• Mr Blue
    3.2k
    Nova sezona - nova tema. Svega što se događalo prethodne sezone uvijek se možemo prisjetiti ovdje: Futsal Dinamo svakodnevnica - 2019./2020.. Ali vrijeme je za nove izazove i novu sezonu.

    Iako nema još uvijek službene potvrde iz Kluba, ozbiljne su glasine kako vratar Karlo Maloševac nakon dugo godina napušta Dinamo i karijeru nastavlja u Hammeu (Belgija). Mislite da pojačanja trebamo tražiti više na tržištu, ostati orijentirani na svoju školu futsala koja će nam i ove sezone lansirati nekolicinu vrlo perspektivnih juniora za prvu momčad ili je recept u kombinaciji dvije filozofije?

    U međuvremenu, po mišljenju struke i temeljem glasova navijača, Kristian Čekol je izabran za Poliklinika Milojević igrača sezone! Video sa svim njegovim golovima iz završene sezone pogledajte na videu:
    1. Prošla sezona je za Futsal Dinamo bila: (37 votes)
        Uspješna
        41%
        Ista kao prethodne/bez pomaka
        57%
        Neuspješna
          3%
  • Mr Blue
    3.2k
    Klub se i službeno oglasio oko odlaznih transfera za sljedeću sezonu:
    ODLASCI iz Kluba: Dečki, hvala vam na svemu i sretno u novim sredinama

    Napuštaju nas: Čekol (Catania Meta), Maloševac (Hamme), Gagulić, Šulentić (Gorica), Grbić.
  • nkdz
    825

    moj osobni kratki rezime i kako ja to vidim:

    Čekol, njega mi je fakat žao ali vjerujem da nismo mogli talijanima nikako konkurirati kaj se tice place i takav talent je zasluzio okušati se i razvijati u jos jacoj ligi.

    Maloševac, formalno drugi(ili treci golman) koji je taj status vjerojatno prerastao i zelio se okusati negdje gdje ce valjda biti prvi izbor jer kod nas pored Hercega jednostavno nema mjesta, a i Mudronja je tu s velikim talentom.

    Gagulić, jos jedno dijete dinama, nije toliko mozda zapazen jos bio, treba mu sredina s vise minuta

    Šulentić, dosta je napredovao u zadnje dvije godine ali koliko god bio borben malo slabije je konstitucije za duele, makar unatoc tome pamtim njegove prodore.
    Ako je gorica takav projekt jako ce im dobro doci.

    Grbić, vjerojatno najzvucnije ime, a i osobno ga koliko toliko poznajem po meni logican odlazak.
    Mislim da je jedan od rijetkih za koje se kaze da su profesionalni igraci(igrac koji zivi od futsala) i koje se dosta placa za taj status.
    Imao je bljeskova ali za onoliko koliko vjerujem da kosta klub mislim da nije dovoljno pokazao makar ga ko igraca maksimalno cijenim i volim taj talent koji ima

    po meni sve skupa logicno i nije pretjerano iznenađenje, hvala dečkima na svemu kaj su dali klubu
  • lazsve
    27
    Cekol ce jako falit, ali taj odlazak se i mogao ocekivati.
    Za ostale cemo tek vidjet koliko ce faliti, sve ovisi naravno o dolascima i prilagodbi juniora. Ono sto mene muci/smeta je ociti strah u igri kod svih mladih igraca iz skole izuzev Cekola i djelomicno Muzara. Ne znam jel strah od tribina ili cega vec, ali treba tim deckima objasniti da su greske dio sporta i da trebaju uzivat u igri, a ne se bojat.

    Sto se sezone tice, po meni je neuspjesna. Shvacam ljude iz kluba i znam da po budzetu nismo vrh lige, ali sezona bez iskoraka je za mene neuspjesna sezona.
  • Mr Blue
    3.2k

    Načelno se slažem s tobom..

    Čekija mi je najviše "žao". Najbolji klupski strijelac ove sezone i sve te druge lijepe statistike svakako tome idu u prilog, ali nedostajat će mi ona njegova ludost i ljubav prema klubu. Vidjelo se koliko mu znači igrati i zabijati za Dinamo. Prije početka prošle sezone pričalo se kako bi Čeki već tad mogao otići u Italiju, ali nije. Ostao je s nama još jednu sezonu koju je odradio najbolje do sad, usudio bih se reći, od svih pet koje je proveo u klubu. On je jedini od ovih odlazaka za koje smatram da nam je nezamjenjiv. Mislim da će na njegovoj poziciji biti i boljih i lošijih od njega, ali nijedan neće biti kao on.

    Ševac, kao što si rekao, pleše tu između drugog i trećeg golmana. Imam osjećaj da je to najteža pozicija za biti u ekipi. Jer, uskočiti uvijek možeš, ali realno, priliku dobivaš na kapaljku. Ševac je bio vojnik kluba, bez pogovora i zaslužio je šansu za izgraditi svoje ime negdje. Odlučio se za Belgiju, vjerojatno i iz nekih financijskih razloga i želim mu svu sreću. Mi smo tu pokrivreni s Hercegom i Pavom Mudronjom. Čeki je proglašen igračem sezone, ali s obzirom na nevjerojatno izjednačenu sezonu, mislim da bi Herceg trebao biti u samom vrhu kad pričamo o najboljim igračima sezone. Pave je jako talentiran golman, što je pokazao u Italiji i što će, siguran sam, pokazati i naredne sezone (ako ne bude još nekih izvanrednih odlazaka).

    Što se tiče Vite Gagulića... kao što si rekao, dijete kluba, dečko na koga se uvijek moglo računati, ali realno - igrač s klupe. Potencijal je tu, 16 golova postignutih za klub to pokazuju. Nažalost, ove sezone samo dva i jasno je da nam tu treba osvježenje. Nadam se da će naći priliku negdje drugdje, dobiti znatno veću minutažu i dodatno se razviti.

    Odlazak Šulentića mi je iskreno iznenađenje. On je također s nama, čini mi se oduvijek, i možda sam se toliko naviknuo na njega da sam mislio da neće nigdje bar još neko vrijeme. Slabije konstitucije, OK, ali pamtim ja njegove herojske duele protiv puno većih i jačih. U sjećanju mi je i tekma na gostovanju protiv Nacionala kad su ga istukli, izgazili i izgađali, ali je svejedno stisnuo zube i odigrao odličnu utakmicu. No, i on je bio igrač rotacije, pa vjerujem da njegov odlazak možemo nadomjestiti bez većih poteškoća. Ne znam puno o projektu u Gorici, ali zvuči zanimljivo na prvu.

    Grbića si dobro detektirao kao futsal profesionalca. I sad se postavlja pitanje koje je Đulvat nekoliko puta već potegnuo. Isplati li se klubu plaćati nekoga cijelu godinu zbog 6 golova u sezoni koliko ih je Grbić postigao, kad recimo Mudronja, s puno manje minuta, ima 7 golova. Naravno, nije sve u golovima i Grbić je klasan igrač koji je kvalitetom činio razliku protiv nekih ekipa, ali sve u svemu, moj je dojam također da je moglo to bolje (gledajući ovako navijački).

    Ponovit ću, moje je mišljenje da među odlascima, osim Čekija, nema nezamjenjivih. Ovaj prijelazni rok će svakako biti zanimljiv i mislim da ako struka bude dobro "tržila" da sljedeću sezonu možemo započeti jači nego kad smo završili ovu sezonu.

    ali sezona bez iskoraka je za mene neuspjesna sezona.lazsve
    I zato smo mi klub, a ne "ekipa".. :up:
    Kakav su nam rezultat pojedinci predviđali na početku sezone s obzirom na kadar i nepoznanice u istome, ja sam izrazito zadovoljan trećim mjestom na kraju lige. Ako dobro odradimo transfer rok, mislim da ćemo početak sezone dočekati spremniji nego zadnje dvije, te da ćemo imati dobru šansu za napraviti taj posljednji korak.
  • Mali dioničar
    13.4k
    Ne znam, meni to kaj odlaze Čekol i Grbić ne izgleda dobro.

    Mogao bi Grbić do Omiša.
  • Građanski1911
    326
    Po meni je Grbić odigrao dosta dobro proljeće i mislim da je igrač za dosta visoke domete, no radi se o najplaćenijem igraču kluba, a po učinku nije bio u top 5 igrača prošle sezone (u top 3 nije bio sigurno).

    Šulentić i Gagulić koliko god bili dragi likovi, nažalost nisu pokazali da mogu biti nositelji igre, pogotovo ne u klubu koji pretendira na naslov.

    Maloševac je odličan golman i nadam se da će mu ovaj inozemni iskorak dodatno koristiti za napredovanje u karijeri.

    O Čekiju ne treba puno govoriti. Čovjek je po meni nakon Jelovčića najbolji desni bek u državi, igrač s potencijalom za top klubove. Šteta kaj je otišao, no bojim se da se tu ništa nije moglo napraviti...

    Sada čekamo protuudar. Lijevi bek nam je svakako potreban, a ne bi bio loš niti desni..
  • Građanski1911
    326


    Ne bih rekao, oni su na toj poziciji dosta dobro pokriveni, pogotovo dolaskom Posrtužina.

    Grbić dosta košta, po meni su prvi favoriti povratak u Dobovec ili Gorica koja će dosta uložiti u prvoj sezoni.
  • Mali dioničar
    13.4k
    Nakako bi logično bilo zadržati Čekola i puniti klub igračima njegovog kalibra i potencijala.

    Rezoniranjem da se Čekola ne može zadržati priznaje se da klub nema rezultatskih ambicija.
  • Tradicija bunta
    5.2k
    Prije ce bit da su rezultatske ambicije vece od realnih mogucnosti.

    Samo sto bi mi htjeli ulit litru vode u bocu od pola litre.
  • 268
    8
    Mislim da ljudi zaboravljaju činjenicu i da se igrača pita nešto u ovakvim situacijama. Čeki je nezamjenjiv, ali i dečko očito želi iskorak, bolje financije, jača liga itd. Neka proba i sretno mu, bitno je samo da se jednoga dana vrati u pravi klub!
    Svi odlasci su manje više očekivani i logični, FD očito fali to nešto za iskorak. Uz financije i kvalitetu fali mu ekipa, ekipa igra,a ne pojedinci. Nadam se da uz koje "pojačanje" možemo biti bolji nego prošle sezone. Liga je dosta slabija, odskače Olmissum, a i Crnica drži kvalitetu prošle sezone, dok su svi ostali slabiji ( za sada ) ali i dalje jako zanimljiva i neizvjesna liga.
  • Mr Blue
    3.2k
    Previše toga ima "između" i jednostavno se ne mogu složit s tvojim mišljenjem, prejednostavno si to prikazao i mislim da si na taj način puno bitnih stvari zanemario. Za puniti klub 'igračima njegovog kalibra i potencijala' treba prije svega novaca.
    A evo, imamo primjer baš s Grbićem ove sezone. Najskuplji igrač, igrač s renomeom, profesionalac, očekivao bi od njega da bude stožerni igrač koji će uvijek, ali baš uvijek povući kad treba.. sezonu je zaključio s manje pogodaka od izlaznog juniora. Na ho-ruk se može dovesti još 5 Grbića, ali tko ti garantira da bi osvojio ligu? A klub bi ugasio bez obzira digao titulu ili ne jer treba to od nekud i plaćat.
    Mislim da naš ustroj, u ovakvoj situaciji, iziskuje nekakav balans između stvaranja igrača i kupovanja igrača, s malo većim naglaskom na stvaranje igrača. To bi se moglo promijeniti u budućnosti ako se poveća medijski i sponzorski interes za ligu (na čemu možemo izravno pomoći, naravno, što i činimo) te ako se, baš zahvaljujući našem ustroju, poveća broj članova i njihov angažman u samom klubu.


    A ja bih baš rekao da smo ove sezone, više nego ikad, imali pravu ekipu na terenu. Ekipu koja nudila predstave koje su bile iznad njihovih realnih mogućnosti, baš zato što su igrali kao ekipa.
  • 268
    8

    Pa samo kada pogledaš "odlaske" jasnije je da nisu bili ekipa, koliko god mi to sa tribine vidimo mozda drugacije. Mislim da razumiješ na što aludiram. Nekako sam misljenja i da ce iduca sezona puno toga pokazati, ako je na kraju i bude u obliku kakvom zelimo.
  • Mali dioničar
    13.4k
    A evo, imamo primjer baš s Grbićem ove sezone.Mr Blue

    Ima ta famozna prilagodba na neku sredinu smisao. Na proljeće je igrao jako dobro, za očekivati bi bilo da na jesen bude odličan. Ne bih rekao da itko negdje dodje i odmah je stožerni igrač. Osim recimo Ibrahimovića.

    Koliko je primjera u sportu da igrači koji su bili dovedeni u klubove nisu ništa pokazali prvih par utakmica pa postali legende nakon što su se uklopili.

    Modrić “najlošiji transfer Reala”, Henry u Arsenalu prvih 10tak utakmica bez gola, na kraju krajeva Livaković je došao u Dinamo i bio rezerva Šemperu.

    Definitvno za takve stvari treba vrijeme odraditi svoje.
  • Baneki
    696
    Prošle godine otišao Matošević, ove Čekol, dva reprezentativca. To naravno nije dobro za neki veći iskorak u ligi, ali je razumljivo s obzirom na financije. Kako nema više ni Gagulića ni Šulentića, možda je to prilika nekom od juniora za iskorak, posebno Novaku. Od Mužara očekujem da postane jedan od nositelja uz Kanjuha, Grbešu i Prgometa.

    Ako nema više odlazaka znači da veterani Penava i Đulvat ostaju u ekipi? Bit će zanimljivo vidjeti i tko dolazi u klub.
  • lazsve
    27


    Ima nesto i u tome naravno, ali s druge strane, Gimka je uzela dva kupa bez ijedne zvijezde, a Omis prvenstvo u prvoj sezoni, a jedina zvijezda im je golman.
    Znaci moze se i treba se ganjati trofej(e) u sljedecoj sezoni. Nema u ligi vise ekipe kakav je bio onaj nacional kad si znao da nemas nikakve sanse i treba to pokusat iskoristit.

    I, da me se krivo ne shvati, nije ovo nikakva kritika ljudima u klubu. Njima vjerujem, a i rekao sam im uzivo da za mene uspjesna sezona nije ona u kojoj se stagnira ili nazaduje nego iskljucivo ona u kojoj je ostvaren iskorak u odnosu na proslu.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.