• Thor
    4.5k
    Kada sam se odlučivao ići na postdiplomski studij pitanje koje mi je moj mentor postavio je: Diže li se tebi na ovo?

Buraz dize! Ali tlak na 200 od ovog famoznog rada!
    Buduci da imam jos kose i ta kosa mi se dize u zrak!
    :roll:
    A za drugo ni 3 vijagre ne pomazu na ovo!
  • Denle
    1.2k
    Dosta hvale svi 3lhd. Ok nije loš, ali gledam njihovu sliku. Gdje je nestao bazen, gdje je cestovni prilaz s juga, gdje je Hitrec-Kacihan s tribinom.
    Iritira me što se nitko izgleda nije potrudio da realno prikaze izgled cijelog kompleksa
    Slično i Sirrah
    — ElDorado

Bitešen, sve sto trazis ti je tu

https://www.instagram.com/3lhd
  • NitkoBitan
    39.9k
    Plejic prica o cvrkutu ptica i sumi preko puta ceste, a 3lhd prede igricu i produzi park sve do Svetica. Stvarno ne kuzim kriterije.
  • Hnlovac
    8.1k
    Mene zanima koja ptica po Plejicu zeli cvrkutati u blizini ovog?
    Screenshot-20261003-152407-Instagram.jpg

Na ovo se ptice mogu samo posrati
  • Fatos Beqiraj
    3.5k
    nije lose ppgotovo da je plavi
  • Danko
    3.6k
    Jel ja nekaj krivo gledam , nek mi neko objasni , ili je ova ploča betonska na jednom crtežu koso a na drugom ravno?

IMG-20261003-155950.jpg
  • Pacho
    21.6k
    Javio se i jugohobit Jergovic. Naravno, nahvalio stadion.
  • Droljo
    32.4k
    Naravno, nahvalio stadion — Pacho

Šta ti misliš zašto?
  • CrniGavran00
    51
    Zbog čega se toleriraju takvi medijski istupi kojekakvih stručljaka. Pa ne gradi se stadion za njih, nitko od njih nema godišnju za Maksimir, nitko od njih ne ide na gostovanja diljem Europe i Hrvatske? Zašto nas svakakvi debili koriste za skupljanje poena medu svojim klikama. Zar nismo zaslužili nakon desetljeća borbi protiv otrovnih sistema i državnih aparata da se nešto pita i korisnike budućeg stadiona umjesto debila koji eventualno gledaju reprezentaciju na svojim televizorima
  • Masto
    2.6k
    to je pod unutar tribina di ljudi hodaju
    Al sve u svemu materijal im je zesci cirkus i jedva čekam da taj rad padne i da se izabere neki hrvatski njemacki ili austrijski, mislim iz jasnih razloga dam naveo te drzave
  • prefontaine
    11.5k

Prije svega, potrebno je demistificirati jednu temeljnu zabludu: render nije obećanje, nego trenutak u procesu. Ono što javnost danas vidi nije projekt, nego njegova privremena vizualizacija, svojevrsni prostorni prijedlog koji tek treba proći kroz slojeve artikulacije, kontekstualizacije i programskog usuglašavanja.

Stoga bih zamolio javnost da ne donosi zaključke na temelju onoga što vidi. Javnost, naime, ima tu nezgodnu naviku da projekt promatra očima korisnika, što je u arhitekturi često vrlo ograničavajuća okolnost. Ono što vidite sada nije ono što ćete vidjeti kada sve bude gotovo! Evo, ne znam na koji jezik da vam to jasno artikuliram.

Ono što vi vidite kao tribinu, krov, fasadu ili stadion, mi promatramo kao kompleksan sustav prostornih odnosa. Ako vam se čini da nešto nedostaje, vrlo je moguće da nedostaje upravo zato što još nije završeno. Ako vam se čini da nešto ne valja, to je vjerojatno zato što još niste dovoljno duboko razumjeli proces. Evo, ove tvoje tribine što si ti sad naveo, to je koncept, proces, koji će biti vidljiv tek kada sve bude vidljivo. A tada ćeš sam reći "kako je ovo dobro, oprosti mi, Toma, što sam sumnjao u tebe". Ne vjerujetete Kovačeviću, ne vjerujete meni, pa upitate li se je li do vas i tako dalje?

Na kraju ono najvažnije: konačni projekt bit će upravo ono što je javnost željela, tražila, prezentirala i očekivala. Samo, naravno, ne nužno onako kako je javnost to zamislila. Vaše želje i razmišljanja nisu iste. On što vi želite ne mora nužno značiti da će to ono o čemu vi i razmišljate. Što prije to shvatite, lakše će vam kasnije biti.

Lp, Toma
  • CISCO
    1.7k
    "Sabrana djela Tome Blejića"

:clap:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image