• NitkoBitan
    29.4k
    Koje su glavne promjene u odnosu na prosli?
  • Mali dioničar
    17.8k
    Koje su glavne promjene u odnosu na prosli?NitkoBitan

Tijela su:

Predsjednik
    Skupština (50)
    Nadzorni odbor (9)
    Uprava (2-4)

Izborima se skupštinari dijele između 2 pobjedničke liste (bez obzira na broj lista) proporcionalno izbornom rezultatu.

Ako je samo jedna lista, dobiva 45 skupštinara, a 5 se bira iz redova povjerenika.
  • masacusec
    5.9k
    Nadalje, ovim prijedlogom, eliminira se funkcija predsjednika uprave kluba.
  • The Undertaker
    8.5k
    Moram detaljno pročitati ali, ovako na prvu, tko kontrolira Predsjednika odnosno tko ga može spriječiti da "proda Sučića za 8 milijuna"?
    Na drugu, čemu supotpis od člana Uprave kad je Uprava ispod Predsjednika?
    Na treću, ako sam dobro ubrao, Skupština ne bira Predsjednika već ga samo potvrđuje (s obzirom da se već na listi zna tko je predsjednik).
    Četvrto, tko odlučuje o zakonitosti i ispravnosti izbora, tko može a tko ne može biti član itd...? To ne može biti NO jer bi tada odlučivali o sami sebi a i to je jednostavan način da se riješe kritičara. To mora biti neovisno tijelo sastavljeno od uglednih pravnika navijača Dinama koje se ne mijenja na svakim izborima (nešto kao Ustavni sud na razini države).
  • jedan u nizu
    14.2k
    na prvu, tko kontrolira Predsjednika odnosno tko ga može spriječiti da "proda Sučića za 8 milijuna"?The Undertaker

I dalje Nadzorni odbor, koji se vise ne zove Izvrsni, nego nadzorni.
    Ako sam dobro shvatio, i dalje poslovi iznad 3 mil oni potvrduju

Na drugu, čemu supotpis od člana Uprave kad je Uprava ispod Predsjednika?The Undertaker

o meni sasvim svejedno, ako predsjednik bira upravu, onda se valjda i slazu sa njim, pa pretpostavljam da je svejedno da li predsjednik ili clan uprave

Na treću, ako sam dobro ubrao, Skupština ne bira Predsjednika već ga samo potvrđuje (s obzirom da se već na listi zna tko je predsjednik).The Undertaker

Pa ako je vecina skupstine sa te pobjednicke liste, onda je to logicno. Ti skupstinari nebi bili da nisu bili na listi, a lista je sa nositeljem tj kandidatom za predsjednika. Ako ti se nije svidao izbor nositelja liste onda logicno neces biti na listi.
    Formalno potvrdivanje predsjednika mi nema prevelikog smisla ili znacaja, ako je vec utvrdeno da je nositelj liste zapravo i buduci predsjednik.
  • Georginho
    230
    Mislim da po Zakonu o udrugama Skupština mora izabrati/potvrditi sva druga tijela udruge. Zato i Statutom to mora biti tako definirano.
  • pencilneck
    924
    Da, Predsjednika po Zakonu o udrugama mora izabrati Skupština. Izravan izbor Predsjednika od strane članova na izborima bio bi po zakonu samo ako bi Skupština statutom bila definirana tako da je sačinjena od svih članova kluba, a ne od delegata.
  • Ludovic IX
    9.3k
    Evo, javio se i pandur sa svojim prijedlozima. Nisu čak ni loši ali je problem od koga dolaze jer je imao mogućnost da uvede demokraciju koju sad priziva a samo je slijedio model svog vožda
  • Droljo
    19.1k
    I super. Po meni svaka dobra ideja je dobrodošla. Pa i od njega. Neka se usvoje i neke njegove promjene. Zašto ne ako nam je u interesu.
  • Crusades
    17.1k
    U pandurovo vrijeme neki nisu mogli bit članovi, a kamoli davat prijedloge za statut. Tak da to njegovo ko crno ispod nokta treba tretirati.
  • Mr Anderson
    13k

Pročitao sam što je Antolić objavio i kak su kolege gore napisali, nisu mu svi prijedlozi bezveze, može se razmisliti o njima. Uostalom, kako piše, on je već svoje prijedloge kao član kluba poslao na mail. Na klubu je hoće li ih uvažiti ili barem proučiti.
  • Crusades
    17.1k
    Vjerujem da ima dovoljno ostalih članova koji će predložiti slične prijedloge i da će se isti uzeti u obzir ako se procijeni da su kvalitetni.

Naravno da nisu ni njegovi bezveze, to uopće nije poanta, poanta je od koga dolaze.
  • Crle
    1.1k
    Ima ok prijedloga tamo. No mene više brine kao člana da on ima pravo biti član i davati prijedloge oko demokratskog statuta, s obzirom na njegovo provođenje kršenja prava ostalih članova prilikom njegovog zaposlenja u klubu. On je jasno provodio politiku zabranjivanja prisustvovanja utakmicama kluba radi neslaganja sa politikom njegovih tadašnjih poslodavaca.

Može se on javno oprati od Mamića koliko god želi no bio je produžena ruka za represiju i zabrane.
  • Davieboy86
    769
    Covjek koji je nasmrkanom dijelio dosje nasih prijatelja te im stvarao pakao od zivota te slao svoje djukele kad god bi dosli blizu stadiona ne vjerujem pisljiva boba. Jedini njegov prijedlog koji bi prihvatio je otkaz njegove clanarine. Drugo nista!Neki ovdje ne zaboravljaju koliko zla je prouzrocio puno ekipe i zato poruka njemu i slicnima. Odjebite od Dinama!!!Ne zelim ga vise vidjeti ni 100m od Maximira! Nikad vise! Preobracenika moze glumiti u Crkvi Sv. Josipa na Tresnji. Na ulici ta pravila ne vrijede! Ne vise!
  • Dr Hofmann
    3.4k
    Nevjerojatno mi je da taj čovjek još ima obraza komentirati išta oko Dinama. A još prošle zime je najavljivao propast članskog modela i da ćemo tek ove godine vidjeti kako će broj članova padati, a vidi čuda srušen je rekord.

Mamićev Himmler, klupski povjerenik za sigurnost, režimski pandur, lik koji je imao itekako negativnu ulogu u jako mučnim razdobljima Dinama. Što se mene tiče nek odjebe tisuću puta od kluba
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.