• Mr Anderson
    16.7k
    al kak ti znas ko je tebi s druge strane da ces ti njemu govorit koliki je on dinamovac? Na temelju toga sta pise?Crni86

Pa da, po onome što piše ili govori. A piše se tako da su takvi ili glupi ili zlonamjerni. Nema treće. Predstavljaju se kao Dinamovci, a svojim pisanjem samo štetu nanose.
  • Jurki
    21.9k
    dali smo ovim ljudima legitimitet.
    Vjerujem da Boban, Capellas, Dabac i svi ostali rade u interesu kluba.
    Da neki potezi nece dobro sjesti svima i to smo znali.
    Kaj se odlazaka klinaca tice.. oni znaju zakaj se nekog pustilo i vjerujem da su dovoljno strucni da to procijene, za razliku od nas koji to sve gledamo i pratimo sa strane.

Isto tak mi moramo stati na stranu kluba, a ne nekog igraca. Igrace boli ona stvar kaj se bu s Dinamom događalo za godinu, dve, tri ili pet nakon kaj odu iz kluba.
    Tko ne zeli biti u klubu, pogotovo se to odnosi na juniore.. nogom u guzicu i doviđenja.
    Kaj bi trebali vužgati klub zbog jednog juniora koji je potrcal za malo jacom zaradom?
    Da se sad taj problem rijesio na nacin da on ostaje, tko moze garantirati da za 6 mjeseci, godinu dana nebi trazio jos vise?
    Zajebaval bi nas sve tak dugo dok ga nebi prodali. Ovak je najbolje, odmah rijesi problem i ajmo dalje.
    Ima igraca koji ce ginuti za Dinamo.
  • Crni86
    19.2k
    znaci netko kad nesto izkritizira nanosi stetu? Pusti na stranu one trollere i kuritelje frke. Tu pricamo sad vec za svaku neku kritiku i neki upitnik nad glavom ide komentar - kakvi ste vi dinamovci. Ispada da dinamovac samo kima glavom i klice, ne razmislja, ne pita se i ne brine se.

Pocinjem stjecat dojam da ima dosta ljudi koji bi imali slicnu Rozicevu izjavu samo zato jer se ne slazes s njihovim misljenjem. Decki dragi kak Rozic nije Dinamo, tak niste ni vi, nisam ni ja, vec smo svi mi. Za tu ideju smo se na kraju i borili
  • Crni86
    19.2k
    tko prica o odlascima mladih? Tko prica o Zvoni ili capellasu? sSutra bi opet zaokruzio za Zvonu i proljece. Nemoj meni tu stavljat u usta rijeci koja nisam izreko niti na njih pomisljam.

Fulao si temu.

Pricam o dinamovim navijacima i njihovom ponasanju. Komstantnom potrebom da se pojedinci istaknu da su oni veliki dinamovci a drugi nisu. Pricamo o podjelama koje nas dijele, al ne u misljenju samo vec nas i svadaju…

I samo da te pitam koja je to strana kluba? Predsjednikova? Pobjednikce liste?
  • Mr Anderson
    16.7k
    Jedno je nekakva argumentirana kritika neke situacije, a drugo je konstantno pljuvanje po defaultu svakog poteza i objave kluba. Nisu to samo troleri nego i oni kojima iz nekih razloga smeta ovakav klub.
  • Crni86
    19.2k
    u zadnja 2-3 tjedna svaka kritika bude popracena sa istin forama - mamicevac ili kakav si dinamovac. Bila ona argumentirana od nekog drugog forumasa ili trollera koji je vec odavno poznat po pesimizmu i prcanju.

Ima forumasa koji se na korektan nacin upustaju u argumentaciju i njima svaka cast.

Evo ti samo iznad - covjek mi pise o legitimitetu Bobana ovo ono na postu di ja pricam o dinamovim navijacima i njihovom ponasanju… Ja sad valjda nisam za Bobana jer me smeta kak se dijelimo… Sve se pocelo svodit na to, sve
  • Jurki
    21.9k
    I samo da te pitam koja je to strana kluba?Crni86

Strana kluba - rezultat.
    Jucer, danas a i duze vrijeme se samo sere po klubu kako je jadni Leon bio zakinut, kak je trebalo mu dati minute, a nitko se ne pita kakvi bi bili rezultati, kako su svi u klubu nesposobni.
    O tome da je to popraceno raznim mentalnim akrobacijama da ti dojde zlo.
    Svaki kurac se propitkuje do najsitnijih detalja, bez toga da imamo širu sliku kaj se događa.
    Sutra da se dovede Livakovic, opet bi se naslo pametnjakovica koji bi se propinjali na zadnje noge, da zasto se unistava Nevisticu karijera?
    Kaj god da se napravi, ne valja.
  • Crni86
    19.2k
    opet si omasio temu. Ne pricamo o Leonu Jakirovicu.

Pricamo opcenito. Koja je to strana kluba? Da li predsjednik cini klub? Da li vladajuca struja cini klub? Pitanje je vrlo jednostavno.
  • Jurki
    21.9k
    Da li predsjednik cini klub? Da li vladajuca struja cini klub?Crni86

Naravno da ne cini klub.
    Klub smo svi mi. I to sranje koje se moze svaki dan procitati je isto kao da mi netko sere po glavi.
    Pogotovo to ne mogu razumjeti od dijela navijaca Dinama, koji se jebeno trude da poseru sve kaj se napravi.
    Njihovih argumenata je tu jako malo. Te ako im ne odgovara, uvijek okrenu spin na drugu stranu.
  • Mr Anderson
    16.7k
    zadnja 2-3 tjedna svaka kritika bude popracena sa istin forama - mamicevac ili kakav si dinamovac. Bila ona argumentirana od nekog drugog forumasa ili trollera koji je vec odavno poznat po pesimizmu i prcanju.

Ima forumasa koji se na korektan nacin upustaju u argumentaciju i njima svaka cast.
    Crni86

Na forumu to nije toliko strašno niti će nanijeti neku štetu klubu, više sam mislio na društvene mreže gdje je teško naći pozitivan upis.
    Opet, primjetno je i na Zoni po načinu pisanja da se dosta tih zagadura s facebooka prelilo i na zonu.
    Kažem, u redu je kritika, ali koja je poanta na primjer da se na pet različitih tema napiše 50 sličnih priglupih komentara o treneru? Koji je cilj toga? Da ti netko u stvarnosti 50 puta u razgovoru o Dinamu stalno priča isto o treneru već bi ti toliko dopizdio da bi ga sterao u tri PM ili opalio šamar.
  • Tvrdica McTvrdi
    4.1k
    Obzervacija je točna, ali u demokraciji je to tak. Ne znam točno na koji način su si ljudi to zamislili. Još smo mi sad imali izbore s jednom listom, zamislite kak bi izgledalo ili kak će izgledat 3 liste koje se međusobno glođu u Skupštini, preko medija, menadžera, igrača...s razlogom je liberalna demokracija prolazna povijesna etapa, a monarhija konstanta. No to je tema za rubriku društvo, filozofija i politika.

Point is, u demokraciji kad si na vlasti dužan si stati pred onog oporbenog i slušat kako te isti prca u mozak opravdanim i neopravdanim kritikama. Ako ti se to ne da ne sudjeluješ u njoj.
  • Crni86
    19.2k
    ne nanosi stetu klubu, ali nanosi stetu ovom forumu i dinamovoj zajednici.

Slazem se za ponavljanje tema. Isto mozemo rec i na temi ulaznice gdje svaku malo vecu tekmu se nade napisat neki biser kakvi su to dinamovci navijaci koji nece doc na -5 ili po kisi na stadion. I onda svaka 3,4 tjedna istuuuu pricu u krug.

dosta tih zagadura s facebooka prelilo i na zonu.Mr Anderson
    Slazem se, ali postoji i jako puno onih koji slijepo vjeruju svemu sta klub odluci i uvjeravaju nas sve da je to dobro makar ni sami ne znaju zasto. I dobis isto sranje drugo pakovanje, jedni sire lazni optimizam, drugi sire laznu negativu.

Rasprava i argumenti se gube. Oni koji imaju sta za raspravljat prestaju pisat jer im se u takvim okolnostima neda sudjelovat.
  • zadnjired
    360
    Dinamo nikada nije bio samo nogometni klub već personifikacija naše domovine. U ovom ili onom obliku, sa ovim ili nekim prijašnjim imenom uvijek je bio poligon na kojemu su moćnici pokušavali doprijeti do naroda. Povijest je pokazala da je jedino iskonsko hrvatstvo preživjelo kao light motiv po kojemu se i dan danas identificiramo sa njime.

Kad kažem da sam Dinamovac to sa sobom povlači jasnu opredijeljenost i jedan mindset po kojemu u svijetu punom tame i lažnjaka, tom izjavom mogu stvoriti vlastiti krug ljudi. To ne znači da sam isključiv ali svatko onaj koji ne želi ili nema kapacitet shvatiti pojam Dinamovca ne može niti raspravljati na način da se naše misli oblikuju u dobrobit prema našem klubu. Takvi iako im današnji svijet omogućava istu identifikaciju, svojim elementarnim negiranjem i stavljanjem materijalističkih i dnevnih tema u fokus pokazuju da je njihov identitet samo privid onoga što bi oni željeli da on jest.

Pluralizam mišljenja je uvijek dobrodošao, no demokracija je krhka u artikuliranju onoga što je ultimativna istina. Tu dolazimo do problema jer svatko ima svoju istinu o poimanju ovog kluba koja vrlo često na jedan romantičan način pokušava evocirati gradski nogometni klub koji je danas vrlo uspješan i u skladu s modernim vremenima jedan vid korporacije koja je naviknula postizati vrhunske rezultate pod svaku cijenu. U ovoj zadnjoj rečenici leži kamen spoticanja jer koliko god se većina branila i gurala nogometni narativ, boli njih u stvari briga kako će se upravljati dok god korporacija melje u svojoj domeni a isti su članovi pobjedničke ekipe. To su oni navijači koji su vikali sa Zapada kada sam sa svojih 17 jeo govna na Sjeveru "da smo budale i debili" a danas na braniku kluba planiraju konzumirati svoje članstvo djelujući ultimatumima na legitimno izabranu upravu. Koliko je ovdje tekstova napisano i energije utrošeno a nitko da bi na adekvatan način konzumirao svoje članstvo i potpisujući se imenom i prezimenom uputio prijedlog za poboljšanje upravi kluba.

Segmenti našeg djelovanja mogu ići u smjeru korektivnih akcija ali uzimati sebi za pravo raditi poslove i kritizirati poteze ljudi koji u klubu primaju plaću i čiji uspjeh ili neuspjeh određuje njihovu sudbinu je stvarno sindrom 4 milijuna hrvatskih izbornika. Mislim da ste svi Vi bolji od toga i da ako imate nekih vizija ili znanja kako voditi klub bolje da se slobodno kandidirate na sljedećim izborima kako bi demokracija imala svoj iskonski smisao.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet