• Captain America
    13.4k
    Da se ne vraćamo samo na Lokomotivu, po meni je ovo što se daju igrači u Istru, Goricu, Slaven, Lokomotivu dobro rješenje pa neka se vidi tko je za što.Mali dioničar

    Slažem se. Vjv bi i gurali te naše igrače da dogovorimo s njima neke bonuse ovisno o broju nastupa kako je to Leipzig imao s nama nakon što je Gvardiol ostao ovdje.

    Milsim da Dinamo 2 nije trebao odustati od 3. ranga pa ajde ako su ti juniori takve face nego poderu tu ligu sa Kustošijom i ekipom. Nije isti podražaj kao drugi rang, ali nije ni puno slabiji.Mali dioničar

    2. liga ima lošu infrastrukturu kako je rekao Marić, a u 3. je još gore.

    Ja sve ovo gledam kroz perspektivu da je HNL razvojna liga i da treba olakšati tranziciju iz juniorskog u seniorski nogomet jer nam od toga na kraju živi i reprezentacija.

    Svakako nezahvalna pozicija i možemo se samo nadati da je dogovor s feeder klubom blizu.
  • rioda
    2.2k
    Drago mi je što se okrećemo pravilnom razvoju i radu mladih igrača i siguran sam da ćemo u kratkom roku (godina ili dvije) imati koristi od toga.

    Drugo, drago mi je i što se kreće u kresanje ugovora s igračima koji nam ništa ne donose. Nisu ni blizu prve ekipe ili se vucaraju po posudbama, a svi znamo da nikad klub neće od njih ništa imati. Niti ih može prodati jer imaju prevelika primanja kojih se ne žele odreći, niti kvalitetom mogu doprinijeti ekipi. Tu se praktički u jednoj sezoni može smanjiti značajan trošak za plaće, recimo hipotetski u trenutnoj situaciji Cvetko umjesto Moharramija i Živković umjesto Perića/Šutala. Nagađam brojke, ali umjesto 1 ili 1,2 milijuna godišnje za Perića i Moharramija plaćaš 200.000 za Živkovića i Cvetka.

    Treće, očito je da se više neće preplaćivati HNL igrači koji ionako ne donose prevagu, kako i Marić kaže, njima je cijela prva sezona u Dinamu, sezona prilagodbe.

    Četvrto, ono što sam zaključio po ovoj konferenciji, iz inozemstva će nam dolaziti samo provjereni igrači, nećemo se nakrcavati poluigračima koji nas koštaju znatno više od domaćih, a kvalitetom su tu negdje.

    I da, peto, ovakvim komuniciranjem da se okrećemo igračima iz škole, smanjit će se i haračenje raznih menadžera koji nam odvlače igrače s pričom da kod nas nikad neće dobiti priliku.
  • Jurki
    8.5k
    Milsim da Dinamo 2 nije trebao odustati od 3. ranga pa ajde ako su ti juniori takve face nego poderu tu ligu sa Kustošijom i ekipom. Nije isti podražaj kao drugi rang, ali nije ni puno slabiji.Mali dioničar

    Treci rang po meni nije najbolje rjesenje za razvoj mladih igraca.
    Losa je infrastruktura, ti igraci ako ne uspiju u Dinamu nemaju veliku mogucnost izbora novog kluba itd.
    Isto tak nekog takvog osrednjeg igraca nemamo mogucnost prodati i zaraditi bar nesto na njemu.
    Posudba u 1. Snl je odlicna stvar i po meni bi trebalo tam traziti klub partner. Igraci u prvoj ligi su pod povecalom kakva god bila kvalitete ta liga.
    Isto tak takvog igraca koji jos uvijek nije za prvu momcad.. nakon posudbe u nekom Bravu je moguce lakse posuditi npr Varazdinu ili Istri gde bu on donesel nekaj kvalitete tom klubu i igral kaj je najvaznije dok ne dojde do tocke da moze ravnopravno participirati u prvoj momcadi.
  • Georg Koch
    3.4k
    Ovako se istupa javno.
    Mislim, napokon smo i docekali to istupanje, otvaranje.
    Jos jucer ovo je bilo nezamislivo.
    Na stranu sto je vecina odgovora diplomatski. Tako i treba biti.
    Zelim usporediti dvije stvari:
    Jakirove presice na zimu gdje je javno istupao sa izjavama tipa "zelimo Brekala, zelimo Hoxhu, oni zele nas, dogovaramo cijene...itd". Ne radi se to tako i nikad nece raditi u ozbiljnom klubu.
    Iz vise razloga.

    Citajuci ovaki cijelu presicu, djeluje sve jako ozbiljno sa konkretnim planom.
    Dao Bog da i rezultati rada SD-a kroz neko vrijeme i budu na razini kluba velicine Dinama (u sto vjerujem maksimalno), te Maric potpisao dugorocni ugovor.
    Samo naprijed za cijelu ekipu :up:
  • Mali dioničar
    14k
    Posudba u 1. Snl je odlicna stvar i po meni bi trebalo tam traziti klub partner. Igraci u prvoj ligi su pod povecalom kakva god bila kvalitete ta liga.Jurki

    Nije loša ni posudba u bosansku ligu, samo tamo je Hajduk stavio šapu na Zrinjski i pogotovo Široki.

    Kod posudbe je bitno koliko trener poznaje igrača i vjeruje mu. Siguran sam da Klafurić u Veležu Čaiću daje adekvatnu minutažu. Praktički je nemoguće da ga zakida.

    Opet, to je Velež, jasne su ostale implikacije odnosa s njima. Ali Hercegovinu ne treba zapostaviti zbog baze navijača i glupo je da tamo Hajduk pušta pipke, a Dinamo gleda sa strane.

    Po mentalitetu, infrastukturi i blizini Zagrebu je slovenska liga optimalna, slažem se.
  • Mr Anderson
    5.3k
    Jako mi se sviđa kako se predstavio Marić. Jasno je da se neće govoriti o prodajama i kupovinama do ne bude sve dogovoreno, a novinari nek onda nagađaju i traže informacije od teta koje rade u klubu. Ono što i mi ovdje pričamo je i on jasno rekao. Imamo previše igrača pod ugovorima, a nigdje ne stoji da netko ne može dobiti i jači ugovor od sadašnjeg maksimalnog kad se riješimo balasta.
  • Georg Koch
    3.4k
    Ali Hercegovinu ne treba zapostaviti zbog baze navijača i glupo je da tamo Hajduk pušta pipke, a Dinamo gleda sa strane.Mali dioničar

    Upravo to, zbog vise stvari potpis na ovo.
  • Mr Anderson
    5.3k
    Baš se u Hercegovini i nisu usrećili s Hajdukovim igračima, mogu oni puštat pipke koliko hoće, gleda se samo kvaliteta.
  • Gražvydas Mikulėnas
    11.5k
    Upravo poslušao cijelu konferenciju, stvarno odlično komunicira Marić i to sve na gospodski način, ima jasan plan i viziju i dosta toga je ovdje već napisano što se poklapa sa njegovim izjavama.

    Meni je sljedeća želja ulaganje u iskusnog top trenera i stručni stožer koji će izvući maksimum iz postojećeg kadra, omladinske škole i ciljano dovoditi igrače skupa sa Marićem
  • dumitrumitu
    511
    Već imamo takvog trenera :)
  • BBB Mataa998
    1.2k
    Maric je stvarno covjek cije izlaganje bih mogao slusati satima...
  • Imamo Dinamo
    3.2k

    Kako si povezao rijeci “iskusan” i “top” s Jakirom?
  • Bosskovitz
    7.3k
    Vrlo kvalitetna presica i odličan tip. Naravno, rezultati su ono kaj se broji, ali vidi se koliko čovjek zdravo i normalno razmišlja. Imam baš velika očekivanja od Marića, mislim da će postati tihi ljubimac plavog puka kroz godine.

    Na stranu sto je vecina odgovora diplomatski.Georg Koch

    Nije toliko diplomatski koliko naprosto na neke stvari javnost ne smije dobiti odgovor. Ne smiješ znati kakvi su razredi ugovora za klince, ne smiješ znati koliko najviše smijemo platiti, ne smiješ znati koga tražimo, ne smiješ znati jesmo li nekoga otpisali... jednostavno, to su informacije koje ne smiju izaći iz uskog kruga ljudi u klubu jer njihovim izlaskom u javnost klub gubi.

    To je ono što kaj često ponavljali i za vrijeme kampanje prije izbora: transparentnost znači da je klub otvoren prema navijačima i javnosti i ne skriva se u svom malom kozmosu ispod zapadne tribine, ali definitivno ne znači da će sve informacije biti na izvol'te. To se nikada neće dogoditi.
  • striko
    1.1k

    Suradnja s Širokim nije dugovita. Rezultati su nikad gori a i svi talenti su ili na klupi ili na tribini. Sljedeće sezone liga se smanjuje na 10 i bit će svega. Od prozivanja suradnje s Hajdukom pa na dalje.
  • Dudu9
    426
    Po meni najbolja solucija momčad U21 ili U23 da imaju prvenstvo HNL, to bi bile 2 momčadi klubova a igrali bi seniori i tu bi se razvijali
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.