• SAS1987
    13.5k
    po meni bolje igrati na takvom Maksimiru nego seliti negdje, mada bi meni osobno bilo super da je stadion negdje na zapadu grada :grin:

    Zbog situacije gdje će se neko vrijeme manje love zarađivati od transfera i upitne su rate starih transfera klub nema novca za gradnju novog stadiona.

    Vjerovatno bi i u nekom privatnom partnerstvu klub trebao platiti velik dio stadiona a pitanje koliko dinamo realno može platiti. Ako klub ima dovoljno novca i ako možemo dobiti nekog partnera bi imali idealan scenarij.

    U slučaju da klub nema novca / partnera i da grad 10+ godina ne planira graditi stadion onda je jedina alternativa da se malo sredi Maksimir.
  • Dino
    2.2k
    onda je jedina alternativa da se malo sredi Maksimir.SAS1987

    Joooj ne opet... :monkey:
  • SAS1987
    13.5k
    U slučaju da klub nema novca / partnera i da grad 10+ godina ne planira graditi stadion onda je jedina alternativa da se malo sredi Maksimir.SAS1987

    Nemojte ovo uzimati preozbiljno ali zbog malo više vremena u doba karantene i vlastite zabave sam napravio brzi "render".

    Uzeo sam stadion iz nekog sketchup modela i napravio "simulaciju" kako bi se stadion mogao koliko toliko srediti uz relativnu malo investiciju. Još uvijek bi stadion bio daleko od toga što dinamo treba ali bolje to nego ništa ako je treba čekati 10+ godina na novi stadion.

    Ideja je spustiti tribine zapad dolje, sjever dolje i istok do terena. Mozda bi po potrebi donji dio spuščenih tribin imao malo manji naklon i po potrebi bi se teren prestavio za mjetar, dva tri prema sjeveru itd.

    Znači da bi u biti imali nekakav prsten oko terena koji bi fizički bio spojen s ostalim tribinama te bi tako dobili velike tribine zapad dolje, sjever dolje i istok. Eventualno bi stare tribine odvojio od "gornjih nivoa" s nekom ogradom. Ali od daleka bi izgleda kao jedna velika tribina. Za male utakmice bi otvorio samo prsten a za vece i ostale tribine.

    Kapaciteta stadion bi se povećala (nemam pojma koliko, vjerovano 7000 - 10 000?) što bi značilo da bi sjever gore i vjerovano zapad gore mogli trajno zatvoriti (osim u slucaju neke extra jake utakmice). Stadion bi još uvijek bio prevelik, brez krova ali bi barem bio nogometni stadion sa puno boljom atmosferom i relativno funkcionalan.

    Vjerovano bi investicija bila relativno mala (može se napraviti modularno) jer postoji više manje sva ostala potrebna infrastruktura (ulazi na zapadu, sjeveru, istoku). Ako su tribine modularne (beton ili čelik) se mogu jednog dana premjestiti na neki drugi gradski stadion.

    Ali jos jednom, nemojte to uzimati preozbiljno i nadam se da je stadion zbog potresa toliko u kurcu da se vise niti jedna utakmica nece odigrati na njemu. To nam je jedini spas :rofl:
    jzi3xplb4fnkaf99.png
    yejbyus1zuww6yw6.png
    8hb0zcg9iy0qitp2.png
    b7iqkvz8r7v1f18r.png
    shqepmozme3x013x.png
  • SAS1987
    13.5k
    prekasno :rofl: :rofl:
  • Dino
    2.2k
    Stadion je u kurcu i tu nema pomoci, moze ga se malo dotjerat u ovakvom stilu kak je @SAS1987 zamislil. Ful mi se lijepo cini. Nisam neki arhitekt il gradevinarac, al mi nikad nije bilo jasno zakaj su se prvo radine tribine zapad i sjever gore, pa je bilo zamisljeno radit etaze blize terenu. Uglavnom bilo bu mi ful zal kad se ovaj krene rusit i gradit novi. Mozda zvucim ko ludak neki, al ipak je tu puno uspomena ispisano.
  • xavier
    11.1k


    Svaka čast na trudu, ali ja se iskreno nadam da nitko više neće potrošiti ni minute vremena ni kune novca na "renoviranje" ovog stadiona. Jednom kad svi shvate da je ovo nepovratno promašeno, onda možda napokon krenemo negdje.

    @Dino

    Teren je u završnoj fazi trebao biti spušten ispod razine zemlje, a nije baš bilo logike iskopati rupu i sagraditi donji prsten pa onda nakon toga rušiti stari sjever i krov sa zapada koji se nadvijaju nad novoizgrađene dijelove.
  • Shkera
    19
    glupost, zele nam smanjiti plus u ocima javnosti nakon svih ovih dobrih stvari kaj su napisane.
  • Majki2111
    2.6k
    Jel sve u redu? Jel se i dalje drži hehe?
  • xavier
    11.1k
    Jel sve u redu? Jel se i dalje drži hehe?Majki-Papi2111

    Nije ovaj na kraju uopće bio prejak iako je u centru, barem kod mene na poslu, bome jako streslo.
  • NORTE
    9.3k
    Kradonačelnikov konačni pad, slijedi na idućim lokalnim izborima, u to sam sto posto siguran. Kaj mislite kako će se to odrazit na mogućnosti oko zemljišta i eventualne korake o izgradnji novog stadiona. Bez obzira na gospodarsku krizu koja je sigurna i koja će trajati par godina. Grad nema i neće imati novaca za stadion, potres je to zaključio jednom zauvijek. Klub isto tako neće imat love, država neće imati za nacionalni stadion. Preostaje jedino privatni interes...
  • deda
    28k
    Šanse prije corone su bile minimalne, a sad su još manje. Barem sljedećih 5 godina. Potres je s druge strane pokazao da je Maksimir puno kvalitetniji i stabilniji nego što se priča. On je samo ružan i nefunkcionalan, a stajat će još 100 godina bez problema. Uz male korekcije, sanaciju žbuke koja otpada.
  • bezvangori
    174
    Po meni privatni investitor s kojim će se jasno odrediti pravila igre, s kojim neće biti muljaže, koji će uključiti navijački puk u definiranje recimo navijačke tribine te na kraju krajeva koji će imati legitimitet SVIH ČLANOVA tj pobijediti u demokratskom modelu ima moju apsolutnu podršku. Do tad bojim se da bi mogao doći neki Priupuz, Skladgradnja ili kaj ti ja znam tko i samo zamračiti lovu i napraviti sranje od stadiona. Tko bi tu imao i gledao dobit? Ne znam, ali sigurno je da će sve javne pipe biti zatvorene jer nema smisla graditi nešto što će prosječno na HNL dovuć maksimalno 10 000 ljudi.
  • Infinity
    15.3k
    Nemaju sta zamraciti ako su javne pipe zatvorene. Svaki stadion koji bi se gradio privatnim novcem uz nadzor investitora na kraju bi za te novce ispao najbolji sto moze biti. Ako ja ulazem 50m eura svog novca, nemam ja tu sta ukrast kad je to svakako moj novac. Platim tim koji nadzire nabavku materijala i izgradnju i onda su mogucnosti da netko mene zezne minimalne.

    A da ce netko pokrasti lovu iz kase Dinama? Stadion je preskup da bi se u to upustalo. Mamic bi to davno uradio. Dinamo bi jedva sastavio kraj s krajom ako bi htio sam graditi stadion i u takvom scenariju se tesko moze izvuci lova kakva se izvlaci kroz malverzacije s transferima. Dinamo jednostavno nema para za stadion + dzep. Da ima, stadion bi davno bio napravljen i pare izvucene.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.