• Paggini
    62.5k
    Eto, više- manje smo došli do kraja ljetnog prijelaznog roka. Bit će još odlazaka, što transfera, što posudbi, no što se tiče dolazaka i odlaska glavnih vedeta od prošle sezone – tu se može donijeti zaključak.

Sumirat ću svaki transfer, dati neki svoj osobni dojam i možda uvaženo mišljenje većinskog plavog puka u onome što se od tog igrača očekuje.

Ovo bih primarno volio da bude tema gdje se može za 3, 5 ili 10 godina vidjeti kako je dinamov puk disao po pitanju igrača koji će tada biti legende, lopate ili zaboravljeni. A isto tako, slobodno ostavite svoja mišljenja pa da ih možemo izvući za pola godine da vas ponižavamo u rendom raspravi na rendom temi.

Pa počnimo s dolascima.

Trener – Mario Kovačević
    Nakon kataklizmičnih rezultata prošle sezone, kao i promjene čak četiri trenera, izbor je pao na trenera Kovačevića. Iako nije vodio nijedan europski klub, posao koji je napravio u Varaždinu i Slaven Belupu je bio dovoljan da uvjeri upravu da je gospodin Kovačević pravi izbor.
    Sve ekipe koje je trenirao su imale sličan stil nogometa – disciplinirane u postavkama, motorične i okomite. Ideja je, pretpostavljam, uz igrače puno više klase igrati isti stil i osvojiti SVE.
    A sudeći po prvih par utakmica, moglo bi to biti dobro!

Tai Žnuderl
    Na poziciji golmana, uzeli smo mladog Slovenca koji je branio boje portugalske Brage, s kojom je osvojio portugalsko juniorsko prvenstvo. Visok je 201 cm i predviđa mu se zlatna budućnost. Trenutno je zakaparen u juniorskoj momčadi, gdje će se, nadamo se, isprofilirati kao golman za seniorsku momčad.

Moris Valinčić
    Desni bek Istre, koji je u prošloj sezoni bio izglasan za najboljeg desnog beka SHNL-a, došao je u Dinamo za 1.4 milijun eura, uz postotke od buduće prodaje. Očekivali smo da će biti vrlo dobra zamjena RPG-u, te zalog za budućnost, no na pripremama, kao i prvoj utakmici protiv Osijeka, eksplodirao je i pokazao sav talent i potencijal. Hoće li zadržati mjesto u prvih 11? Hoće li biti reprezentativni desni bek na svjetskom prvenstvu 2026.? Nadamo se!
    No, ono što znamo jest da je apsolutni tenk i veliki dinamovac, a za buduće generacije koje ovo čitaju, ne smije se zaboraviti kako je došao na liječnički pregled u Dinamo opremi od glave do pete.
    Predviđam mu status miljenika navijača!

Sergi Dominguez
    Ovaj transfer rok se dogodilo par spektakularnih transfera koji su objavljeni javnosti tek kad je posao završen, bez trakavica i stotine svakodnevnih članaka o statusu transfera. Jedan od tih transfera jest Sergi Dominguez, produkt Barcelonine škole, mladi obrambeni igrač koji je prošle sezone odigrao 7 utakmica za seniorsku momčad, a bio stalan u Barceloninoj drugoj momčadi. Dolaskom se predviđalo mjesto zamjene za Niku Galešića, no kroz pripreme, a i utakmicu u Osijeku, profilira se kao igrač koji odmah uskače u prvu momčad.
    Prvi dojam je izvrstan – izgleda kao vrlo tehnički nadaren igrač, koji zna igrati progresivno kroz dodavanja ili prodore, a obrambeno se čini vrlo stabilan.
    Uz to, posebno treba apostrofirati ulogu Danija Olma, koji je mladom Sergiju iz sveg srca preporučio odlazak u Dinamo i vjerojatno bio glavni faktor u ovoj odluci.

Scott McKenna
    Jedna od naših rak rana jest centralni obrambeni igrač koji igra s lijevom nogom. Riješenje za tu goruću poziciju, barem dok mladi Leon Jakirović ne stasa, jest stameni i visoki Škot, koji ima prebogato iskustvo igranja u Nottinghamu, Kopenhagenu i Las Palmasu, kao i preko 40 utakmica za škotsku reprezentaciju. Važno je napomenuti da je došao bez transfer feeja, odnosno „besplatno“, pod navodnicima.
    Na prvu – dojmovi su izvrsni, čini se kompatibilan sa Sergijem, ozbiljna pojava na terenu i u obrani.

Matteo Perez Vinlöf
    Od vremena velikog Leovca, Dinamo nije imao dobrog lijevog beka. Ne pretjerujem kad kažem da je ta pozicija već godinama rak rana cijele ekipe. Uskakali su tu i Ljubičić, Perković i Franjić, kojima to nije prirodna pozicija, pa su tu bili i promašaji kao Mykhalichenko ili igrači koji nisu imali kvalitetu da nose tu poziciju kao Ogiwara. No, ovaj rok, čini mi se, dogodilo se ČUDO.
    Imamo ne jednog, nego dva kvalitetna rješenja na lijevom beku. Prvi je mladi devetnaestogodišnji Vinlof, kolokvijalno znan kao MPV (a nadamo se na kraju sezone i kao MVP hehe!), Šveđanin peruanskih korijena koji je prošao Bayernovu školu te se prošle godine isprofilirao kao jedan od boljih lijevih bekova austrijske lige, te je prema SkySportu bio u momčadi prvenstva.
    Prvi dojmovi su izvanredni, dečko pokazuje strašan potencijal i kvalitetno nosi tu poziciju. Jako, jako dobar osjećaj imam oko njega i ne sumnjam da će ga ispuniti.

Bruno Goda
    Drugi lijevi bek kojeg smo doveli, veliki dinamovac iz plave Slavonije. Dočekan je mlako, doveden kao slobodan igrač za dž, zadovoljni smo bili što imamo još jednog lijevog beka, no očekivanja nisu prevelika. Kroz pripreme i prvu utakmicu, dao je jasne naznake da se radi o ozbiljnom i kvalitetnom rješenju, a ne samo popuni na lijevom beku. Obrambeno je odgovorniji od MPV-a, a isto tako jako dobro surađuje s krilima.
    Kad se uzme omjer cijene i kvalitete, čini se kao pun pogodak.

Gonzalo Villar
    Transfer koji je eksplodirao tijekom te jedne divne nedjelje. Nitko nije imao informacije, nitko nije ništa načuo – samo se dogodilo. I to kakav transfer. Iskusni veznjak, koji sa 27 godina ima iskustvo igranja u Romi, Granadi, Getafeu i Sampdoriji. Cijena je „solidna“ – 3 milijuna eura, uz 15% iduće prodaje Granadi, no već sada se čini da će momak isplatiti i zadnji cent.
    Iako protiv Osijeka nije odigrao fantastičnu utakmicu, tijekom priprema je pokazivao što zna i što može. Lopta mu se lijepi za nogu, teško ju gubi i jako rijetko griješi. Što opet, nije bio slučaj protiv Osijeka, no svakako tu potencijal postoji, a s obzirom da nije mladi potencijal, očekujemo da smo dobili igrača koji će dugoročno biti nositelj dinamovog veznog reda.

Dejan Ljubičić
    Nakon Roberta, došao je i njegov brat također. Svaki prijelazni rok se spomenulo ime Dejana Ljubičića od mnogo korisnika, slinilo se na Zoni za njim i eto – došao je i to za besplatno, iako je imao puno bolje ponude nekih bundesligaša. Šta ti je ljubav prema Dinamu, eh!
    Dejan je među prvim najavljenim „Bobanovim“ pojačanjima, strašan igrač u Kolnu na poziciji šestice i osmice. Prema medijima, poznati kiseljački bacač boca na džamije, a u slobodno vrijeme i nogometaš, imao je samo Dinamo na pameti, a od njega očekujemo puno. Jako puno. Na pripremama je igrao toplo – hladno. Nekad povučen, a nekad eksplodira s golovima, prodorima i asistencijama. Kada se uigra, očekujem da bude nositelj ove ekipe

Robert Mudražija
    Miljenik plavih navijača, rušitelj zlih tovarskih hordi i veliki Dinamovac – bilo je samo pitanje vremena kad će doći u Dinamo. Itekako se dokazao zadnje dvije sezone sa svojim igrama, a od njega se očekuje da bude supersub koji će u zadnjih pola sata razbiti bunkere i bedeme lošijih ekipa, kao i po tko zna koji put rušiti tovare na Titu, a nadamo se i Maksimiru.
    Cijena koju smo platili je bila simbolična, gledajući njegovu statistiku i klasu koju posjeduje, a pljesak protiv Kryvbasa govori dovoljno koliko ga ljudi vole.

Marko Soldo
    Naš Dinamovac iz SELA ČERIN PORED ČITLUKA koji je imao već tri predstavljanja u plavom dresu, no nikako se nije mogao etablirati i biti dio plavog stroja. Nakon solidne sezone u Gorici odlazi u Osijek za 500 000 eura te opciju buybacka od milijun eura, koju smo iskoristili. U Osijeku je imao, kad se gleda čista statistika, vrlo dobru sezonu sa 8 golova i 4 asistencije te je iznimno motoričan i okomit za poziciju šestice/osmice. A i treba napomenuti, što očito puno nas zaboravlja – Marko ima tek 21 godinu, ne preskače korake, napreduje iz sezone u sezonu i nadamo se da će nastaviti napredovati i u plavom dresu.
    Na pripremama je izgledao poprilično dobro, pogotovo u defanzivnim zadaćama.

Gabriel Vidović
    Dobro nam poznati igrač munchenskog Bayerna, dolazi u svoju drugu avanturu u plavom dresu, nakon relativno uspješne posudbe u sezoni 2023/2024, gdje se solidno etablirao na lijevom krilu s podosta jako bitnih golova u jako bitnim utakmicama. Tada je Bayern tražio 3.5 milijuna eura, mi smo se nasmijali, ali nakon teške ozljede prošle sezone, dočekali smo svoju priliku i doveli ga za 1.2 milijun, što je stvarno vrlo dobra cijena s obzirom na potencijal, školu koju je prošao, godine i znanje.
    Osobno nisam presretan bio s dolaskom, jako sam zadovoljan bio s cijenom, no imam svoje rezerve i sumnje. Vjerujem da će najviše blistati protiv krljavih bunkera HNL ekipa, gdje će nekim potezom rješavati utakmice, no imam rezerve prema utakmicama gdje i druga ekipa igra otvoreno, okomito i brzo, tu mi se čini da bi se mogao izgubiti.

Mateo Lisica
    Još jedan dinamovac, iz obitelji dinamovaca. Uvršten u momčad SHNL-a kao najbolje desno krilo lige, no mnogi zonaši imaju svoje (opravdane?) rezerve prema Lisici, pogotovo ako ga se gleda kao prvu opciju na toj strani. Plaćen 1.2 milijun eura, što je korektna cifra s obzirom na godine i dosadašnje bljeskove u dresu Istre. Nisam oduševljen s transferom, ali osjeti se kako se kroz svaku minutu provedenu na terenu sve više i više opušta. Briljantnim trzajem i asistencijom je odčepio osječku obranu u prvom kolu i općenito bio vrlo dobar na terenu.

Miha Zajc
    Isto mini trakavica, hoće-neće, ali na kraju hoće. Osobno ga se sjećam kao fantastičnog veznjaka prije par sezona, svaki put kad sam ga gledao mi se jako svidio. Otada je u slobodnom padu forme, slabo igra, slabo dobiva minute, no s obzirom da je besplatan transfer, mišljenja sam da se ovo nije smjelo propustiti, ako zbog ičega, onda zbog iskustva i znanja koje sigurno posjeduje. Nadamo se da brzo ulazi u formu i da će biti kompatibilan s našim veznjacima.

Fran Topić
    Eto i njega nama opet. Bio odličan u Zrinjskom, najbolje desno krilo lige. Ja nisam previše uvjeren u njegove mogućnosti, možda sam u krivu, vjerojatno nisam. Nadam se posudbi do kraja roka da se i dalje razvija.

Monsef Bakrar
    Da mi je netko rekao u svibnju da ćemo dovesti Bakraka, puknuo bih se smijati, ali eto, tu smo di smo i Monsef je naš igrač. U Istri mi je ostavio dobar dojam, ali nakon dvije godine groznih igara u SAD-u, ne mislim da ima što tražiti u Dinamu, a nisam ni fan da smo platili odštetu od milijun eura za njega. No, ako išta vjerujem, to je da nije zabušant i da će dati sve od sebe da se dovede u formu. Snagu ima, pljucu ima, nadamo se da ću za tri godine ovo čitati i smijati se kako sam promašio.

Lovro KulušićMladac iz Šibenika, 300 000 eura, na pripremama se pokazao u dosta dobrom svjetlu. I to je to, nadamo se da će se nastaviti razvijati na posudbi negdje, pa se vratiti u Dinamo spreman.

I Dion i Drena i Beljo
    Eto. Bomba transfer roka. Tri igrača i dva mjeseca muke čitanja članaka i „tu je, sve je dogovoreno, SAMO JOŠ SITNICE“ i tako svaki dan, svaka tri mjeseca. Svakome tko gleda nogomet je jasno o kakvom se igračini radi, visok, mobilan, tehnički jako dobar, odličan šut, odličan pregled igre, snažan, ma pošast za obranu. Nakon fantastične sezone u Rapidu, sanjalo ga se kao suho zlato i dosanjalo. U Osijeku nije eksplodirao, ali je jasno o kakvom se igraču radi. Bit će to dobro, bit će to jako dobro.
    Osobno mislim da je Dinamo prošao jako, jako dobro što smo ga dobili za samo 4 milijuna fiksno, a bonuse ako ostvarimo (liga prvaka, naslov prvaka, Dionov nastup na svjetskom), da u tom trenutku nam ta cifra neće predstavljati neki problem. Odličan posao kluba i svih uključenih, a pozdrav i mrcini Srđanu Lakiću, manageru koji je kidao Augsburgove direktore i trenera dva mjeseca.

Šef nogometne škole i direktor nogometa - Albert Capellas
    Apsolutno nestvaran dodatak našem klubu, o kojem se ne priča toliko ni u medijima, a ni na forumu, a gledajući značaj pozicije, znanje i iskustvo kojeg Capellas ima – vrlo lako moguće je da će nam ovo biti najveći i najbitniji transfer ovo ljeto.
    O Capellasu ne treba pisati dodatno, zna se što je značio za La Masiu, a nadamo se jednakom utjecaju i razultatima u našoj školi koja je bila u rasulu. Već u prvih par tjedana, sudjelovao je u skautingu i odabiru mladog Domingueza, a vjerojatno je i svojim značajem pomogao rješavanju samog transfera.
    Puno, puno očekujemo od njegovog mandata, a vjerujemo da ćemo puno i dobiti.

Trakavice i kontroverze prijelaznog roka

Kao i svaki prijelazni rok, imamo trakavice i „hoće, neće, evo sad će, evo neće“, pa da i to ispoštujemo za buduće generacije i napišemo šta se događalo. U odnosu na prijašnje rokove, mislim da smo ovaj rok imali najmanje trakavica i gluparija i propalih transfera.

Mierez Saga
    Još u ožujku, kada je Mierez posjetio Osijek, javili su mi neki dečki iz svlačionice Osijeka da im je rekao da se vide na suprotnim stranama iduće sezone. Još neki zonaši su to potvrdili. I onda je počelo, hoće, neće, tu je, ma manageri, ma ovo, pa ono, u Zagrebu je, na pripremama je, nije sretan na videu, Dani olmić smaranje, bilo je tu svega. Jako bih volio da se on obistinio, jer napad Beljo, Kule i Mierez je fantazija na papiru, ali eto, nije suđeno nažalost.

Ivanušec mini saga
    Neka njega u PAOKu. Samo ću to reći.

Greg Taylor
    Doduše, ovo je primarno bilo aktualno još ove zime, no potezalo se i početkom prijelaznog roka. Mislim da smo svakako bolje prošli sa MPV i Godom.

Časan spomen: Jelenić
    Ovo sam morao spomenuti jer mi je jako smiješno kako je njegov manager izbacio info da smo jako zainteresirani za Jelenića. Bratko, nikad PA NI TAD.

Boban = tiranin
    Ovaj cijeli prijelazni rok, iako ponajviše početkom prijelaznog roka, medijski napad na Bobana i fabriciranje kojekakvih priči i analogija sa nekim bivšim osuđenim ljudima koji su vodili Dinamo je bio ogroman lajtmotiv početka ljeta. Degutantno za čitati, o tim tiradama, tjeranjima zaslužnih, o čvrstoj šaki, o monarhičnom pogledu na vladanje. Ljigavo sve skupa, pogotovo kad je nakon gotovo jednosatnog obraćanja primirio sve duhove i okrenuo medije opet na neku normalnu razinu, gdje se taj kretenski narativ malo primirio. Odnosno, primirio se do…

Gostovanje Brune u Podcast Inkubatoru
    Sad, s malim odmakom i kad su se strasti smirile, mislim da je blagi konsenzus među navijačima da je Bruno napravio potpuni debakl pojavljivanjem na Podcast Inkubatoru. Ne želim dodavati na vatru, sve je već rečeno, ali ne znam šta mu je to trebalo. Čak je i Zona ga izglasala za najboljeg (ne i najvećeg) igrača Dinama u povijesti, potpuna glupost moj Bruno. Ali još uvijek si mi najbolji! I najgluplji!

Odlasci

Ovdje neću pisati pojedinačno o svakom odlasku, no puno, puno igrača je otišlo, uključujući i staru gardu koja je ispisala neke od najljepših stranica povijesti. Neki su otišli ljepše, neki su otišli jako, jako ružno, ali to za godinu, dvije, tri, deset neće oduzeti od onoga što su napravili u plavom dresu i svih emocija koje su nam dali.

• Martin Baturina – prodan u Como, transfer vrijedan cca 18 mil. € + 5 mil. bonusa
    • Wilfried Kanga – transferiran u AA Gent, cca 1,2 mil. €
    • Maxime Bernauer – prodan u St. Étienne, cca 1,2 mil. €
    • Daniel Štefulj – 500 000 eura, u Gyor.
    • Stefan Ristovski – nije obnovljen ugovor
    • Sadegh Moharrami – nije obnovljen ugovor
    • Borna Graonić – posudba?
    • Marko Brkljača – isplaćen raskid ugovora
    • Vito Čaić – na posudbu u NK Vukovar 91
    • Lukas Kačavenda – na posudbu u Austriju, otkup 1,2 milijuna eura navodno
    • Luka Vrbančić – prodan za cca 300 000 eura, plus 40% od idućeg transfera
    • Arijan Ademi – isplaćen raskid ugovora
    • Bruno Petković – isplaćen raskid ugovora
    • Marko Pjaca – raskid ugovora zbog klauzule
    • Bartol Franjić – završetak posudbe
    • Marko Rog – završetak posudbe
    • Nathanael Mbuku – završetak posudbe
    • Jan Oliveras – završetak posudbe
    • Leon Belcar – završetak posudbe
    • Petar Bočkaj – raskid ugovora
    • Sammy Mmaee – posudba u Qarabag

Najdraži Zona Dinamo momenti prijelaznog roka:

• Naravno, bez ikakve konkurencije najdraži moment je naš sportski direktor Dabac i već sad kultne fotke pri potpisu ugovora!
    • Uz to, ono nedjeljno popodne kad je objavljen Villar, spektakl na Zoni.
    • Tu bih svrstao i ovu trademark šizofreniju gledanja pripremnih utakmica, gdje na prvom poluvremenu prve utakmice gledamo kolike su nam šanse protiv Istre za peto mjesto na kraju sezone, a nakon utakmice rezerviramo karte za finale Europske lige. Baš je specifičan sociološki fenomen.

Najgori Zona Dinamo momenti prijelaznog roka:
    • Rasprave o Kulenoviću na svakoj temi svakog dana prijelaznog roka.
    1. Kako ocjenjujete dolazak trenera Kovačevića? (163 votes)
        1
          1%
        2
          1%
        3
        13%
        4
        55%
        5
        30%
    2. Kako ocjenjujete dolazak Tai Žnuderla? (163 votes)
        1
          0%
        2
          3%
        3
        26%
        4
        29%
        5
        42%
    3. Kako ocjenjujete dolazak Morisa Valinčića? (163 votes)
        1
          1%
        2
          0%
        3
          1%
        4
        17%
        5
        82%
    4. Kako ocjenjujete dolazak Sergi Domingueza? (163 votes)
        1
          1%
        2
          0%
        3
          1%
        4
        23%
        5
        75%
    5. Kako ocjenjujete dolazak Scott McKenne? (163 votes)
        1
          1%
        2
          1%
        3
        12%
        4
        44%
        5
        43%
    6. Kako ocjenjujete dolazak Mattea Perez Vinlofa? (163 votes)
        1
          1%
        2
          0%
        3
          1%
        4
        23%
        5
        75%
    7. Kako ocjenjujete dolazak Brune Gode? (163 votes)
        1
          0%
        2
          2%
        3
        17%
        4
        45%
        5
        35%
    8. Kako ocjenjujete dolazak Dejana Ljubičića? (163 votes)
        1
          1%
        2
          0%
        3
        8%
        4
        40%
        5
        52%
    9. Kako ocjenjujete dolazak Gonzala Villara? (163 votes)
        1
          1%
        2
          0%
        3
          7%
        4
        37%
        5
        55%
    10. Kako ocjenjujete dolazak Gabriela Vidovića? (163 votes)
        1
          2%
        2
          2%
        3
        17%
        4
        47%
        5
        33%
    11. Kako ocjenjujete dolazak Marka Solde? (163 votes)
        1
          6%
        2
        24%
        3
        50%
        4
        16%
        5
          4%
    12. Kako ocjenjujete dolazak Roberta Mudražije? (163 votes)
        1
          0%
        2
          4%
        3
        29%
        4
        46%
        5
        21%
    13. Kako ocjenjujete dolazak Matea Lisice? (163 votes)
        1
          1%
        2
          1%
        3
        25%
        4
        54%
        5
        20%
    14. Kako ocjenjujete dolazak Monsefa Bakrara? (163 votes)
        1
          3%
        2
        20%
        3
        50%
        4
        21%
        5
          5%
    15. Kako ocjenjujete dolazak Lovre Kulušića? (163 votes)
        1
          1%
        2
        10%
        3
        38%
        4
        36%
        5
        15%
    16. Kako ocjenjujete dolazak Mihe Zajca? (163 votes)
        1
          1%
        2
          6%
        3
        39%
        4
        42%
        5
        11%
    17. Kako ocjenjujete dolazak i Diona i Drene i Belje? (163 votes)
        1
          1%
        2
          1%
        3
          2%
        4
        23%
        5
        74%
    18. Koliko ste optimistični prema budućoj sezoni? (163 votes)
        1
          1%
        2
          0%
        3
          2%
        4
        14%
        5
        83%
  • NVKOD
    6.3k
    Prema medijima, poznati kiseljački bacač boca na džamije, a u slobodno vrijeme i nogometašPaggini

:fire:
  • Dani Olmić
    1.9k
    Dani olmić smaranjePaggini

Veliko hvala sto si me uvrstio u ovom spektakularnom tekstu :pray: ne bez zajebancije, super tekst :)
  • Mali dioničar
    17.9k
    Tai Žnuderl
    Na poziciji golmana, uzeli smo mladog Slovenca koji je branio boje portugalske Brage, s kojom je osvojio portugalsko juniorsko prvenstvo. Visok je 201 cm i predviđa mu se zlatna budućnost. Trenutno je zakaparen u juniorskoj momčadi, gdje će se, nadamo se, isprofilirati kao golman za seniorsku momčad.
    Paggini

Nadam se da ide na posudbu, u juniorskoj momčadi se sigurno neće isprofilirati za seniorskog vratara u situaciji gdje u 80% utakmica nema posla.
  • Efes Pilsen
    12.2k
    Da budem potpuno iskren, nakon otpisa bas svih "senatora", a uz odredene natpise u medijima bio sam skeptican u pocetku oko velike rekonstrukcije. Od toga da ce se gledat iskljucivo igraci s naseg govornog podrucja do pocetnog fokusa na Lisicu i Valincica kao da su ne znam sta.. Tu je, dakako, i onaj dio gdje mi nikad nismo iskcrali ovoliko novaca u jednom prijelaznom roku, pa sta tocno ocekivat od rekonstrukcije?

Danas mogu reci da sam izrazito zadovoljan ucinjenim kao i tajmingom transfera. Strasan posao je napravljen i doveden je bas miks - iskusni Mckenna, produzivanje KTCa, iskusni Villar, Ljubicic i Zajc, top potencijal ala Dominguez, Vinlof, Kulusic, Znurdel i na kraju igraci za koje znamo da imaju talent ali traze tu potvrdu vrijednosti kao Beljo, Vidovic, Soldo..

Iskreno ne kuzim odakle toliko zaziranje od jedne rasne sestice, pa taman da je Villar jr. u pitanju. Igramo zahtjevni EL gdje nam takvi igraci sigurno nece odmoci ovisno o protivniku, ali eto sta je tu. Takoder bi volio da je za lijevo krilo doveden bolji igrac, a Hoxha prodan. Covjek ima malo previse godina da igra na bljeskove koji su prosle sezoni u potpunosti izostali na proljece. Prokleta bila UEFA i zabrana transfera Hullu.

Za Kovacevica se osim taktickog dijela kao glavna prednost navodilo stvaranje ekipe od skupine pojedinaca i mislim da ovi igraci za pocetak i izgledaju kao tim. Brine me i dalje malo priprema za dvije utakmice tjedno, ali s obzirom na izmjene koje je radio vec u Osijeku mislim da se nece libit rotirat. Sirina je svakako tu, a treneru svakako podrska.

Uglavnom, jako sam zadovoljan odradenim, ekipa ima glavu i rep i uz redovno servisiranje i nadogradnju visok plafon. Moram priznat da me jako veseli i beskompromisnost Bobana u rjesavanju igraca koji se pokazu kao problem, rekao bih da dodatno garantira disciplinu.
  • javolimtebejako
    2.7k
    tolko odlazaka da si Bulata zaboravio :groan:
  • Dinaminjo
    1.5k
    Ajme, kad sam vidio u anketi Tai Znuderla mislio sam da je neka greska / placeholder / trik pitanje..
    :rofl: :rofl:
    Znam da smo doveli mladog golmana, al uopce nisam ispratio kak se zove :blush:
  • vjeko1701
    17.1k
    On ako ikad postane prvotimac će sa svojim imenom proći gore od Hoxhe.
  • Tvrdica McTvrdi
    1.4k
    Zasad osim nešto kod Solde praktički nema jedinica, rijetko gdje i dvojka. Čisto da se upamti ako krene drvlje i kamenje za koji mjesec da smo u ovom trenutku podržavali ova pojačanja :)
  • Paggini
    62.5k
    tolko odlazaka da si Bulata zaboravio :groan:javolimtebejako

Kad napravi transfer iz mog srca, ici ce u odlaske
  • Dinaminjo
    1.5k

Najbolje da mu odmah damo nadimak Mai Tai ("the best")
  • ShanKu
    1.7k
    Tajči :sweat:
  • Ijayi Atiemwen
    3.4k
    15% iduće prodaje Granadi, no već sada se čini da će momak isplatiti i zadnji cent.Paggini

Nadam se da će on biti jedan od onih koji će ovdje ostat do kraja svoje karijere, uz njegovo iskustvi igranja vani + kvalitete koje posjeduje imat će neki novi naši dečki štošta naučit.
  • Kujtim Shalla
    5.8k
    Po meni ocjena za 10. Sve na vrijeme odradjeno. Par stvari bi Malo izmjenio ali nije Zvone tu da ispunjava zelje. Jos treba par posudbi / odlazaka ,skratito malo momcad . Mislim da nam par igraca ne treba ,poput Špike ,Perica ,Zagorca ,posudba Pavica ,Mikica,Zivkovica i mislim da je to to
  • FazeN
    549
    10/10. - Tko god kaže suprotno samo zamislite svijet gdje Zvone Boban nije došao a da su dotična gospoda nastavila svoju politiku prošlih transfera. Ne bi vidjeli 2 igrača ovako dobra nova kamoli 15 igračina.

10/10.
  • Jaro
    10.6k
    Jos je u Cacicevom mandatu krenula (zasluzena i tada pravovremena ) rekonstrukcija trofejne i rezuktatski uspjesne generacije. Tada je bio super trenutak za (po)laganu i postepenu smjenu generacija. Nazalost, pokazalo se da Cacic nije kapacitet za taj posao, nit je medju murjacima, tajnicama i slicnima mogao naci dobar tim koji bi to odradio te je brzo nakon pocetka akcije zamirisalo na paniku i Cacke je smijenjen, a zamjenili ga Biscan i nesto kasnije Simic (2 za 1). Murjaci, tajnice i Simic su rasprodali vise-manje vecinu vrijednoga, zamjene nisu dovedene, kasnije Simic nesto pokusao iz svoje tekice, njegov utrti put potpomogao i nastavio Maric ali realno uz ponekog solidnog rotacijskog nije se dovelo nista dovoljno kvalitetno za nastavak uzlaza kluba. Biscan je bio spreman odreci se i zadnjeg ekstra igraca (Petko) kako bi slozio neki novi Dinamo, ali za to nit je imao kvalitete u unutarnjim rezervama, nit je imao potrebnu podrsku u kancelarijama. (Pre)brzo je odletio i zamjenio ga Jakir koji je dovoljno mudar i iskusan da prepozna da je proces prebrzo krenuo ali samo s jednim smjerom - ciscenje bez zamjene, te je uz (kasnije ce se pokazati) ogromnu cijenu i pomoc uprave i v.d.SD zaustavio i malo vratio u rikverc zapoceti proces (dogovor s Petkom i povratak Ademia). Sezona padova, uspona, sramota, cudesa, bljeskova pojedinaca i rezuktatski odlicnog proljeca zavrsava uspjesno i u medjuvremenu novo vodstvo radi svoju najvecu gresku te ostavljaju i u svlacionici i u sportskom sektoru zateceno.
    Krece druga turbolentna sezona, al ovaj put se otkrivaju svi nedostaci i vise manje svi vide da je car gol (i onaj u uredima kaj se tice sporta, i onaj u svlacionici). Ovu spoznaju nisu uspjeli ni kljakavi Rijeka i Hajduk zamaskirati jer ukupno poker trenera nije uspio od govna pitu napraviti te je sezona (izuzev Bjelica/Cannavaro uspjehu u LP) jedna od gorih u povijesti HNLa i svima je jasno da se nesto (sve?)mora mijenjati. Sreca, nagovori, probudjen ego nebitno - nam je dalo da se Zvone odluci vratiti u klub i, ovaj put novo vodstvo pokazuje kako uci na greskama i dogovara s Bobanom suradnju, nastavlja se, do tada jako sporo, ciscenje kluba od viska, nepotizma, nesposobnosti i slicno i priprema se teren za ono sto je trebalo odraditi u 2 godine - sada pod mus u jednom ljetu.
    Mislim da je malotko ocekivao da ce se to stvarno i napraviti - odlazak i dolazak tolikog broja igraca, osim pokoje sapunice, sve je zavrseno kako je i najavljeno - vecina momcadi je odradila dugacke pripreme, vecina (planiranih) odlazaka je odradjena, ostali su jos poneka posudba i vjerojatno je Cordoba (uz Perica, al tu cini se da ce se cekati istek ugovora) jedino "teze" ime za rijesiti.
    Zanimljivo je da od prosle garniture - ostao samo Koks u momcadi - a i on je realno izricita zelja Jakira bio, a ne SDa.
    Novi igraci su na papiru vecinom pogodjeni i pravi, ali jbg, nogomet je nepredvidiv te znamo kako su jedan Sevcenko ili Torres prosli u Chelseau, kako su Salah i De Bruyne zadnjih godina naj igraci PL a ranije su otpisani u istoj toj ligi.
    Ono sto smo se nadali da cemo dobit s Bobanom, dobili smo - konkretnost, odrjesenost i ne skrivanje iza populistickih ili alibi poteza.
    Nadam se najdosadnijem zimskom prijelaznom roku u povijesti kluba...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.