• serbus
    6.2k
    Balavac si od 19 godina koji je stavljen u prvih 11 hrvatske nogometne reprezentacije, puca mi k*rac tko te kolko i zašto platio, puca mi k*rac dal si ti tu realno mogao napraviti bilo kaj, ima da gineš, da trčiš, da se dokažeš da ti je tu mjesto. Ako ne želiš, ako nemaš motivaciju ili želju, ima tko hoće, pa taman bio 35 godišnji igrač NK Špičkovine koji igra za 2dcl gemišta. — vjeko1701

Inače bi se složio s tobom ali kaj ako je to i bila njegova makimalna brzina. Pa čovjeka su skrivali da ga mogu prodat na "galamu".
  • Frizura Robija M
    1.1k
    Nadam se da će i naši novinari sada napokon stati sa onim očajnim pokušajima "pecanja komplimenata" kao uoči utakmice sa Španjolskom kad su Fabian Ruiza pitali za komentar "što imate za reći o jednom od najdominantnijih veznih redova na svijetu kakvu ima Hrvatska?"
    Ili danas prije utakmice s Engleskom kada su Tuchela pitali "Što mislite o tandemu Gvardiol - Vušković, da li ih i Vi vidite kao jedno od ponajboljih budućih stoperskih parova na svijetu?"
    — BiP1MD

I onda se ima obraza druge prozivati o bahatosti i aroganciji.

Šta mislimo? Bit ćemo kulturni pred mikrofonom, ali nemilosrdni na terenu pa pokazati šta mislimo o najdominantnijima i ponajboljima.

Ovo je bilo pitanje vremena jer kako je već rečeno pad traje godinama unatrag. Sad je eskaliralo zbog definitivne pročitanosti, starosti, tromosti. Taj naš pozicijski nogomet di ćemo držati loptu i lagano vrtiti među sobom je toliko staromodan i još pod Dalićem je prolazio zbog rutine i jer su praktički igrali uvijek isti da ne dođe do totalnog raspada. Oni jednostavno nakon toliko godina ne znaju drugačije funkcionirati pod nekim novim zahtjevima + istrošeni su. Uostalom zato Dalić ni nije htio raditi poštenu smjenu generacije jer je znao da će doći rezultati koji će narušiti sliku o njemu. Gurao je maksimalno koliko ide s ovima i pod kao pritiskom odlučio otići, a zapravo iskoristio savršen trenutak za bijeg bez odgovornosti za dalje.

E sad Bilić. Uh. Šta ti javnost i mediji naprave, a sam si dodatno dopustiš. Od čovjeka sa stavom izgubi kičmu i populistički povuče poteze kako bi zadovoljio mase. Umjesto odjebavanja starčadi i totalnog zaokreta, iskušavanja gomile novih lica, sustava ma svega naglavačke da preokrene jer nakon 9 godina nema druge ako želiš neke svoje ideje implementirati, frajer pokuša odgoditi neodgodivo samo kako u startu ne bi onaj glasan dio javnosti okrenuo protiv sebe. I ovo je rezultat.

Nit je išta novo probao, nit je išta saznao što svi već nismo znali, ništa posebno se nije probalo. Igra jednako statična, nitko ne trči, sve će se riješiti na individualnu improvizaciju, nitko nikome ne uskače, igrač okružen dvojicom-trojicom ostali gledaju sa sigurne udaljenosti od 10-15 metara, organizirani pritisak ne postoji, povratna trka gora od razine San Marina, koordinirana ubacivanja iz drugog plana između linija nepostojeća, spori ko blato...

Trebalo je odjebat senatore, jasno dati do znanja tko je nova okosnica ekipe, isprobati neke opcije tipa Mišić i sl te uvesti nekoliko najperspektivnijh iz mlade reprezentacije kao budućnost. Ovako smo dobili rasprodaju ugleda. Na kraju nismo ništa novo saznali već potratili 4 utakmice za dokazati ono što svi koji normalno pratimo nogomet odavno već znamo. A kad te krenu čerečiti već zbog ne držanja ruke na srcu znači da nemaš respekt i vjerojatno nećeš dugo trajati. Kad ga gledam i slušam ova osoba mi nema veze sa Slavenom iz prvog mandata. Sam si je kriv.
  • Efes Pilsen
    17.1k
    Tocno to, nije Bilic iz Bangladesa pa da prvi puta vidi reprezentaciju.
  • vjeko1701
    30.2k
    Ak je to bila njegova maksimalna brzina, onda nema kaj raditi u reprezentaciji. Al znam kako čovjek izgleda u punom sprintu na samim granicama svojih mogućnosti. Ovo nije bilo to.
  • NerminB
    2.1k
    Ko nema brzinu u danasnjem nogometu, nema sta u istom ni traziti. Iako je stoper, vuskovic je jednostavno prespor.
  • rokikaciga
    18.8k
    Vusko itekako ima kaj trazit u modernom nogometu, ali moras imat beka koji je defenzivniji da ne ostane na vjetrometini i konstantno na sirokom prostoru sa brzim napadacima. Npr Stanisic koji ide gore, Sutalo koji moze sam pokrit veci teren, Vuskovic i pored njega Josko koji se ne dize toliko gore vec igra treceg stopera ili zadnjeg veznog kad imamo loptu
  • criticus
    9.6k
    Vusko itekako ima kaj trazit u modernom nogometu, ali moras imat beka koji je defenzivniji — rokikaciga

Bruno Goda likes this.
  • Marley
    5.9k
    Ma mogu njih dvojica vrijedit koliko god, ali po mom skromnom misljenju, Gvardiol i Vuskovic u reprezentaciji trenutno NE SMIJU igrati skupa kao stoperski tandem. Obojica su mi previse defenzivno neodgovorni. To ne lici ni na sto.
    Mislim dvojica najskupljih igraca momcadi, a ne mozes se pouzdati da ce ijedan odraditi ono sto je najbitnije.
    Sta me briga za njihovu izgradnju igre, golove za klub itd., kad se tresem od straha cim se protivnik priblizi nasem golu. Stoper si i zna se koja ti je primarna zadaca.
    Ja ih do daljnjega ne zelim vidjeti skupa. Ako vec moraju startati obojica, drugacije to posloziti. Josko na beka, maloga upariti sa Sutalom. Iako bih voljela da se Vuskovica prestane forsirati toliko, cemu zurba. A pogotovo ne vidim problem da se Joska malo za promjenu klupira, sta je on sveta krava pa da je neupitan uvijek? Zapravo, nakon onoga kako je sinoc nonsalantno izgledao kod svakog primljenog gola, to bih prvo i napravila. Na klupu pa neka se zamisli malo.

Mozda sam i u krivu, ne znam, jos mi je glava usijana skroz. Ali to je trenutno moje vidjenje.
  • ZgDLions
    2k
    Mi pričamo da je Dinamova obrana loša i Kova loš trener.
    Slavene izdrži.
    :smile:
  • modri7
    262
    Svašta si ti ovdje nešto nadrobio. Uglavnom, poenta tvoje priče je da je čovjek koji nam je donio dva srebra i broncu obični srećković. I igrom slučaja, odmah po njegovom odlasku je došao drugi čovjek koji eto nema sreće pa nam ekipa liči na San Marino u najgorim danima.

Da se razumijemo, nisam neki fan Zlatka Dalića.
    Ali činjenica je da se tog čovjeka podcjenjuje i da mu se podmetala noga. Prvi sam ga ja 100 puta podcijenio. Iz Splita su ga pljuvali da poziva Dinamovce. Iz Zagreba da ne pridaje dovoljno pažnje Dinamovcima. Da je ovakav, da je onakav. Linolada, masnokosi, pa izmišljena afera sa ljubavnicom. Očito nekim ljudima nije odgovarao

I ja sam priželjkivao Slavena Bilića na klupi računajući da će nam on donijeti nešto novo, atraktivnije. Karizmatičan je lik i sviđa mi se njegova priča. Nije zadrt.
    Ali taj čovjek je sinoć stavio Periju na beka, Sučića na desetku a Ivanovića na krilo. Tu za mene svaka priča da su isključivo igrači krivi za sinoćnji poraz završava.
    Naravno, nije sve tako dramatično i ne treba ovu generaciju otpisat jer ima jako dobar potencijal. Slavenu treba dati vremena da sve ovo posloži i da se upozna sa ekipom i njenim kapacitetima a ne ga odmah razapinjati.

Ali činjenica ti je, majstore, da je Hrvatska pod Dalićem npr. protiv Brazila bila organizirana i igrala odlično pod pritiskom. Dalić je itekako znao koje je najjače oružje tadašnje ekipe i to je koristio. Na kraju mu se vratilo.

To što mi uzdižemo naše igrače i smatramo da trebamo nadigrat jedan Brazil je naš problem. To što su za tebe Škotska i Kanada jadne reprezentacije koje bi mi trebali zgazit je tvoj problem. To što utakmice na Euru 2021. protiv Engleske i Španjolske uzimaš zdravo za gotovo je tvoj problem.

Protiv Španjolske jesmo nastradali 6:0 i za to nema opravdanja, ali je kasnije toj istoj Španjolskoj uzvraćeno (3:2). Osim toga, čak je i Dalić prije tog poraza rekao da su igrači iscrpljeni i da će biti teško. A on nije tip koji kuka pred svaku utakmicu.

Imali smo vrhunske veznjake i to stoji, ali na svim drugim pozicijama, od golmana do napadača smo u dobroj mjeri inferniorniji od vrhunskih ekipa.
    Nama je Mandžukić bolji od Benzeme, ali je činjenica da je potonji dvije klase iznad.

Naravno da je pod Dalićem bilo i loših utakmica i kikseva, to nitko ne spori. Ali nazivati ga pukim srećkovićem je podcjenjivački.

I ovaj moj komentar nije stavljanje na stranu Dalića niti je usmjeren protiv Bilića.
    Bilića treba podržat. Te priče o jugoslavenstvu i miniranju čovjeka nisu ni vrijedne komentara. Tipove koji to pišu treba odstraniti iz bilo kakve javne polemike.
  • rioda
    18.7k
    Za početak nam treba bar jedan stoper kojem od obrambenih zadataka nije važnije jebeno progresivno dodavanje ili gol s 40 metara. Pogotovo u ovakvim utakmicama jer je vidljivo bilo i protiv Češke da je to propusno. Možda bi Gvardiol-DČC-Šutalo-Stanišić bio najbolji izbor jer time dobiješ i Perišića na krilu. Od Vuškovića se stvara teški hype, ali njegova tromost i sporost mi je preveliki red flag.

U vezi bi raspario Modrića i Kovačića jer oni nikad nisu baš nešto idealno funkcionirali, a glupo mi je i to da u ovakvoj utakmici izađeš bez izraženog defanzivca u vezi, pogotovo kad znaš stil igre Kanea i njegovo izvlačenje.

Ovo sve ostalo prema naprijed ne treba nešto previše ni komentirati nakon jučerašnje utakmice.

Osim od utakmice, dobio sam upalu očiju i od ovih prozivanja Bilića jugoslavenom i sličnim pizdarijama, fascinira me koliko ljudi puši te priče da je sve ovo nečija agenda itd
  • Zagreb1992
    3.9k
    Kasni se sa pomlađivanjem ekipe i to dobrih 2-3 godine....Sad dolazi sve lagano na naplatu...I ako se već tražio izbornik onda definitivno onaj kojeg boli k za ime i kojem će igrati oni u najboljoj formi
  • Omake
    21.8k
    Brighton igra najagresiviniji pressing u ligama pet ove sezone, Vuskovic je startao pet utakmica, protiv Aston Ville, Arsenala i Coventrya nisu primili gol.

Meni je izbornik daleko, ali baš daleko najveći krivac i uzrok svega lošeg. Izgledamo kao da nas vodi čovjek koji tri godine nije gledao nogomet. Bili smo potpuno pogubljeni na njihove rotacije. Kane se spusti, naši uopće ne komuniciraju. Sve i da su komunicirali, tko bi ga preuzeo i pritisnuo? Modric i Kovacic kao dupli pivot? Barcelona lani odigrala 25 utakmica od 38 u ligi s barem jednim veznim kojem je defenziva glavni forte (Bernal, Casado, Eric ili Gavi). Mi idemo glumit avangardu s Modricem koji je u četrdesetima. Onda nije ni čudo kada vezni usprinta u prostor između stopera i beka da ga nema tko pratit.

Perisic na lijevom beku? Imaš 25% posjeda na poluvremenu, ne radiš kakve radikalne promjene koji bi ti ili dale više defenzivne moći ili kontrole. Glineni golubovi.

Uzmemo loptu, igrači se gledaju dok ovi uvijek dva ili tri igrača u sprint.
  • Facke
    9.1k

Jos jedna takva predstava i nek Bilic pakera kufere. Utorak mu je prilika da se ali bas se popravi. Ne zanima me kak, nek najde resenje za to je placen. Jos jedna takva katastrofa i nek se ostavi posla. Cist jednostavne.
    Tulke nelogicnih stvari. P.Sucic nema kaj iskati na desetke, Gvardiol nije za stopera, Modric i Kova nemreju skupa , igraci ti igraju bez zelje volje , bez icega. I jos ti njima na poluvremenu velis da ne ocekujes preokret? Pa ja bi njima jebel se zive i pol ekipe poslal van stadiona.
  • ZGBhoy
    2.2k
    Mislim da je Marac ovo dobro napisao

bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.