• maddaddam
    2.9k
    Čačić je prijelazni rok odradio katastrofalno. Prodani su Oršić i Lauritsen, trojici igrača raskinuti su ugovori, a devetorica su poslana na posudbu i sad u rosteru nema dovoljno seniora. Kako je to moguće?

    Trener Ante Čačić je do zadnjih mjesec dana imao izvanredne rezultate, ali sportski direktor Ante Čačić je, mogu se složiti, napravio dvije kardinalne pogreške. Prva je puštanje Ademija, a druga smanjivanje rostera igrača bez ikakvog razloga, što je bila posljedica njegovog pretjeranog samopouzdanja.

    Ademi je u prosincu pričao s predsjednicom Uprave i Čačićem i pitao ih bi li ga pustili jer ima neku ponudu iz Kine. Oni su mu rekli da načelno može ako on to jako želi, a u siječnju je pričao sa mnom i ja sam mu rekao da po mojem mišljenju mora ostati u Dinamu do kraja karijere i da ćemo mu, ako treba, poboljšati ugovor jer je on nezamjenjiva figura u klubu, ne samo igrački.

    Nakon remija s Goricom u nastavku prvenstva Vlatka Peras, Čačić i ja zaključili smo da Ademi ne može ići i Čačić je to govorio i na press-konferencijama. Što se tu promijenilo, ja ne znam, ali mislim da one priče da se Ademi svađao s Čačićem nisu istinite. Onda se počelo pričati da ćemo ga pustiti ako bude plus 15, a on je htio ići.

    Njegov stav bio je da je njegov zenit forme prošao, da više ne može davati 100 posto za Dinamo i da previše voli Dinamo da bi zbog svojeg statusa u klubu bio nedodirljiv, a igrački to ne zaslužuje. Ja sam mu rekao da mora ostati jer je prevažan, jer je personifikacija Dinama, ali što se onda promijenilo, ne znam jer više nisam bio u klubu.

    Roster je smanjen bez ikakvog plana te bez ikakve vizije i to mi nije najjasnije. Vodio je na pripreme te juniore koji su bili dobri i sad nitko od njih ne igra. Ne razumijem to. S druge strane, došao je daleko u pregovorima oko Frigana i oko Belje. Konkretno, kad je Beljo u pitanju, on se odlučio za bolju ponudu i tu nema druge filozofije.

    Dinamo ga je bio spreman platiti nešto manje od četiri milijuna eura Osijeku i plaću od 450 tisuća eura godišnje. U Augsburgu je dobio bitno veću plaću, a Osijek je čak dobio nešto manju odštetu. S Friganom su razgovori otišli jako daleko, u igri je bio paket novac plus igrači, ali se otegnulo jer nismo stigli dogovoriti s našim igračima na posudbi u Rijeci Marinom i Jankovićem da oni moraju ostati na Rujevici.

    Nije to tako jednostavno i nismo imali dovoljno vremena. Produljenja ugovora Mišića, Perića i Ristovskog je dogovorio Čačić. On je, kako se kaže, sam pao i sam se ubio, ali njegov mandat ukupni je bio solidan.

    Dinamo je Mislava Oršića, jednog od najvećih igrača svih vremena, prodao za 5.75 milijuna eura. Je li to bilo premalo?

    Dobili smo koliko smo mogli. Taj transfer je imao nekoliko ograničenja. Oršić je godinu dana prije želio ići u Burnley za deset milijuna eura, ali smo se konkretno Vlatka Peras i ja tome suprotstavili jer smo smatrali da ćemo u tom slučaju izgubiti naslov. Mamić nam je tad govorio da nismo normalni ako ga ne prodamo, a sad po press-konferencijama priča da je on stopirao transfer.

    On ga je silno želio prodati, a sad laže da nije htio. Džentlmenski smo se dogovorili s Oršićem da ako ikad dođe neka slična ponuda, klub mu neće raditi probleme i došla je ponuda Southamptona, a on je silno htio ići. Čačić je tu napravio još jednu pogrešku jer ga je ostavio u Zagrebu, a nije ga vodio na pripreme.

    To se tako ne radi, to je amaterski potez iz taktičkih razloga jer odaješ dojam da ti taj igrač ne treba i samim time mu rušiš cijenu. Ne mislim da je tu bilo zločestih namjera. Cijena je takva kakva je. Nažalost, ne igra, pa neće biti puno bonusa. Možda se mogao dobiti koji milijun više, načelno je to bila naša pogreška. Da, mogli smo dobiti više.
    Mamić je pričao da je dogovorio transfere Belje, Omeragića, Pjace i još nekih igrača za nekoliko milijuna eura, ali da je Dinamo to odbio. Kako to komentirate?

    To su gluposti. On, za početak, ne bi trebao imati nikakvih ideja ni prijedloga jer je osuđen. On je sam na press-konferenciji rekao da je Belju dogovorio za pet milijuna eura, a mi smo ga skoro doveli za manje od četiri. Što se Pjace tiče, znam da je on to nešto dogovorio, ali ga Čačić nije htio i žao mi je što se Pjaca uopće našao u tom kontekstu jer je on dobar dečko i nositelj velikog transfera za Dinamo.

    S Omeragićem je priča isto malo drukčija. U rujnu prošle godine sportski sektor je meni prezentirao da je Mamić dogovorio transfer Omeragića, koji je u tom trenutku bio ozlijeđen, za milijun i šesto tisuća eura provizije menadžerima, 15 posto budućeg transfera menadžerima, 700 tisuća eura odštete Zürichu, deset posto budućeg transfera Zürichu i njemu plaću od 500.000 eura uz ugovor na šest godina.

    Čitav paket od ukupno oko šest i pol milijuna eura. U zimskom prijelaznom roku Omeragić je bio na pragu potpisa za skoro upola manji ukupni iznos, ali se nije još realiziralo. Dakle, u situaciji kad je igrač bio ozlijeđen, mi smo se prema Mamićevoj ideji trebali obvezati za duplo više novca nego sad kad je zdrav, igra redovito i standardni je U21 reprezentativac svoje države, na pragu ulaska u A reprezetanciju.

    Ja ne znam je li Omeragić kvaliteta za Dinamo jer u tome nisam stručan, ali ako je struka rekla da jest, onda se takav transfer mora staviti u neke normalne okvire koje Dinamo može platiti. Lako je tako mahati ponudama, a ni za što ne odgovaraš. No njegov utjecaj se linearno smanjio od pravomoćnosti presude i dobro je da je tako iako on i dalje misli da bi trebao odlučivati.
    Uostalom, on je krenuo na mene u čitavom ovom sukobu jer je zaključio da sam mu stao na put u transfernoj politici. To ga je najviše zaboljelo iako ja nisam sam ni o čemu odlučivao, nego zajedno s ostalim članovima Uprave.

    Ako sam ja i bio protiv nekog posla, uredno su ostali članovi Uprave mogli biti za taj posao i odraditi ga, ali nisu. S Darkom Milaničem je dogovorio datum na koji je on trebao doći u klub i potpisati ugovor i samo javio da će ovaj doći i potpisati ugovor.
  • plavi72
    720
    Nadam se da ne ćemo prodati Baturinu,a Ivanušec,Petkovi i Livaković da mogu ići tek nakon ulaska u ,nadam se ,lp...
    Lijevi bek nam treba,uigrati stopere,Šutalo bi mogao isto sačekati ,od Špikića sam više očekivao ,ali ima u njemu ono nešto,Igor će to izvući,Tolića bih vratio,vidim da Igor dobro proučava protivnike,ne sumnjam u njega i njegov stožer,bit će ovo dobro,samo uigravanje i ne prodavanje dalje.
    Napadač još jedan i to je to.
  • Efes Pilsen
    6.9k
    To je pogresan pristup, ne mozemo ostat bez pola ekipe ako/kad se kvalificiramo. Jedan moze otic i to je to, drugi eventualno na zimu ako uopce imaju potrebe.
  • plavi72
    720
    Bilo je puno gorih vremena u klubu,stići će novac od transvera igrača,ali moramo nastaviti igrati Europu,to je najvažnije pa to svi znamo.
  • Krizy
    36.8k
    Ako ćemo prodavati ključne igrače nakon ulaska u LP-a, radije bi onda da igramo EL..
  • Jurki
    8.8k
    treba pucati na LP.. i uz postotak Gvardiola.. smo zatvorili godisnji buđet.
    Od te eventualne Lige prvaka ako se ponovi proslogodisnji rezultat bude super jer evidentno ide rekonstrukcija ekipe pa ne treba previse ocekivati. Ako napravimo nesto vise to je bonus.
    Kaj se prodaje igraca tice treba produziti ugovore s Livijem i Petkom i probati svim silama zadrzati Šutala i Ivanusca. Da nam okosnica ekipe ostane ista.
    A i nadam se ulaskom novih ljudi u upravu se bu radilo i na privlacenju novih sponzora, makar uz ekonomsku situaciju u drzavi ne treba tu ocekivati neka čudesa.
  • NitkoBitan
    12.4k
    Uci u Ligu prvaka u sezoni 2024/2025 je pod mus. Bilo bi glupo ici u neke rasprodaje pa iznova gradit momcad sto je dosta rizicno. Bolje imat spremnu spremnu i stabilnu ekipu.
  • Droljo
    5.1k
    https://www.index.hr/mobile/sport/clanak/antolic-ovo-je-istina-o-cacicevom-ugovoru-i-transferima-orsica-ademija-i-belje/2454850.aspx?index_ref=naslovnica_sport_prva_m
    Ne znam jel tko stavio već ali kako se sada sve zna i vidi. Baš lijepo pandur priča... Koja je to banda majko mila. Pa mamić je htio 3-4 milje okrenuti na omeragiću. Strašno
  • xavier
    11.1k
    Ivanušec,Petkovi i Livaković da mogu ići tek nakon ulaska u ,nadam se ,lp...Igor

    Ovo je valjda samo navijačima našeg kluba logično. Želiš ući u LP i onda oslabiti momčad :eyes:

    Što imaš od toga? Zaradit ćeš nešto novaca? Stvar je u tome da je meni nepojmljiva takva želja...pa valjda navijaš za sportski uspjeh :chin:
  • Droljo
    5.1k
    Pa to smo radili godinama i porušili sve rekorde. Ak nemremo na svom primjeru naučiti onda nam nema spasa..
  • Patak
    2.2k
    Da, to je recept za katastrofu, plasiranje u LP pa rasprodaja, tek kad smo to okrenuli došli su i rezultati. Kome sad opet takve ideje padaju na pamet?!?
  • Oluja
    3.7k
    Ja ne razumijem ljude koji umjesto za rezultatski uspjeh navijaju za punu blagajnu
  • Jaro
    5.7k
    Tak je.bmk za stanje u blagajni. Nek bude paucina, nek bude zaposleno 100 umjesto 400 ljidi u klubu - ako je to uvjet da se klub prebaci na lov na ono osnovno u sportu - rezultati natjecanje. Od te love u blagajni ionako najvise koristi su do sad imali oni kaj nebi trebali imati nikakve - Mamici, posrednici, agenti...
    Makni 10Meura troska na posrednike, 5 potrosi za igrace/trenere a za 5 smanji proracun. Agenti nek se naplacuju od placa igraca ko ih jebe...
  • DrawTube
    3.1k
    Samo od nepotrebno isisane love zadnjih 15g smo mogli imati za stadion
  • Captain America
    14k
    Malo iracionalno gledate na provizije. Naletilić je u više navrata rekao da se uvijek naplaćuje od klubova i agentima se mora isplatiti naknada (naravno, na legalan način umjesto ovog što smo mi imali zadnjih godina). Očekivati da će se prestati s tom praksom sad kad nema više zločinca je iluzorno. Do određenog smanjenja će doći, ali da će to značajno utjecati na proračun neće. Vidimo i po izvješću za 2022. kad je zatvorena pipa Mamiću da se opet isplatilo 10ak milijuna eura.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.