• Tvrdica McTvrdi
    387
    Ne samo to, baš su na Germanijaku stavili, kad ode Baturina najskuplji igrač će nam biti Dejan Ljubičić 4.5 mil. - igrač kojemu će cijena stagnirati još neko vrijeme i krenuti padati onda, naprosto zbog godina. Ja ne vidim ni perspektivu da netko od naših igrača nabaci dvoznamenkastu brojku do kraja iduće sezone... jedan dobar pokazatelj da se loše radilo zadnjih par godina.
  • Dzoni
    1.4k
    Stojković može do 10+ milijuna, bit će još par igrača kojima solidno cijena može narast, ali trebat će vremena da stignemo one vrijednosti ekipe od ranije
  • Jurki
    17.5k
    ne kuzim zbog cega su ljudi opsjednuti sa TM?
    Prosle sezone nam je momcad vrijedila 80ak milijuna eura pa je bil teski odron, brodolom i sranje od sezone.
    TM ne igra nogomet, ne zabija golove i ne osvaja titule.. a kaj se buducih prodaja tice.. ako bu momcad dobro igrala, pobjeđivala i osvajala trofeje.. logicno da bu i neki igrac odskocil i imali bumo s cim pokrpati rupe u budgetu.
  • Tvrdica McTvrdi
    387
    Slažem se, u postu prije par dana sam to napisao, ali je dobar okvirni pokazatelj, ako ti je u dva prijelazna roka vrijednost ekipe pala na pola, skoro svaki igrač ima manju cijenu, vrijednost prosječnog igrača pala, a onda nešto radiš loše jebiga, kakvu god mentalnu gimnastiku izvodio. Možemo sada o još manama TM, npr Englezi, Španjolci, Argentinci po defaultu imaju 10 puta veće cijene od neke realno kvalitete itd.

Nije neki sad odličan pokazatelj, mora se puno više parametara uzeti u obzir, ali neki okviran trend ti može pokazati, ako nekome 5 sezona pada vrijednost tome očito nešto nejde dobro u karijeri, ne možeš to zaobići.
  • Jurki
    17.5k
    sve ok.. al ne treba nam TM da vidimo da se lose radi.
    Kod nas su problemi vec 2-3 godine koji se guraju pod tepih.. i sad je hrpa sranja koja je eksplodirala.

Svi smo ljuti i razocarani kaj je sezona bila takva kakva je bila.. i da smo npr uzeli naslov.. mislim da bi se teze rijesili nekih igraca i islo bi se vilama i motikama prema klubu.. ovo ako se sad ne iskoristi i ne napravi zaokret.. onda bu jako lose.
  • Laugreano
    4.2k
    Nitko nije vidio ni Sučića da može preko 5 kad ga je Jakir počeo koristit.
  • Tvrdica McTvrdi
    387
    Tako je, to sam isto napisao da se stvarno nadam da u toj školi ima netko da nas iznenadi sad na pripremama i postane starter, ili netko tipa Živković, Vrbančić, ali ovako na prvu barem po upisima upućenijih ljudi ovdje nismo optimistični
  • Brusa
    3.4k
    je. @deda je odmah napisao da za par godina će Pero vijediti 20 milijona
  • Zagi
    9.9k
    Tako je, to sam isto napisao da se stvarno nadam da u toj školi ima netko da nas iznenadi sad na pripremama i postane starter, ili netko tipa Živković, VrbančićTvrdica McTvrdi

Da bi to uopće bilo moguće tim mladim igračima moramo dati povjerenje, a ne na svaku i najmanju pogrešku " ma meni to nije baš, ajd ga u Lokomotivu na 7 sezona posudbi pa ćemo vidjeti".

Kao da je Baturina u prvih godinu dana bio nešto posebno. Mali, mršav, nikakav.Da nije tovare riješio onu jednu tekmu, pitanje kako bi se na njega gledalo.

Ali smo zato imali igrače oko njega koji su i bez njegovog doprinosa rješavali HNL tekme pa nije bilo zanovijetanja.
  • Bosskovitz
    16.8k

Ja sam zapravo čak i fulao, tvrdio sam da će Pero otići za više od Baturine, pri čemu doduše nisam očekivao da će Baturina otići za 25 milijuna. I dalje mislim da će on imati veću karijeru od Baturine.
  • NORTE
    16.2k
    deda je odmah napisao da za par godina će Pero vijediti 20 milijonaBrusa
    Ako se dobro sjećam bio je među onima koji su svaku ponudu za Sučića smatrali poslom koji moramo prihvatiti.
    Među njima je bio i Ludovic (ili Anderson, miješam ih).

S druge strane bilo nas je dosta koji su ponudu od 14,5 m smatrali vrlo lošim poslom dinama.
  • Paggini
    52.1k
    druge strane bilo nas je dosta koji su ponudu od 14,5 m smatrali vrlo lošim poslom dinama.NORTE

Bilo je i nas koji smo mislili da u tom trenutku ta ponuda nije ni dobra ni losa, neko neka realnost za igraca koji je imao tada zajebanu ozlijedu, a profilirao se tek u par ozbiljnijih utakmica LP i repke.

Naravno, ne mislim da ga je trebalo prodati u tom trenutku, nikako, ali ako ga se išlo prodavati, ta cijena je bila...ok, valjda.

Radije bih, kao vjerujem i svatko na ovom forumu, da smo ga ostavili prodavali sad na ljeto, ali jebiga, sta je tu je.

Imali smo, brat bratu, puno kriminalnijih prodaja u prošlosti
  • NORTE
    16.2k
    GUBO JUŽNJAČKA SVE NAJGORE VAM ŽELIM!

"jednom je mještaninu razbijena glava nakon što je udario u klupu kada su ga gurnuli. U pomoć mu je priskočio 27-godišnjak za kojeg svi u Dugom Ratu znaju da navija za klub iz Zagreba.

Mladi huligani osvetili su mu se kasnije istog dana kad su ga sačekali na ulazu u zgradu u kojoj živi te su ga izudarali toliko da su mu slomili lumbalni kralježak."
  • Brusa
    3.4k
    gle, toga se ne sjećam stvarno. Al sjećam se da je @deda među prvima tu pisao koliko će biti dobar i sjećam se da je imao neki post u kojem je napisao otprilike : da će Sučić uskoro vrijediti 20 milijuna. Tako se barem ja sjećam. Ne da mi se sad točno kopati i tražiti postove.
    Osim @deda, @Lynx17 je od početka pisao kako će Sučić biti super i kako je odličan igrač.
  • vlatkomarkovic
    1.6k
    Mi imamo za iduću sezonu jedan potencijalno poprilično veliki problem. Ako gledamo profil Kovačevića kao trenera i njegove igre i rezultate u zadnja dva kluba vidljivi su neki patterni u kojem je nas roster trenutno dosta manjkav i sto će se morati popuniti na pravilan način. U što vjerujem da hoće, ali ako ne pogodimo mogli bi se naći u problemima u kakvima se Slaven našao pred kraj sezone.

Kovačević voli igrati fluidno i zna koristiti igrače na drugim pozicijama dosta uspješno. Također zna držati svoj stil bezobzira na protivnika. Što će mu pomoći da uspješno kombinira ovoliki količinu 8-ica i 10-ki koje imamo na rosteru. To su sve velike prednosti i pokazuje da zna što radi, samo sada dolazimo do popriličnog problema…

Vrlo slično našoj reprezentaciji nama kada nedostaje igrač koji može napasti dubinu i ima eksplozivnost i brzinu mi počinjemo gušiti sami sebe… Upravo je to problem Kovačeviću. Voli koristiti napadača kao “lutalicu” i koji može u određenim situacijama zamijeniti pozicije s uvučenim krilom ili nominalnom 10-kom ili rijeđe pravim krilom. Također mu je jako bitno da ima jedno krilo ili čak i beka koje će koristiti nesimetricno kako bi oslobodio prostor preko sredine ili suprotne strane. Zato su mu prošle godine realno najbitniji igrači bili Grgić i Nestorovski… Grgić će donosio na kojoj god nominalno poziciji igrao širinu, a Nestorovski je mogao kombinirati i mijenjati se, sto je dovelo do eksplozije kod na primjer Jagusica… Ako pogledate igre i rezultate Slavena prošle sezone čim je jedan od ove dvojice bio nedostupan, ozlijeđen ili u lošoj formi cijela igra je jako patila.

Mi trenutno na rosteru nemamo niti jednog igrača takvog profila, dolazak Lisice može donijeti to, ali će kod njega dostupnost biti problem, a i pitanje da li će moći nositi taj teret. Hoxha je upitno da li može taktikicki ispunjavati zadatke. Pjaca već godinama nije taj “tip” krila, on je sada fizikalniji puno i traži 1 na 1, ali nema vise eksplozivnost i brzinu koja je potrebna. Napadača takvog na rosteru jednostavno nemamo… Najsličnije tome sto nam sada treba bi bio prime Gavra… ali i to nije to. Sto se tiče krila to je bio Oršić, ali on vise nije to. Također treba nam netko tko može zamjeniti Misica jer je i ta pozicija inkrementalno važna.

Ono sto je pozitivno je sto se takvi igrači relativno lagano nadu jer nisu rijetko prototipovi. Ono sto je problem sto ne znam bas nitijednog Hrvata koji je dovoljno dobar za Dinamo, a da to može pokriti ili ima, ali ga ne možemo dovesti…
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.