• IvanS
    551
    Imamo veću reputaciju u Europi od Vikinga, oni su za sada tamo samo slučajni prolaznici.

Iskustvo je također na našoj strani i smatram da individualno imamo puno bolje igrače.

Zanemarite prvu utakmicu, jer po igri i prikazanom trebali smo ih uništiti već tada.
    Smatram da nema brige i da to dobivamo!

Samo koncentrirano i s jasnim ciljem, a to je pobjeda u tih 90 minuta i prolaz u LP.
    Do igranja u skupini ćemo se sigurno još pojačati (vratar, potencijalni Milanov igrač i sl.), a ovi novopridošli bi trebali uhvatiti formu i pokazati zašto su dovedeni (Nsoki, Dani, Kravtsov).

Biti će sve dobro uvjeren sam!

Ajmooooo
  • fakin
    5.9k
    i jurčić ukazuje da nije dobro forsirati 433 sustav u baš svakoj utakmici.

Vidite li neki širi problem u Dinamovoj igri?

Vidim jedan generalni problem. Dinamo forsira sustav 4-3-3 i ima igrače za njega, ali ako želi tako igrati i u Ligi prvaka, mora biti svjestan da će tamo dolaziti puno ozbiljnije momčadi. Ne može se u defenzivnom dijelu veznog reda sve osloniti samo na Mišića. Zajc i Stojković moraju mu puno više pomagati. Ostaju veliki prostori lijevo i desno od Mišića, a ozbiljnije momčadi znat će to iskoristiti. To je segment koji Dinamo mora korigirati.
  • Crni86
    23.7k
    Jurcic ukazuje da dinamo trenutno za europu nema igrace za takav sustav. Ne da nije dobro.

A to je i istina, pa i 99% zone je pisalo da zajc ne moze drzati ovaj ritam. Pa i za misica da bez pomoci tesko moze sam drzat poziciju sestice.
  • Dudu
    3.4k
    Jurčić je u pravu, i ovako primamo previše golova od prosječnih momčadi, ako ti dođe Bayern, ide opet lagano 8-9 komada jer nemamo takve igrače koji se znaju braniti.

Od 10 igrača u polju, McKenna je jedini optimalan kad ideš u taj bunkeraški tip utakmice, odnosno niski blok, eventualno još Galešić ako ga staviš umjesto Valinčića.
  • Dzoni
    7.6k
    Dinamo gradi identitet, i jasno je da neće odmah ići sve glatko ako se ide sa istim sustavom. Ukoliko će taj jasan identitet s vremenom, u kontinuitetu donijeti puno veće dosege u budućnosti, spreman sam na "lošije" rezultate, iako i ovi rezultati u Europi prošle godine nisu katastrofa relativno gledano. Predugo smo funkcionirali od sezone do sezone sa konstantnim promjenama trenera, filozofija i sustava.
  • Dudu
    3.4k
    U Ligi Prvaka će uvijek biti 20 ekipa iz lige petica, nadigravati se s nekim iz Premier lige je samoubojstvo, eventualno protiv Talijana nam može proći.

Tako da bi bilo suludo ne prilagođavati stil igre.
  • fakin
    5.9k
    Ali ajmo biti realni, ne mozes igrati s istim sustavom protiv rudesa i protiv reala. Nismo mi najmocniji klub u Europi i necemo nikad biti. Jedan od rezultat uspjeha je prilagodba protivniku. Jos razumijem da mlađe kategorije igraju istim sustavom to kuzim, ali da prva momcad mora u svakoj utakmici igrati istom formacijom na uštrb rezultata to jebeno ne kužim.
    Nastavlja se prošla euro sezona da čim dode netko tko moze spojiti 2 dodavanja zabija nam barem 2 gola doma. I to klubovi koji su daleko od najboljih u Europi
  • DiddyGuela
    6.6k
    Mislim da uopce nije problem u tih 433. Ljudi su se uhvatili toga i vrte kao da je formacija najveci problem. Nije formacija problem ma koja god bila. Pa igra i Bodo 433 od pocetka i uopce se ne prilagođavaju. A nisu najbogatiji klub, igraju u relativno slabijoj ligi (u odnosu na najvece) i oslanjaju se na razvoj i prodaju igraca.

Nas problem je za sada u "profilu" igraca. Trebamo vise brzih,jakih,izdrzljivih igraca. Vise Stojkovica a manje Zajca recimo to tako. Za to ce trebati vise strpljenja, nekoliko prijelaznih rokova i vrhunski rad sportskog sektora u selektiranju momcadi koja ce u Europi moci igrati na nacin na koji mi to zelimo a da nas pri tome ne natrpa svaka momcad koja nam prođe polvicu terena.

Dakle 433 je problem trenutno u ovom odnosu snaga i sa ovim kadrom. Dugorocno NE. Meni ovo dugorocno izgleda kao da Boban/Capellas pokusavaju izgraditi sustav koji je prakticki plug and play. Jedan igrac ode, drugi ga zamjeni i igramo dalje istu stvar. A ne da svaki puta kada nam netko bitan ode mi 6 mjeseci lutamo i trazimo koji je nas stil igre.
  • NKDZ86
    9.4k
    pa to zna svaki fm igrač koji je igrao s dinamom protiv velikih klubova, bunkerica i deri, možda se kaj izvuče na kontre ili prekide i to je to, 4-3-3 protiv bayerna, liverpoola, atletica i sl. znači visoki poraz 99%
  • Sajla
    22.9k
    Prilagodljivost i promjena formacije ovisno o protivniku nam donosi da ćemo u LP biti uspješniji za bod ili dva, nećemo time bitno lakše premostiti razliku od 900 milijuna eura u vrijednosti ekipe prema PSGovima, realima i cityima. Iskreno, bitnije mi je da napravimo sustav koji će gaziti vikinge, sturmove, young boyse i slične pa da bez stresova prolazimo ljetne mjesece. A ak se Bodo/Glimtu dogodio ManCity, dogodit će se i nama, isto kak se dogodio i Milan, Chelsea, Tottenham.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.