• Logistika
    1.6k
    Glupo mi je da u toj prezentaciji nisu rekli nista o hotelu fan shopu i klubskom muzeju,barovima ,restoranima,trgovackom centru,boksackom klubu ne znam...nikakve te detalje ostavili nas sa 4 betonska laptopa i to vam je eto to. Ljudi zato ne mogu ni pojmiti funkcionalnost ove betončine
  • crophantom
    8.2k
    pa da, ali lakse promijenis taj vanjski dio, nego cijeli koncept stadiona, to ti govorim.
    Ne mora ta fasada biti "zavojnica" da znacajno promjenis samo bit projekta.

Ovdje za ozbiljne zahvate trebaš tonu toga, za pocetak kako staticari govore ovaj krov ne moze stajati bez ozbiljnih stupova koji ce to držati.
    A da se ne ponavljamo o spajanju tribina i ostalom.
  • flajšmašina
    532

Ovo!

Arhitekt je pricao onu ezoteriju o dualnosti stadiona i okej, ali netko je morao pricati o funkcionalnosti. Pola manje drame bi bi bilo.
  • GOAT
    9.4k
    Cijela prezentacija je bila na razini osnovne skole. Sta je s onim "54321" jel to kao odbrojavanje bilo?

Projekt od 200mil eura a prezentacija napravljena 5 minuta prije pocetka konferencije.
  • austrijanac
    14.1k
    Jedva cekam da se smiri sve pa da dosta ekipe koja je sad aktivna se vrati u hibernaciju.

Imate na Uskoku anonimne prijave pa prijavite sve nepravilnosti - u zadnje vrijeme ih cak uzimaju ozbiljno.
  • Str1nger Bell
    4.1k
    Meni je veci problem od samog izbora stadiona to što su nama predstavnici kluba mazali očima kako ce stadion SIGURNO imati određene stvari poput spojenih tribina itd.

Ovo nama nikada nije rečeno niti prezentirano, a sad je prva rečenica u dokumentu:

"Identitet i duh izvornog stadiona Maksimir polazište su za koncepciju ovog prijedloga."
  • vjeko1701
    29.9k
    Pa da, i ja sam se raspitao i svi su mi rekli da ovakav krov nije izvediv a stupovi se ne mogu nigdje staviti unutar trenutnog koncepta a da ne ometaju pogled s tribine. Odmah znaš da mora biti drugačiji krov.

Ne znam, na stranu ovaj koji je odabran, ja jednostavno ne vidim 3LHD kao dobro rješenje. Možda jedno od najmanje loših a da je unutar budžeta ali dobro nikako.
  • Olmic
    6.1k
    to vidim da je objavio onaj degenerik Alpeza, njemu ne bi vjerovao da kaze da je vani sad dan
  • VE86
    179
    Vjerojatno debelo najjeftinije rješenje. Pritiskom Ce se postići da se naprave krupne promjene u konačnom rješenju. I sa tim krupnim promjenama će ostati najjeftiniji. A gore odo ovog ne mogu
  • Unodinoii
    163
    Nauković prije godinu i pol : "Dinamove potrebe su: stadion od otprilike 33.000 do 35.000 gledatelja kako bi se na njemu jednog dana mogle odigravati eventualno utakmice finala Konferencijske lige ili možda Europa lige, to je nekakav minimum. Imat će naravno spojene sve tribine, imat će naglašenu akustiku, komfor za gledatelje. Krov će biti u dvije etaže osim tribine naših navijača Bad Blue Boysa, koja će biti u jednoj. "

Može li netko odgovoriti zašto to nije stavljeno u natječaj? Nigdje nije napisano da tribine moraju biti spojene?
  • crophantom
    8.2k
    nije dobar, al bar nema problem kao ovaj gdje je dio neizvediv, a dio nepopravljiv.

Jel tebi ok da se izabere rad cija je ideja neizvediva? Cemu onda ovi renderi? Pa taj krov je jedna od kljucnih stavki, sere se o preklapanju života i smrti, prošlosti i sadašnjosti s tim krovom, a on opce nemre bit takav
  • Xpert1992
    1.1k

A jbg lagalo nam se. Ni prvi ni zadnji put.
  • Markelo
    4k
    Ispali smo levati i gotovo. To tako bude kada sa tuđom lovom praviš nešto. Ne pitaš se tu ti. Dobit ćeš šta ti mi damo i budi zadovoljan ili skupi sam pare a znamo da ne možeš
  • dmil
    1.6k
    Ako je laz onda je obrisano.
  • immerwieder
    1.8k

da, ovi konzolni krovovi od betona jednostavno ne prolaze
bold
italic
underline
strike
code
ulist