• Jurki
    26k
    pa da mi kao clanovi pokrijemo klubu taj gap.Crni86

Klub treba podrzavati vrijednosti, ali samo do granice kad pocinje ulaziti u novcanike ljudi.
    Bilo bi komentara.. "ostavili pare kladionici i zavukli ruku u novcanik ljudi koji iovako puno novaca daju klubu i vec sad jedva sklapaju kraj s krajem".
    Nastavi niz.. po vlastitom izboru.
  • Crni86
    22.2k
    zato sam reko da bi naisli vjerojatno na veliko protivljenje i mnogima bi onda kladara postala prihvatljiva na prsima.

Vjerujem da ima mnogih decki koji su tu pisali kojima ne bi bio problem dat recimo 60 eura za clanarinu kako bi se klub iskazao u borbi protiv kocke. Meni recimo to ne bi bio problem, cak bi sa zadovoljstvom izdvojio i vise godisnje jer je za visji cilj, ali iskreno mislim da smo takvi u manjini i da bi prevladali ugl ovakvi komentari kakve si naveo.

Nemremo imat ovce i novce ovog trenutka. To je bila i poanta bossovog komentara.
  • NORTE
    25.1k
    protivnik reklamiranja kladionica i smatram da će to isto jednog dana postati tema i u širim krugovima u državi.deda

Hrvatska je prije manje od pola godine tek provela zakon koji još više potiče kladionice na sponzorstva sportskih klubova, dakle tek je počelo i država to potiče i to će tako ostati još dugo vremena.

U neku ruku je u redu da kladionice vraćaju dio novca u hrvatski sport od kojeg itekako zarađuju, što su davno zazivali i neki sportski djelatnici.

No s druge strane njihov proizvod je visoko rizična aktivnost od koje kod nekih nastaju ovisnost i financijski pa i egzistencijski problemi, a posebno su ranjivi mlađi punoljetnici koji već s 18 godina mogu si stvoriti ozbiljne životne probleme.

Ta sportska sponzorstva su i dalje čisto reklamiranje kladionica.

Imamo primjer iz sporta gdje MNK Olmissum kao jedini protivnik obveze nošenja logotipa supersporta trola kladionicu i hns.
    Na dres su nadodali natpise super ljepilo, super mama, super sušilo, super baka, turbo folk...
    mnk-olmissum2_HSq8Pb7.jpg

Samo zbog tog poteza imaju moj veliki respekt.

Od nekud se mora početi, krenulo se s duhanskim proizvodima, a već se po EU uvode zabrane oglašavanja određene hrane i sokova, vjerujem da će na red doći i mobiteli kod maloljetnika itd.
  • vjeko1701
    25.6k
    Ja osobno ne volim tzv. "babysitting" zakone i općenito poglede na zakonodavstvo. Nikakvu značajnu promjenu kod ljudi nećeš dobiti zabranom sponzoriranja ili čak i potpunom zabranom. Ako želiš svoju populaciju štititi od poroka, uloži u edukaciju i uloži u metode pomoći ovisnicima i strogo se postavi po pitanju mladih. Imaj bolesno stroge kazne za kladionice, kockarnice i automat klubove koje se ulovi sa ljudima ispod dobne granice u poslovnici, podigni dobnu granicu za kockanje na 23 godine.

Uz sve to, uvijek će biti oni koji će si život uništiti time, to je jednostavno tako. Al kozmetičke zabrane koje ne rade razliku su samo politkanstvo a ne rješavanje problema. Meni je dobar princip u kojem obvezuješ da kladionice sponzoriraju sport. Od njega doslovce žive pa da barem malo te love vrate nazad.
  • rioda
    17k
    U toj priči oko sponzorstava svi malo podcjenjuju vrijednost tog prihoda. Nije isto milijun eura sponzorstva i milijun eura komercijalnih prihoda. Sponzorstvo na rashodovnoj strani ima gotovo nikakav ili malen trošak, a komercijalne prihode vjerojatno prati i do 70-80 posto troškova (moja procjena, možda može netko reći preciznije). Milijun eura sponzorstva vrijedi kao valjda 4-5 milijuna eura komercijalnih prihoda.

Zato kad dođe tema sponzorskog imena stadiona i slične teme, klub tu mora izvući maksimum jer upravo takvi prihodi garantiraju rast kluba na duge staze, uz naravno europska natjecanja i transfere.
  • Crle
    1.4k
    Ako već imamo kladionicu onda definitivno imati ugovor da prilikom kupnje dresa u fan shopu nije obavezno kupiti dres sa sponzorom. Nije najidealnije riješenje no barem je kompromis.
  • fakin
    4.8k
    Samo Livi i McKenna fale
  • periklo
    395
    Na Sofascore-u piše da je Thun-Dinamo 21.7 u 15:00 - zna li itko jel to službeno ili?
  • fakin
    4.8k
    Naravno da ne, ne igraju se uefine utakmice u 3 popodne
  • NitkoBitan
    37.3k
    Naravno da nije haha. Pa kad si vidio da se europske tekme ljeti igraju usred dana?

Don Juan kao ceski turist u natikacama i bijelim carapama :love:
  • periklo
    395
    Istina :grin:

A vidim na Skysports da piše 22.7. u 20:00…

https://www.skysports.com/football/fc-thun-vs-dinamo-zagreb/558231

Znaci službeno još ništa ili ima službene odluke?
  • fakin
    4.8k
    Nece se znati dok se ne odigra prvo pretkolo
  • MateG
    356
    ne bih se složio, naši mediji su pisali (i netko je prenio tu) da će se do 26.6. znat točan raspored

Tako da, ništa još
  • Mr Anderson
    19.8k
    Naravno da nije haha. Pa kad si vidio da se europske tekme ljeti igraju usred dana?NitkoBitan

Igrali smo usred dana s Astanom pod Bjelicom. Usred našeg dana. U Kazahstanu je bila večer. Fun fact.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.