• Krizy
    33.6k
    Bivši maksimirski junior, kasnije kapetan prve momčadi, jedan od najtrofejnijih igrača u povijesti kluba i dosadašnji izbornik hrvatske mlade reprezentacije, Igor Bišćan, novi je trener GNK Dinamo. Trener Bišćan imat će i novi stučni stožer u plavom klubu. Svoju premijernu utakmicu u Dinamu vodit će već ovu subotu protiv Lokomotive.

    Ulogu glavnoga stratega preuzima nakon tri i pol godine uspješnog mandata na mjestu izbornika hrvatske mlade reprezentacije koju je dvaput uzastopce odveo na završni turnir Europskog prvenstva. Mlade „vatrene“ preuzeo je u listopadu 2019. godine, a plasman na EP izborili su kao jedna od pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija. Na završnom turniru igranom 2021. u Sloveniji i Mađarskoj plasirali su se u četvrtfinale gdje je u produžetku slavila Španjolska s 2:1. I u novom su ciklusu izborili odlazak na EP, ovaj put putem play-offa pobijedivši Dansku boljim izvođenjem jedanaesteraca. Završni turnir na rasporedu je u lipnju i srpnju ove godine u Rumunjskoj i Gruziji. Suparnici Hrvatske u skupini bit će Španjolska, Ukrajina i Rumunjska.

    Bišćan je trenersku karijeru otvorio 2016. godine u tadašnjem drugoligašu Rudešu, prvo kao asistent pa kao glavni trener, a već je u toj svojoj premijernoj godini na klupi uveo momčad u elitni razred hrvatskog nogometa.

    Sljedeću je sezonu proveo u ljubljanskoj Olimpiji koju je vodio do dvostruke krune 2018. godine. U godinu dana na klupi Rijeke, od listopada 2018. do rujna 2019., s bijelima je postao doprvak i osvojio pokal pobjednika Kupa.

    Rođen je 4. svibnja 1978. u Zagrebu, za Dinamo je vezan od ranih dana, prošao je maksimirsku nogometnu školu, a u svoja dva mandata u prvoj momčadi postao je četvrti najtrofejniji igrač u klupskoj povijesti: rekorder je Arijan Ademi s 21, drugo mjesto dijele Tomislav Butina i Mihael Mikić, svaki sa 16, dok su Bišćan i Sammir osvojili po 15 pokala. U tih 15 trofeja ugradio je osam naslova prvaka, šest pokala pobjednika Kupa i jedan Superkup.

    9aw6xe6zpbb0uo4c.jpg

    Sretno Igore!
  • BBB Sibenik
    3.6k
    Očekujem minimum.. forsiranje mladih igrača i stavljanje igrača na svoje prirodne pozicije! Veseli me šta je trener provjereno Dinamovac! Iako Biscan meni osobno nebi bija prvi izbor, želim mu puno uspjeha i da me razuvjeri! Ajmooooo d
  • staglisce1800
    50
    Dobro nam dosel nazad v Dinamo !
  • masacusec
    2.9k
    Scenarij koji smo godinama invocirali...Naš čovjek!
  • Rex Ramae
    2.3k
    Dobro došao napokon u svoj i naš Dinamo !

    Neka sam i ovo dočekao...
  • bluepower86
    679
    Sretno Igore,napokon da si se vratio kuci.
  • plavi67
    920
    Sretno, uz tebe smo! Samo jako i hrabro! Ajmo dinamo!
  • Maksim Maksimirski
    4.2k
    Bišćan je kao igrač dosta podcijenjen u hrvatskoj javnosti jer zbog onog incidenta nije nastupao za reprezentaciju kad je bio u najboljim godinama Imao bi on sigurno blizu 100 nastupa u to vrijeme pod Jozićem, Barićem, Cicom i Bilićem i posljedično bi imao veći igrački ugled. Kasnije je igrao stopera u Dinamu i bio je odličan iako je već bio u godinama. Ako se ne varam on je odbio primati plaću od Dinama za vrijeme ozljede. Mogao je ležati i primati novce ali je odbio.

    Kao trenera sam ga pratio jedino u Rijeci i bio je jedan od mnogih odličnih trenera Rijeke u to doba. Najbolje se sjećam tog finala kupa u Puli. Sa druge strane najjači Dinamo u zadnjih 20 godina sa Bjelicom, Olmom, Petkovićem, Oršićem, Ademijem i Dinamo koji tad puca od samopouzdanja, naboja, motiviranosti i kvalitete. Začudo, Rijeka je dobila taj Dinamo sa 3-1 i to nije dobila slučajno nego je Rijeka u najmanju ruku odigrala ravnopravnu utakmicu.

    Gledao sam nedavno podcast sa iskusnim Dinom Štiglecom koji je prošao mnoge domaće klubove te poljsku i izraelsku ligu i kada su ga pitali za najboljeg trenera u karijeri rekao je da je to Bišćan i baš se osjetilo koliko ga cijeni. Kaže da se Bišćan sa svakim igračem drugačije odnosi, da je svjestan kako ne može imati isti pristup sa svakim igračem i da Bišćan zna kako različite osobnosti traže različite pristupe. Dobro je i što Beli zna biti strog kad je potrebno što su iskusili neki igrači ali i zagrebački taksisti. Nije Igor papak i po tome se razlikuje od mnogih prethodnika na klupi Dinama (da ih ne imenujem). Lider mora biti malo čvršće ruke i mora ulijevati strahopoštovanje.

    Baš je lijepo vidjeti sliku Bišćana sa dinamovim dresom nakon 10-12 godina. Nadam se da će on biti dinamov Ferguson ili barem Wenger jer ako bude konstantno prvak HNL-a i ako se svake godine plasira u LP ili EL onda nema razloga za smjenu. U Upravi i na mjestu SD-a su mu prijatelji, navijači ga vole, sve je na njemu.
  • Mali Zeus
    8.6k
    Ne mogu vam opisati koliko me ovo ispunjava srećom.
  • Stihl
    3k
    Već dugo priželjkujem njegov dolazak na mjesto trenera, tak da mi je ovo super vijest. Nadam se da će ispunit očekivanja koja imam/imamo od njega. Sretno Igore!
  • Mali Zeus
    8.6k


    negdje oko 32 min.

    Samo da se pohvalim da sam ko klinac imao veliki poster Bišćana u sobi, mislim iz Nogometa.
  • masacusec
    2.9k
    Iz aviona se žiku da Bišćan nemre vidjeti ovog mamićevog potrčka beku.
  • db-izbjeglica
    11.8k
    on takav gard i stav ima prema svakome u javnom nastupu.
  • Mali Zeus
    8.6k
    Taj Breko je bolesnik. Priča na kraju razgovora da mu pozdravi Tomića jer voli način na koji Tomić gladi loptu.
    Onak wtf.
  • Rex Ramae
    2.3k
    Iz aviona se žiku da Bišćan nemre vidjeti ovog mamićevog potrčka beku.masacusec

    Pa zar postoji osoba sa zdravim želucem i zdravim razumom da može vidjeti to go*no od čovjeka i novinara !?
  • Draž
    1k
    Tog Breku treba staviti na kolektivni ignore. Ne znam jel mi antipatičniji on ili onaj Frano Ridjan kad krenu pričati.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.