• mlinchica
    7.4k
    Novinarka: vi znate da premijer govori sve suprotno od vas?
    Toma: Znam. Gledam i ne vjerujem!
    :lol:

Koja smo mi sprdačina od društva i države.

A politika će ovo iskoristiti za svaku sljedeću situaciju koja im se ne bude sviđala i samo poništavat…
    Cancel.
    Delete.
    Enjoy.

Ne treba mi ni stadion više, sve ste mi svi skupa zgadili.
    Ovo ce trajati beskonačno.
    :cry:
  • dbut
    141
    Apsolutno su svi uključeni u ovaj natjecaj sranje složili, od onoga tko nije dovoljno jasno napisao projektni zadatak, preko zirija i na kraju do kluba (tj bobana) koji nije išao po željama navijača vec svojim nekakvim ukusom.

Sranje je napravljano I dokazano koje su sve mane ovakvih "korektnih" i "pravednih" natječaja... jednostavno netko tko ima dovoljno moći mora lupiti šakom u stol reci ne ovom projektu i izabrati neki drugi!
  • rioda
    18.7k
    kretenskog weba ko ovog dugo nisam videl. — Z brega sam

Od objave rezultata natječaja do sad sam pogledao par webova arhitekata uključenih u natječaj na bilo koji način i doslovno svi su bili na ovoj razini kretenizma, nevjerojatno
  • prefontaine
    11.4k
    pa stani, je li ovo neki njihov standard, ili koji kurac?! i od onih žabara je gotovo isti ovakav
  • Z brega sam
    439
    ne kužim kome (osim njima) bi ovo trebalo biti privlačno da to i pregleda kad dođe na njihov web?
  • Z brega sam
    439
    standard: sami sebi dovoljni.
  • Masto
    2.6k
    I ja sam primjetio da je kod mnogih tako ili slično nepregledno, čudan neki fetiš
  • don
    22.5k
    evo Plenković upravo o Maksimiru "Riješit će se to, ima jako lijepih riješenja u ostalih 87 stadiona."
  • Denle
    1k
    Stari moj, cijela ova situacija neodoljivo podsjeca na eksploziju nuklearke u Chernobylu 1986. godine. I to mislim neironicno i bez zajebancije.

Da se sve radilo po protokolu, po sigurnosnim uvjetima i onako kako pise u pravilniku o upravljanju nuklearke prilikom sigurnosnih testova, do eksplozije u Chernobylu ne bi doslo. Ali se doslovno sve krsilo, sve je islo po krivu i na kraju je nastala eksplozija i meltdown

Tako i ovdje.

Da je na natjecaju izabran neki stadion sa spojenim tribinama, zatvorenim kutevima i normalnim krovom, ne bi se nitko uzbudio niti bi itko ista rekao. Mozda bi tu i tamo bilo komentara na izgled ili dizajn, ali bi vecina bila zadovoljna jer napokon dobivamo nesto sto trazimo desetljecima.

Ali, s obzirom da do toga nije doslo:

- pobjednicko rjesenje je katastrofalno
    - cijeli ziri je ispao sranje i manjkav
    - cijeli natjecaj je ispao sranje i manjkav
    - cijela javnost, navijaci i politicka scena su zgrozeni
    - vec tjedan dana se samo o tome prica i ne stisava se
    - ne zna se koji su daljnji koraci, ali se zna da do ovog projekta nece doci

Jedan javni i sportski meltdown
  • Mi smo uz tebe
    274
    Ajmoooo 3lhd do pobjede :strong: :fire:
  • San Lorenzo
    24.5k
    evo Plenković upravo o Maksimiru "Riješit će se to, ima jako lijepih riješenja u ostalih 87 stadiona — don

Mirko Marić trlja ruke!
  • db-izbjeglica
    22.4k
    Osnovni propust ovog natječaja je što su ga napravili previše jednodimenzionalnim, omogućili su nekolicini arhitekata da se sprdaju sa javnim interesom, o jednoj važnoj i skupoj građevini.

Arhitektura je važna, ali nije svrha samoj sebi!

Kao prvo, ne vidim razlog zašto bi u ocjenjivačkom sudu bili strani arhitekti, imamo strane radove, to je dovoljno. Ova ekipa je došla uzeti pinkicu, realno, njihov interes za ovo je ravan nuli i vjerojatno bi se složili s bilo kojom dominantnom strujom. Njihov interes je vjerojatno bio da postupak traje što kraće.

Kao drugo, trebalo je uključiti i druge struke, koje su uostalom i sastavni dio glavnog projekta i vidjeti kako je projekt razrađen u tom smislu. Građevinari, strojari, elektrotehničari, hortikultura, požarstvo, zaštita na radu...
    Po meni, predstavnici svake struke bi trebali imati pravo staviti veto na neki projekt!

Kao treće, korisnici budućeg stadiona, bivši ili aktualni nogometaši, treneri dinama, izbornik reprezentacije, predstavnici navijačke scene, organizatori koncerata, zašto ne i par "običnih građana"?

Kao četvrto, investitori, par predstavnika grada i države (ne po jedan).

Kao peto, arhitekti, njih najviše, ali arhitekti različitog stila, ne da dominira jedna škola i par ljudi iz istog društva koji će sve oblikovati i usmjeriti na svoj mlin.

Na ovakav način, mislim da bi se stvorio puno bolji kompromis i razmjena mišljenja te izabrao najkompletniji projekt.
  • Paggini
    100k
    XWSzljG.png

Zatvoren stadion, spojene tribine vjerojatno, prekrasna međuigra bijele vanjštine i crnog krova, uklapa se svakako u okoliš i čak i preko ovog detaljnog rendera se vidi da bi mogao biti landmark zagreba, za cijenu nisam zicer, ali dalo bi se nekako ukalupit
  • don
    22.5k
    Kruno Jurčić: "Dinamo igra 26.11 protiv Leverkusena na Maksimiru. I ja bi cijeli ovaj žiri skupa sa ona dva dečka iz Milana posjeo tamo u onaj ćošak između zapada i juga da odgledaju 90 minuta utakmice, pa ako nakon toga ostanu pri svom rješenju, ja sam za to da ide ovo rješenje."

malo koga san krenia obožavat ka šta san Krunu u zadnje vrime.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet