• Neki tip
  19.6k
  Dragi svi,

  ima već neko vrijeme da sam vas pitao koju sljedeću anketu želite..

  Pitanje stadiona, godišnjih ulaznica i članarina (planova za sezonu) dobilo je najviše glasova, no početak sezone je ipak ova potonja pitanja stavio u drugi plan.

  Spojio sam stoga dvije teme - stadion i sljedeću po broju glasova (Tko smo mi...) pa se nadam da će biti zanimljiva kao i dosadašnje (sudeći po odazivu).

  Naravno da ima još zanimljivih pitanja i da su možda neka koja sam postavio suvišna (ili mogu biti kvalitetnije postavljena), no imajte na umu da ovo prvenstveno služi zabavi i znatiželji svih nas, ne objavi u znanstvenom časopisu A1 kategorije (polako, doći ćemo i do toga, ako bude volje i vremena). :)

  Ostavljam anketu otvorenom "do daljnjega", odnosno do prikupljanja relevantnog broja odgovora (dosad nije bilo problema sa 100+ ciljem.. :)).

  Unaprijed hvala na sudjelovanju, rezultate naravno kao i dosad dijelim sa svima vama na Zoni:

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdxJxF9kZF_13nDfIrcoWVwp1p8N0MCK1H1nOP0Q58CVAkLmQ/viewform
 • og1986
  2.9k
  Odlična pitanja :ok: biti će zanimljivo vidjeti rezultate.
 • nkdz
  830
  jako dobro postavljena pitanja
 • Majki2111
  2.9k
  Ja sam podnio prvi odgovor, al sam slučajno stisnuo da podnesem novi odgovor. Jel mi se prvi upamtio il moram ispočetka sve? I koja je točno razlika između Dresdenovog i Rapidovog stadiona?
 • Kwedi
  3.8k
  I koja je točno razlika između Dresdenovog i Rapidovog stadiona?Majki-Papi2111

  u geografskoj lokaciji
 • Neki tip
  19.6k
  Ako si submitao odgovor, nemoj ponovno ispunjavati.

  A stadione guglaj. :)
 • Infinity
  15.6k
  Majki je postavio jako dobro pitanje. Unutrasnjost ta dva stadiona je ista. Nisam nikad smatrao da raspravljamo o nekom vanjskom izgledu. Dva vise nego obicna i svakidasnja stadiona, 'kockasti', tribine na jedan nivo.
 • Neki tip
  19.6k
  ma stavio sam ih samo zato što se najčešće spominju kao uzor.. mogao sam/trebao dodati i Groupama arenu u Budimpešti.

  Da, mogao sam malo raznolikije stadione predložiti, slažem se. Ali zato postoji mogućnost slobodnog upisa pa ću pobrojati i ostale predložene stadione..

  Osobno sam u onoj kategoriji "svejedno, samo nek je nov.." pa nisam previše razmišljao o "ponudi" nego samo nabacio ova 2 koja se svako malo spominju.
 • Infinity
  15.6k
  Sve razumijem, i mislio sam da je to razlog ubacivanja, ali je meni kao i Majkiju bilo nejasno sta tu rade dva ista odgovora. Isto sam kliknuo da mi je svejedno, al ovo da sam morao birati izmedju ta dva bi bilo kao da biram izmedju dvije nijanse bijele :rofl:
 • Bosna86
  11.6k
  Pitanje o zaposlenju, ako nije kasno dodaj opciju dijaspora ili tako nešto
 • agramZ
  2.4k
  I koja je točno razlika između Dresdenovog i Rapidovog stadiona?Majki-Papi2111

  kao i kod svih danasnjih stadiona, stil je isti, razlika je u detaljima. dresdenov stadion izgleda kao svaki drugi izvana, kod rapida imas onaj karakteristicni "ulaz" i stadion nije samo siv, pa malo iskace od standarda. kod dresdena na navijackoj tribini imas ulaz/izlaz usred tribine i neke cudne ograde izmedju. zapadna ili dresdenova istocna tribina se moze normalno koristiti, tj. ima mjesta za "obicne" navijace, dok je kod rapida cijela zapadna tribina namijenjena za sponzore i cine je same loze, skyboxovi i vip mjesta.

  ali to sve nije vazno, nece nitko doci i kopirati bilo koji stadion 1:1. kod rapida je arhitekt novog stadiona prvo otisao u pub navijaca rapida koji se nalazi prekoputa stadiona, otisao je u muzej kluba i proucio malo povijest, popricao sa navijacima i pokusao saznati kakav je to klub i koliko on ljudima znaci.. a da ne pricamo o stvarima kao navijackoj tribini gdje nije smio nista raditi tj. planirati bez prisustva ultrasa. sve zavisi o tome da li imas pravog arhitekta i o kakvom klubu se radi.
 • Neki tip
  19.6k
  Pitanje o zaposlenju, ako nije kasno dodaj opciju dijaspora ili tako neštoBosna86

  Pri izradi ankete sam mislio (i) to postaviti, ali i dijaspora se može pronaći u ponuđenim odgovorima ili, ako baš ne ide, kliknuti ostalo. Kod dijaspore se malo mijenja i značenje "domaće" ili "strane" tvrtke, a i prihodi imaju drugačiji kontekst (više troškove života, primjerice), no da se to analizirati.

  Osim toga, želio sam anketu učiniti što anonimnijom, jer s previše podataka filtriranjem se može zaključiti o kome se radi. Pogotovo kad se radi o relativno maloj skupini kao što je dijaspora na Zoni.
  Na ovaj način je to ipak izbjegnuto.

  Namjerno sam ovaj put izostavio i porijeklo, premda bi bilo zanimljivo, jer ne želim ni na razini nadimka znati pojedinačne podatke iz ankete, već samo skupne, zajedničke, statistički zanimljive...
 • Neki tip
  19.6k
  Podijelite link slobodno i s onima koji nisu nužno na Zoni, ali smatraju se navijačima Dinama.

  Zasad smo na 74 ispunjavanja.
 • Neki tip
  19.6k
  Anketa zatvorena.

  Od jučer ujutro stoje 104 ispunjavanja, tako da nema više smisla ni potrebe držati je otvorenom.

  Vrlo solidan odaziv s obzirom na sve opstrukcije @Mr Bluea, @Dragon1Warrior123a i @marcio amorosoa. :lol:

  Mogu vrlo brzo postaviti rez ovdje, ali onda se ne vide puni odgovori (pa tko se sjeća sjeća) i ne vide se niži postotci. A to bi bila šteta.. i nepotpuna info.

  Pričekajte stoga koji dan da kad stignem to malo grafički obradim, da se sve lijepo vidi, a potom ću kao i uvijek izvući korelacije odgovora (ima li kakvih razlika kad su u pitanju odgovori na dio o stadionu s obzirom na godine, tribinu, obrazovanje, primanja, političku poziciju, itd.. naravno, i međusobno ću usporediti odgovore o nama samima (npr., ima li razlika u obrazovanju/primanjima među desno i lijevo orijentiranim navijačima i slično..).

  Jedva čekam da proprčkam po svemu tome, hvala svima koji su ispunili!
 • Dragon1Warrior123
  3k
  Osjećam se pogođeno. Nisam takve riječi očekivao od tebe. :confused:
 • Neki tip
  19.6k
  ti to ozbiljno? Samo šala.. :wink: naravno da ne mislim da ste zbilja opstruirali. :grin:
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.