• The Undertaker
    10.3k

Točno to. Da procjenim koji su realni rokovi. S tim da Kincl ima vjerovatno dosta toga već pripremljeno. Koliko znam, zadnja verzija koju je on radio je za 30.000 gledalaca. Idejno rješenje ima na njegovoj web stranici.
  • xavier
    12.1k

Nema on projekt za novi stadion nego za dovršenje Maksimira (s onom zgradom između sjevera i zapada unutar stadiona). Na slikama je teren uz tribine (vidi se samo dio sjevera i zapada, kod te zgrade). Ne razumijem jedino kako je zamislio pomaknuti istok i jug te "odrezati" višak sjevera :cool:
  • Markelo
    4k
    Najbitniji je budzet s kojim oni to misle gradit. Jer kao je istina tih 280 mil kuna sto je ispod 40 mil eura stvarno nezz kak ces s tim i rusit Maksimir i gradit novi
  • The Undertaker
    10.3k

Evo interview iz 2010.
    https://www.jutarnji.hr/globus/arhiva/pristajem-srusite-moj-stadion-u-maksimiru/4092735/
    Citiram:
    ''Mogućnost završetka gradnje aktualizirana je tek s kandidaturom za Euro 2012, za što smo izradili potpuno nov projekt, koji je prošao sve stručne provjere UEFA-e. Da smo prošli kandidaturu, stadion bi već bio gotov.''
    ''Za onaj prvi projekt tražilo se 50.000 mjesta, a novi bi stadion mogao primiti 30.000 ljudi, što bi mu znatno smanjilo cijenu. Međutim,stadion se mora srušiti, sve tribine osim sjeverne su disfunkcionalne, s njima se više ništa ne može. ''
  • SAS1987
    20.7k
    to je neki novi projekt za obnovo ili nesto staro?
  • xavier
    12.1k
    @The Undertaker & @SAS1987

Sjećam se ja toga, samo kažem da je projekt koji se trenutno može naći na njegovoj stranici, dovršenje Maksimira (kažem da je na slikama zgrada između sjevera i zapada), a ne novi stadion. Znam da je govorio i o potpuno novom stadionu.

Disfunkcionalan je inače i sjever jer je predugačak i puno previsok za stadion od 25.000 mjesta.

A što se tiče projekta. Uz dužno poštovanje Kinclu i njegovom projektu iz 2010. te činjenici da arhitektura ne ide brzo kao tehnologija, ali u tih 10 godina su se dosta promijenili stadioni koji se grade.
  • The Undertaker
    10.3k
    O ovome pričamo?

yynggguz4f9jbfhu.jpg
  • agramZ
    3.1k
    25.000, 30.000, 40.000, 50.000 ... a na svakoj "manjoj" europskoj utakmici se namucimo tj. jedva se skupi 18.000.. zivjela megalomanija.
  • The Undertaker
    10.3k
    Za glavni projekt treba, po meni, minimalno godina dana, i to ako rade oni koji znaju a takvih u HR nema puno. Realno je to 1,5 do 2 godine ako se radi od nule. Zato mi se čini logičnijim da koriste/modificiraju postojeći projekt. Pa onda dozvole još min. 6 mjeseci i to ako se politički gura. Pa za tender još 3-6 mjesci i eto 2-3 godine do početka gradnje. Rušenje i gradnja još 2-3 godine ako uzmemo Kineze. Ako uzmemo naše (ako uopće postoji još neka građevinska tvrtka koja to može) onda 3-4 godine. Dakle, najranije za 5 a realno za 7-8 godina.

A ako se bude projektirao i izvodio čitav kompleks sa Sveticama i pomoćnim terenima, onda bar još 1-2 godine više.
  • xavier
    12.1k

Da, evo ovdje se vidi:

zracna-noc.jpg
  • xavier
    12.1k
    25.000, 30.000, 40.000, 50.000 ... a na svakoj "manjoj" europskoj utakmici se namucimo tj. jedva se skupi 18.000.. zivjela megalomanija. — agramZ

Tko spominje te brojke? Mislim da nas se većina ovdje slaže da više od 25.000 ne treba. Realno je 20.000 sasvim dovoljno.
  • agramZ
    3.1k
    svaki drugi dan vidim da netko negdje spominje te brojke. slazem se da je 20.000 perfektan kapacitet. 18.500 za domace navijace, 1.000 gostujuci sektor i 500 loza/vip/mjesta za invalide itd..
  • The Undertaker
    10.3k
    Sad baš gledam, Meštrović je idejni projekt Pampasa predstavio u jesen 2017. a ugovor o gradnji je potpisan u kolovozu 2019., dakle 2 godine poslije. Mi još nemamo idejni projekt (osim Kinclovog).
  • Majki2111
    4.3k
    25 000 ukupno
    10% kapaciteta za goste dakle 2500 za njih.

Bolje hrpu pravih gosujućih navijača nego naših kvaziselfi navijača. Po meni.
  • Hipo
    408
    Ma kakvih 10%, pa kad ih dođe 200 ko onih jazavaca od benfice da još 2000 bude prazno...

Dinamo će imat bolju posjetu kad napravi novi stadion i ne možemo se ravnat prema sadašnjem stanju.
    Ali naravno ne bit megalomani.
    Sve više od 23 ili 25 nije potrebno.

20k dinamovcima i 5% (1000) gostima
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention