• jedan u nizu
    13.6k
    elika je razlika, za što sam ti popriličan broj argumenata usporednih stavio. Iste u nedostatku svojih naravno zanemaruješ pa se ne mislim na ovoj razini s tobom raspravljati. Daj mi ozbiljne protuargumente za sve što sam ti naveo pa možemo diskutirati. O čemu pričamo, Špikić ima 20 golova i 12 asistencija u 4 i pol sezone. To je ni više ni manje nego 3.5 gola i 3.5 asistencije po sezoni.scooniepenn

Ajde ovako.

Ne branim Špikića, dapače, želim ga što dalje od Dinama.
    Jer ta statistika od 20 golova i 12 asistencija je užasna.

Ne kažem da je Pjaca = Špikić, ali bome Pjaca nije nositelj ovog dinama, niti je bio najbolji igrač.

Krenuo sam sa usporedbom kada kažem da Ššikić sa sličnom statistikom bude popljuvan od strane svih na forumu (i mene osobno), a kada Pjaca ima sličnu, neznatno bolju statistiku, onda pišemo kako je ok da ga plaćamo milju po sezoni.

Rekao sam u prvom postu.
    Pjaca sa ovakvom formom i učinkom mi može biti samo rotacijsko krilo ili B opcija. A to sigurno nije za placu kakvu ima. Ako će imati plaću od 300-400k onda mi je ok da ostane, ali ako će ostati tu sa trenutnom plaćom onda očekujem da će iznijeti jako puno toga na svojim leđima, a ne povremeni bljesak protiv Qarabaga i sličnih klubova.

Promašili ste cijelu poantu sa tim, a ti pogotovo sa tim stavom ''neću se raspravljati sa tobom na toj razini''.

Kažeš stavio si različite argumente, pa ajmo ih vidjeti,

Da ne govorim da Pjacu redovito čuvaju po dvojica, jer bez obzira na smanjenu brzinu drbilingom može slomiti bilo kojeg beka, dok Špikića slobodno pustiš da te prođe, jer znaš da će odluka koju će donijeti biti u 8 od 10 situacija katastrofalna.scooniepenn

I evo, što je to donijelo našem dinamu? Da li smo zbog togas što ga čuvaju dvojica imali više prilika na kontra strani, jer je to Pjaca odvukao dvojicu?
    Pjacu čuvaju dvojica jer može slomiti svakoga, Špikić ostane sam i učinak je isti - ništa.

U prošloj sezoni gdje su obojica igrali HNL Pjaca ima ukupno 4 G/A više od Špikescooniepenn

Opet, abnormalno velika razlika.
    Nemoj me je*at sa tim da je 4G/A neka razlika, pogotovo kada govorimo o tim igračima, i tim plačama. Ako ćemo ucinak od 4G/A platiti 500-600k eura više, šta onda radimo uopće?

Osim RPG-a i Mišića ne vidim koji je još Dinamov igrač na razini cijele sezone bio ispred Pjace. Možemo li u svim ovim sezonama koje je igrao u Dinamu reći da je Špika ikada bio i u najboljih 5 igrača. Možemo, ako ćemo se šaliti uz pivu.scooniepenn

To je i najžalosnije u toj priči. Govorimo o Pjaci kako je u top 5 igrača ove sezone, a ova sezone nikad gora. To nije nikakvo mjerilo njegove kvalitete ili doprinosa, naprotiv, u nikad lošijoj sezoni bi trebao odskakati a ne biti ''jedan od''
  • rokikaciga
    1.7k
    Kulenović je po statistici ove sezone tu negdje s Petkovim najboljim sezonama. Malo gledajte teren i nogomet, a ne statistiku.
  • Crusades
    16.2k
    Prijatelju, Špikić protiv Qarabaga dva puta i Milana može zabit samo na igrici. Ili nabacit onako kao Kuletu protiv magaradi dolje.

Da ne spominjem da je imao još 3-4 stative s kojim bi mu statistika bila još bolja nego kaj je.

Špika je koristan rotacijski igrač, Pjaca je u nemalom broju "velikih" utakmica pridonio sa golom ili asistencijom.
  • jedan u nizu
    13.6k
    Prijatelju, Špikić protiv Qarabaga dva puta i Milana može zabit samo na igrici. Ili nabacit onako kao Kuletu protiv magaradi dolje.Crusades

Ja ne uzdizem Spikica, ja samo govorim da Pjaca nije na nikakvoj razini da ga se smatra bogom baluna za Spikica i da prima placu koja je osjetno veca.

Ako ce Pjaca nastaviti igrati ovakvom formom, onda je milja eura za njega bacanje novca u vjetar.
  • Crusades
    16.2k
    Nije nikakva razina:

Qarabag - dva gola (odlučujući)
    Osijek - dva gola
    Rijeka - gol (odlučujući)
    Milan - gol (odlučujući)
    Slovan - najbolji igrač na terenu, asist ili dva
    Hajduk - asistencija za gol koji je je prelomio utakmicu
  • Keyser Soze
    13.7k
    asist ili dvaCrusades

3
  • Keyser Soze
    13.7k
    Uopće ne moramo pričati da je Pjaca klasa iznad Špikića, ja ne znam kad je Špikić u našem dresu riješio neku utakmicu, igrao je dobro one polusezone pod Čačićem i to je to.
  • jedan u nizu
    13.6k

Odlicno, nabrojao si 6 utakmica gdje je bio razlika.

Sto cemo sa ostalih 38 utakmica u kojima je nastupio ove godine.
    Nije u svima bio ocajan. u nekima je, a u nekima se utopio u sivilo momcadi.
    Ali ako cemo bazirati ucinak na konto njegovih 6/44 utakmice onda smo promaseni sa strategijom kluba.

A vidim da to Boban itekako vidi, i da smatra da je 6/44 utakmica prevage, puno premalo da se oko tog igraca gradi momcad, da bude nositelj ili da prima toliku placu.

Takav ucinak za bilo kakvo rotacijsko krilo potpisujem.
    I to sam rekao na pocetku. Pjacu vidim kao B igraca ili rotacijsko krilo.
    Ali da bude nositelj i da se oko njega gradi - nikako.
  • Crusades
    16.2k
    6 utakmica gdje je bio razlikajedan u nizu

6 najvažnijih utakmica sezone.

Playoff LP, dva odlučujuća derbija na kraju sezone i utakmica koja nam je igrala za povijesni prolaz skupine LP
  • jedan u nizu
    13.6k
    6 najvažnijih utakmica sezone.Crusades

Zar nismo govorili da je zadnjih 8 utakmica nama bilo 8 finala?

Zar nam to nisu bile najbitnije utakmice ove sezone?

Zar nam zadnja Gorica i zadnja Lokomotiva nisu bile najvaznije utakmice sezone?
    Sta je isporucio u tih 8 finala?

1 gol i sva asista.
    Slazem se, to su bili Hajduk, Rijeka i Osijek.

Ali ako nam je to kljucan igrac, zasto nije dosao na utakmicu sa Goricom, Lokomotivom, Slavenom, Istrom ili Varazdinom?
  • mali M
    7.6k
    a dobro nema smisla... i onako pričaš u krajnostima.. nitko doslovno nitko ovdje ne tvrdi da je kako kažeš:
    ali bome Pjaca nije nositelj ovog dinama, niti je bio najbolji igrač.jedan u nizu

To ideš u krajnost da bi tvoj argument snažnije zvučao, ali ne drži vodu.. doveden je da bude jedan od nostitelja dinama, da bude jedan od najboljih igrača dinama, jedan od ključnih igrača dinama... nije doveden da sam zabije 35 golova ima 25 asistencija i sam samcijat riješi Dinamu prvenstvo, kup i Europu... Pa valjda se nešto više očekivalo i od Petka i Batija i Sučića i Mišića i Rileta, pa i Ademija i KTC-a (pobrojani su svi trebali biti nositelji ove sezone), a što je 90% njih pružilo? Šta oni nisu morali doć na utakmicu sa Goricom, Lokomotivom, Slavenom itd?

Ponavljam, nitko ne kaže da je bio brilijantan ili da je zaslužio ovakvu plaću za ovakvu razinu igre i rezultata, ali samo ako pričamo o plaći.. što se tiče igre zaslužuje kritiku puno manju nego "legende" kojima određena ekipa s foruma plješće, a odigrali su i kriminalnije.. Šta meni znači da recimo KTC ima manju plaću od njega kad ga se uzelo kao stup obrane koji će nositi mlade, stabilizirati liniju i dovest red u obranu.. A imao je kriminalnih pogrešaka. Dal je on kriv za sve, NARAVNO da nije, ali je doveden kao "ključan" igrač i "nositelj" obrane... vidiš kako zapravo zlonamjerno zvuči takav argument kad ga tako prezentiraš..
  • Crusades
    16.2k
    Eto, kolega je odlično objasnio... Da je ostatak družine nositelja bio na Pjacinoj razini "jedan od" sad bi se sjećali proslave naslova.
  • Srelee
    182
    U Dinamu su place mililijun eura ili vise imali nositelji igre Misic,Ktc,Orsic,Ademi,Petkovic itd vjv sam nekog zaboravio al nebitno.Uglavno pjaca nije ta razina ili kvaliteta taj se ugovor mora prepolovit.
  • jedan u nizu
    13.6k
    doveden je da bude jedan od nostitelja dinama, da bude jedan od najboljih igrača dinama, jedan od ključnih igrača dinama... nije doveden da sam zabije 35 golova ima 25 asistencija i sam samcijat riješi Dinamu prvenstvo, kup i Europu... Pa valjda se nešto više očekivalo i od Petka i Batija i Sučića i Mišića i Rileta, pa i Ademija i KTC-a (pobrojani su svi trebali biti nositelji ove sezone), a što je 90% njih pružilo? Šta oni nisu morali doć na utakmicu sa Goricom, Lokomotivom, Slavenom itd?mali M

Pa i poceo sam sa pricom da ispada da je Pjaca jedan od najboljih, a nije pruzio nista vise od svih ovih koje si nabrojao.

Zaziva se odlazak svih gore nabrojanih, i to sa razlogom, ali kada je Pjaca u istom kosu sa njima ( a je), onda za njega ne vrijede ista pravila?

Zato sam i ubacio karikiranje i usporedbu sa Spikicem.

Pjaca je meni drag, mislio sam da ce biti cudo od igraca i samtram da su ga ozljede nepovratno sjebale.
    Ali na konto toga sto je drag, sto je iskreni dinamovac i sto nam je donio 29mil u kasu, ne znaci da ima vise kredita nego sto imaju Ademi, Rile, Bati i Petko.

Kad si se dotaknuo KTCa, covjek nam je odigrao iznadprosjecnu partiju (u odnosu na ostatak ekipe) puno vise puta nego sto je to Pjaca odigrao.
    I covjek ima 250k eura placu.
    Ne ocekujem od KTCa da bude iznadprosjecan svaku utakmicu. A ono sto je odigrao i sto je pokazao se pokazalo daleko isplativijim nego sto je pokazao Pjaca koji ima 4x njegovu placu.

Mislim da ste svi skocili na moje komentare u totalnom krivom smjeru.
    Vise manje se svi slazemo sa tim da Pjaca nije isporucio, samo meni smeta kada on moze biti jedan od nedodirljivih (a takav dojam sam stekao na zoni - generalno, ne od pojedinaca), a kada netko drugi ne isporuci onda se po njemu smije drvljem i kamenjem.

Da je ostatak družine nositelja bio na Pjacinoj razini "jedan od" sad bi se sjećali proslave naslova.Crusades

Pa evo i kolega kaze, i ja se slazem s time, samo ne vidite moju poantu.
    Nitko nije bio na razini. A Pjacu se brani kao da je bio kopljima iznad ostalih.
    Ali je uglavnom javni narativ da Petko mora otici, da Bati mora otici, da Rile mora otici itd.
    A za Pjacu to onda ne govorimo?
    Po meni svi oni trebaju otici, ili pristati na manje place.

Sori, ali utakmice protiv Qarabaga, Rijeke ili Slovana ne opravdavaju to sto ga nije bilo protiv Lokomotive, Gorice ili Istre. Ne za A igraca ijednog od nositelja.
  • mali M
    7.6k
    okej, slažemo se, ali ako ćemo tako "rezati glave" (čitaj plaće), nakon jedne izgubljene titule onda ti više neće doć niti jedan igrač jačeg renomea, reprezentativac neke zemlje i sl. Ispadne da si odma krivac ako se ne ostvare svi ciljevi sezone i dobit ćeš po lampi među prvima. Misliš da Barca, Real, City i slični mogu nakon jedne ne osvojene titule rezat na pola plaće svojm glavnim nositeljima? Sa kojima su potpisali ugovore? Pa ne funkcionira to tako?

Boban će sad presložiti Dinamo kako se svi i nadamo, al bi (po meni) bilo pucanje samima sebi u koljenima da se radi "krepat a ne molat" riješi Petka, Batija, Sučića, Pjace.. Pa nemora se baš uvijek na njima trenirati strogoća..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.