• Sajla
    3.5k
    možeš li izravno reći, bez okolišanja ili ograda "s ovim igračima", "u ovim uvjetima", "s ovom upravom", "u ovom trenutku" i slično - je li za tebe Sergej Jakirović trener za Dinamo? na to se može jednostavno odgovoriti s da/ne.

    ja sam osobno uvjeren da nije i da bez obzira koliko vremena i novca imao na raspolaganju i bez obzira koje igrače doveo on sam ili mu ih doveo neki novi SD - Jakir ne može isporučiti ono što se u Dinamu očekuje. i mislim da nisam usamljen u tome, niti da je to nepopularno mišljenje. naravno, dok je na klupi mu želim da svaku utakmicu pobijedi. ne zbog njega, nego zbog kluba.
    mislim li da mu treba odmah dati otkaz? s obzirom tko bi mu danas birao zamjenu - ne, jer njima još manje vjerujem.
    mislim li da je SJ isključivi krivac što smo danas treći na tablici i što se mučimo svaku utakmicu? ne, ne mislim. ali ako imam tri trna u peti i mogu izvaditi bar jedan - zašto ne bih? to što netko drugi i treći i četvrti snosi svoj dio krivice ne čini SJa manje krivim za izostanak igre i rezultata, za stagnaciju ili nazadovanje igrača itd.
    prestanimo kad se razgovara o Jakiroviću spominjati sve ostale - ako Petko fula penal, Mišić šutira i prebaci tribinu, Perković promaši loptu, protivničkom golmanu izraste još 3 para ruku ili suci vide nepostojeći penal to nema veze s njim, to je običan whataboutism. ali postavlja li on ispravno taktiku, daje li igračima prave zadatke, radi li dobre zamjene, komunicira li kako treba? po mom sudu je odgovor gotovo uvijek ne.
    malo je stvari na svijetu apsolutno dobro ili loše, pa tako i Jakirovo vođenje Dinama. imao je dobrih rezultata, imao je dobrih utakmica, ali ni izbliza kao što se moglo.

    ponavljam - ne pričamo ovdje o tome treba li mu iz ovih stopa dati otkaz, nego je li dovoljno dobar da bude na ovoj poziciji. da se staviš na mjesto nekoga tko odlučuje o sportskoj politici kluba, bi li već imao listu imena trenera koje bi kontaktirao kad dođe pravi trenutak za smjenu ili bi dugoročno računao s Jakirom?
    Jakirova trenerska kvaliteta ne ovisi o tome ima li na raspolaganju na krilu Hoxhu, Oršića ili Mbappea, je li mu predsjednik Perez, Barišić ili Zajec. sutra će biti točno 200 dana otkako je na klupi Dinama i kako god okrenuo, mene nije uvjerio da tu pripada. nikakav whataboutism ni pobjeda protiv PAOKa (koju mu od sveg srca želim) me ne može razuvjeriti.
  • noezg
    0
    Sezona 18/19, otišlo 11, a došlo 13 igrača, kao i novi trener na kraju prethodne sezone. Rezultat, proljeće u EL i suvereno osvojen HNL. Kako onda opravdati taj uspjeh? Je li Bjelica bio toliko bolji od Jakira? Ako da, zašto je onda Jakir trenutni trener?
  • Jurki
    8.7k
    Bjelica bio toliko bolji od Jakira? Ako da, zašto je onda Jakir trenutni trener?noezg

    Nebo otpri se. Zar je moguce da je ovakvo pitanje postavljeno?
    Da se ide uspoređivati Bjelicu i ovu trenercinu?
    Jakir bu imal karijeru ko Bjelica na sveto nigdarjevo
  • xavier
    11.1k
    Je li Bjelica bio toliko bolji od Jakira? Ako da, zašto je onda Jakir trenutni trener?noezg

    Otkud sad ti? Napravio si profil na Zoni da bi postavio ovo genijalno pitanje? :monkey:
  • SjevernaStrana
    680
    Ne znam jel gore uspoređivanje Bjelice i Jakira ili kadrova koje su imali...
  • noezg
    0
    Pa s obzirom na to da pojedinci tu toliko brane Jakira i traže toliko opravdanja, a kao trener je razine Dinama. Šta je onda bio Bjelica, kako je on mogao sve to posložiti i uigrati?
    Očito da onda Jakir nije sve to, nit je te razine, šta ga onda branite?
  • plavac173
    2.6k
    možeš li izravno reći, bez okolišanja ili ograda "s ovim igračima", "u ovim uvjetima", "s ovom upravom", "u ovom trenutku" i slično - je li za tebe Sergej Jakirović trener za Dinamo? na to se može jednostavno odgovoriti s da/ne.Sajla

    Vrlo tesko se na neka nogometna pitanje moze odgovoriti sa da/ne jer uvijek ima i ona 'treca' strana. Mogu ti dati dosta primjera kako igrackih tako i trenerskih.. Da li je po tebi Pochettino los trener, trener koji je Tottenham doveo do finala lige prvaka i sada sa Chelsea muku muci i svaku pobjedu slavi kao da je finale LP, ili je problem ipak dublji malo? Tu ne mozes odgovoriti na to pitanje jer je problem sigurno i dublji, ali naravno da i on kao trener snosi odgovornost i krivicu. Ne kazem da je to isti slucaj kao kod Dinama ali samo kazem da ne mora uvijek odgovor biti da ili ne.

    A za ovo ispod se slazem, odnosno razumljivo mi je zbog stava da nije za Dinamo, iako se protivim.
  • SjevernaStrana
    680
    Jakire, nisi uigrao Olme, Majere, Ivanušece, Oršiće, Hajroviće, Gavranoviće, Leovce, Kadziore itd koje nemaš... sram te bilo!!!
  • noezg
    0
    Ima li tu možda i trenerove zasluge što su svi ti postali kasnije što su postali?
    Je li Baturina razine Olma kad je bio kod nas? Ili, ima li Sučić manji potencijal od nezz, Ivanušeca? Majer tad nije bio neka razina.
  • Izet Hajrović
    875
    Bez obzira na ishod ove sezone, očekujem smjenu trenera po završetku iste i da se u novu sezonu krene s jakim, kvalitetnim imenom. S obzirom na to da u Hrvatskoj takav trener ne postoji, treba se okrenuti stranom tržištu. Isto tako, već nakon izbora očekujem dolazak sportskog direktora koji će imati vremena 2 mjeseca prije početka prijelaznog roka da upozna momčad i igračke potrebe iste te koji će na kraju i odabrati novog trenera.
  • Marcinko
    327
    Tad smo pogodili s ulaznim transferima(većina je igrala dobro i nakon Bijelice), a sad smo promašili s većinom, Bjelica je bolji trener od Jakira, ali je veći krivac za ovu sezonu uprava nego bilo koji trener i sve dok je tako za mene je deplasirano raspravljati o Jakiru.
  • Sajla
    3.5k

    eto, whataboutism i kontrapitanja :(
    nije pitanje je li Pochettino ili Jakirović loš trener, nego je li pravi izbor za posao koji radi. ako je Pochettino na 11. mjestu s ekipom koja je treća po vrijednosti u EPL, onda se nekako nameće zaključak da nije pravi čovjek za taj posao. ali je i dalje dobar trener, njegova karijera to dokazuje.
    ali - opet odvlačiš temu u drugom smjeru i mutiš vodu. nema veze.

    razumljivo mi je zbog stava da nije za Dinamo, iako se protivimplavac173

    bar si tu sve rekao. protiviš se stavu da SJ nije za Dinamo što bi trebalo značiti da po tebi on jest pravi čovjek za klupu našeg kluba. očito nam se kriteriji jako razlikuju pa nema smisla dalje raspravljati.
  • Marcinko
    327
    Kako možeš očekivati kvalitetnija imena kad smo većinom dovodili Kopiće i co. Bijelica, Vaha su anomalije.
  • noezg
    0
    Ok, ali ja se ne slažem s time da je ovaj broj bodova naša realna razina, bez obzira na sve. Mislim da bi neki drugi trener puno više izvukao iz ovog kadra.
  • SAS1987
    13.4k
    prvi potez - tražiti unspekciju lijecnika koji ce otvoriti potencijalno bolovanje...Jaro

    Ordinacija Ostojić :lol:
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.