• Dr Hofmann
    5.8k
    Kao netko tko je prošao svakakve gluposti u životu, kocku smatram daleko najgorom i najpodmuklijom ovisnošću. Srećom, nije me dovela u bezizlaznu situaciju, prestao sam s tim kad sam previše zavolio ,,Njegovo Veličanstvo" - rulet. Meni je sve drugo Mickey Mouse kockanje, na ruletu bi mogao potrošiti Dinamov godišnji proračun u pola sata. I, iskreno, grozim se kad vidim koliko su kladionice (koje su već sad lagano i kockarnice) ušle u svijet sporta. Pogotovo sad kad je, kockanje i klađenje otišlo online, što je jedna nova dimenzija, apsolutno opasnija i pogubnija od fizičkog casina/kladionice. Nevjerojatno mi je da netko može spržiti npr plaću na mobitelu u par minuta. Je, postoje sad od ove godine nova pravila, ali vjerujem da pravi kockar to vrlo lako zaobiđe. Ne bi volio da je Dinamo na bilo koji način povezan s nekim iz te ,,industrije", ali izgleda da je to danas neizbježno. I slažem se da ovakve rasprave vode do nekad nepotrebnog moraliziranja, jer zašto onda bi npr alkohol se mogao oglašavati, i onda se ulazi u beskonačan vrtlog, ali opet, osobno nisam obožavatelj kladionica/casina kao direktnih sponzora Dinama.
  • Tradicija bunta
    8.2k

Ja nisam jedno slovo napisao o ovisnostima, pričam prije svega o integritetu sporta. Klubovi bi trebali u prvom redu zbog sebe samih i svoje uloge u sportu i društvu izbjegavati suradnju s tom industrijom. Ako vlastitim etičkim kodeksima brane igračima i trenerima da se klade i de facto time i sami priznaju štetan utjecaj kladionica na integritet sporta i natjecanja, kakvog onda ima smisla da istim tim kladionicama prodaju najvidljivija mjesta na dresu.
  • Noel
    21.8k
    Dali bi bilo drugačije da daju 20 mil. godišnje? Jel bi tada bilo prihvatljivo?Droljo

Poanta je puno dublja i kompleksnija od ovakvih banalnih pitanja.

Ako ćemo brutalno, velikom klubu kao Dinamu bi trebalo bit ispod časti da mu je glavni sponzor na dresu kockarnica. Dinamo kao nogometna i sportska veličina mora doć na taj nivo da je to sramota i poniženje.

Kojem velikom klubu je trenutno glavni sponzor na dresu kockarnica? Veliku većinu tih sponzora su avio kompanije (ili velike korporacije). Jedini veći klub (ako nisam nekaj zaboravio) koji ima trenutno na prsima kockarnicu je Inter.
  • Facke
    8.3k

Kaiserlauternu je Novoline , Aston Villa Betano, Bournemouth, Burnley, Palace, Everton, Fulham , Nottingham , West Ham si imaju kladu na dresu. Imaju Inter i Roma. Ima Brondby, River Plate. Lista je duga.

A ak im nemaju na prsima onda hrpa klubova ima na rukavu. I tu ne vidim nikakvu razliku. Isti vrag po mene.

Sad ak mi mekneme Favbeta i naslednik je naprimjer neka kriptovaluta onda iste nisme nist napravili. Po mene je te isti kurac.
  • deda
    46.5k
    Širimo raspravu na mnoge sektore, ali da slažem se s tobom. Kriptovalute su po meni najveća prevara u povijesti čovječanstva. Mega Ponzi shema. Jednom kad to skrahira milijuni će biti gladni.
  • AC1593
    600

Je li dobro da kladionice budu sponzori sportskih klubova i liga za integritet sporta? Ja svakako mislim da nije, a nekako se nadam da i vecina ljudi se slaze s tim.

Ima li primjera klubova i liga u kojima jesu oni sponzori? Naravno da ima. Eto i Hrvatska je tu.

Moramo li i mi ici tom logikom da ako ima drugih klubova kojima su to sponzori, nema onda nikakvih problema da i nama budu sponzori?
    Ja mislim da nemoramo, i svakako bi se trebali zalagati da nam sponzori lige i kluba ne budu kladionice.

I to sve prvenstveno zbog integriteta u sportu, smanjenja mogucnosti malverzacija, bilo kakvih pritisaka i utjecaja od kladionica na samu regularnost ili uvjete natjecanja.

Kako postici da se zainteresira neke druge industrije da sponzoriraju sport i same lige? To mi je tesko reci. Evo pozivam da netko pokrene i tu temu.
  • Dzoni
    6.3k
    I to sve prvenstveno zbog integriteta u sportu, smanjenja mogucnosti malverzacija, bilo kakvih pritisaka i utjecaja od kladionica na samu regularnost ili uvjete natjecanja.AC1593

Kladionice će i dalje postojati i pokušavati raditi malverzacije u sportu, bile sponzor ili ne.
    A kako pokrenuti druge "poželjne firme za spoznoriranje" sporta? Tako da te firme budu jake, a ne polumrtve kao sad.
  • NORTE
    25.2k
    . SS ima interes da liga što duže bude zanimljiva i mislim da može utjecat ucjenom na HNS i to je sukob interesa.Kumerle

Integritet naše lige je godinama kompromitiran činjenicom da liga nosi ime jednog od najvećih sponzora apsolutno privilegiranog kluba.
  • Bosskovitz
    21.1k
    Kojem velikom klubu je trenutno glavni sponzor na dresu kockarnica? Veliku većinu tih sponzora su avio kompanije (ili velike korporacije). Jedini veći klub (ako nisam nekaj zaboravio) koji ima trenutno na prsima kockarnicu je Inter.Noel

Da ne ispadne da ih branim jer to definitivno ne radim, ali mnogim velikim klubovima na svijetu su sponzori na dresu bile kladionice, od Real Madrida nadalje. Gotovo svakom klubu je kladionica i dalje sponzor, jedino više nisu na dresu - ne zbog etičnosti nego zato što su se pojavili sponzori koji plaćaju više i koji su ih istisnuli s te najprestižnije sponzorske pozicije. U top 100 klubova na UEFA ljestvici, samo Bodo/Glimt i Real Sociedad nemaju kladionicu kao sponzora, s tim da su članovi Sociedada odlučili da ne žele da njihovi klub promovira klađenje i kockanje - kaj je jako na tragu ovoga o čemu mi ovdje pričamo.

Čisto da ne budemo u zabludi kako su Milan, Juventus ili Stuttgart neke moralne vertikale nasuprot Intera, Celtica ili nas. Nisu, nego Emirates, Stelantis i LBBW jednostavno plaćaju više, a svaki od tih klubova je kladionicu na dresu zamijenio jednim ili više official betting partnera - za Stuttgart je to Bet365, a Milan i Juve ih imaju nekoliko za razne dijelove svijeta.
  • Noel
    21.8k
    Čisto da ne budemo u zabludi kako su Milan, Juventus ili Stuttgart neke moralne vertikaleBosskovitz

Onda su Real, Barca, Liverpool, PSG, Bayern, Arsenal itd... moralne vertikale?

Meni osobno smeta taj favbet na dresu, smeta me pogotovo taj šibicarski i klošarski cirkus od strane sponzora ispred stadiona..

Veći klubovi ako i imaju nekakve dealove sa nekakvim kockarnicama sigurno nemaju takav cirkus i šibicarenje kroz wanna be dječje igraonice prije utakmica kao što je ovdje slučaj. Niže ne može, djecu uplitat u to na takav jadan način.
  • Ljubo
    866
    Dotaknuo si se jedne teme koja je off topic ali bi se nadovezao na nju malo. Real Sociedad je klub kakav bi ja želio da Dinamo bude, klub kojem su članovi na prvom mjestu, a na drugom zajednica koja ih okuplja sve. Pola igrača iz tog kluba su dečki koji su krenuli iz njihove škole nogometa, jedini od prvoligaša imaju klub u drugoj ligi, čak imaju i C momčad, dosta igrača im je to jedini klub u profesionalnoj karijeri. Nadam se da da bi i mi mogli biti jednog dana takva kohezija članova kluba, kluba i zajednice koje klub predstavlja.
  • deda
    46.5k
    Teško je uspoređivati Real Sociedad i Dinamo. Preduvjeti su potpuno drukčiji. To je 4 puta manji grad od Zagreba sa relativno homogenom domorodačkom stukturom stanovništva.
  • Crusades
    24.4k
    Jel i Sociedad iz Baskije?
  • Dzoni
    6.3k

I klub koji u cijeloj svojoj prošlosti ima 6 trofeja, 2 La lige prije 40+ godina i 4 kupa, a niti navijači od njih to očekuju. Očekivanja u Dinamu su potpuno obrnuta od njih
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.