje će dodati, naša tri zaplivaju. Kod četvrtog gola kad zaustavite, unutar naših 11 metara njihovih je 6 igrača naših 3.

Osim poništenog gola NULA udaraca u okvir. Ne udaraca u okvir, nego općenito prilika. Misliš si krenut će nakon prvog gola, pa nakon drugog, pa nakon trećeg. Ali ne, curke su se usrale, očito im se danas nije igralo pa je bila šetnja, valjalo bi poruku od prošle sezone vratiti na tribinu.

Nemam problem s tim da je klub i momčad u razvoju, da se pronalaze svi na svojim pozicijama. Nemam problem s tim da istrpimo par utakmica/mjeseci/sezona loših rezultata. Nemam problem s tim da gubimo konstantno, došel bum na tekmu kak god bilo kaj me briga. No imam problem s jednom stvari o kojoj sam već i pisao, a to je svima nam dobro znana bolikurčina. Mislio sam si i u prijašnjim tekmama da ih opasno boli kurac, ali se uvijek budila neka nada, ali danas su kolektivno pokazali kolike su pičke i koliko ih boli kurac. Dragi moji vi Dinama dostojni niste. Nakon Vukovara, pa drugog poluvremena Rijeke, Celte, pa Istre, konačno odigrate dvije solidne utakmice i onda dođete u Lille i userete se već na aerodromu. Vas treba netko dobrano napljuskat, jer su ljudima otkazani letovi, sjedali su u aute, kombije i buseve ne bi li došli navijat za vas i vi uzvratite ovako. Odvratno.

Još jednom ponavljam, da se izgubilo 23-0, bilo bi me briga da se vidjela volja, želja, napad, pritisak, htjenje, borba, udarci. Da se moglo reć svaka čast dečki, izginuli ste u Francuskoj, ali njihova kvaliteta je odradila svoje. To se nije dogodilo.

Doveden si za te silne novce ovdje da igraš, trčiš, probijaš, odigravaš u dubinu, odigravaš duple paseve, zabijaš, fauliraš, lomiš, a ti igraš kao da si na terminu nakon 10 sati smjene. Ljudi, navijači? Boli ih briga, otići će u ponedjeljak do Velike Gorice, vikend nakon do Maksimira, pa skočit do Koprivnice, pa opet u Maksimir. Hoćete li vi doći? Mislim da je ljudima tak svejedno, ionak dolaze navijat za Dinamo, a ne za pičketine.
  • Keyser Soze
    17.1k
    zašto Boban ne proguta svoj ponosFan

Molio bih da se prestane pisati kako Boban zbog svog ega ili Kovačevićeve poslušnosti odbija istom dati otkaz.

Dakle, Boban je uvidio kako su se prošle sezone treneri mijenjali poput čarapa dok je rezultat izostao i želi jednom treneru dati povjerenje i vrijeme da radi. Samo Boban zna kad je to vrijeme isteklo, ali ne želi napraviti istu pogrešku srljanja kao što se napravilo prošle sezone, a ni igrači nisu anđeli nego skup egoističnih mladih momaka koji misle da su sad rang Real Madrida.
  • Fan
    1.7k
    Molio bih da se prestane pisati kako Boban zbog svog ega ili Kovačevićeve poslušnosti odbija istom dati otkaz.

Dakle, Boban je uvidio kako su se prošle sezone treneri mijenjali poput čarapa dok je rezultat izostao i želi jednom treneru dati povjerenje i vrijeme da radi. Samo Boban zna kad je to vrijeme isteklo, ali ne želi napraviti istu pogrešku srljanja kao što se napravilo prošle sezone, a ni igrači nisu anđeli nego skup egoističnih mladih momaka koji misle da su sad rang Real Madrida.
    Keyser Soze

Problem je u tome što se od starta ZNALO (velikim slovima znalo jer je bilo previše red flagova) da Kova nije trener za Dinamo i bilo je previše upitnika. Sad se već može i potvrdit da idemo u rikverc (znači čak niti ne stagniramo) i opravdanja nema.
    I ja bih volio da imamo jednog trenera 5+ godina. Ali treba onda izabrat trenera za kojeg u startu možeš reć: taj bi mogao bit pogodak za nas.
  • Jaro
    11.3k
    paaa, i igrace je Boban dovodio i pricalo se bas o karakteru i kojecemu. Trener je dobrica, a igraci bas pravi karakterni... kad tamo kifla - a mozda Bobaj jednostavno - nema pojma...
  • Keyser Soze
    17.1k
    Igrači su prije svega mladi, ali osoba koja bi ih trebala hendlati nije dorasla zadatku.
  • Jaro
    11.3k
    Misic, Kulenovic, Ljubicic, Bakrar, Zajc, Hoxha mladi?
    Igraci i trener nisu na razini Dinama, jesu na razini ostatka HNLa. Za to nam ne treba 3put veci proracun od konkurencije.
  • Pacho
    11.3k
    Nek nam je i Vice krenuo pojasnjavati da su ovakva demoliranja normalna...
  • Thor
    1.5k
    Iskreno...docekali smo vremena da je dinamo poceo nesto predstavljati u europi,nadali smo se da nebumo samo kanta za napucavanje kao sto je znalo biti isto tak ranih godina u LP. Mozda nismo za LP opcenito iako zasto ne! U smislu ostvarivanja nekog boljeg rezultata i igranja u proljece jos kolo,dva. Ali ok
    EL obzirom na nas budzet i konkurente mislim da je to natjecanje gdje mozemo biti vise konkrentni. ( nije jos gotovo)
    Nismo upravo radi ranije osvojenih bodova koeficjenta (dobrih eu i hr tekmi i sezona) isli u pretkola ove godine nego kao 2.u hnl usli u EL popusili prvenstvo. Dakle,vucemo staru slavu kaj se europe tice.
    Imali smo mirno ljeto za kompletne pripreme.
    Prica o tome da nam je europa nebitna je za mene ponizavajuca! Ponizavajuca kao navijaca,clana,suvlasnika,zagrebcana...da ne nabrajam dalje.
    Koja je svrha onda kluba? Da igramo samo hnl,udjemo u neko natjecanje,zememo neku lovicu,malo se provozamo europom i nazat u hnl blato.
    Klub kaze u statutu i programu DP...tezimo izvrsnosti u svakom segmentu.
    Ako tezimo izvrsnosti onda se treba na tome raditi.
    Izgubiti u europi 1-0, 2-1...nije sramota,dogodi se. Dogodi se i 3-0 ali ne 4-5,9... to se zove prosipanje ugleda i casti i sprdnja je.
    Ja zelim kao dinamovac,fajter,nema predaje koje nam je ugradjeno u dres i krv da se tako i borimo i da pobijedimo ili se fajtamo da ne izgubimo ko jazavci.
    Ja zelim da dinamo bude neki faktor u europi, zelim da drhti cijela europa kad ide nasa momcad i navijaci,zelim da se dokazemo i pokazemo...
    a ovo bolikurcina i nije nam europa bitna je za jebene luzere!
    Jednako kao i ideja je vjecna a rezultat prolazan i trend!
    Ideja i postavka za luzere i kurcobolje!
    Zelim jak,mocan dinamo,zelim da se fajtaju svaku tekmu,zelim da.pokazu zube,da grizu.
    Malo po malo gubimo taj status,gubimo koeficjente idemo ka prosjecnosti a ne izvrsnosti.
    Ne prihvacam prosjecnost,zelim tu izvrsnost! Ako nije trener dobar,menjaj ga, nadji boljeg,ak igrac nije dobar,teraj ga u kurac,nadji zamjenu. Trazi od njih da grizu travu! Fucka mi se.
    Zelim mocan dinamo i doma i u europi i zelim da dinamo skuplja bodove u europi a ne prosipa ugled i radi sprdnju od sebe. I europa je jebeno bitna! Jednako kao hnl!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet