• Georg Koch
    3.4k
    Nije toliko diplomatski koliko naprosto na neke stvari javnost ne smije dobiti odgovor. Ne smiješ znati kakvi su razredi ugovora za klince, ne smiješ znati koliko najviše smijemo platiti, ne smiješ znati koga tražimo, ne smiješ znati jesmo li nekoga otpisali... jednostavno, to su informacije koje ne smiju izaći iz uskog kruga ljudi u klubu jer njihovim izlaskom u javnost klub gubi.

    To je ono što kaj često ponavljali i za vrijeme kampanje prije izbora: transparentnost znači da je klub otvoren prema navijačima i javnosti i ne skriva se u svom malom kozmosu ispod zapadne tribine, ali definitivno ne znači da će sve informacije biti na izvol'te. To se nikada neće dogoditi.
    Bosskovitz

    A daj.
    Izvukao si mi jednu recenicu, pa preskocio drugu koja sve opravdava.
    Pa preskocio i daljnje objasnjenje ovog svega kao jedino normalno i racionalno.

    "Na stranu sto je vecina odgovora diplomatski. Tako i treba biti."

    Tako je stojalo, a ima i dalje u postu za malo siri osvrt na situaciju.
  • Marcinko
    293
    Nije loša ni posudba u bosansku ligu, samo tamo je Hajduk stavio šapu na Zrinjski i pogotovo Široki.Mali dioničar

    Po čemu stavili šapu na Zrinjski. Mi smo Sučića doveli iz Zrinjskog i poslije se tamo etablirao na posudbi. Trenutno su na posudbi Lukanić i Brekalo, prije njih Janković, pa onaj crnogorac. A ne znam da je ijedan igrač hajduka bio na posudbi u Zrinjskom. Tako da ne znam odakle si izvukao tu konstrukciju. E da zaboravio sam na Ćužu kojeg su i otkupili na početku ove sezone.
  • OsamŠest
    2.5k
    Ja sam prvi za opciju i miks kvalitetnih mladih Hrvata (preporučljivo iz Lokomotive, provjereni recept) i iskusnih Hrvata/stranaca (Ademi, Livi, Oršić, Petković, Ristovski, Mišić, Theo..)

    Mislim da je to ispravan put, jer to su top igrači i ne gubi se na kvaliteti, čak i sad dok su još mladi.

    Podržavam dolazak sve trojice i ne bi se bunio da imaju "prednost" u dovođenju ispred nekog stranog "kapitalca"..
    OsamŠest

    Mariću, ako trebaš suradnika, zovi!

    Šalu na stranu, jako mi se sviđa razmišljanje i smjer u kojem misli vodit sportsku politiku kluba. Dapače, mislim da se na euro sceni neće morati čekati "ta generacija" za neki ozbiljan rezultat, nego ćemo svake godine igrati ozbiljnu ulogu na ovaj način.

    Posebno se radujem prijelaznom roku nakon osiguravanje još jedne titule. Samo jebiga, po svemu sudeći bit će manje posla za @Miro Vugrinec i @sanjinlego :smile:
  • BBB Mataa998
    1.2k

    Bit ce zanimljivo pratiti informacije koje decki imaju
  • Mali dioničar
    14k
    Po čemu stavili šapu na Zrinjski.Marcinko

    Igrali su 2 prijateljske utakmice.

    Imaju hrpu igrača tipa Bradarić, Maglica, Kiš koji su igrali za Hajduk.

    . E da zaboravio sam na Ćužu kojeg su i otkupili na početku ove sezone.Marcinko

    O karijeri Čužea brine se Mario Stanić, a zadnji posao mu je bio u Hajduku.

    Sponzor Zrinjskog posjećuje Split i želi proširiti biznis tamo nakon kupnje Aluminija u Mostaru. Govori se distribuciji energije, prvenstveno plina.

    Amir Gross Kabiri, izraelski biznismen, danas je boravio u Splitu. Ovaj filantrop, industrijalac, izdavač i kolekcionar umjetnina. predsjednik je M.T. Abraham grupe, izraelskog konglomerata sa sjedištem u Tel Avivu. Portfelj grupe sastoji se od proizvodnje aluminija, obnovljivih izvora energije, razvoja infrastrukture, nekretnina, trgovine robom, logistike i kulturnih ulaganja.

    Ujedno je i dopredsjednik nogometnog kluba HŠK Zrinjski Mostar.

    'Kabiri je kupio Aluminij u Mostaru, a zanima ga Split. Odveli smo ga vidjeti sinagogu i židovsko groblje', kaže nam gradonačelnik Puljak o posjetu.”
  • Banana 2
    398
    Neke dobre stvari, ali uglavnom formalnosti: normalni ugovori klincima za lakši otpis, pitanje druge momčadi i partnerskih klubova, ubrzanje razvojnog procesa, kupovanje HNL klinaca prije nego što prerastu naše platežne mogućnosti.

    Pomalo zabrinjavajuća strategija van toga.

    Sve što sam ja ovdje iščitao je da se na Hoxhu računa i sljedeće sezone i u klubu se nadaju da će magično postati igrač za Dinamo. Cijeli onaj veliki govor o prilagodbi novih igrača zvuči kao davanje alibija za Hoxhu. Nema drugog konteksta u koji se ta izjava može smjestiti.

    Planira se dovoditi penzionere i iskusne igrače na silaznoj putanji umjesto da se na stranim tržištima investira u talent. Dakle, glorificirana politika Slaven Belupa ili Gorice. To je crna rupa od transfer politke.

    Ideja je da će ti iskusni igrači odgajati naše mlade talente u maniri KTC-a, ali općenito mislim da je to dobrim dijelom urbana mitologija. U redu, postoje igrači poput KTC-a, ali postoji i razlog zašto se samo njega u tom kontekstu spominje. Većinu iskusnih stranaca, sa karijerom na silaznoj putanji, koji bi došli u Dinamo boli ona stvar za odgajanje naših klinaca. Uostalom, nemaju ni toliko utjecaja.. Uspjeh naših klinaca je mnogo više određen samim talentom i sustavnim radom nego time što popričaju sa KTC-om i vide ga kako trenira.

    Ne vidim kako sa takvom strategijom možemo postići značajan rast. Sa samim RPG-om smo imali sreće, umalo smo umjesto njega dobili onog Kofija koji bi bio flop samo takav, a još bismo ga i platili.

    Novac koji imamo u pravilu treba investirati u pomno skautirane mlade igrače sa izraženom perspektivom za daljnju prodaju. To je jedini značajan način da Dinamo postigne stanje ekvilibrija više efikasnosti, a samim time i produbi svoje financijske, strateške i kadrovske mogućnosti.

    Ponavljam još jednom: AKVIZICIJE su jedini način da Dinamo dosegne stanje veće fleksibilnosti i značajan rast budžeta.

    Mislim i da se previše uzda u školu. Škola nikada neće proizvoditi dovoljno elitnog talenta za europski iskorak. Može se potrefiti jedna generacija, ali to nije stabilan model. Okruživanjem tog jednog talenta godišnje, više-manje, isluženim igračima koji su za klub samo trošak nas uvijek ostavlja u situaciji da na ljeto tog jednog izvanrednog talenta moramo prodati.

    Nadam se da je to samo do činjenice da se radi o kratkoj presici i izjave su uglavnom rezervirane i kriptične, ali ono što sam čuo ne ulijeva mi dovoljno povjerenja.
  • Jurki
    8.5k
    Sve što sam ja ovdje iščitao je da se na Hoxhu računa i sljedeće sezone i u klubu se nadaju da će magično postati igrač za Dinamo. Cijeli onaj veliki govor o prilagodbi novih igrača zvuči kao davanje alibija za Hoxhu. Nema drugog konteksta u koji se ta izjava može smjestiti.Banana 2

    A kaj je trebal reci? Da idemo u totalni redizajn ekipe i da bumo pola igraca iz prve momcadi škartirali? Bas bi se trgali sad pred kraj sezone.
    I da bil je u pravu za vrijeme prilagodbe. Ajmo malo u proslost. Broz, Jakic, Majer, Ivanusec, Misic, Ademi.. i vjerojatno 99 posto igraca koji su dosli u klub trebala im je jedna polusezona do godine dana da dojdu na potrebnu razinu.
    Rijetko koji igrac moze biti instant pojacanje.. za to treba frknuti 5 milja i cak ni to ne znaci da bu odmah pojacanje.

    Ajmo pricekati prijelazni rok pa onda izvlaciti zakljucke.. lani se stvorila fama o "biljeznici" pa se dobro sjecamo kak je to zislo.
  • NitkoBitan
    11.9k
    Falim te Boze da je netko napokon rekao da je na ovom podrucju problem nac brzo i dobro krilo zato sto ga bas i nema. Forum struka po koji put u pravu zazivanjem tamnoputog crnca.

    Kakvi Sosticeki, Pjace...
  • Captain America
    13.4k
    Sve što sam ja ovdje iščitao je da se na Hoxhu računa i sljedeće sezone i u klubu se nadaju da će magično postati igrač za Dinamo. Cijeli onaj veliki govor o prilagodbi novih igrača zvuči kao davanje alibija za Hoxhu. Nema drugog konteksta u koji se ta izjava može smjestiti.Banana 2

    Ove godine imaš primjer Nevistića, Perkovića, Bernauera i Sučića kojima je trebalo 6 mjeseci da pohvataju konce i postanu dio uže rotacije. Prije toga, Ivanušecu i Majeru su trebale 2 sezone dok nisu postali nositelji ekipe. Mišić i Rile su tek u drugoj sezoni postali nositelji, a radilo se o iskusnjarama koje su već osvojile HNL.

    Dinamo je prespecifična sredina od koje se očekuju rezultati kakve samo RBS ima u ovom djelu Europe i naravno da igračima treba neko vrijeme da se priviknu na zahtjeve kluba i navijača.

    Planira se dovoditi penzionere i iskusne igrače na silaznoj putanji umjesto da se na stranim tržištima investira u talent.Banana 2

    Rekao je Marić da igrači u Francuskoj postaju stari s 25 godina. Nama je Pjer pojačanje i pol.

    Novac koji imamo u pravilu treba investirati u pomno skautirane mlade igrače sa izraženom perspektivom za daljnju prodaju.Banana 2

    Nisam nigdje vidio da se odustaje od dovođenja igrača poput Stojkovića i Perkovića. Štoviše, rekao je ako se ukaže prilika za dovesti igračinu za velike novce će se to i napraviti.

    Falim te Boze da je netko napokon spomenuo da je na ovom podrucju problem nac brzo i dobro krilo.NitkoBitan

    Zato mi igramo bez krila sada :joke:
  • Banana 2
    398
    Ove godine imaš primjer Nevistića, Perkovića, Bernauera i Sučića kojima je trebalo 6 mjeseci da pohvataju konce i postanu dio uže rotacije. Prije toga, Ivanušecu i Majeru su trebale 2 sezone dok nisu postali nositelji ekipe. Mišić i Rile su tek u drugoj sezoni postali nositelji, a radilo se o iskusnjarama koje su već osvojile HNL.Captain America

    Siguran sam da je to bilo vezano za Hoxhu. Možda Bernauer i Kaneko, ali uglavnom Hoxha. On je igrač kojeg smo debelo preplatili i odigrao je ispod svih očekivanja.
  • Banana 2
    398
    Ajmo pricekati prijelazni rok pa onda izvlaciti zakljucke.. lani se stvorila fama o "biljeznici" pa se dobro sjecamo kak je to zislo.Jurki

    Prijelazni rok ćemo suditi po prijelaznom roku. Pressicu ćemo suditi po pressici.

    Nadam se da će rok biti dobar, ali sama pressica me van partikularnih momenata razočarala.
  • Droljo
    4.8k
    Falim te Boze da je netko napokon rekao da je na ovom podrucju problem nac brzo i dobro krilo zato sto ga bas i nema. Forum struka po koji put u pravu zazivanjem tamnoputog crnca.

    Kakvi Sosticeki, Pjace...
    NitkoBitan

    To ja govorim već dugo al su me pregazili ovi za ivanovića i sl. pa izgleda da prije bumo pjacu i tog ivanovića dobili nego zvir neku :lol:
  • Jurki
    8.5k
    Pressicu ćemo suditi po pressici.Banana 2

    kaj je stvarno trebal reci da bumo skartali pol ekipe i da idemo u totalni redizajn momcadi?
    Sad 5 kola prije kraja i finala kupa? Jasno da se nebu javno odrekel niti jednog igraca.
    Nije glup i zna da bi takvim istupanjima unesel nepotrebnu nervozu u ekipu. To nam sad najmanje treba.
    Da su ga pitali dal se na npr Emrelija racuna u sljedecoj sezoni.. kaj mislis kakav bi njegov odgovor bil?
  • Laugreano
    1.3k
    Siguran sam da je to bilo vezano za Hoxhu. Možda Bernauer i Kaneko, ali uglavnom Hoxha.Banana 2

    Pa jos je napomenuo da ne smije govoriti na koga ne racuna, i koje pozicije ce traziti. Najbolje da kaze, Hoxha nije dovoljno dobar, trazit cemo drugog na njegovoj poziciji,
  • Banana 2
    398
    kaj je stvarno trebal reci da bumo skartali pol ekipe i da idemo u totalni redizajn momcadi?
    Sad 5 kola prije kraja i finala kupa? Jasno da se nebu javno odrekel niti jednog igraca.
    Jurki

    Pa onda se pressica organizira po završetku sezone i riješiš se takvih ograničenja.

    Ja iz ovoga uopće ne iščitavam veliki remont. Naprotiv, dojma sam da računaju na Hoxhu u sljedećoj sezoni.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.