• Infinity
    14.9k
    Mr Blue
    42
    Za žute sam čuo da postoji povijesno uporište, da su nam to nekad davno bili rezervni dresovi, ali stvarno nisam nikad provjerio osobno. Može li to netko potvrditi?
    Mr Blue

    Evo kolege su ti potvrdile za zute, a jos jace povijesno uporiste imaju narancasti. Gradjanski je pri osnivanju bio narancast. Grb i dresovi su bili narancasti, to je bila boja prvog dresa, a ne drugog kako je slucaj sa zutim. Par godina kasnije Gradjanski je preuzeo plavu boju kao boju Grada Zagreba, a grb je ostao narancast nekih 12-13 godina po osnivanju iako je vizelno u medjuvremenu mijenjan, ali su boje ostale iste da bi kasnije dizajn ostao isti uz izmjene boja, tj. 'farbanje' kockica i dodavanje plave.


    Sto se bijelog tice. Ove s juga nesto i ne volim, ali bijelu boju obozavam i vecina moje odjece je bijela pa mi je tako i taj bijeli Dinamov dres bio savrsen. Sutra da se vrati kupio bih ga bez imalo razmisljanja.
  • xavier
    11k
    Evo kolege su ti potvrdile za zute, a jos jace povijesno uporiste imaju narancasti. Gradjanski je pri osnivanju bio narancast. Grb i dresovi su bili narancasti, to je bila boja prvog dresa, a ne drugog kako je slucaj sa zutim. Par godina kasnije Gradjanski je preuzeo plavu boju kao boju Grada Zagreba, a grb je ostao narancast nekih 12-13 godina po osnivanju iako je vizelno u medjuvremenu mijenjan, ali su boje ostale iste da bi kasnije dizajn ostao isti uz izmjene boja, tj. 'farbanje' kockica i dodavanje plave.Infinity

    Narančasti (sa žutom kragnom) je zapravo bio dosta kratko, zatim je bio žuto-plavi (pruge), da bi 2013. postao potpuno plavi.
  • Infinity
    14.9k
    U svakom slucaju je to bila boja pod kojom je klub poceo s radom i meni to ima povijesnog znacaja, ali mi se iskreno ne svidja. Svi imamo svoje ukuse, a od svih tih boja koje odudaraju od plave i bijele meni je zuta bila skroz OK verzija. Zlatna mozda moze proci, a narancasti i ovaj sad zeleni (?) mi se nikako nisu svidjeli.
  • xavier
    11k


    Meni je isto narančasta najgora od svih ovih kombinacija. Bijela je dobra, žuta je isto ok, ali ne mora biti baš fluorescentna kao ove godine. Najgore mi je bilo kad smo igrali u Slovačkoj. Oni u bijelim dresovima, a mi u žutim koji su toliko svijetli da "svijetle u mraku"...kakva kombinacija :grimace:

    Zlatne neću uopće komentirali...no još je sve to dobro, nisu na red došli ljubičasti, rozi...
  • Infinity
    14.9k
    Mislio sam na one zute iz doba Machada. Ovi iz ove sezone su mi zeleni. Mozda mi muski stvarno nemamo oko za boju jer ja ne znam jel ovo sad zuta il zelena, al prednost dajem zelenoj :lol: U svakom slucaju su mi uzasni.
  • Nino Bule
    10.7k
    Ljepsi su mi ovi zeleni nego oni zuti koje smo imali, ali svakako bi bilo najbolje vratit bijele gostujuce
  • deda
    26.3k
    Meni je iskreno ta ful bijela varijanta bila uvijek bezveze.
  • Draž
    1k

    "Građanski je preuzeo plavu boju kao boju Grada Zagreba..."
    To je to. Jel još nekog smeta kad za Dinamo pišu "Modri"?
    Kad se taj izraz počeo upotrebljavati?
    Dinamo je Plavi i šlus.
  • LovroZG
    1.3k
    pa modra je plava, i to još svjetloplava
  • Infinity
    14.9k
    Plavom se kroz povijest smatrala ona nijansa boje za koju kad vidimo na necijoj kosi kazemo da je plavokos.

    Ova danasnja da kazem moderna plava se nazivala kraljevsko plavom ili modrom. Svjetlija nijansa se nazivala nebesko plavom. Kad te netko opali stosom i faca ti poplavi ti ces reci da je to modrica jer je modro, neces reci da je plavica :lol: To je cist dokaz kako se plava oduvijek nazivala. Al danas izraz plava i modra oznacava isto. Izraz modro se upotrebljava rijedje i zato ponekad on zvuci mocnije, jace, jer ne zvuci obicno. Oko tebe sve plavi i onda cujes kako danas nastupaju modri, jednostavno zvuci drugacije. To je ta da se tako izrazim neka pjesnicka sloboda pri kojoj zeli sto bolje docarati dogadjaj. Sve su to nadimci, nista od toga nije sluzbeno, sutra ti mozes izmisliti svoj nadimak za Dinamo i tako ga nazivati. Modro je isto sto i plavo i kome pase neka govori modri, a kome ne neka govori plavi. Imas za Dinamo i pogrdnih naziva, radije oko njih ratuj.
  • Mali dioničar
    13.4k
    2p7ul51meqvda3me.jpeg
    Adidas se fino potrudio oko novih Arsenalovih dresova.
    Netko je napisao da bi Dinamovi za sezonu 2019/20 mogli biti na neku retro foru. Ovako neko rješenje bilo bi predobro.
  • marcio amoroso
    31.4k

    Samo umjesto crvene plava i eto ga :starstruck: I uvažena Lana grupa umjesto fly emiratesa.
  • marcio amoroso
    31.4k
    Inače onaj naš domaći dres od prošle sezone mi je vrh vrhova. Čista perverzija.
  • Dudu
    2.6k
    Ova dva kupio bih odmah.
    Attachment
    65504563469671.5ab1adb55a427 (185K)
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.