• DinamoZagreBBB
    140

images?q=tbn:ANd9GcRonlLJdBOWXdHPypm2FG48osy1cKyrl4vNOFkqEGyPhQ&s=10

Cujem. Cujem in ne vjerujem
  • jedan u nizu
    20.2k

Ne razumijem se u to, ali nekako onda mislim da se nijedan od radova ne smije iskoristiti.
    Nego mora ici novi natjecaj, ili pozivni natjecaj.

A ako zatrazis od nekih firmi da naoprave projekt, i recimo 3LHD ti napravi projekt jako slican ovome sto su poslali, meni to izgleda kao da se moze tuziti bez problema da se ponistio natjecaj samo da bi se zaobisao i odabrao neki rad koji nije pobjedio.
  • austrijanac
    14.2k
    Bik te jebo ovaj na turneji po medijima kao da ide za predsjednika.
    Trumpa je manje bilo na tvu.
  • mali M
    10.9k
    pa nije, tvoj ured se može pohvaliti da je pobjedio na nekom natječaju i pobrao si lovu.. to što nije rad iskorišten je drugi par čarapa.

A zaro sam stavio članke i tumačenje koje je izašlo, nije to moje tumačenje
  • db-izbjeglica
    22.5k
    Ovakve natječaje doslovno treba izbjegavati.
    Jeftinije bi ispalo da su pozvali 5 relevantnih ureda, par domaćih, par stranih, platili svakom izradu razrađenog idejnog rješenja 200 000 eura i odabrali jedno.

Danas je 10. dan od natječaja, perfektni stadion nema ni jedan-jedini novi obris!
  • SAS1987
    20.9k
    Koliko je lijepo toliko je tužno :smile:
  • Papastrumf
    24.4k

Bravo za tatu, kolegu forumaša :grin:
  • STEVIE
    13
    Iskreno, kao navijaču Dinama, meni je novi Maksimir potreban i nemam ništa protiv toga da se napokon napravi stadion kako treba. Ali ako ćemo iskreno – ovaj izgled mi uopće nije sjeo. Očekivao sam nešto puno jače, prepoznatljivije i dostojnije Dinama i Maksimira.

Ne tražimo svemirski brod, ali stadion mora imati karakter. Ovo mi zasad izgleda nekako hladno i bez duše. Maksimir nije samo građevina, nego mjesto koje nosi desetljeća povijesti, utakmica i atmosfere. Zato bi novi stadion trebao imati svoj identitet, a ne izgledati kao još jedna generička moderna arena.

Projekt treba podržati ako stvarno vodi prema novom Maksimiru, ali sasvim je legitimno reći da se navijačima dizajn ne sviđa. Ako već čekamo toliko godina, onda valjda imamo pravo očekivati da kad se konačno napravi – budemo ponosni i na ono što vidimo.

Jer nakon svega što smo čekali, bilo bi baš tužno da konačno dobijemo novi Maksimir, a da nam prva reakcija bude: “Dobro je, samo da je gotovo.” Novi stadion treba biti nešto na što ćemo gledati s ponosom, a ne samo nešto što ćemo prihvatiti zato što smo se starog Maksimira zasitili.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet