• db-izbjeglica
    19.9k
    Ali kaj se tice Dalica i njegovog znanja i strucnosti.. dovoljno mi govori cinjenica da ga nakon 2 medalje sa svjetskih prvenstava nije angaziral niti jedan ozbiljan klub ili Savez koji moze dati vise paprike.Jurki

jel isto pitanje možeš postaviti i za tottija? zašto nije išao nigdje iz rome, sigurno mu je netko mogao ponuditi više paprike? zašto je di natale proveo 12 sezona u kurčevom udineseu?

zašto deschamps provodi 13 godina na klupi francuske reprezentacije, zašto ga nitko ne angažira, sigurno mu netko može ponuditi više love od onog što prima na izborničkoj klupi?

zašto je guy roux proveo 30+ godina na klupi auxerrea, doveo ga od nikud do respektabilnog kluba, kako to da nije otišao negdje za više love?

zašto frank schmidt ne ide nigdje iz heidenheima, trener istog kluba od 2007., dovukao ih iz regionalne lige i nebitnosti do bundeslige i tamo su već neko vrijeme. zašto ga se nitko ne sjeti angažirati?

zašto je thomas schaaf nestao s lica zemlje, a bio odličan trener werdera, kako to da nikom nije palo na pamet njegovo ime prilikom trenerskih križaljki?

ljudi imaju svoje razloge, možda jednostavno samo ne žele nigdje?
  • Jurki
    22.7k
    sve bumo vidli za malo manje od pola godine.

Ne znam zakaj te koje si spomenul nisu otisli dalje..
    al poznavajuci kak nas izbornik razmislja da bu rađe euro videl nego bilo kaj drugo na svijetu.. garantiram da bi otisel - samo da je ponuda bilo.

A nismo culi da se nekaj trgaju za njim.
  • Tvrdica McTvrdi
    4.4k
    Da je samo do para već bi ošo u Kinu ili Katar. Iako se načelno slažem da vjerojatno ne će vodit neki Top klub liga 5
  • Jurki
    22.7k
    da je on imal ponudu iz Kine (pricalo se o 5 milja godisnje) otisel bi on pjeske tam.
  • Jaro
    11.8k
    Ma kolko ja ne volio Dalicev populizam i neke njegove poteze - dokazano je gotovo idealan izbornik HR reprezentacije bez obzira na njegovu trenersku strucnost ili to kakvu ce (ako ce ikakvu) karijeru imati jednog dana kad ode iz reprezentacije. Ima iza sebe rezultate, ima i gotovo kompletnu rekonstrukciju momcadi i ponovo rezultate.
  • db-izbjeglica
    19.9k
    sve bumo vidli za malo manje od pola godine.Jurki

Što bumo vidjeli? Ne razumijem? Evo, sve i da hrvatska reprezentacija osvoji 0 bodova na SP, sa gol razlikom 0:10, jel to briše prethodne rezultate?

Pa ljudi moji, život ide, sve se mijenja, nailazimo na nove prepreke, još se nije rodio (samo) čovjek koji je sve napravio savršeno i uspio se prilagoditi apsolutno svim zahtjevima koji su stavljeni pred njega.

Stvarno ne znam što radiš u životu i jel sam za sebe imaš takve kriterije. Jesi na svakom zadatku kroz svoj život sve odradio kako treba? Ako nešto napraviš krivo, jesi automatski nula, neznalica i sve što si napravio prije te situacije je beznačajno, nezasluženo i može skupa sa govnima u kanalizaciju?

Hrvatska reprezentacija se kroz zadnjih 8-9 godina našla pred hrpom izazova, bilo je genijalnih trenutaka, bilo je loših trenutaka. Međutim, kad se sve uprosječi i podvuče crta - pričamo o izrazito uspješnom periodu i to je jedino bitno.

Dalić će jednoga dana otići, kog briga, doći će netko drugi, tko će biti u drugačijim situacijama i pokušati izvući najbolje iz toga. Možda će imati gore igrače, možda bolje, možda će biti lošiji, možda bolji, vidjet ćemo, ali ga sigurno kao sportskog djelatnika neće definirati jedna utakmica, jedne kvalifikacije ili jedan turnir.
  • Droljo
    24.9k
    Meni smeta što se nikad nije probalo sa nekim jačim imenom na klupi dok su nam u naponu snage bili desetke barce i reala, standardni stoper Liverpoola, špice bayerna i juventusa, igrači intera itd..
  • Jurki
    22.7k
    ne mislim ja na rezultate na sp, vec destinacija na koju bu izbornik otisel i kaj bu tam napravil.
  • doubletrouble
    1.9k
    pa nije li upravo s njima došao do finala SP-a nakon 20 godina? Šta se sve neće pisat ne bi li se čovjeku umanjio uspjeh
  • Mrvica
    4.2k
    Neke stvari mi ne leže kod Dalića, al iskreno nazivat ga neznalicom i govoriti da su svi rezultati sa repkom slučajnost, umanjivat mu uspjeh.. Malo bezveze.
  • db-izbjeglica
    19.9k
    ne mislim ja na rezultate na sp, vec destinacija na koju bu izbornik otisel i kaj bu tam napravil.Jurki

ali opet te pitam, zašto je to bitno i mjerodavno za bilo što?
    zašto ne možemo ocojeniti zlatka dalića kao izbornika hrvatske reprezentacije? zašto je za tu priču bitno što će i gdje će raditi poslije? što ako ode u mirovinu i ne bude vodio nikoga?

zašto netko na svakom poslu koji dobije mora biti odličan, inače je ništa, nula i neznalica?

nisi mi odgovorio:

jel xabi alonso dobar ili loš trener?
    sa leverkusenom genijalan, iz jačeg, bogatijeg i bolljeg real madrida ga potjerali nakon jedne polusezone.

jel fernando santos dobar ili loš izbornik?
    sa portugalom ostvario genijalne rezultate, sa izborničke pozicije poljske reprezentacije ga potjerali nakon 9 mjeseci.

izbornički i trenerski posao je kao svaki drugi, treba se posložiti jako puno stvari da bi priča bila uspješna. mikroklima je bitna i ako je nema, može to djelovati savršeno na papiru, ali neće uspjeti.

pa evo, niko kovač je zasigurno (po)najbolji hrvatski trener, vodio je i vodi respektabilan klub, ide mu popriično dobro. čovjek je bio hrvatski izbornik, na papiru je sve djelovalo super, ja prvi sam mislio da će biti odličan izbornik - ispalo je dosta loše. zašto? tko zna, zašto je uopće i bitno?

to ne znači da možda u drugom mandatu ne bi bio odličan, jer bi imao drugačiji tip iigrača i/ili bi prevladavao drugačiji karakter kod igrača.
  • Droljo
    24.9k
    Šta se sve neće pisat ne bi li se čovjeku umanjio uspjehdoubletrouble

Ne umanjujem ništa. Svaka mu čast. Ali bili su dečki tamo i prije dalića koju godinu. Zamisli da su umjesto čačića postavili Mourinha ili Ancelottija... Možemo samo zamišljati jer se desilo nije a niti bude. To velim, nikad probali nismo...
  • Batigol
    137
    Kada su zadnje put bili u polufinalu/finalu prije dalica?
    1998 polufinale i onda?
    Nije Dalic savrsen,dapace i ide mi zbog nekih stvari na onu stvar ali reci s ovim i onim bi imali ovo ili ono je bedasto...
    Pitaj engleze s raznim Capellama i Erikossona(pocivao u miru)...
  • Droljo
    24.9k
    Pitaj engleze s raznim Capellama i ErikossonaBatigol

Nikad nećemo saznati...
  • Tvrdica McTvrdi
    4.4k
    U reprezentativnom nogometu i turnirskim natjecanjima je puno veći faktor to zajedništvo, power of friendship i voljni moment, koliko god to floskularno zvučalo. I dok god držimo ovaj "kult" mi ćemo tu biti u prednosti nad svim ovim drugim ekipama gdje većina prekjučer sletila u tu državu. Isto tako u reprezentaciji ti imaš jedan trening prije utakmice i to je to, tako da to da bismo mi izdominirali da je postojao neki strani trener koji bi nas naučio tiki taku isto mislim da ne stoji. 2012, 2016, 2018, 2022 i 2024 smo ispali od osvajača svaki put na ogromnu sudačku prevaru, ne bi to promjenio nijedan drugi trener. Eventualno 2016 da je Čačić ranije Placu ubacio, mada kaj to vrijedi kad je Renato Sanchez napravio 7 crvenih kartona
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.