• masacusec
    5.8k
    Undertakeru, konstantno poistovjećuješ naše proljeće s ovim bezidejnim anarhistima dolje čija je destruktivna vladavina dovela njihov klub do prosječnosti u jednom hnl-u. Kruške i jabuke!
  • FelceAzzurro
    533

Oni su uvijek težili tome da imaju svog "Titu","Mamića", "Gazdu" ili kako već želiš to nazvati. Sad su pod krinkom demokracije došli do toga da imaju ono što je mamić napravio, da jedan krug ljudi bira i biva biran :) Oni bi mamiću spomenik na vrhu Marjana napravili, većeg od Isusa u Riu, i nikad ne bi išli kontra njega da im je bila ista situacija kao nama. Nikada. Tako je kad su idolpoklonici. Pa vidi sta su napravili od jednog prosjecnog igraca koji nije vozacki polozio, pa digli su ga iznad kluba. Oni pate za mamićima i sličnima.

Vidljivo je iz tvojih upisa da želiš privatizaciju i jednog "gazdu". To je sve legitimno ali malo je neukusno i licemjerno da ti u stvari nije smetalo ono što je mamić napravio, a to je trenutno ono što su "oni malo južnije napravili" i zapakuješ u celofan demokracije sa šnalicom na vrhu
  • NORTE
    17.5k
    isti je digo hajku prije par mjeseci da je neka pozicija u marketingu popunjena prek veze jer on nije bio pozvan ni na intervju…Crni86

To nije bio Damir1986.
    Mislim da je bilo riječ o poziciji direktora marketinga.
  • Crni86
    12.5k
    onda moje isprike
  • Niko1986
    2.3k
    da liste ulaze u skupštinu tj samo dvije pobijedničke a ne pojedinci s najviše glasova ili sve liste u alikvotnim dijelovima jer teoretski treća lista može biti vrlo blizu drugoj po broju glasovaElDorado

Slažem se, jedino što se onda može dogodit da uđe nekoliko lista u klub pa će biti teško postići većinu.
  • Crni86
    12.5k
    ili vecinska lista moze vrlo lako nadglasat manjinske jer se one nece moc dogovorit.

Makar se djelomicno slazem s kolegom, ali ovo iznad mi je kao prvo palo kao problem.
  • ZrnTSCHeZ
    1.2k
    Mnogi pa čak i većina su uvjeravali ovdje te se "kleli" da promjene statuta realno nisu moguće do pred sam istek mandata...da prijevremeni izbori nisu rješenje...da je balkanski sindrom ako klub ima istaknutu jaku figuru na čelu koja "dere"

Promjena stavova kreće za 3, 2, 1...
  • NitkoBitan
    29k
    Ne jamči demokracija nikome ništa a najmanje uspješan klub. Klubovi su se uglavnom i privatizirali kad su ih ''demokracije'' upropastile.The Undertaker

Navedi primjere klubova koji su privatizirani nakon sto su ih demokracije upropastile. Primjera klubova koji su privatni vlasnici upropastili ima bezbroj, neki vise ni ne postoje.

U Hrvaskoj ne vidim tko bi privatizirao Dinamo. Slaba ekonomija.
  • Neron53
    1.8k

Jedan sam od rijetkih pisao da su to gluposti.
  • Sajla
    10.7k
    u ono vrijeme kad se o tome razgovaralo (po mom mišljenju) nije bilo izgledno da bi 2/3 skupštinara diglo ruku za novi statut i izbore, a živo me zanima koliko je danas drugačije i ima li među ovim ljudima dovoljno onih koji će dići ruku. ti si baš jako uvjeren da hoće?
  • Jurki
    18.4k
    U Hrvaskoj ne vidim tko bi privatizirao Dinamo. Slaba ekonomija.NitkoBitan

S ovim se slazem u potpunosti.
    O nekakvoj privatizaciji mozemo tek poceti pricati i to samo po njemackom modelu kad se najde sponzor koji je spreman ulupati minimalno 20 mil eura u klub.
    Vec sam par puta napisal, da bi htel videti koji je to sponzor spreman puknuti svake godine 20 mil eura u bilo koji sportski kolektiv.
  • ZrnTSCHeZ
    1.2k

U startu pozdravljam incijativu za proaktivnošću...i da se pokuša...jer do sada je prevladavao stav da nema smisla niti ići u tom smjeru.

Evo baš se radujem ako bude se zaista išlo na neki oblik javne rasprave s prijedlogom Statuta, a posebno ako to ne bude samo proforme nego ako će se konstruktivni prijedlozi zaista uzeti u ozbiljno razmatranje.
  • Sajla
    10.7k
    onda se načelno slažemo. definitivno sam bio za da se krene u raspravu i definiranje novog prijedloga statuta. ali nisam bio uvjeren da glatko prolazi glasanje na skupštini, a činilo mi se da neki misle da je to lakši dio.
  • Bosskovitz
    17.6k
    U ovom prijedlogu ne sviđa mi se:
    - da liste ulaze u skupštinu tj samo dvije pobijedničke a ne pojedinci s najviše glasova ili sve liste u alikvotnim dijelovima jer teoretski treća lista može biti vrlo blizu drugoj po broju glasova
    ElDorado

Najgora moguća opcija bila bi da se poslije izbora, kao u Saboru, trguje i dogovara koalicije te potencijalno preglasava onu listu koja je dobila najveću podršku članstva.

Ovo rješenje s jedne strane jamči efikasnost upravljanja jer pobjednička lista dobiva većinu potrebnu za efektivno upravljanje klubom, a s druge strane jamči pluralizam mišljenja jer i među članstvom najsnažnija alternativa ima mogućnost kontrole i uvida u poslovanje, čime se osigurava transparentnost. I, naravno, ovime se osigurava 100%-tni demokratski legitimitet upravljanja klubom, odnosno po prvi put u povijesti cijelu skupštinu demokratski izabiru članovi - što je bio plan i cilj, pa na kraju i obećanje Dinamovog proljeća. Meni je to vrlo dobro osmišljen balans između dvije nepomirljive krajnosti između kojih ćemo zauvijek balansirati.
  • Fan
    1.2k
    Mnogi pa čak i većina su uvjeravali ovdje te se "kleli" da promjene statuta realno nisu moguće do pred sam istek mandata...da prijevremeni izbori nisu rješenje...da je balkanski sindrom ako klub ima istaknutu jaku figuru na čelu koja "dere"ZrnTSCHeZ

Heh, točno ovog sam se i ja sjetio dok sam pročitao vijest.
    Sviđa mi se ovaj smjer, osjećam da se kuha nešto dobro. A ako novi statut ne prođe, bolje ni ne zaslužujemo.
    Što se tiče ove većine koju navodiš, s današnjim danom ne vjerujem ovdje više ničemu napisanom 100%, sve dok sam klub nešto ne potvrdi ili opovrgne.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.