• hb1
    1k
    osjećam se kao da me zaručnica prevarila s Livajom i Kolarićem — kariola86

Sa Dujom Reićem
  • dragošlapa
    408
    Meni to uopće nije zanimljivo, dapače, vrlo predvidljivo i očekivano.
  • Papastrumf
    24.2k
    Projekti od 3 LHD-a i Sirraha su mi top. Jedan ovalni, drugi kockasti, ali iznutra baš onakvi kakvi stadion treba biti. Bravo za autore.
  • Fatos Beqiraj
    3.4k
    Ideju toga stadiona niko nije objasnio jos, samo pricaju pricu o nastavku maksimira bla bla. Ali ideju svega unutra niko nije rekao, nadam se da ce na toj tribini bolje pojasniti. Jer ocito se svim arhitektima svidja ovo cak i Otto u rtl direktu nije nesto specijalno popljuvao rekao je da je stadion zanimljiv. Mi obicni ljudi slabo razumijemo arhitekte, nadam se da ce ovo sve na kraju imat neki smisao kad se doradi i kad dodbijemo malo bolje rendere jer ovi kurcu nevaljaju
  • Mi smo uz tebe
    223
    3 LHD je trebo pobjedit
  • El Madrigal
    966
    Ima li milanski studio veze s našim predsjednikom?

Drugo, stadion bi bio avangarda u doba socijalizma.
  • Fan
    2.8k
    Na kraju će se ovaj izabrani projekt šminkati, dorađivati i to je to. — marcio amoroso

Meni je bolesno da razmišljamo, tj ne razmišljamo nego da je potrebno, ušminkavati stadion koji je tek predstavljen. Ja se ispričavam ako je za ban, al neka je, ovi u žiriju su svi teški bolesnici što su ovo prihvatili.
  • Ace Rimmer
    202
    Mislio sam kako ću nakon prospavane noći biti mirniji, staloženiji, možda i ravnodušniji... Ali još uvijek ne mogu doći sebi. Mi ćemo u 2030. graditi spomenik, a ne stadion. Zar su ti arhitekti i „struka” toliko pretenciozni, toliko samoljubivi i egoistični i žele sagraditi betonsku odu starom stadionu, istom onom kojeg želimo desetljećima srušiti i sagraditi stadion dostojan čovjeka i onda oni odluče srušiti ga i sagraditi isti samo s krovom? I u tom procesu nam šumom riječi, rečenica, epiteta i ostalih stilskih figura reći da je ovo vrh, dok u istom trenutku, pomalo između redova, ali i dalje niti malo latentno poručiti kako smo mi teški plebs koji ne razumije ništa?

Više mi je dosta arhitektonskih izdrkavanja. Dosta mi je „umjetničkih duša”. Ako gradiš neku turističku atrakciju koja će imati funkciju da je se samo gleda, a ne koristi, gradi brate šta hoćeš. Gradi zgradu koja izgleda kao Picassova slika, gradi teški betonski kubizam. Ali, ako gradiš nešto šta će ljudi koristiti na tjednoj bazi, onda gradi pri tome gledajući funkcionalnost i komfor na prvom, drugom i trećem mjestu. Nakon toga detalji mogu biti arhitektonska izdrkavanja, posljednji umjetnički i modni krik i ostale, kako bi oni rekli, apstraktne vratolomije.

Ja nemam pojma kako smo došli do ovoga? Od samog početka se priča o „stadionu sa spojenim tribinama”, o tome sanjali, pri toj mišlju nazdravljali, s tom mišlju se budili. I onda pobijedi valjda jedini rad koji ima stadion s odvojenim tribinama? Da li je ovo neka skrivena kamera? Da li je ovo ružan san? Hoće li me netko probuditi iz ove noćne more?

Shvaćam kako je Boban 1/9. Shvaćam kako Dinamo ovaj stadion dobija kao poklon. Ali isto tako shvaćam kako ćemo ovo mi platiti. Neće sigurno platiti polovica onih debila u žiriju koji niti žive u Hrvatskoj, niti plaćaju porez u ovoj državi. I oni odlučuju šta će se graditi i na šta ćemo mi dati svoje novce. Niti žive tu, niti će odgledati jednu utakmicu na tom stadionu, a da ne pričamo gdje će biti za 50 godina kada našoj djeci ostane ova ružna, arhaična betonska naslaga koja više izgleda kao stadionski mauzeolej nego funkcionalni moderni stadion vrijedan ljudi.

I kao šlag na kraju svega ovoga, upravo jedan od tih koji niti žive u Hrvatskoj, niti su nogometno relevantni, niti navijački relevantni, bude u žiriju, a u istom trenutku radi na istom sveučilištu kao jedan od prvonagrađenih arhitekata. Iako Dinamo kao klub ovdje nema toliku riječ jer je ovo financirano od strane Hrvatske i Zagreba i Dinamo je samo ispružio ruke kao prosjak i čeka milostinju, ja sam mislio da su ovakve stvari iza nas. Ovo je, svidjelo se to nama ili ne – skandalozno. Ovo je veliki, ogroman skandal. I ovo pričam kao čovjek koji ne želi Bobanovu smjenu. Da li je bahat u izjavama? Je. Da li je tvrodglav? Je. Da li mi opasno skače po nervima jer imam osjećaj da me pravi glupanom i seljačićem koji ništa ne razumije i ne vidi? Je. Ali i dalje ga želim za predsjednika kluba jer svi oni koji zazivaju njegovu glavu, pazite šta će se dogoditi kada on ode. I nakon svega ovoga šta sam rekao, ovo je skandalozno da član žirija i nagrađeni rad imaju urede jedan do drugoga na sveučilištu, a i jedan od onih koji su radili na prvonagrađenom projektu su povezani kroz istu obrazovnu ustanovu na kojoj rade/predavaju.

Ako smo mi kao klub tražili omaž Maksimiru – skandal i lagali su nas
    Ako je politika tražila omaž Maksimiru – skandal, ali „politika ga i gradi”
    Ako je struka bila jedina involvirana u riješenja – skandal, tko su oni i kada će oni na taj stadion koji će ostati sljedećih 100 godina tu. Stadion mora biti stadion, a ne da mu je primarna svrha biti spomenik nečemu ili nekome.

Još uvijek ne mogu doći sebi da ćemo mi graditi ovu betonsku kocku u 2030. godini. Da ćemo i dalje biti izloženi prirodnim elementima. Da ćemo i dalje imati neakustičan stadion. Da ćemo i dalje biti na Maksimiru s krovom i bliže terenu. I da je to najbolje šta možemo dobiti? Neprihvatljiv. Okreni, obrni, stavi gore, stavi dolje, okreni kako god hoćeš – ovo je neprihvatljivo, a ono s pobjedničkim radom i članom žirija je pak skandalozno.
  • jp23
    4.8k
    Ima li ijedan novinar da plasira ovo u javnost ili se svi boje TTejca i vlade RH?
  • vjeko1701
    29.9k
    3 LHD je trebo pobjedit — Mi smo uz tebe

Na stranu svega oko odabranog rada al 3LHD? Izgleda mi ko bakrena zavojnica, ništa plavog oko stadiona, pogled s tla ne znaš kaj gledaš.
  • Mi smo uz tebe
    223
    a dobro al kad pogledaš iznutra, stvarno izgleda top
  • Makedonion
    414
    upravo to. Svi pricaju o nekim arhitektonskim cudesima, ja sve kaj vidim je nakupina betona. Ja ne znam kaj oni to vide a da ja ne vidim, ali ako je ona grozota cudo, kaj je tek ovo:

images-1.jpg
  • Bicikl Arbera Hoxhe
    596
    Nema smisla komentirat odabrani dizajn jer stadion nije odabiran prema dizajnu već arhitektu i firmi. Lijepa pljuvačka u lice Bobana prema svim ljudima koji žive Dinamo i smrzavaju se godinama na oronulom Maksimiru. Postaviti svoje ljude iz Milana i namjestiti natječaj kako bi se ubrala koja pinka i podjelilo s frendićem, od jučer velikim Dinamovcem Tomaševićem. Napisao bi odjavnu rečenicu bez cenzure al mislim da bi mi slijedio doživotni ban... za mene je ovo iskreno veliki nož u leđa koji zaslužuje javnu prozivku i iznošenje totalne istine na javnoj tribini.
  • Majki2111
    4.3k
    HTCw5i-QWc-AAkq-Bj.jpg
    HTCV3-Db-Xs-AAoe21.jpg

Iako sam potpisao peticiju i nisam zadovoljan idejom, meni bi ovo bilo u redu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet