• Z brega sam
    435
    Pogledal sam svih 88 (minus odbijeni) i ima svakakvih futurističkih bedastoća, al ovo odabrane sranje je teške nadmašiti da ponovno biraju.

Btw. Morem nekak tu uploaditi file sa svim idejama?

EDIT: evo linka pa ko hoće dodatno patiti... https://limewire.com/d/xxXeP#cuam2eqCwk
  • Logistika
    1.6k
    Cak nista ne bi ni rekao kao da je ta struka odabrala ovih 5. Pa onda članovi glasali od tih 5. Ali da nam ih stave sa cijenama. Onda bi clanovi imali taj osjecaj sudjelovanja. Nitko ne bi glasao ja mislim za niti jednu opciju praznih kuteva. Vec je oko kranjce to ljudima trebalo objasnjavati zasto kranjca ima prazne kuteve. Ok neka bude ako mora biti. Ali to ovdje nije slucaj. I oni bas to uzmu. Vucemo identitet najruznijeg u Europi,nas je volimo ga i da je gori,ali ako ide novo pa sto se hvatati opet za taj neki identitet betona,razdvajanja,praznina. Ne znam evo mozda bi to uzivo bilo impresivno i ne znam,ljepota je oku promatraca...ali ako se hrvatski promatraci 90 posto sloze s necim (a to se nije dogodilo u povijesti drzave osim kad je krenuo rat) vrlo je simbolicno. S obzirom na Tomasevica i neke zelene politike cak sam ocekivao neko bljestece zdanje u solarnim plocama,ovaj brutalizam beton me bas ono iznenadio.
  • Unodinoii
    149

Pročitaj kaj sam ti napisao pa odi pogledaj Kranjču, identične tribine (odvojene), krov malo ušminkan
  • modri-kibic
    2.2k
    Ako idemo u homage sadasnjem stadionu — jedan u nizu

Homage sadašnjem stadionu je lokacija na kojoj se stadion nalazi. To je najveći homage sadašnjem Maksimiru. I to je to, ostalo neka bude funkcionalno. Popratne dvorane i tereni mi se čine dobre, šetnica od Borongaja do stadiona je super ideja, ali glavni objekt je po ovome svemu nefunkcionalan.
  • Makedonion
    413
    to bi ispunilo minimum minimuma. Stadion bi izvana i dalje izgledao kao autobusni kolodvor, samo kaj u autobusni kolodvor stane par ducana i fast food.
  • K3p
    478
    Tribine su odvojene ostale zbog roka i cijene. Taj dio na kranjci nije bio upitan i nije se ni očekivalo drugacije
  • Nine9
    483
    Treba tražiti objašnjenje predsjednika žirija kako se došlo do tih 5 projekata koje su odabrali.
    Neće priznat ali stranci su im odabrali 5 projekata za daljnju valorizaciju.

Nije li zanimljivo da ni jedan član žirija osim domaćih nije došao na predstavljanje?

Za takav projekt to je stvarno neobično a pogotovo da je predstavljanje u sobici Društva arhitekata.
  • The Undertaker
    10.3k
    Ne vjerujem da je to jedini put. Trenurno je samo odabrano 5 najboljih rješenja. Niti je sklopljen ugovor o projektiranju niti postoji formalna odluka da se posao projektiranja dodijeli ovpm studiju iz Milana. Što ako ovi arhitekti kažu da je to to i da neće raditi nikakve dorade? Kakve su uopće opcije na stolu?
  • Nine9
    483
    Pogledal sam svih 88 (minus odbijeni — Z brega sam

Daj link
  • gledatelj
    1.5k
    Zanimljiva je jedna stvar. Kad se krenulo sa novim Maksimirom naglašavalo se kako je za to najzaslužnija vlada, a ne Tomašević. Kad je odabrano rješenje najviše se napada Tomašević, a vladu nitko ne spominje.
  • Fan
    2.8k
    Tako je, kao što ni Kranjčevićeva na prvom prikazu nije ni približno onome kaj će se izgradit za koji mjesec. — Noel

Onda su te idejne skice čista prevara i ne vidim potrebu za njima.
    Dakle, ne pričam ja sad o tome da treba do u detalje sve razradit dal će stup ić 5 metara lijevo ili desno, dal će neki kut bit veći ili manji, jasno je da za to treba puno više vremena.
    Al mi ovdje pričamo o OSNOVAMA skice, nad kojima su sigurno utrošeni sati i sati, u koju spadaju razmaknutost tribina, veličine ulaza na stadion i druge BITNE stavke.
    Ako će se tribine približiti i zatvoriti i prepraviti ova nebuloza od krova, ova skica onda nema nikakvog smisla.
    A ako će se ići po skici, onda se nadam da ćemo se žestoko pobunit (nisam mislio ić na tribinu, sad MORAM jer mi je to dužnost) i da će se natječaj poništiti.
  • kariola86
    325
    Jutro poslije... osjećam se kao da me zaručnica prevarila s Livajom i Kolarićem. Čak ni to se ne bi moglo usporediti s ovime što su nam napravili.
  • marcio amoroso
    54.2k
    Na kraju će se ovaj izabrani projekt šminkati, dorađivati i to je to. Blamirali smo se desetljećima sa stadionom i očigledno ćemo se blamirati još desetljećima.
  • Nine9
    483
    Na kraju će se ovaj izabrani projekt šminkati, dorađivati i to je to. Blamirali — marcio amoroso

Super je kaj je tolko loše napravljen da ga je teško i doraditi :lol:
  • Logistika
    1.6k
    Koliko bi bolje prosli da su odmah barem s ovi kutevima odradili.
    https://ibb.co/bRMXZn4L
    "...Boban: "Ovo je prva ideja stadiona, on će doživjeti neke korekcije, vjerujemo na bolje, ali sam je rad objektivno čudesan. Startamo da ništa ne valja? Kao i obično? Pustimo vremenu da kaže svoje. Ljudi najnormalnije imaju svoje mišljenje, ali siguran sam da će s vremenom shvatiti ideju.

Stadionska atmosfera i komfor bit će vrhunski. Bit će puno bolje nego što ljudi mogu očekivati. Treba se ljudima to objasniti i oni moraju malo dublje ući u problem."
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet