• xavier
    11.1k
    Nisam na ovoj temi očekivao raspravo o tome kojim se sokom možeš bolje "razbiti" :rofl:
  • Dino
    2.2k

    Cisti hedonizam
  • luftwaffe
    645
    Traubisoda
  • Dinamosaur
    974
    Baš me zanima kako bi ti opisao "Brutalero" umak za pizzu ostalim zonašima.
  • Dinamosaur
    974
    Čemu ???
    Nisi probao?
    (A zanima me zbog one limunske kiseline i tople pive..sad sam tek to procitao)
  • Majki2111
    2.6k
    Ne znam kakav je to umak.
  • og1986
    2.9k
    Pozdrav. Ima netko možda dron ?

    Ja planiram sebi uzeti pa pitam za iskustva. Dji mini 2. Čini se jako fora, ali me zanima za vas jel ta želja ostaje jaka i dosta dugo nakon kupnje :grin:

    Isto vidim da je snimanje ili bilo kakvo podizanje drona u hrv dosta komplicirano i takoreći se mora ići u ilegalu ako planiraš letjeti.
  • marcio amoroso
    32.4k

    Ja nemam iskustva sa dronom, ali znam da se dobre pare uzimaju sa njim. Snimanje kuća, smještaja, itd.
  • GZomanid
    572

    Računaj na autonomiju od max 20min. Zvuči malo ali zapravo je sasvim ok, ovisi kaj snimaš s njim. Ja sam ga htio uzet ali odustao jer je dosta nestabilan na malo jačem vjetru, a kad moram letiti, nemrem birati vrijeme..
    Kaj se tiče dozvola, tu ti sve opet ovisi o tome kaj namjeravaš raditi s njim. Ak ti je to samo za hobi, snimanje selfija ili tak nekaj, predlažem ti da se uopće ne zajebavaš s dozvolama (ili položiš samo online osposobljavanje kod CCAA). Ako poželiš svoje snimke objavljivat negdje ili ih prodavat, moraš imat barem obrt registriran za te djelatnosti i sve snimke moraš prije objave/prodaje dati DGU na pregled. Najvaznije od svega ti je registracija zračnog prostora (to radiš prek app na mobu) da nebi uletio nekoj drugoj letjelici u putanju. E kad si sve to obavio, opet nemreš letjet iznad ljudi, snimat ih bez dopuštenja, uzlijetat u blizini zaštićenih objekata (aerodromi, stadioni, vojarne...)
    Uglavnom, uđi u sve to ako planiraš od toga zarađivat.
  • Eduardo
    17.6k
    ovo je i mene zanimalo. Već duže vrijeme sam htio drona čisto za hobi, ali ohladio sam se u zadnje vrijeme. Hvala za objašnjenje.

    Ako poželiš svoje snimke objavljivat negdje ili ih prodavat, moraš imat barem obrt registriran za te djelatnosti i sve snimke moraš prije objave/prodaje dati DGU na pregled.GZomanid

    Čak i za neki amaterski YouTube kanal bez monetizacije?

    E kad si sve to obavio, opet nemreš letjet iznad ljudiGZomanid

    Sreća pa nemam neku dobru susjedu, inače bih bio u iskušenju. :grin:
  • og1986
    2.9k
    Čak i za neki amaterski YouTube kanal bez monetizacije?Eduardo

    Ne smiješ niti za sebe doma ako naletiš na policiju, kamoli za YouTube. Koliko gledam hrv ima jedne od gorih zakona kaj se tiče letenja dronom iz hobija. Zato se i ja malo hladim u zadnje vrijeme :grin:



    Hvala na odgovoru.
  • GZomanid
    572
    Ne smiješ niti za sebe doma ako naletiš na policiju, kamoli za YouTube. Koliko gledam hrv ima jedne od gorih zakona kaj se tiče letenja dronom iz hobija. Zato se i ja malo hladim u zadnje vrijemeog1986

    Nešto se pričalo da će se za privatne snimke moći izuzeti to pregledavanje od strane DGU, ali nisam čuo da se nešto promijenilo. Dosta su pizdili i ljudi u DGU jer su po cijele dane morali pregledavati razne svadbe, krstitke i rođendane sukladno važećim zakonima.
  • Baneki
    730
    Imam godinu dana DJI Mavic Air 2, a prije toga sam imao nekoliko kineskih jeftinjola. Razlika je ogromna pa ako misliš kupiti svi od DJi su sličnih karakteristika, znači odlični. Prije samog letenja s DJI sam proučavao YouTube kanale sa tutorijalima, pa sad mogu reći da imam dovoljno iskustva. Letim isključivo gdje nema previše ljudi, prometa, na selu, na moru, itd...ali opet nikad dosta opreza jer na tim mjestima ima paraglajdera, turističkih aviona, itd...a ovi DJi mogu letiti i visoko i daleko izvan vidnog polja.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.